Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ "ΨΙΛΕΣ" ΚΑΙ ΤΗΝ "ΕΠΙΘΕΣΗ" ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΜΙΝΗ

kaminis-epithesi

Δεν τα βρίσκουν ούτε μεταξύ τους οι "αντιεξουσιαστές" για την επίθεση στο Δήμαρχο Καμίνη. Στο περιβόητο site της στοχοποίησης σε ανεξέλεγκτο βαθμό αθώων πολιτών, ερίζουν για το εαν ο Καμίνης τις έφαγε, τις άρπαξε ή απλώς την ακουσε.
Απολαύστε διαλόγους πολιτισμένων κυρίων. Τελικά παιδιά πείτε μας και εμάς που είμαστε καθεστωτικοί τι να γράψουμε. Από εσάς περιμένουμε καθαρή και άσπιλη ενημέρωση. Και δώστε και κανένα βίντεο στη δημοσιότητα γιατί όλο κάτι σκοτάδια...
βλέπουμε εσχάτως.
"Πριν μισή ώρα ο ρουφιανος-δήμαρχος δεκανίκι της μπατσοσυμμορίας του Δένδια πήρε μια δόση απο αυτό που του αξίζει όταν εντοπίστηκε απο ομάδα συντρόφων στο Γκάζι.
Οι σύντροφοι επετέθηκαν στην αρχή φραστικά αλλά στη συνέχεια με αρκετές ψιλές ενώ του έγινε σαφές το μήνυμα για την αφορμή της επίθεσης εναντίον του.
Οταν λέμε Η Βίλλα θα γίνει ο ταφος του Καμίνη
Κάποιοι το εννοούμε...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
κάποιοι δεν συμφωνούμε όμως καθόλου
Είναι ατυχές το σκηνικό αλλά και ο τρόπος ενημέρωσης από τον από πάνω...
1. Επειδή δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για "ψιλές" στον Καμίνη αλλά για "λεκτικό επεισόδιο", ούτε καν ο ίδιος δεν ανέφερε κάτι τέτοιο σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε. Αν όντως έπεσαν ας ενημερώσουν οι παρόντες και όσοι "δρουν και εννοούν τάφους για μας χωρίς εμάς".
2. Επειδή το κείμενο μια μιλάει για ενημέρωση από "κάποιους συντρόφους" και μια λέει "κάποιοι που το εννοούμε".
3. Επειδή υπάληλοι του υπάληλου των αφεντικών και της μαφίας Δένδια δεν είναι μόνο ο ρατσιστής αχυρο-δήμαρχος αλλά και ασφαλίτες που παραπληροφορούν και προβοκάρουν μέσα στα μέσα αντιπληροφόρησης (όπως και έξω στο δρόμο)
4. Επειδή η είδηση ανεβαίνει χωρίς να ενημερώνει για τις ακριβείς συνθήκες όπως και το τι ακριβώς "άκουσε" ο Καμίνης αλλά λέει αοριστολογίες και περισσότερο πανυγηρίζει χωρίς λόγο.
5. Επειδή δεν φωνάζουμε όλοι συνθήματα για "τάφους" όπως και το να την πέφτουν πολλοί μαζί σε μια θεσμική μαριονέτα, την ώρα μάλλιστα που κάθεται με τα παιδιά του, δεν εκφράζει (τουλάχιστον για τον γράφων το σχόλιο) την αλληλεγγύη ούτε και τις αξίες και τους τρόπους των συγκρούσεων τα οποία ιστορικά επιλέγουν οι καταλήψεις.
6. Επειδή την ώρα που το κίνημα αλληλεγγύης είναι πανελλαδικό κάποιοι σύντροφοι επιλέγουν να αναπαράγουν δεξιές "πλατειακές" μεθόδους τραμπουκισμού με τρόπους που δεν αναλογούν, ούτε τουλάχιστον εκφράζουν όλους και όλες τους ανθρώπους που βρίσκονται στο μετερίζι των αγώνων (στους οποίους συμμετέχει και η Βίλλα)
7. Επειδή αυτό που βαφτίζεται "επίθεση" είναι κάτι άλλο.
8. Επειδή ούτε οι ίδιοι οι παρόντες στο σκηνικό δεν ενημέρωσαν ακόμα και επειδή ούτε η Βίλλα παίρνει θέση.
Για αυτούς και πολλούς άλλους λόγους επιφυλάσομαι τουλάχιστον εγώ, ένας τυχαίος...
κάποιος αναρχικός"

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP