Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Αφιερωμένο στα πουσταριά που διαδήλωσαν ξεβράκωτοι πριν λίγες μέρες

Επιστολή του Ένγκελs στον Μαρξ 22 Ιουνίου 1869

Μάντσεστερ 22 Ιουνίου 1869

Αγαπητέ Μαυριτανέ (Dear Moor),

Δεν ξέρω αν ο καιρός σε εσάς είναι τόσο καλός όσο εδώ,αλλά η ημέρα έχει μικρύνει τόσο που πρέπει να ανάβουμε το γκάζι από τις 4 το απόγευμα.Και είναι εκνευριστικό να διαβάζεις και να γράφεις όταν δεν ξέρεις αν είναι μέρα ή νύχτα.

Η Τάσι [Ελέανορ Ένγκελς]είναι πολύ ευδιάθετη.Σήμερα το πρωί όλη η οικογένεια πήγε για ψώνια και αύριο το απόγευμα θέλουν να πάνε στο θέατρο.Διάβασε το Χέρμαν και Δορωθέα[Γκαίτε]με κάποια δυσκολία εξ αιτίας της φλυαρίας αυτού του ειδυλιακού φιλισταίου.Τώρα τις έδωσα την νεότερη Εντα που περιέχει μερικές κάλές ιστορίες.Από την παλιότερη μπορεί να διαβάσει τα τραγούδια του Σίγκουρντ και της Γκαντρούν.Επίσης παίζει πιάνο με ενεργητικότητα.Μαζί ξαναδιαβάσαμε αυτόν τον Δανό τον Kjämpeviser.

Ωστε αυτή είναι η επιτυχία του Γουλιέλμου. Η σερνικοθήλυκη και η εντελώς θηλυκή πλευρά των Λασσαλλιστών ενώθηκαν! Πραγματικά πέτυχε κάτι σημαντικό.Ο Σβάϊτσερ φυσικά θα επανεκλεγεί αν σκεφτεί κανείς την βιασύνη με την οποία έγινε η δουλειά -και για μια ακόμα φορά θα είναι ο εκλεκτός της γενικής προσπάθειας για απελευθέρωση.Ο Γουλιέλμος κρατάει μια έντονη σιωπή γιαυτό το γεγονός.

Το Ουρανιοειδές βιβλίο [λογοπαίγνιο Uranus/Your anus] που μου έστειλες είναι ένα πολύ περίεργο κατασκεύασμα. Περιέχει πολύ ανώμαλες αποκαλύψεις. Οι παιδεραστές έχουν αρχίσει να μετριούνται μεταξύ τους και ανακάλυψαν ότι είναι δύναμη στο κράτος.Το μόνο που τους λείπει είναι η οργάνωση αλλά σύμφωνα με αυτή τη πηγή υπάρχει ήδη κρυφά.Και φυσικά μιας που έχουν ανθρώπους σε όλα τα παλιά και ακόμα και στα καινούργια κόμματα,από τον Ρόσινγκ ως τον Σβάϊτσερ,δεν μπορεί παρα να νικήσουν. Το σύνθημα θα είναι τώρα Guerre aux cons,paix aus trous-de-cul [πόλεμος στα αιδοία, ειρήνη στις κωλοτρυπίδες]. Εσύ και εγώ είμαστε τυχεροί που, λόγω ηλικίας,δεν έχουμε φόβο να πληρώσουμε “σε είδος” τους νικητές.Αλλά οι νέοι; Παρεπιπτόντως μονάχα στην Γερμανία ένας τύπος σαν αυτόν θα μπορούσε να εμφανιστεί δημόσια,να κάνει αυτές τις αισχρότητες θεωρία και να πει “περάστε”. Δυστυχώς ακόμα δεν έχει βρει το θάρρος να δηλώσει δημόσια ότι είναι “τοιούτος” και για τα μάτια του κόσμου πρέπει να λειτουργεί “από μπροστά” αν όχι “να μπαίνει από μπροστά” όπως είπε κάποτε κατά λάθος. Περιμένει μέχρι να ισχύσει ο νέος Ποινικός Κώδικας της Βόρειας Γερμανίας που αναγνωρίζει τα droits du cul[δικαιώματα της κωλοτρυπίδας]για να λειτουργήσει ανοιχτά. Τότε τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα για τους φουκαριάρηδες σαν εμάς, που πάμε “από μπροστά” και έχουμε μια παιδιάστικη μανία με τις γυναίκες. Αν μπορεί να χρησιμεύσει για κάτι ο Σβάιτσερ θα ήταν να μάθει από τον συγκεκριμένο κύριο λεπτομέρειες για τους παιδεραστές σε υψηλές θέσεις.Κάτι που δεν πρέπει να είναι δύσκολο μια που είναι δικός τους.

Στο τέλος της βδομάδας ο Σόρλεμμερ θα πάει στην Γερμανία μέσω Γκρίμσμπυ και Ρόττερνταμ.

Οι απεργίες στα εργοστάσια βαμβακιού σταμάτησαν σήμερα το πρωί όταν έφυγαν οι τύποι του Ολντχαμ.Έτσι η υπερπαραγωγή δεν συναντάει πια εμπόδιο.

Τέλος.Χαιρετισμούς

Δικός σου

Φρίντριχ Ένγκελς
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΚΟΜΑ ΤΡΕΧΟΥΝ...

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ!!!

ΡΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ...ΜΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ;

Εκπαιδευτικοί και Φοιτητές κυνήγησαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα! 

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν σήμερα (σ.σ το Σάββατο 12/6)  στη Πάτρα μεταξύ εκπαιδευτικών, φοιτητών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Σήμερα το πρωί οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές , κρατώντας πανό και θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον χώρο της Παιδείας πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», περιμένοντας την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία θα ερχόταν στην Πάτρα για να παραστεί στην εκδήλωση φιέστα που διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων προς τιμήν των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν αποφοιτήσει από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πόλης και στην οποία φιέστα η υπουργός επρόκειτο να ήταν η κεντρική ομιλήτρια.
Η κυρία Διαμαντοπούλου μετά την τελευταία …άτυχη επίσκεψή της στον Βόλο μάλλον θεώρησε ότι το όλο κλίμα δεν την σηκώνει για εκτός έδρας επισκέψεις. Έτσι, η οργή των παρευρισκομένων όπως ήταν φυσικό ξέσπασε στους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού. Με την παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης άρχισαν να καταφθάνουν οι επίσημοι, μητροπολίτης, δήμαρχοι, πρυτανικές αρχές, ο βουλευτής της Ν.Δ Νίκος Νικολόπουλος κ.α οι οποίοι πέρασαν μάλλον εύκολα μέσα στο Δημοτικό Θέατρο. Όταν όμως μετά από 10 περίπου λεπτά έφτασαν μαζί οι τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ο υφυπουργός κ. Κατσιφάρας, και οι κ.κ Παπαδόπουλος και Τριανταφυλλόπουλος και στη προσπάθεια τους να μπουν μέσα στην αιθουσα, ο κόσμος άρχισε να τους φτύνει και να τους στολίζει με κοσμητικά επίθετα!!
Τα χειρότερα όμως δεν είχαν έρθει ακόμα για τους πολιτικούς ταγούς της Αχαΐας. Μετά από μια ώρα περίπου η ψυχική οδύνη τους εκτοξεύθηκε στα ουράνια! Είδαμε λοιπόν έντρομους τον υπουργό και τους βουλευτές κουστουμαρισμένους να τρέχουν κυνηγημένοι από το πλήθος, διασχίζοντας τη μεγάλη πλατεία Γεωργίου, σε χρόνο που θα ζήλευε και ο παγκόσμιος ρέκορντμαν Γιουσέιν Μπόλτ , παρακάμπτοντας και σκοντάφτοντας σε σκουπίδια που έχουν μαζευτεί σε λόφους σε όλη τη πόλη λόγω του κλεισίματος της χωματερής στην Ξερόλακα, και οι οποίοι βουλευτές στην προσπάθεια τους να σωθούν εισέβαλαν σε γνωστή καφετέρια στέκι της πόλης.
Περιττό να πούμε ότι …φύγανε καφέδες, …. αναποδογυρίστηκαν τραπεζάκια και πολλά άλλα κωμικοτραγικά που τα βλέπουμε μόνο σε ταινίες. Η όλη ιστορία πάντως τελείωσε όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα οι βουλευτές μετέβηκαν σε παρακείμενο γραφείο του κόμματος.
Όλα τα παραπάνω γεγονότα είχαν την τύχη να τα τραβήξουν και κάμερες τοπικών καναλιών, που είχαν μαζευτεί για ρεπορτάζ για τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ που γινόντουσαν δυο τετράγωνα μακριά από την πλατεία και έτσι με τα πρώτα επεισόδια έτρεξαν και αποθανάτισαν τα γεγονότα. Αυτό όμως που μένει να δούμε είναι αν τα κανάλια δείξουν αυτές τις σκηνές!! Μιας και όπως είδαμε και στη Τρίπολη στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, στα περισσότερα ΜΜΕ επικρατεί η λογική «μούγκα στην στρούγκα» .

πηγη

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΚΙΛΤΙΔΗΣ

Πήρε εντολή να εγκαταλείψει το Γαλάζιο μαντρί κατ εντολήν της ''Ατυχήσασας Αυτοκράτειρας Θεοδώρας'' ο πρώην Ενεκίτης

Με σάπια, διεφθαρμένα υλικά φτιάχνει το κόμμα της η κόρη του Μητσοτάκη. Μήπως νομίζουν ότι θα γλυτώσουν από την οργή του λαού; Κανείς απολύτως από τους 300 μασκαράδες δε θα αποφύγει τα γιαούρτια, τις ντομάτες και τ αυγά. Θα τα φάνε στη μάπα και θα τα ευχαριστηθούν δεόντως.


Διαβάστε περισσότερα...

Η "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ...

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!
Νέα σενάρια συμφωνίας των εγκάθετων της Νέας Τάξης που εκφράζουν το ελλαδικό πολιτικό σύστημα και των γυφτοσκοπιανών περί "Μακεδονίας του Βαρδάρη" βλέπουν εδώ και λίγες ώρες (από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου) το φώς της δημοσιότητας. Τα σενάρια αυτά κατευθύνονται στην Ελλάδα δια μέσου των επισήμων ανταποκριτών κατεστημένων ΜΜΕ, στην Ουάσινγκτον και την Νέα Υόρκη, αλλά εως και τις πρωϊνές ώρες της Δευτέρας δεν έχουν κάνει την εμφάνιση τους στα ΜΜΕ των Σκοπίων.

Ομιλούν για σύγκλιση ελλαδίτικων και σκοπιανών παραγόντων κατόπιν διεθνών πιέσεων και με πρωτοβουλία του Μάθιου Νίμιτς, στην ονομασία "Μακεδονία του Βαρδάρη", τονίζοντας πως η συγκεκριμένη ονομασία πληρεί τους όρους του γεωγραφικού προσδιορισμού που έχει θέσει η Ελλλάδα.

Πέραν του ότι καμιά αναφορά δεν γίνεται για την γλώσσα και την εθνότητα που αποτελούν κομβικά σημεία για λόγους που όλοι όσοι ασχολούμαστε γνωρίζουμε και την αυτονόητη ΑΡΝΗΣΗ της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας καθ΄οιονδήποτε τρόπο, η ονομασία "Μακεδονία του Βαρδάρη" δεν αποτελεί γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά την απόλυτη προσχώρηση στην Βουλγαροσκοπιανή προπαγάνδα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί επί έναν σχεδόν αιώνα και που δίδει την δυνατότητα στους καπηλευτές και τους σφαιτεριστές, να συνεχίζουν δικαιωμένοι να ομιλούν για την "Αιγαιακή Μακεδονία" και την "Μακεδονία του Πιρίν", με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το πράττουν από τότε εως σήμερα. Δηλαδή ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΑ.

Η προσχώρηση στους όρους που χρησιμοποιεί η Βουλγαροσκοπιανή προπαγάνδα, πέραν της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας αποτελεί ΠΡΟΔΟΣΙΑ, και ως προδότες πρέπει να αντιμετωπισθούν όλοι όσοι, χωρίς να ερωτηθεί το Ελληνικό Έθνος, επιχειρήσουν τετελεσμένα, αλλά ΚΑΙ ΟΣΟΙ άμεσα ή έμμεσα συνηγορήσουν δια της απραξίας τους...
Διαβάστε περισσότερα...

"Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη": Η Ελλάδα παρακολουθεί το ναυάγιο

Μετά την είδηση που μετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 11 του μηνός, πως ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπ. Μπορίσοφ δήλωσε την εγκατάλειψη του αγωγού, αργότερα το απόγευμα ο ίδιος φερόταν να ανασκευάζει τις δηλώσεις του λέγοντας ότι η χώρα του δεν έχει πάρει ακόμη την απόφαση.

ΧΡ. ΚΟΛΩΝΑΣ

Αντικείμενο γεωπολιτικών παιχνιδιών της Βουλγαρίας έχει γίνει ο πετρελαιαγωγός "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη", κι έτσι οι Ρώσοι βάζουν στο... ψυγείο το έργο και η ελληνική κυβέρνηση απλά παρακολουθεί το... ναυάγιο.

Μετά την είδηση που μετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 11 του μηνός, πως ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπ. Μπορίσοφ δήλωσε την εγκατάλειψη του αγωγού, αργότερα το απόγευμα ο ίδιος φερόταν να ανασκευάζει τις δηλώσεις του λέγοντας ότι η χώρα του δεν έχει πάρει ακόμη την απόφαση.
Διαβάστε περισσότερα...

Glamour Party για πλουσιόπαιδα και μοντέλα επάνω στο θωρηκτό Αβέρωφ !

Glamouries , Xαϊλίκια και επίδειξη κοινωνικής καταξίωσης που χαρακτηρίζει την ματαιοδοξία των χλιδάτων , έλαβαν χώρα επάνω στο θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ» το οποίο μετατράπηκε σε κλάμπ πρός τιμήν του ζεύγους Λεό Πατίτσα και Μαριέττας Χρουσαλά.

Μετά τα πάρτι στο «Island» και τον «Αστέρα» σειρά για το ζεύγος είχε το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ», που παραχωρήθηκε τιμής ένεκεν από το Πολεμικό Ναυτικό στον εφοπλιστή και το οποίο...
μετατράπηκε προς τέρψην του ζευγαριού από ιστορικό σύμβολο, σε κλαμπ για πλουσιόπαιδα και μοντέλα.

Επιβεβαιώνοντας ότι ορισμένοι , εκτός του οτι δεν σέβονται τίποτα , μπορούν να ξεφτιλίσουν αναπάσα στιγμή και ώρα , ότι γουστάρουν με το χλιδάτο όνομα και τις γνωριμίες τους.



Κατόπιν ΕΟΡΤΗΣ
Μετά το σάλο που ξέσπασε , εξηγήσεις από το διευθυντή του παροπλισμένου θωρηκτού Αβέρωφ ζήτησε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης κατόπιν βέβαια εορτής. Διαβάστε περισσότερα...

Το Έθνος εάλω


Η ιστορία στην αέναη πορεία της διαγράφει κύκλους! Επαναλαμβάνεται. H ιστορία λοιπόν επαναλαμβάνεται. Αυτές τις μέρες ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας η απόλυτη αχρειότητα του πολιτικού μας συστήματος. Ένα συνονθύλευμα 300 ανεγκέφαλων, απατεώνων και ανιστόρητων πολιτικών κρατούν, από δική μας υπαιτιότητα, στα χέρια τους την τύχη του Έθνους και έχουν θέσει τους Έλληνες υπό διωγμό. Έχουν κηρύξει ένα πνευματικό ανελέητο πόλεμο βομβαρδίζοντάς μας με κάθε λογής τοξικά απόβλητα, στην προσπάθειά τους να πλαδαρέψουν τη κριτική μας σκέψη, να μας ισοπεδώσουν, να μας ευνουχίσουν πνευματικά, να μας αποκόψουν από καθετί που μας συνδέει με την μεγάλη πνευματική μας κληρονομιά και τα ιερά μας ιδανικά, να μας αποτελειώσουν, να ξεριζώσουν ό,τι αξιόλογο μας απόμεινε βαθιά μέσα στο εσώτατο είναι μας αποτεφρώνοντας τα πάντα. Ανθέλληνες λοιπόν αλλά συνάμα φαύλοι και ανίκανοι.
Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ανίσχυρες, μειοδοτικές και ξενοκίνητες, όπως και τώρα, υπόσκαψαν τις ρίζες του Έθνους με την υπονόμευση της εθνικής υπόστασης του λαού και η συνέχεια υπήρξε καταλυτική με αποτέλεσμα, αυτό που ζούμε σήμερα να είναι απλώς το φάντασμα του ελληνισμού που σέρνεται στα σοκάκια της Ιστορίας πασχίζοντας να βρεί την ΛΕΥΤΕΡΙΑ του. Την ΛΕΥΤΕΡΙΑ του ΕΘΝΟΥΣ!!!!
Η Ελλάς κατάντησε μία χώρα χωρίς στρατηγική, χωρίς ηγέτες ικανούς και οραματιστές, μία χώρα λεηλατημένη και πεταμένη στον κάλαθο της ιστορικής απόρριψης. περιμένοντας την προδιαγεγραμμένη μοιραία κατάληξη σέρνοντας τον τελευταίο της χορό, σε ένα Ζάλογγο που χάσκει ορθάνοιχτος μπροστά της με πρόθυμους συνενόχους στο έγκλημα, τα Νεοταξίτικα οργανωμένα κομματικά ενεργούμενα του εθνομηδενισμού.
Διαβάστε περισσότερα...

Τραγική η πτώση των Κυριακάτικων εφημερίδων

Καλά να πάθουν οι ρουφιανοφυλάδες


150,000 πούλησε το Βήμα την Κυριακή με την προσφορά του Harry Potter να μη μπορεί να ανεβάσει με τίποτα τα νούμερα. Ακολουθεί το Πρώτο Θέμα με 130,000 φύλλα ενώ Καθημερινή και Ελευθεροτυπία εκαναν απο 118,000 φύλλα. Η Real πούλησε 92,000 φύλλα και λίγο πιο κάτω το Εθνος με 88,000. Το Veto πούλησε 31,000 φύλλα. Ειδικά για τις πρώτες εφημερίδες μιλάμε για πτώση των πωλήσεων 100.000 φύλλα. Θυμάστε που...
σας το γράφαμε; Ο κόσμος πλέον εβδομάδα με την εβδομάδα αδυνατεί να πληρώσει για να αγοράσει τις ειδήσεις που έτσι και αλλιώς τις έχει καθημερινά φρέσκες και την ώρα που συμβαίνουν στο διαδίκτυο. Όσο για τα DVD κλάιν μάιν. Πλέον για να τα αγοράσεις στοιχίζουν πιο φθηνά. Η ώρα του διαδικτύου έφτασε για αυτό και τα blogs αλλά και τα portals ολοένα και αυξάνουν την επισκεψιμότητα τους...Εφημεριδάδες αλλάξτε πολιτική γιατί δεν σας βλέπουμε καλά, συνεχίζουμε να το λέμε...Αν φυσικά θέλετε να κρατήσετε...

πηγη
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP