Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Γερμανία: Ζητούν τεστ ευφυΐας για μετανάστες

Μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ πρότειναν τη Δευτέρα να υποβάλλονται όσοι επιθυμούν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία σε τεστ ευφυΐας, μία πρόταση που η γερμανική κυβέρνηση έκρινε "μεροληπτική" και "παράλογη".

"Πρέπει να θέτουμε κριτήρια από τα οποία θα μπορεί να επωφελείται το κράτος μας. Εκτός από μία σωστή διάπλαση και επαγγελματικά προσόντα, η ευφυΐα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Είναι υπέρ των τεστ ευφυΐας", δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο Πέτερ Τραπ, μέλος του CDU.

"Αυτό το θέμα δεν πρέπει να είναι πλέον ταμπού", πρόσθεσε ο Τραπ, εκπρόσωπος Τύπου για Εσωτερικά Θέματα του CDU...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πετσάλνικος ανακαλύπτει το κρυφό του σκηνοθετικό ταλέντο: Τώρα θα βλέπουμε δηλώσεις του ΓΑΠ για την ψηφιακή εποχή με …παράσιτα!

Ναι, μιλάμε για τον πρόεδρο της Ελληνικής βουλής που ξαφνικά ανακάλυψε το κρυμμένο του ταλέντο, τώρα βέβαια που έχει και “υποχρεώσεις” να τακτοποιήσει. Αποφάσισε λοιπον ο κύριος Πετσάλνικος να δώσει μερικά από τα “πλεονάζοντα” χρήματα του Ελληνικού λαού στο …αμαρτωλό κανάλι της βουλής! Ναι, μιλάμε για το κανάλι που απασχόλησε την επικαιρότητα με τα όργια κατασπατάλησης που βγήκαν στο φως και ενώ θα περίμενε κανείς λίγη ευθιξία από τον κύριο Πρόεδρο, αυτός αποφάσισε την περαιτέρω ανάπτυξη του. Πως; Μα δίνοντας του αναλογική συχνότητα (!!). Πότε; Την εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης!
Δεν αστειευόμαστε, τώρα που ενεργοποιήθηκε η πολυπόθητη ψηφιακή μετάδοση των καναλιών που θα βάλει τάξη στο …τηλεοπτικό χάος, ο κύριος Πετσάλνικος σε ένα ρεσιτάλ προκλητικότητας επενδύει στην αναλογική μετάδοση του καναλιού της βουλής! Αυτός βέβαια έχει τους λόγους του, αλλά προκαλεί εντύπωση το πως οι λοιποί του υπουργικού συμβουλίου και ο πρωθυπουργός ανέχονται αυτόν τον εξευτελισμό. Μιλάμε για το επίσημο κανάλι της βουλής, την εικόνα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας δηλαδή. Την ίδια στιγμή φανταστείτε ότι όλα τα κοινοβούλια των χωρών της ΕΕ αλλά και το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εκπέμπουν πλέον ψηφιακά ή αποκλειστικά δικτυακά. Εδώ όμως, ο “άρχων” του Ελληνικού κοινοβουλίου στήνει κεραίες στον Υμηττό, προφανώς για να διαφημίζει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού της χώρας περί “νέων τεχνολογιών” και “διαδικτύου”. Προφανώς τα “παράσιτα” είναι η καλύτερη σκηνοθετική άποψη τέτοιων εξαγγελιών…

ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα...

Επί ποδός οι εργαζόμενοι


''Οι συνεχείς και αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις όπως η αυριανή δεν συντελούν στην έξοδο από την κρίση αλλά - αντίθετα - μάλλον την μεγιστοποιούν'', δήλωσε το εξαπτέρυγο του Τζέφρυ, βολευτής του ΛΑ.Ο.Σ  Αιβαλιώτης

Είναι γνωστός ο ρόλος και των κομμάτων της ψευτοαριστεράς και των κομματαρχών συνδικαλιστών τύπου Παναγόπουλου. Αλλά ο Έλληνας εργαζόμενος τους έχει σιχαθεί όλους. Κι αυτόν τον απελπισμένο και προδομένο εργαζόμενο τον στηρίζουμε. Αυτός που φώναζε τις προάλλες ''Να καεί το μπουρδέλο η Βουλή'' και τα ΜΑΤ σε συνεργασία με τους στηλοβάτες του κράτους και του διεφθαρμένου πολιτεύματος Κουκουέδες τον εμπόδισαν να μπουκάρει στη Βουλή, έχει ανάγκη τη στήριξη μας. Όχι μόνο στα λόγια. Αλλά με πράξεις. Δίπλα του στο δρόμο θα σταθούμε και αύριο και κάθε φορά που τα αρπαχτικά του κράτους δρομολογούν μέσω προδοτικών νομοσχεδίων την εξόντωση του. Οι λακέδες συνδικαλιστές της δεκάρας που έχουν ξεχάσει καθισμένοι στα ωραία τους γραφεία τι θα πει μόχθος καλό θα ήταν να αρχίσουν από τώρα να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους. Γιατί αύριο θα τους πάρει ο διάολος. Κι αυτούς και τους άλλους διασπαστές του εργατικού κινήματος. Τους κομματικούς του ΠΑΜΕ.
 Το σύνολο του κόσμου της εργασίας, όπως προκύπτει από τις αντιδράσεις των συνδικάτων, εργαζομένων και επαγγελματιών, δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεση του με το νέο εργατικό και ασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση. Το θερμόμετρο της κοινωνικής αντίθεσης ανεβαίνει κατακόρυφα με την προετοιμασία της αυριανής 24ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν 08:00 με 20:00, ενώ ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Μετρό θα κυκλοφορήσουν από τις 10:00 έως τις 16:00. 
Ο ΟΑΣΑ σε νεότερη ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι το ΤΡΑΜ θα κινηθεί κανονικά από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και όχι από τις 6 το πρωί έως τις 12 το βράδυ όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Θα κινηθούν μόνο οι αμαξοστοιχίες των λεγόμενων κοινωνικών αναγκών.

Στην απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, γεγονός που σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στις πτήσεις εσωτερικού, ενώ στην απεργία δεν συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα όλες οι πτήσεις του εξωτερικού να πραγματοποιηθούν κανονικά.
Η Aegean ανακοίνωσε ότι λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΟΣΥΠΑ, αναγκάζεται να ματαιώσει 28 σκέλη πτήσεων στο δίκτυο του εσωτερικού.
Συγκεκριμένα ματαιώνονται όλες οι προγραμματισμένες για την Τρίτη πτήσεις από Αθήνα μετ`επιστροφής, για Μύκονο, Σαντορίνη, Χίο, Ιωάννινα, Καβάλα, Μυτιλήνη καθώς και η πτήση μετ`επιστροφής Θεσσαλονίκη-Μυτιλήνη.
Ακόμη, θα απεργήσουν ιδιώτες γιατροί και οδοντίατροι, καθώς και η ΓΣΕΒΕΕ.
Επίσης απεργούν τα δύο σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.
Εντολή στις αστυνομικές  και λιμενικές δυνάμεις να τηρηθεί ο νόμος και να μην υπάρξουν ενέργειες που θα παρακωλύσουν τον απόπλου των πλοίων από το λιμάνι, έδωσε η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά.
Νωρίτερα στη συνάντηση που είχε ο  Εισαγγελέας  του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, με εκπροσώπους ναυτιλιακών επιχειρήσεων, τους διαβεβαίωσε ότι πάγια εντολή της εισαγγελίας είναι η τήρηση της νομιμότητας.
Εν τω μεταξύ, στα Δικαστήρια του Πειραιά θα εκδικαστεί αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία των πλοίων Ρόπαξ 1 και Ρόπαξ 2 που παραμένουν αποκλεισμένα στη Κόρινθο.
24ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης έχουν εξαγγείλει και οι δημοσιογράφοι.

Στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως η κοινή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ την ίδια ώρα, στην πλατεία Συντάγματος θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.
Οι "Οικολόγοι Πράσινοι" που συμμετέχουν στην απεργία της Τρίτης θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων, στις 11 το πρωί.
Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει για την Τρίτη νέο μπλόκο στο Λιμάνι του Πειραιά.

Εν τω μεταξύ, υπό κατάληψη παραμένουν από το βράδυ της Κυριακής τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.
Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, παραμένουν επί του πεζοδρομίου έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη. Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον κλάδο τους, έχουν αναρτήσει από την Κυριακή πανό στην πρόσοψη του κτιρίου στο οποίο αναφέρεται: "Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε".

Στις 18:00 το απόγευμα η ΓΕΝΟΠ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

Επίσης, υπό κατάληψη τελεί το κτίριο του ΟΑΕΕ στη λεωφόρο Μεσογείων στο Χαλάνδρι, ενώ έληξε η κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.
Διπλωματικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας παράσταση διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Βασικό αίτημα τους, είναι να παραμείνει αφορολόγητο το επίδομα που παίρνουν όταν υπηρετούν στο εξωτερικό. Επίσης αντιδρούν στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία τους, δεσμεύθηκε να ενημερώσει για το θέμα τον πρωθυπουργό.  
Την συμπαράστασή του στις αυριανές κινητοποιήσεις για τα αιτήματά της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δηλώνει με φήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

“Οι συνεχείς και αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις όπως η αυριανή δεν συντελούν στην έξοδο από την κρίση αλλά - αντίθετα - μάλλον την μεγιστοποιούν» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης. Διαβάστε περισσότερα...

Mεγαλειώδης Αντικατοχική Πορεία την Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ο Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων (Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.) που αποτελείται από το ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. Αθήνας,Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης,Α.Φ. Έπαλξη Λευκωσίας,Φλόγα Πάτρας και η αυτόνομη μαθητική ΕΘΝΙΚΗ ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ ΝΕΩΝ (Ε.Φ.Ε.Ν.) σας προσκαλούν στην καθιερωμένη αντικατοχική-αντιομοσπονδιακή πορεία που διοργανώνουν κάθε χρόνο ανήμερα της μαύρης επετείου της Παράνομης Τούρκικης Εισβολής.

Ως κύριοι διοργανωτές της αντικατοχικής απευθύνουμε κάλεσμα στους απανταχού πατριώτες.Σε εσένα που ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕΣ και αντιστέκεσαι.Άς ενώσουμε τις φωνές μας, ας διαδηλώσουμε για άλλη μια φορά ενάντια στον παράνομο τούρκο εισβολέα διεκδικώντας για τριακοστή έκτη φορά το δικαίωμα όλων μας, για μια Kύπρο ΕΛΕΥΘΕΡΗ , ΕΛΛΗΝΙΚΗ, απαλλαγμένη απο κατοχικά στρατεύματα, με τους πολίτες της να απολαύουν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.
Φέτος είναι η χρονιά που ο πατέρας Πενταδάκτυλος θα ακούσει δυνατά:
''ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ
Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ''

Αφετηρία η πλατεία Ελευθερίας ώρα 17:30 και κατάληξη στο σημείο-σύμβολο της Κατοχής,το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας.
Φορούμε μαύρη φανέλα ως ένδειξη πένθους. Διαβάστε περισσότερα...

Άκουσαν το νεκρό να καλεί σε βοήθεια μέσα από το μνήμα του

ΤΙ ΦΩΝΑΖΕ;
1.ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;
2.ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΗΣΩ;
3.ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΔΑ ΕΦΙΑΛΤΗ;

Και όμως ο πεθαμένος δεν είχε πεθάνει. Είχε γίνει κανονικά η κηδεία, μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Όλα έγιναν νομότυπα, η κηδεία κανονικά, και την επόμενη μέρα, όταν πήγαν στο νεκροταφείο, άκουσαν μέσα από τον τάφο φωνές. Ο άνθρωπος είχε ξυπνήσει, σπάνιο για τα ιατρικά δεδομένα, ήταν ζωντανός. Αυτά συνέβησαν στην...
γειτονική Τουρκία.

πηγη
Διαβάστε περισσότερα...

Μιλάμε για σπάνια καλιτεχνική δημιουργία!!!

Δεν αντέξαμε στον πειρασμό να μην το δημοσιεύσουμε...

Οι ανήλικοι να μην πατήσουν το ''διαβάστε περισσότερα''
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ Ο ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ  ΤΟ ΚΟΥΦΟ, ΤΟ ΚΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΟΟΥΝ...

To Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο της Γαλατά σαράι
στο κατάμεστο ALI SAMI YEN της Κωνσταντινούπολης η Μεγάλη Γιορτή των Παντουρκιστών από όλες τις Βαλκανικές χώρες .

Την εκδήλωση διοργάνωσε το κόμμα Μ.Η.Ρ. To κόμμα δηλαδή των Γκρίzων Λύκων που είναι κόμμα Εξουσίας στην Τουρκία και παρεβρέθησαν Μογγολότουρκοι από την Βοσνία – Ερzεγοβίνη , την Βουλγαρία , Γυφτοσκοπιανοί , Τουρκαλβανοί αλλά υπήρχε αποστολή με καλεσμένους με πρόεδρο τον Ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμετ Μετέ και από την Ελληνικότατη Θράκη μας !!!!!!!!

Στο Festival αυτό των Γκρίzων Λύκων για να Ξεφτυλίσουν την Ελλάδα μαζί με τις άλλες σημαίες με θράσος αναρτήσανε και την Γαλανόλευκη ως σημαία των Τούρκων της Ελλάδας λες και η Ελλάδα είναι Τουρκική Επαρχία !!!!!!!

Όταν ανέβηκε στο βήμα ο Πρόεδρος των Γκρίzων Λύκων Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί σηκώθηκε όλο το γήπεδο ALI SAMI YEN στο πόδι.Εκείνος χαιρέτισε το πλήθος των χιλιάδων Παντουρκιστών.Με το χέρια ψηλά και κάνοντας το χαρακτηριστικό χαιρετισμό των Γκρίzων Λύκων λαμβάνοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα συν των άλλων και του Ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ !!!!!!!

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί αναφέρθηκε στην ιστορία του Τουρκικού Έθνους και χαρακτήρισε Ευλογία την Νίκη των Τούρκων το 1453. Μίλησε για τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Οθωμανική Αυτοκρατορία στην Ειρήνη των Βαλκανίων !!!!!!!!!!!!!!!!

Ζήτησε όλοι οι Τούρκοι όπου και αν κατοικούν να zουν και να μαθαίνουν τα παιδιά τους να zουν με την Τουρκική παράδοση και εξαπέλυσε επίθεση στους Κούρδους και σε όλους όσους βάλουν το τουρκικό Έθνος .

Τέλος αναφέρθηκε στις ΙΣΤΟΡΙΚΈΣ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ,ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ ,ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΕΣ ΧΩΡΕΣ

δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Υπουργείο Παιδείας: τα ελληνικά είναι μία μικρή γλώσσα.

ΝΕΚΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ...Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ ΑΙΩΝΙΑ


Σήμερα το πρωί 21 Ιουνίου 2010, στις 9:20, στο Σκάι, στην εκπομπή του Άρη Πρωτοσάλτε μίλησε η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κα Δραγώνα για το Νέο Δημοτικό Σχολείο που θα ξεκινήσει πιλοτικά από το σχολικό έτος 2010-2011. Είπε ότι από την Α΄ και τη Β΄ Δημοτικού τα παιδιά θα μαθαίνουν αγγλικά για να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν και άλλες γλώσσες εκτός από την ελληνική. Επίσης, είπε ότι τα ελληνικά είναι μία μικρή γλώσσα (!) σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί πολύ λίγοι άνθρωποι μιλάνε ελληνικά...

(Μήπως ξεχνάει η κυρία αυτή την εμβέλεια που είχε η ελληνική γλώσσα στην αρχαία ελλάδα, στα ελληνιστικά χρόνια, στην περίοδο του βυζαντίου; Μήπως είναι στο χέρι μας να την ξανακάνουμε μία παγκόσμια γλώσσα;)
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα μπορούσαν αντί των αγγλικών στην Α΄ δημοτικού να διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά, εκείνη απάντησε ότι τα αρχαία ελληνικά είναι πλέον μία νεκρή γλώσσα!
(Μήπως ξεχνάει η κυρία ότι τα αρχαία ελληνικά είναι η μητέρα των γλωσσών; Να της υπενθυμίσουμε ότι έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου δίνουν διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια μιλώντας ελληνικά και γίνονται αντιληπτοί γιατί οι ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούν είναι ρίζες ξένων λέξεων; Να της υπενθυμίσουμε ότι οι περισσότερες επιστήμες χρησιμοποιούν ορολογία με ελληνικές λέξεις; Να της υπενθυμίσουμε ότι η αρχαία και η νέα ελληνική διδάσκεται σε ξένα πανεπιστήμια; Να της υπενθυμίσουμε ότι η Καινή Διαθήκη και η Αποκάλυψη γράφτηκαν σε γλώσσα ελληνική;)
Επίσης μίλησε για τη δασκάλα κα Νικοπούλου που δίδαξε στη Θράκη, ότι το πέρασμά της από τα σχολεία στα Πομακοχώρια ήταν ατυχές γιατί δίχασε την τοπική κοινωνία. (Αποσιωπά το γεγονός ότι η κα Νικοπούλου προσπάθησε να κάνει σωστά τη δουλειά της και να διδάξει την ελληνική γλώσσα στους Πομάκους που είναι Έλληνες πολίτες)...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP