Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η Θράκη χρειάζεται την Ελλάδα τώρα


  • Γιατί έγινε η επίθεση στο Γαλλικό συνεργείο; Σε τι αποσκοπεί πλέον η Άγκυρα;
  • Οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα και οι οργανωμένες και καλοσχεδιασμένες κινήσεις των τουρκο-πρακτόρων απειλούν πλέον ζωές
Το σχετικό βίντεο του Γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού και η μετάφρασή του εδώ

Σοκ προκάλεσε στην Ελληνική κοινωνία, τόσο την τοπική της Θράκης όσο και την ευρύτερη της Ελληνικής Επικράτειας, η επίθεση που δέχθηκε το συνεργείο Γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού στις Θέρμες της Ξάνθης, στο Πομακοχώρι που βρίσκεται στην εσχατιά της Ελλάδας, δίπλα στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Πολλοί έγραψαν για το γεγονός. Και κανένας δεν έκρυψε την αλήθεια. Όμως, τι ήταν εκείνο το γεγονός ή οι λόγοι που «προκάλεσαν» την «έκρηξη» των τουρκοφρόνων της ευρύτερης ορεινής περιοχής της Ξάνθης; Γιατί και πως τελικά πολιορκήθηκε και απειλήθηκε με ακραία βία το σύνολο του γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου; Τι συνέβη στα παρασκήνια αυτής της τελικά όχι και τόσο παράξενης υπόθεσης, η οποία ήταν μάλλον αναμενόμενη; Τι έγινε όταν παρουσιάστηκε και άλλο τηλεοπτικό συνεργείο ξένου κράτους για να καλύψει το «γεγονός»; Πόση τρομοκρατία και πόση παρανομία μπορεί να ανεχθεί η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου από ανθρώπους που συστηματικά επιτίθενται κατά της ειρηνικής συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων της Θράκης; Πότε θα βρεθεί κάποιος εισαγγελέας για να ζητήσει την επιβολή του νόμου που ορίζεται από το Ελληνικό Σύνταγμα;

Ήταν σαν να ήμασταν σε εμπόλεμη χώρα
“Τα όσα αντιμετωπίσαμε στις Θέρμες ήταν πραγματικά απίστευτα και μας θύμισαν καταστάσεις που έχουμε ζήσει σε αφρικανικές χώρες, άλλες εποχές, όπως η Τυνησία και το Τσαντ και μάλιστα σε περιόδους αναταραχής, όπως σε πολέμους ή σε δικτατορίες.
Πάντως ήταν μία εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση, την οποία ποτέ δεν περιμέναμε να αντιμετωπίσουμε, ως ευρωπαίοι πολίτες, σε μία ευρωπαϊκή χώρα – μέλος της Ε.Ε.”. Με αυτά τα λόγια περιέγραψε η κα Έφη Τσελίκα (η οποία είναι η ελληνογαλλίδα ανταποκρίτρια στη χώρα μας τόσο για την γαλλική κρατική τηλεόραση, όσο και για το κρατικό ραδιόφωνο της ευρωπαϊκής αυτής χώρας), περιγράφοντας τα όσα βίωσε η ίδια και τα μέλη του συνεργείου του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού “TF3”, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη ξαφνικά και χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα νωρίτερα, που να δικαιολογεί αυτή την αντίδραση, με ένα εξαγριωμένο πλήθος μουσουλμάνων κατοίκων του οικισμού των Θερμών, οι οποίοι τους προπηλάκισαν και τους κράτησαν σε ομηρία επί 6 ώρες, ζητώντας τους να παραδώσουν το υλικό που είχαν κινηματογραφήσει νωρίτερα από την καθημερινότητα, την ζωή και τα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής μας.
Αιτία, σύμφωνα με τα όσα υποστήριζαν όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την αδιανόητη για πολιτισμένη χώρα πράξη, το γεγονός ότι στην καταγραφή των παραπάνω η μειονότητα χαρακτηριζόταν ως Πομάκοι και όχι ως Τούρκοι, όπως φαίνεται πως θα ήθελαν κάποιοι από την μειονότητα, ενώ παράλληλα τους αποδόθηκαν μέχρι και κατηγορίες για… κατασκοπεία (!), σα να μην είναι η περιοχή μέρος της ελληνικής επικράτειας…!

Αυτόπτης μάρτυρας αφηγείται…
Μία ακόμη μαρτυρία, ενός ανθρώπου που έζησε τον εθνικισμό των τουρκοφρόνων της Θράκης, έρχεται να συμπληρώσει ψύχραιμα τα όσα συνέβησαν και τα οποία ουδόλως τιμούν και στηρίζουν την Ελληνικότητα της Θράκης. Μία μαρτυρία ενός ανθρώπου – παρατηρητή, γνώστη της περιοχής και των ιδιαιτεροτήτων που αυτή έχει –λόγω Ισλάμ-, αλλά που ποτέ δεν τολμούσε να φανταστεί καν πως οι τουρκόφρονες θα τολμούσαν να παίξουν με την φωτιά. Τουλάχιστον έτσι νόμιζε… πως η αντίδραση της επίσημης πολιτείας θα έπεφτε σαν φωτιά… Δεν ήξερε, μέχρι που το κατάλαβε, πως η ανυπαρξία του Ελληνικού Συντάγματος είναι απόλυτη σε αυτή την περιοχή.
Τριγυρνούσαν στο χωριό και συζητούσαν με τους κατοίκους. Οι τεχνικοί έκαναν διάφορα πλάνα. Η Εμινέ Μπουρουντζή και ο Ιμάμ Αχμέτ (συνοδοί του συνεργείου) μιλούσαν συνέχεια στην δημοσιογράφο και έκαναν συνεχείς αναφορές στην ιστορία, στον πολιτισμό, την εν γένει κουλτούρα και τα ευρύτερα χαρακτηριστικά της περιοχής.
Κάποια στιγμή, άρχισαν να ανεβαίνουν οι τόνοι. Ο παριστάμενος Ιμάμ Αχμέτ, πρώην δάσκαλος και στέλεχος – αρθρογράφος της Πομακικής εφημερίδας Ζαγάλισα, έδειξε να απομακρύνεται από το σημείο από όπου οι φωνές δυνάμωναν. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν επειδή ο Ιμάμ Αχμέτ υποστήριζε πως είναι Πομάκοι, ενώ πριν 12-13 χρόνια που υπηρετούσε ως δάσκαλος στην περιοχή, διαλαλούσε πως οι κάτοικοι είναι Τούρκοι…! Μάλιστα –έλεγαν και ξανα-έλεγαν οι κάτοικοι- πως απομακρύνθηκε από δάσκαλος επειδή κάποια χρονιά δεν είχε δεχθεί τα βιβλία του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και τα πέταξε έξω από το σχολείο, στο δρόμο. Ήθελε τουρκικά βιβλία!!!
Η κάμερα είχε εστιάσει στα λεγόμενα των Πομάκων κατοίκων, οι οποίοι απορούσαν πως είναι δυνατόν να έρχεται τώρα, ο ίδιος άνθρωπος και να τους λέει πως είναι Πομάκοι!!! «Γιατί; Επειδή τώρα είναι υπάλληλος του Εμφιετζόγλου;» φώναξε μία Πομάκα. «Γιατί μας περνάτε; Γιατί μας κοροϊδεύετε;»..
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ!!!

 
Είμαι και εγώ λοιπόν, ένα από τα παιδιά της γενιάς του '85. Μιάς γενιάς που τελειώνοντας το λύκειο, έμπαινε στο πανεπιστήμιο με όνειρα και φιλοδοξίες, για επαγγελματική, κοινωνική αλλά και οικογενειακή επιτυχία. Ανήκω στην γενιά, που είχε μπροστά της ένα λαμπρό μέλλον, όπως μας έλεγαν! Είχαμε μπροστά μας τους Ολυμπιακούς Αγώνες (το σύγχρονο νεοελληνικό όραμα) και μια Ελλάδα που μόλις είχε εισέλθει στην ζώνη του ευρώ, με τους πολιτικούς μας ηγέτες, να μας υπόσχονται μια ζωή καλύτερη, σε σχέση με τις προγενέστερες γενιές.

Ήμασταν η γενιά των προνομιούχων, όπως μας έλεγαν, αφού δεν γνωρίσαμε πόλεμο, κατοχή ή χούντα!
Ήμασταν η γενιά που τα είχε (;) όλα, χωρίς ποτέ να παλέψουμε για κάτι...Έτσι μας έλεγαν!
Ήμασταν η γενιά των "χαραμοφάηδων", των τεμπέληδων, που όλα τα περιμέναμε έτοιμα...Έτσι μας έλεγαν!
Ήμασταν η γενιά του καναπέ και της τηλεόρασης...Έτσι μας έλεγαν!
Ήμασταν η γενιά που δεν είχε οράματα, ιδέες και ιδανικά...Έτσι μας έλεγαν!

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΑ ΚΑΤΕΡΕΥΣΑΝ...ΜΑΥΡΟ!!! ...

Η ισχυρή Ελλάδα έγινε ο παρίας της Ευρώπης...και το χρυσό κλουβί (της ευδαιμονίας) της νέας γενιάς, της δικής μας γενιάς, έγινε φυλακή που μας πνίγει!
Έμεις οι Έλληνες γίναμε ο πιο διεφθαρμένος λαός (σύμφωνα με τον πρωθυπουργεύοντα Γ.Α.Π.), και η γενιά μας, οι σημερινοί εισοσιπεντάρηδες και πάλι οι φταίχτες!

Φταίχτες γιατί έχουμε το θράσος να απαιτούμε δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για να μπορούμε να επιβιώνουμε, χωρίς τις πλάτες του μπαμπά και τις μαμάς!
Φταίχτες γιατί έχουμε μάθει στην καλοπέραση και δεν είμαστε ευχαριστημένοι με 590 ευρώ για βασικό μισθό!
Φταίχτε γιατί απαιτούμε κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα!

Επείδη φταίμε λοιπόν, επειδή η δική μας γενιά είναι υπεύθυνη για όλα τα δεινά της Ελλάδος, "πετάξτε μας στην μηχανή του κιμά" των διεθνών τραπεζιτών...θυσιάστε μια ολόκληρη γενιά για τους τόκους των τοκογλύφων και για να σωθεί η Ελλάδα σας!

Η Ελλάδα των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών...
Η Ελλάδα του κοινωνικού Άσουβιτς, που προτιμά να κόβει τα πόδια των διαβητικών, παρά να τους υποβάλει στις κατάλληλες θεραπείες...
Η Ελλάδα των συντάξεων και των μισθών της πείνας...
Η Ελλάδα της ανυπαρξίας των ιδανικών και των οραμάτων...
Η Ελλάδα της αρπαχτής...

ΟΜΩΣ ΟΧΙ, ΩΣ ΕΔΩ...Η ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ, Η ΓΕΝΙΑ ΣΟΥ, Η ΓΕΝΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!!!

Η ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΣΕ ΣΕΝΑ , ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ (ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ), ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ...

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ!!!

Ιφιγένεια

πηγή Διαβάστε περισσότερα...

Από την Α’ Δημοτικού η διδασκαλία των αγγλικών λέει η Διαμαντομπίλντεμπεργκ

ΒΑΛΤΕ ΤΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΝΗΠΙΟ...

Από την Α’ Δημοτικού θα ξεκινά η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στο δημόσιο σχολείο με τρόπο ώστε το παιδί να προετοιμάζεται να δώσει εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας και να μην χρειάζεται φροντιστήρια, τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Μιλώντας σε ημερίδα με τίτλο «Τα Αγγλικά στις πρώτες τάξεις του Σχολείου», η κα Διαμαντοπούλου είπε ότι στόχος του υπουργείου είναι «να τελειώνουμε με τα φροντιστήρια και την οικονομική αιμορραγία των γονιών».
Η αρχή θα γίνει με τα 800 ολοήμερα δημοτικά με τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας στην Α’ και Β’ δημοτικού βάσει ενιαίου αναμορφωμένου προγράμματος.

«Με αυτό τον τρόπο το δημόσιο σχολείο θα μπορεί να δώσει τη γνώση της ξένης γλώσσας με πιστοποίηση και ο γονιός δεν θα χρειάζεται να πληρώνει χρήματα για να μάθει το παιδί του την ξένη γλώσσα, που είναι απολύτως αναγκαία στη σημερινή εποχή» κατέληξε.
Στην ημερίδα αναφέρθηκε ότι βάσει έρευνας, το 92% των Ελλήνων θεωρούν αναγκαία τη χρήση της ξένης γλώσσας και ιδιαίτερα της Αγγλικής.

Σχόλιο egersis: Με πρόσχημα την πιστοποίηση εκμάθησης βάζουν τα παιδιά να μαθαίνουν Αγγλικά από τη πρώτη δημοτικού. Δηλαδή μέχρι τώρα που τα μαθαίναν υποτίθεται από τη πέμπτη δημοτικού στο σχολείο γιατί απέτυχαν; Μήπως γιατί ρε όρνια είναι διαφορετικό να γίνεται το μάθημα με 10-12 μαθητές το πολύ που γίνεται στα φροντιστήρια και διαφορετικό με 20-25 που γίνεται στο σχολείο; Μήπως στο ιδιωτικό φροντιστήριο είναι διαφορετική η εθνοτική σύνθεση των μαθητών; Mήπως είναι άλλο πράγμα να διδάσκεσαι ξένη γλώσσα σε 6 ωρες τη βδομάδα και άλλο σε 2 το πολύ; Τους έπιασε ο πόνος για το πόσα πληρώνει μια οικογένεια για να μάθουν τα παιδιά ξένες γλώσσες....Αλήθεια η Διαμαντομπίλντεμπεργκ δεν είχε πει πριν χρόνια όταν ήταν επίτροπος στην Ε.Ε ότι θέλει τα Αγγλικά να γίνουν δεύτερη επίσημη γλώσσα του Ελληνικού Κράτους; Kαι όλως τυχαίως.....την έκανε ο Τζέφρυ υπουργό Παιδείας.

Ε ρε βρεγμένη σανίδα που σας χρειάζεται. Διαβάστε περισσότερα...

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ''ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ'' ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΗΕΔΕΣ

ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΑΝ ΤΟ 74 ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ
ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΣΙΩΠΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ
ΑΝΥΣΗΧΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΔΕ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΔΟΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ''ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ''...

προσέξτε τι λένε για τον Άγιο Παντελεήμονα και την πλατεία Αττικής

ΟΗΕ: Ανησυχία για αλλοδαπούς στην Ελλάδα...

Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!!!
 
 Η φτηνή βρετανική δικαιολογία περί προστασίας των γλυπτών του Παρθενώνα, δεν υφίσταται πλέον. Το νέο, υπερσύγχρονο, αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης είναι πλέον γεγονός και έφτασε η ώρα να γεμίσει η πιο σημαντική του προθήκη.
Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου και η οργάνωση Actclickη οποία ηγείται της εκστρατείας Bring Them Backσας καλούν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνουν στις 23 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 14:00, στο προαύλιο του Βρετανικού Μουσείου στο Λονδίνο.

Καλούμε όλο το κόσμο, Έλληνες και μη, οργανωμένα σύνολα, ιδιώτες και φοιτητές, να παρευρεθούν στην 40λεπτη εκδήλωσή μας, για να ενημερώσουμε τους επισκέπτες του μουσείου για το έγκλημα που διαπράττεται εδώ και περισσότερο από 200 χρόνια και να απαιτήσουμε την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Φτάνει πια η κοροϊδία, φτάνει να ζητούμε το αυτονόητο, φτάνει να βλέπουμε την ιστορία μας σε βιτρίνες άλλων χωρών.

 Στις 23 Οκτωβρίου δεν παρακαλούμε, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα!

Γραφείο Τύπου

το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Η μεγάλη διήμερη μάχη και η απελευθέρωση των Γιαννιτσών (19 – 20 Οκτωβρίου 1912)

Μετά την μεγάλη νίκη του Ελληνικού στρατού στο Σαραντάπορο και την απελευθέρωση των Σερβίων, της Κοζάνης και της Κατερίνης το σύνολο των Ελληνικών μεραρχιών (ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV, V, VI, VII) κινούνταν προς τα Γιαννιτσά με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Ο Τουρκικός στρατός βρισκόταν σε συνεχή υποχώρηση, ενώ το ηθικό του ήταν στο κατώτατο όριο λόγω των συνεχών ηττών και του υπερδιπλάσιου εχθρού που προήλαυνε νικηφόρα.

Το Γενικό επιτελείο και ο Αρχιστράτηγος του Ελληνικού στρατού Διάδοχος Κωνσταντίνος θεωρούσαν πως ο Χασάν Ταξίν Πασάς και ο Τουρκικός στρατός θα σταματούσε να πολεμήσει στις όχθες του Αξιού ποταμού οχυρώνοντας την τοποθεσία αυτή που έμοιαζε ιδανική για άμυνα. Έτσι στις διαταγές που εκδόθηκαν από το Γενικό Επιτελείο στις 18 Οκτωβρίου προβλεπόταν η κατάληψη των Γιαννιτσών την επόμενη ημέρα, ενώ οριζόταν η πόλη και ως έδρα του στρατηγείου. Αυτό σήμαινε πως η μάχη που ακολούθησε στις παρυφές της πόλης των Γιαννιτσών δεν είχε προβλεφθεί και αυτό είχε μια αρνητική επίπτωση στην προετοιμασία (υλική και ψυχολογική) των Ελληνικών μονάδων....
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP