Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Αντιδράσεις για την Τατιάνα…που έδωσε βήμα στο Κτήνος της Ξάνθης.


ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ
Αίσθηση αλλά και έντονες διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει η απόφαση της Τατιάνας Στεφανίδου να φιλοξενήσει στην εκπομπή της τον δολοφόνο της Ξάνθης, ο οποίος είπε ότι όλα έγιναν με τη θέληση της κοπέλας! Ο Παπάζογλου, ο οποίος βίασε και στη συνέχεια έκαψε ζωντανή την Δαλακλίδου, υποστηρίζει ότι όλα έγιναν με τη θέληση της κοπέλας! «Κάναμε ό,τι κάναμε με τη θέλησή της. Εγώ δεν την πίεσα σε τίποτα. Κάποια στιγμή...
τραβήχτηκε γιατί κατάλαβα ότι αυτό που είχα κάνει δεν ήταν σωστό», είπε. Όταν η κοπέλα του είπε ότι θα τον κλείσει στη φυλακή τρόμαξε. «Εγώ φοβήθηκα. Είχα θολώσει γιατί ήμουν σουρωμένος και δεν ήθελα να πάω φυλακή, γιατί ήξερα τι θα πει φυλακή. Είχα θολώσει εκείνη τη στιγμή, που λέω, καλύτερα εσύ παρά εγώ. Εκείνη τη στιγμή δεν καταλάβαινα τι έκανα, ήμουν δηλαδή σε άλλο κόσμο, σε άλλο πλανήτη. Δεν ήμουν φυσιολογικός εκείνη τη στιγμή» είπε ο δράστης. Τότε, αποφάσισε ότι έπρεπε να κάψει την 34χρονη για να καλύψει τα ίχνη του. «Της έβαλα φωτιά και έφυγα. Άκουσα μια τσιρίδα. Δεν επέστρεψα να τη βοηθήσω. Πίστευα ότι θα πάει κατευθείαν στην αστυνομία και θα με καταγγείλει», είπε ο δολοφόνος της Ξάνθης. Τα social media πήραν φωτιά, τα σχόλια γέμισαν το You Tube και όλοι επικρίνουν την παρουσιάστρια, η οποία επέλεξε να δώσει βήμα σε αυτόν μέσα από την εκπομπή της.
Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο της Α. Μπ. στο Facebook
«Διαβάζω στο διαδίκτυο πως η Τατιάνα Στεφανίδου έβγαλε στον αέρα τον δολοφόνο της Ξάνθης. Όχι. Δεν έβγαλε στον αέρα το δολοφόνο της Ξάνθης σκέτο. Έβγαλε στον αέρα τον δολοφόνο της Ξάνθης για να πει πως ποτέ δεν έγινε βιασμός, πως η κοπέλα συναίνεσε στο σεξ, πως μετά τον απείλησε πως θα τον κλείσει μέσα και επειδή ήταν λίγο “σουρωμένος’, “έγινε ό,τι έγινε’. Η κοπέλα ΠΕΘΑΝΕ δολοφονημένη άγρια. Οι γονείς της πέρασαν Χριστούγεννα μέσα στο έρεβος. Οι στιγμές που ο πατέρας και ο αδερφός έζησαν σβήνοντας το φλεγόμενο σώμα του δικού τους ανθρώπου, δεν περιγράφονται. Παρά ταύτα, πρέπει η οικογένεια αυτή, να βλέπει τώρα το δολοφόνο του παιδιού της να παπαγαλίζει με άνεση την ατζέντα που θα αποτελέσει την υποστηρικτική του γραμμή στο δικαστήριο. Παράλληλα, η κοινωνία ακούει πως η κοπέλα ουδέποτε βιάστηκε αλλά συναίνεσε. Πως δολοφονήθηκε γιατί απείλησε τον άνδρα, πως “θα τον κλείσει μέσα” και έτσι εκείνος “τρόμαξε’. Φυσικά η ίδια δε ζει για να μάς πει τη δική της πλευρά αυτής της φρικτής ιστορίας.» Ο κόσμος έχει τεράστιες ευθύνες γι” αυτό που καταναλώνει. Τεράστιες. Κανείς αθώος.
Όσο τρέφει Τατιάνες, οι Τατιάνες θα συνεχίζουν ακάθεκτες. Ας μην περιμένουμε από τους καιροσκόπους να έχουν ήθος. Οι Τατιάνες θα εκλείψουν όταν δε θα τις βλέπει κανείς ούτε καν για πλάκα».
H Μarilia Macducklin έγραψε: «Πέραν του ότι είναι άκρως προκλητική αυτή η απόφαση της «δημοσιογράφου» (τα εισαγωγικά μπήκαν επίτηδες) να δώσει βήμα και λόγο σ’αυτό το τέρας, είναι ακόμη προκλητικότερη η στάση της να διαγράφει ή να μην εμφανίζει τα αρνητικά σχόλια πολλών, μεταξύ αυτών και εγώ, στο σάϊτ της. Ό,τι και να πει κανείς για την κατάντια αυτή είναι λίγο. Για το τέρας αυτό δεν έχω να πω κάτι. Δυστυχώς δεν υπάρχει ανάλογη τιμωρία πλέον.»
Ο Panagiotis Karavitis έγραψε ….αν είχε γίνει στη κόρη της ¨παρουσιάστριας-δημοσιογράφου-μοντέλου» θα είχε την «δημοσιογραφική» ευαισθησία να το βγάλει στον αέρα.Όλα στο βωμό της τηλεθέασης….
Ο Γιώργος Ψαρουλάκης έγραψε: «Σταματήστε να τρέφετε την βορβορώδη πλευρά της δημοσιογραφίας. Οσο παρακολουθείτε την κάθε Τατιάνα, τόσο η κάθε Τατιάνα θα δίνει βήμα σε δολοφόνους, βιαστές, παιδεραστές και ότι άλλο μπορεί να βρει, για να ανεβάσει την τηλεθέασή της. Γυρίστε της την πλάτη και θα εξαφανιστεί στον βόρβορο που την γέννησε. Τόσο απλά.»
eglimatikotita.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP