Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ....

Απόσπασμα από το μυθιστόρημα "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ" του Νίκου Χιδίρογλου
εκδόσεις: ΕΡΩΔΙΟΣ

ΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΣΕ Η ΩΡΑ, Η ΑΔΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ μεγάλωνε. Ξαφνικά, από την οροφή κάποιος ξεκρέμασε μια τεράστια γαλανόλευκη. Το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όλοι άρχισαν να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο.
«Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή, σε γνωρίζω από την όψη που με βία μετράει τη γη. Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, Και σαν πρώτα αντρειωμένοι, χαίρε ω χαίρε, λευτεριά».
Εκείνος έμεινε άναυδος. Η ανάρτηση της σημαίας και η ψαλμωδία του εθνικού ύμνου απαγορευόταν αυστηρά από το πρώτο Διάταγμα. Αν γινόταν σε δημόσιο χώρο μάλιστα, τιμωρούταν με έξι χρόνια κάθειρξης στην Αποικία. Όμως, όλοι γύρω του γνώριζαν τα λόγια, κι ας μη διδάσκονταν αυτά πλέον στα σχολεία της Νέας Τάξης. Σε λίγο άκουσε ζητωκραυγές και γύρισε μπροστά του για να δει τι συμβαίνει. Πάνω στο λέβητα, είδε τον «μπροστάρη», περιτριγυρισμένο από τους φρουρούς του. Παρατήρησε ότι γύρω από το λέβητα, αλλά και κοντά στα τεράστια παράθυρα, ήταν τοποθετημένοι πολλοί ένοπλοι, όλοι τους ντυμένοι με μαύρες παραλλαγές. Όσοι βρίσκονταν εν υπηρεσία μέσα στη ζώνη ή στα κρησφύγετα των οργανώσεων της περιφέρειας, φορούσαν μαύρες παραλλαγές, με το εθνόσημο σε ευδιάκριτο σημείο αριστερά στο στήθος. Οι «μαύροι» παρακολουθούσαν άγρυπνα το πλήθος και μιλούσαν μεταξύ τους με κινεζικές δορυφορικές συσκευές. Ήταν δε ακροβολισμένοι σε όλη την αίθουσα. Ένοπλοι με μαύρες στολές υπήρχαν και ανάμεσα στο πλήθος, αλλά και στις εξόδους.
«Συναγωνιστές, ζήτω το Έθνος!»

Οι ιαχές του πλήθους, που ξεπερνούσε τα 5.000 άτομα, έφτασαν σίγουρα μέχρι τη Νέα Πόλη! Εκείνος κοίταξε γύρω του. Χιλιάδες νέοι, έτοιμοι να προασπίσουν τις αξίες του παλιού τρόπου και να αντισταθούν σε όλους αυτούς που με την πολιτική τους «ορθότητα» και τη σταλινική τους νοοτροπία κάθε μέρα σκότωναν τις προσδοκίες τους και τα όνειρα τους, άκουγαν εκστατικά την ομιλία του «μπροστάρη», με την αποφασιστικότητα της νιότης ζωγραφισμένη στα γεμάτα ελπίδα σπινθηροβόλα μάτια τους. Ξαφνικά, αισθάνθηκε να γυρνάει πίσω όλη του η ενέργεια, ένιωσε τους αδρανείς μύες του να χαλυβδώνουν. Χειροκρότησε κι εκείνος τον «μπροστάρη»...
Διαβάστε περισσότερα...

Αποφυλακίζεται ο πρεζέμπορος των 5,5 τόνων κοκαϊνης, ενώ με Νόμο Καστανίδη θα φυλακίζονται οι Έλληνες ..."ρατσιστές".!

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο επιχειρηματίας που πριν από περίπου επτά χρόνια συνελήφθη ως ο εγκέφαλος του μεγαλύτερου κυκλώματος κοκαΐνης στη χώρα μας, βγαίνει από τη φυλακή.
Ο άνθρωπος που είχε χαρακτηριστεί ως ο "Ελληνας Εσκομπάρ" και είχε τιμωρηθεί με ισόβια δεσμά, σε έναν χρόνο από τώρα θα αφήσει πίσω του τις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη νέα δικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά.
Το καλοκαίρι του 2004 το όνομα του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου συνδέθηκε με μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας. Η είδηση ότι το πλοίο του "Africa 1" εντοπίστηκε από τις διωκτικές αρχές της Ισπανίας να έχει στα αμπάρια του 5,4 τόνους κοκαΐνης, η αξία της οποίας ξεπερνά σήμερα το μυθικό πόσο των 500.000.000 ευρώ, έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία.
Ο άνθρωπος που είχε διεισδύσει στον χώρο του ποδοσφαίρου και είχε μπει σαν σίφουνας στην οικονομική ζωή της Ελλάδας έγινε πρώτο θέμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τον "χοντρό", όπως τον αποκαλούσαν τότε οι διώκτες του, κατάφεραν να τον συλλάβουν στη Γερμανία, λίγες ημέρες μετά τον εντοπισμό τού "Africa 1". Με συνοπτικές διαδικασίες εκδόθηκε στην Ελλάδα και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Η ετυμηγορία του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ήταν καταπέλτης για τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο και για άλλα δύο άτομα που φέρονταν ως στενοί συνεργάτες του. Και οι τρεις καταδικάστηκαν τότε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ επιπλέον τους είχαν επιβληθεί οι ποινές των τεσσάρων ετών για τη σύσταση συμμορίας, κατοχής όπλων και πυρομαχικών, και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ.
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά όμως μετέτρεψε την ποινή των ισοβίων που είχαν επιβληθεί στον 46χρονο σήμερα επιχειρηματία σε κάθειρξη 22 ετών, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο της αποφυλάκισής του. Κι αυτό γιατί ο Αλέξανδρος Αγγεελόπουλος σε έναν χρόνο από τώρα θα έχει εκτίσει το 1/3 της ποινής του και θα έχει συμπληρώσει και τα μεροκάματα από την εργασία που έχει κάνει μέσα στη φυλακή.
Ετσι, όπως προβλέπει ο νόμος, μπορεί να αποφυλακιστεί. Το δικαστήριο έκρινε ακόμη μία φορά τον επιχειρηματία ένοχο για τη μεταφορά των ναρκωτικών, ωστόσο του αναγνώρισε το ...ελαφρυντικό του "προτέρου έντιμου βίου", "σπάζοντας" τα ισόβια δεσμά της πρωτόδικης απόφασης.
Την ίδια τύχη με τον Αγγελόπουλο είχε και ο Νικόλαος Γαβρίλης, ο έμπορος μοτοσικλετών από τον Πειραιά που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια. Το δικαστήριο έκρινε τον δεύτερο κατηγορούμενο ένοχο για απλή συνεργία στο ανωτέρω αδίκημα, επιβάλλοντάς του κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών. Εχοντας εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής του, ο φερόμενος ως συνεργάτης του 46χρονου θα πάρει κι αυτός τον δρόμο της ελευθερίας και μάλιστα πολύ πιο σύντομα από τον Αγγελόπουλο, αφού σε μία εβδομάδα από σήμερα θα βρίσκεται έξω από τη φυλακή! Σε ό,τι αφορά τον τρίτο κατηγορούμενο, τον Γεώργιο Μαραγκουδάκη, το δικαστήριο τον έκρινε παμψηφεί αθώο λόγω αμφιβολιών, αν και σε πρώτο βαθμό και αυτός είχε καταδικαστεί σε ισόβια.
Κι' ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη χώρα του Ελλαδιστάν, την ίδια ακριβώς ώρα ο υπουργός της ..."δικαιοσύνης" μας Χάρης Καστανίδης με ειδικό Σχέδιο Νόμου (δείτε εδώ) αποφάσισε να καταπολεμήσει τα ..."βαρύτατα εγκλήματα" και που έχουν να κάνουν με ορισμένες μορφές και εκδηλώσεις ..."ρατσισμού και ξενοφοβίας" μέσω του Ποινικού Δικαίου.
Με απλά λόγια.! Αν για τον α΄ή β΄λόγο στραβοκοιτάξεις έναν ..."ένοικο" της Υπατίας λ.χ. είτε λόγω διαφορετικής φυλής, είτε λόγω διαφορετικού θρησκεύματος, είτε επειδή τον ανεχόμαστε να μάς δουλεύει μαζί με τους ..."αλληλέγγυούς" του, τότε η συγκεκριμένη αυτή ενέργεια μπορεί να εκληφθεί βάσει του ποινικού "δικαίου" ως αξιόποινη πράξη καθόσον θα εμπίπτει πλέον στις νέες διατάξεις περί εξωτερίκευσης αισθημάτων μίσους και αντιπαλότητος.
Ρουφιάνα Ελλάς, με τα "πολιτικά" τέκνα που γεννάς.!
Π.Ν. - πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Ο νεκρός μετανάστης ως εμπόρευμα

Aξίζει νομίζουμε να δημοσιεύσουμε το παρακάτω κείμενο για να δούμε τη σύγχυση που έχουν προκαλέσει στην αριστερά οι λαθρομετανάστες, η υποτιθέμενη απεργία πείνας τους και οι ''αλληλέγγυοι''. Εννοείται πως ο συγγραφέας ανήκει σε διαφορετικό ιδεολογικό φάσμα από το δικό μας.

του Γιώργου Νικολόπουλου από το Protagon.gr
Ως τώρα ξέραμε το εμπόριο πατριωτισμού. ΛΑ.Ο.Σ. και Νέα Δημοκρατία να πλειοδοτούν στο πόσο πολύ (πάρα πολύ) αγαπούν την πατρίδα, να φωνάζουν πόσο πιο πολύ αγαπούν την Ελλάδα από όλους τους υπόλοιπους Έλληνες, και από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του «ξενοκίνητου» Παπανδρέου και από την Αριστερά. Κάπως έτσι η πατρίδα μας έγινε «εμπόρευμα», που οι κακοί Έλληνες θέλουν να την ξεπουλήσουν όσο όσο, και οι «πατριώτες» πρέπει να αντισταθούν.

Ξαφνικά μάθαμε και το εμπόριο ανθρωπισμού. Με στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μία χούφτα «ανεξάρτητοι» συμπολίτες μας να σηκώνουν το λάβαρο του «δίκαιου αγώνα», για την άμεση νομιμοποίηση 300 παράνομων μεταναστών. Να πουλάνε με το κεφάλι ευαισθησία και ανθρωπιά. Και εσύ να πρέπει να αγοράσεις, με το μαχαίρι στο λαιμό. Είναι τάχα μου πιο ευαίσθητοι από τους υπόλοιπους Έλληνες. Δίπλα στα ανθρώπινα κουρέλια, τους μετανάστες απεργούς πείνας, στέκονται εκείνοι με την πραμάτεια τους, τα ιδεολογικά κουρέλια της σύγχρονης ελληνικής Αριστεράς. Να μας κοιτούν. «Αλληλέγγυοι».

«Αλληλέγγυοι» πρέπει να ήταν μάλλον εκείνοι που πλήρωσαν και οργάνωσαν τη μεταφορά του «εμπορεύματος» με καράβι από την Κρήτη προ μηνών στην Αθήνα. Για να το διαφημίσουν. «Αλληλέγγυοι» ήταν εκείνοι που οδήγησαν το «εμπόρευμα» στη Νομική και καταχράστηκαν την έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου. Για να το προβάλουν. Και φυσικά «αλληλέγγυοι» είναι οι ευαίσθητοι αυτοί ακτιβιστές που με «ομάδα περιφρούρησης» όπως δηλώνουν περιφρουρούν την απεργία πείνας των μεταναστών της Υπατίας (από πότε ένας απεργός πείνας χρειάζεται περιφρούρηση;).

Αν δεν ήξερα ελληνικά, θα νόμιζα από τα παραπάνω πως αλληλεγγύη σημαίνει κάτι σαν καθοδήγηση. «Το Φόρουμ Μεταναστών μας έχει πει ότι οι απεργοί πείνας μένουν μέσα» δήλωσε στα Νέα προχθές ο Σαίντ, ένας απεργός πείνας που έχει νεύρα γιατί θέλει να κάνει μία βόλτα. Απεργοί πείνας που νοσηλεύονται να ζητούν χυμό ή τροφή από τους νοσηλευτές και οι «αλληλέγγυοι» συνοδοί τους να το απαγορεύουν (σύμφωνα τουλάχιστον με καταγγελία του Άρη Μουσιώνη, διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας). Για το καλό τους. Αν δεν ήξερα ελληνικά, θα νόμιζα πως τα παραπάνω σημαίνουν χειραγώγηση.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Λεξικό Τεγόπουλου-Φυτράκη, αλληλέγγυος, -υα, -υο είναι ο αμοιβαία εγγυόμενος, που έχει κοινή υποχρέωση ή ευθύνη μαζί με άλλον ή άλλους. Συνώνυμα: συνυπεύθυνος, συνυπόλογος (η υπογράμμιση δική μου). Οι περισσότεροι από τους 300 δεν ξέρουν καλά ελληνικά. Δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν τι σημαίνει αλληλέγγυος. Και οι εξαθλιωμένοι αυτοί άνθρωποι είναι και οι μόνοι που δεν φταίνε. Αλλά οι έμποροι της ανθρωπιάς; Οι «αλληλέγγυοι» ακτιβιστές; Αν κάποιος από το εμπόρευμα τους, τους απεργούς πείνας χάσει τη ζωή του αύριο, είναι κι εκείνοι συνυπεύθυνοι; Είναι συνυπόλογοι;

Νομίζω πως ναι. Αλλά θα το μάθουμε όταν είναι ίσως αργά.

ΥΓ. Ακούω γύρω μου να λένε: «κρίμα τους καημένους, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, για να μην δημιουργηθεί κακό προηγούμενο με 1 εκατομμύριο μετανάστες, δεν με νοιάζει. Ας πεθάνουν». Η τραγωδία φαίνεται πως είναι διπλή γι αυτούς τους ανθρώπους. Τους πουλάνε. Αλλά δεν τους αγοράζουν.
Διαβάστε περισσότερα...

Ανταπόκριση PeterV και Panos133 από την Υπατία...

Δημοσιεύτηκε εδώ και δεν έχουμε λόγους να αμφισβητήσουμε τις μαρτυρίες.

Οι “ευαισθητούληδες” που συναντήσαμε ο Panos133 και η αφεντιά μου στο κτίριο “Υπατία” ήταν κατά μέσο όρο 20 – 25, αγόρια και κορίτσια σε αναλογία 2/1 περίπου. Δεν έκαναν παρέα με τους “απεργούς πείνας”, αντιθέτως προτιμούσαν να κάνουν “πηγαδάκια” μεταξύ τους και να συζητούν λεπτομέρειες της κατάστασης, όπως τη λειψανδρεία στις βάρδιες που είχε στήσει η επιτροπή συμπαράστασης στα νοσοκομεία. (ένας νεαρός μάλιστα με πλησίασε και μου ανέφερε το πρόβλημα κι εγώ τον ρώτησα “ποια νοσοκομεία, υπάρχουν άνθρωποι σε νοσοκομεία;”, οπότε ο νεαρός απλώς απομακρύνθηκε κι εγώ ακόμα γελάω με τη φάτσα του. Από εκείνο το σημείο και μετά βέβαια αρχίσαν τα στραβοκοιτάγματα).
Την εποπτεία των “απεργών πείνας”, την είχε ένας αλλοδαπός διερμηνέας με εμφάνιση επαρκώς καλοζωϊσμένου ανθρώπου.
Δύο – τρείς “απεργοί πείνας” εναλλάσονταν μπροστά σε δυό σόμπες στο προαύλιο, με τη συνοδεία ξένου διερμηνέα (δεν είναι πλάκα, ότι προσπαθούσε να πει ή να ακούσει ο Panos133 μεταφραζόταν με σχεδόν επίσημο ύφος).
Για να μην τα πολυλογώ, μισή ώρα μετά την είσοδό μας, μπήκε ένας φουριόζος 60άρης τύπος και διηγήθηκε πως νωρίτερα, ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τους πρότεινε να μεταφερθούν οι “απεργοί πείνας” σε νοσοκομεία κι εκείνος βεβαίως αρνήθηκε (ευνόητον το ποιός παίρνει αποφάσεις εκεί μέσα και σε συννενόηση με ποιόν).
Κάπου εκεί, ο Panos133 ξεκίνησε μιά κουβέντα περί λαών και εθνών, οι τύποι ψιλοαγριέψαν γιατί “όλοι αδέρφια είμαστε κι εδώ Έθνη δεν υπάρχουν” κι Panos133 είπε:”Γιατί ρε παιδιά, μιά παρέα ανθρώπων από διαφορετικά Έθνη που τα λέμε δεν είμαστε;”
Το κλίμα από εκεί και μετά έγινε φανερά εχθρικό και έπειτα από καμιά δεκαριά λεπτά “έντονων διαξιφισμών” αποχωρήσαμε.
Σημειώνω ότι ο χώρος ήταν γεμάτος αφίσσες (μία μάλιστα με πληροφορούσε πως οι αλλοδαποί “απεργοί πείνας” έκαναν αυτό που δεν έκαναν οι Έλληνες εργαζόμενοι, διεκδίκησαν δηλαδή τα δικαιώματά τους. Υπήρχε και μία αγγλική εφημερίδα, με δισέλιδο ρεπορτάζ για την υπόθεση, δήθεν αντικειμενικό, με καλοκρυμμένη ανθελληνική προπαγάνδα.
Όλα αυτά στο προαύλιο, με τα άδεια αντίσκηνα. Μέσα στο κτίριο δεν μας επιτρέψαν να μπούμε.
Επίσης, οι “απεργοί πείνας” που είδαμε μόνο με τέτοιους δεν έμοιαζαν και μάλιστα στην 42η μέρα της απεργίας.
Πάνο, αν το διαβάσεις αυτό, διόρθωσέ το και συμπλήρωσέ το. Εγώ ήμουν ολίγον υπέρ του δέοντος “φορτωμένος” για να τα θυμάμαι όλα με ακρίβεια.
Τα βασικά μου συμπεράσματα, είναι πως:
1. Δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας, εκτός κι αν έχουν διαλλέξει κάποιον κακομοίρη για “μάρτυρα” και του κρύβουν τι καλά περνάνε οι υπόλοιποι.
2. Η επιτροπή αλληλεγγύης δεν είναι και πολύ εμψυχωμένη, ή κουραστήκανε πιά τα παιδιά.
3. Καμιά διαδήλωση δεν χρειάζεται. Καμιά δεκαριά από μας να τους πετούν ψητά κοτόπουλα και σουβλάκια στο προαύλιο δυό τρεις μέρες αρκούν και περισσεύουν. Η κατάσταση είναι σχεδόν κωμική.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΑΝ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΡΑΦΟΥΝ

Οι δυό "αλληλέγγυες" φοιτήριες που δεν άφηναν τους νοσηλευόμενους λαθρομετανάστες να φάνε και είχαν οδηγηθεί νωρίτερα στην ΓΑΔΑ έχουν τελικά συλληφθεί.

Το πρωί κάποιοι από τους 20 περίπου λαθρομετανάστες που βρίσκονται νοσηλευόμενοι στον Ερυθρό Σταυρό θέλησαν να φάνε. Οι δυο κατηγορούμενες, μαζί με άλλους "αλληλέγγυους" αντέδρασαν έντονα, «εμποδίζοντας τους γιατρούς να ασκήσουν το λειτούργημα τους», όπως αναφέρει ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου ο οποίος και υπέβαλε τελικά μήνυση.
Από τις φωνές των αλληλέγγυων τρόμαξαν και κάποιοι άλλοι λαθρομετανάστες και έβγαλαν τους ορούς τους με αποτέλεσμα να προκληθεί χαοτική κατάσταση στο νοσοκομείο. Κατόπιν αυτών αντέδρασαν οι γιατροί κι όταν η τάξη επανήλθε έγινε η καταγγελία και κατατέθηκε η μήνυση με αποτέλεσμα οι δύο να οδηγηθούν στην ΓΑΔΑ.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι αλληλέγγυοι απαγορεύουν στους λαθρομετανάστες να τραφούν, κανονικές οι εξετάσεις αυτών που εισήχθησαν στα νοσοκομεία!

Η ιδεοληψία δολοφονει. Ένας Εισαγγελέας να επέμβει..

Λαθρομετανάστες απεργοί πείνας τρώνε

Οι Ιατροί Διδάκτωρ Παθολογίας κος Αναστάσιος Σπαντιδεας  η κα Βασιλική Παπαλιμναιου Επιμελήτρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ελπίς , ο κος Άρης Μουσιωνης διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και ο Κος Θεόδωρος Γιανναρος  διοικητής του Νοσοκομείου Ελπίς δήλωσαν στην Εφημερίδα Realnews  τα εξής:

1. «Τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που επεβλήθησαν οι «ετοιμοθάνατοι απεργοί» πείνας - λαθρομετανάστες δείχνουν όλες τις παραμέτρους τιμές εντος των φυσιολογικών ορίων..»(  Διδάκτωρ Παθολογίας κος Αναστάσιος Σπαντιδεας )
2. «Η κατάσταση της υγείας των μεταναστών είναι πολύ καλή. Είναι σίγουρο ότι τα συγκεκριμένα άτομα που εξετασθησαν ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΣΙΤΙΣΤΑ..»(  η κα Βασιλική Παλιμναιου Επιμελήτρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ελπίς)
3. «Έχουμε καταγγελίες ότι σε κάποια νοσοκομεία .. «σε συγκεκριμένη περίπτωση ο μετανάστης ζήτησε τροφή και σε κάποια άλλη χυμό.. Οι «αλληλέγγυοι» συνοδοί παρενέβησαν στο προσωπικο και δεν επέτρεψαν στο προσωπικό  να τα δώσει.!!»
4. «Κάποιοι  μετανάστες ζήτησαν να πιουν τσάι με ζάχαρη ( το αγαπημένο ρόφημα των μουσουλμάνων) όμως οι συνοδοί «αλληλέγγυοι» δεν το επέτρεψαν.. Μάλιστα σε άλλη περίπτωση ο αλληλέγγυος σύνοδος Έβγαλε τον δίσκο που άφησε ο τραπεζοκόμος έξω από το δωμάτιο…»( και ο Κος Θεόδωρος Γιάνναρος  διοικητής του Νοσοκομείου Ελπίς)
5. «Τα άτομα αυτά είναι μόνιμα δίπλα στους  μετανάστες  , παρακολουθώντας μήπως τυχόν τους δώσουμε φαγητό. Αυτό είναι πρωτοφανής παραβίαση των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων..» (  η κα Βασιλική Παπαλιμναιου Επιμελήτρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ελπίς)
 Συμπεράσματα:
Διαβάστε περισσότερα...

Υποβάθμιση - σοκ από Moody’s

Απρόσμενο "χαστούκι" τριών βαθμίδων δέχτηκε η Ελλάδα από τον οίκο Moody΄s, ο οποίος μάλιστα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας υποβάθμισης που θα στείλει την αξιολόγηση της χώρας μας σε "junk". Ειδικότερα, ο οίκος προχώρησε στην υποβάθμιση της αξιολόγησης των κρατικών ομολόγων σε "B1"από "Ba1" με αρνητικό outlook. Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, με αυτή την κίνηση ολοκληρώνει την αναθεώρηση που ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου.

Σε έκθεσή της η Moody΄s εξηγεί πως η υποβάθμιση πραγματοποιήθηκε για τρεις λόγους:

1) Τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και οι δομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη σταθεροποίηση των χρεών της χώρας παραμένουν πολύ αισιόδοξα και υπόκεινται σε σημαντικούς κινδύνους εφαρμογής παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί έως σήμερα.

2) Η χώρα συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στη συλλογή των εσόδων.

3) Υπάρχει κίνδυνος οι όροι που θα προβλέπονται για τη συνέχιση της στήριξης από τις επίσημες πηγές μετά το 2013 να περιλαμβάνουν κριτήρια φερεγγυότητας που η χώρα ενδέχεται να μην ικανοποιήσει με αποτέλεσμα την αναδιάρθρωση των υφιστάμενων χρεών. Επιπλέον, ο κίνδυνος αναδιάρθρωσης μετά το 2013 μπορεί να οδηγήσει τις ελληνικές αρχές και τους επενδυτές στο να συμμετάσχουν σε μία ανταλλαγή πριν από εκείνη τη χρονιά.

Το αρνητικό outlook αντανακλά την άποψη της Moody΄s πως το μεγάλο εμπόδιο των χρεών και οι σοβαροί κίνδυνοι εφαρμογής του πακέτου μεταρρυθμίσεων ενισχύουν το ενδεχόμενο υποβάθμισης. Το ανώτατο όριο για της χώρας για τις τραπεζικές καταθέσεις και τα ομόλογα δεν επηρεάζεται από τη κίνηση του οίκου και παραμένει Aaa (όπως για όλη την Ευρωζώνη), όπως επίσης και η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση Non Prime (NP).

Η Moody’s αναγνωρίζει την πολύ σημαντική πρόοδο της Ελλάδας στην εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και στην κατάρτιση των απαιτούμενων νομοσχεδίων που θα προωθήσουν το ευρύ πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Πιστεύει, ωστόσο, πως η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στην εκτέλεση των μέτρων που απαιτούνται τόσο για να αυξήσει τα έσοδά της, όσο και να εξοικονομήσει αποτελεσματικά δαπάνες στο πλαίσιο του προγράμματος λιτότητας, επισημαίνει ο οίκος.

Η Moody’s συνεπώς εξακολουθεί να διαβλέπει μεγάλους κινδύνους στην εφαρμογή των μέτρων αναμόρφωσης της ελληνικής κυβέρνησης και σημειώνει πως ενώ τα περισσότερα νομοσχέδια έχουν έγκριθεί, η πρόοδος που έχει γίνει στην εφαρμογή των μέτρων δεν είναι επαρκής για να περιορίσει τις ανησυχίες του οίκου.

Βασικό σενάριο...
Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι πενθούν οι άνθρωποι για τους νεκρούς τους...


Λουλούδια στον τόπο δολοφονίας των αστυνομικών

...ΚΙ ΟΧΙ ΕΤΣΙ!


πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Οι μπίζνες της Μαργαρίτας Τσαντ..Μητέρας ΓΑΠ



το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ''Εκπαιδευτικοί Λήμνου'' μετακόμισαν...

Μετά από δύο περίπου χρόνια και πάμπολλες αναρτήσεις το "ταξίδι" που ξεκίνησε τη σημαδιακή ημέρα της 25ης Μαρτίου του 2009 έφτασε στον προορισμό του. Αυτός δεν ήταν άλλος από τη γνωριμία μας με άλλους συναδέλφους, με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινά οράματα για μια καλύτερη Παιδεία (κι όχι εκπαίδευση) που να δημιουργεί σύγχρονους Έλληνες πολίτες με γνώσεις, αλλά και αρχές και ιδανικά.

Όλα αυτά συνοψίζονται στον τίτλο του νέου μας ιστολογίου "ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ", δύο λέξεις που κάποιοι συνειδητά θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε. Εκεί φιλοξενούνται εκπαιδευτικοί απ' όλη την Ελλάδα και είναι πάντα ανοιχτό και σε νέες προσελεύσεις.
Αντί αποχαιρετισμού δημοσιεύουμε την πρώτη μας ανάρτηση...

Λίγα λόγια...έτσι για αρχή...

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί της Λήμνου, έναν τόπο σπάνιας ομορφιάς και σημαντικής ιστορίας από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα.

Τα ερεθίσματα για τη δημιουργία του αποτέλεσαν η ανάδειξη των τοπικών εκπαιδευτικών θεμάτων κι η συζήτηση για ευρύτερα θέματα που αφορούν στην Ελληνική παιδεία, αλλά κι η ελεύθερη συζήτηση για προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.

Εκτός όμως από τους κύριους σκοπούς δεν αποκλείεται κανένα θέμα που θα αγγίξει τις ευαίσθητες "κεραίες" των συντακτών ή των επισκεπτών. Επικοινωνήστε ελεύθερα στη διεύθυνση, Magistri.Limnou@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP