Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Το δελτίο Τύπου και φωτογραφίες για το διεθνές κύκλωμα των δουλεμπόρων

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για συμμετοχή σε δίκτυο διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών που δραστηριοποιούνταν σε ολόκληρη την Ευρώπη
Συνελήφθησαν στην Θεσσαλονίκη οχτώ (8) μέλη του δικτύου, μεταξύ των οποίων το
ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης
Πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης που στήριξε και οργάνωσε...
η Europol σε Ευρωπαϊκό επίπεδο
Σ χηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επιπλέον (32) ατόμων για την ίδια υπόθεση, εκ των οποίων τα (5) είναι ήδη συλληφθέντα από την Γερμανική Αστυνομία
Εκτιμάται ότι περιήλθε στην εγκληματική οργάνωση από την
παράνομη δραστηριότητα της χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις (600.000) ευρώ
Εξαρθρώθηκε , μετά από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Γερμανικές Αστυνομικές Αρχές, εγκληματική οργάνωση, ύστερα από επιχείρηση που στήριξε και οργάνωσε η Europol και η οποία πραγματοποιήθηκε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (σχετ. το από 30-01-2013 Δελτίο Τύπου της Europol ).
Πραγματοποιήθηκε την 29-01-2013 ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν συνολικά οκτώ (8) ημεδαποί (3 άνδρες – 5 γυναίκες), εκ των οποίων 59χρονος «εγκέφαλος» της οργάνωσης. Σε βάρος των ανωτέρω εκκρεμούσαν Εθνικά και Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και της « Διευκόλυνσης εξόδου μη νόμιμων μεταναστών σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επιπλέον (32) ατόμων, μεταξύ των οποίων και τα υπόλοιπα 5 μέλη της οργάνωσης, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης», της «Διευκόλυνσης εξόδου μη νόμιμων μεταναστών σε χωρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» καθώς και της «Συνέργειας» στα εν λόγω αδικήματα. Σημειώνεται ότι τα προαναφερόμενα 5 μέλη (4 άνδρες – 1 γυναίκα) που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, έχουν ήδη συλληφθεί από την Γερμανική Αστυνομία .
Από την μεθοδική έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, που αποτελούνταν από 13 μέλη, συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2011, διέθετε εσωτερική ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους των μελών της, ενώ είχε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, με κύριο χαρακτηριστικό την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών από τη χώρα μας στην Γερμανία.
Στα πλαίσια της εγκληματικής της δράσης, η οποία καθοδηγούνταν από τον 59χρονο «εγκέφαλο» της οργάνωσης, συστήθηκε επιχείρηση «βιτρίνα» -, γραφείο γενικού τουρισμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτησίας 31χρονου, ο οποίος και συνελήφθη, ως μέλος της οργάνωσης.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω πραγματοποιούσαν δρομολόγια στη Γερμανία με λεωφορεία του συγκεκριμένου τουριστικού γραφείου, το οποίο είχε υποστεί ειδικές τροποποιήσεις και είχαν κατασκευαστεί ειδικές κρύπτες, με σκοπό την απόκρυψη μη νόμιμων μεταναστών. Προκειμένου η όλη επιχείρηση να προσομοιάζει με ταξίδι τουριστών, χρησιμοποιούσαν εικονικούς επιβάτες, οι οποίοι έναντι χρηματικής αμοιβής των (100) ευρώ, συμμετείχαν σε αυτό.
Η αμοιβή της οργάνωσης ανέρχονταν σε (4.000) ευρώ από κάθε μη νόμιμο μετανάστη, ενώ εκτιμάται ότι τα μέλη της αποκόμισαν από την παράνομη δραστηριότητα χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις (600.000) ευρώ.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν τόσο στις οικίες των συλληφθέντων όσο και σε χώρους του προαναφερόμενου τουριστικού γραφείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
Τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων
Πλήθος κινητών τηλεφώνων
Ταξιδιωτικά εισιτήρια με προορισμό διάφορες χώρες της Ε.Ε
Αποδεικτικά κρατήσεων ξενοδοχείων εξωτερικού
Ημερήσια βιβλιάρια δρομολογίων τουριστικών λεωφορείων
Πακέτα λαθραίων τσιγάρων κά
Σημειώνεται ότι τόσο ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης όσο και δύο ακόμη μέλη της, έχουν συλληφθεί ξανά κατά το παρελθόν για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών από τη Τουρκία στο εσωτερικό της επικράτειας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαλευκανθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της οργάνωσης και να διακριβωθεί η τυχόν σύνδεσή της με άλλη εγκληματική οργάνωση, η οποία υποβοηθούσε το έργο της.
.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP