Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ "ΜΥΣΤΙΚΑ" ΤΟΥ "ΔΡΑΚΟΥ" ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

drakos-xanthi

Ενώ έχει ήδη προφυλακιστεί στις φυλακές Γρεβενών, ο «δράκος» της Ξάνθης, ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου , που βίασε, μαχαίρωσε και έκαψε μία νέα κοπέλα, την Ζωή πριν από μερικές ημέρες στην Ξάνθη κι ενώ η υπόθεσή του βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης, με την οικογένεια του ανθρωπόμορφου κτήνους να δηλώνει πως «έπρεπε να τον...
είχαμε βάλει από νωρίς σε ίδρυμα», αξίζει να αναφερθούμε σε πτυχές της προσωπικότητας του συγκεκριμένου ανθρωποειδούς δολοφόνου, οι οποίες διέφυγαν της προσοχής των δημοσιογράφων.
Αποβλήθηκε από το σχολείο για επιθετική συμπεριφορά
Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε και οι οποίες αφορούν το παρελθόν του δράστη, διαπιστώσαμε πως δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει την δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του, αφού αποβλήθηκε από το γυμνάσιο Αβδήρων λόγω επιθετικής συμπεριφοράς προς τα αγόρια του σχολείου, ενώ ταυτοχρόνως είχε διαπιστωθεί και σεξουαλική επιθετικότητά του προς το αντίθετο φύλο. Γενικότερα, θεωρήθηκε επικίνδυνη η παραμονή του σε εκπαιδευτικούς χώρους, αφού διακρίθηκε για την επικίνδυνα βίαιη επιθετική συμπεριφορά του.
Λογικά, βέβαια, δημιουργείται η απορία: Και κανείς αρμόδιος δεν ασχολήθηκε με την ιδιόμορφη και επικίνδυνη συμπεριφορά του ανήλικου Παπάζογλου;
Η οικογένειά του γνώριζε το πρόβλημά του
Επίσης, επειδή η οικογένειά του ομολόγησε πως θα έπρεπε να τον είχαν εισάγει σε ίδρυμα ειδικών παθήσεων λόγω της συμπεριφοράς του, καθίσταται απολύτως σαφές πως η νομική υπεράσπιση του δράστη θα στηριχθεί σε αυτήν ακριβώς την υπερασπιστική γραμμή. Ίσως, βέβαια, ο πατέρας του «δράκου» της Ξάνθης, να γνωρίζει και καλούς δικηγόρους, αφού ο ίδιος φέρεται να είχε συλληφθεί στο παρελθόν για αρχαιοκαπηλία στην περιοχή των Αβδήρων Ν. Ξάνθης.
Ο αδελφός του «δράκου», σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό (Star) είπε πως τον υποψιάστηκε από την πρώτη στιγμή.
"Τον παίρναμε τηλέφωνο αλλά δεν το σήκωνε την Πέμπτη, πήγα σπίτι του τίποτα ήταν κλειδωμένα, πήγα στο μαγαζί το ίδιο, λέω αυτός θα το έκανε!"
είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας σαφέστατο στίγμα πως η οικογένεια Παπάζογλου γνώριζε πάρα πολύ καλά –και συνέχιζε να μην ζητάει την βοήθεια ειδικών- για την επικινδυνότητα του 27χρονου γιού της.
Στην ομολογία του προσπάθησε να δώσει εικόνα συναίνεσης στον βιασμό της Ζωής
«Την ήξερα φυσιογνωμικά, μου άρεσε σαν κοπέλα, ναι, γι' αυτό πήγα και την πλησίασα. Είχα βρει το θάρρος επειδή ήμουν πιωμένος!», είναι τα πρώτα λόγια του 27χρονου Δράκου της Ξάνθης, που προκαλούν αηδία και τεράστια οργή! Την είχα δει εντελώς τυχαία πριν και μετά την είδα εντελώς τυχαία και στο δρόμο. Την έπιασα να της μιλήσω. Της είπα ότι θέλω να κάνω κάτι μαζί της και μου είπε ''δεν μπορώ, δεν γίνεται αυτό δεν σε ξέρω καν''. Και εκεί πάνω πήγα να την ακουμπήσω 'ξέρω εγώ και πήγε να με χτυπήσει κι αυτή. Εγώ τραβήχτηκα. Και την τράβηξα παραπέρα και την είχα πιάσει να την φιλάω. Από εκεί και πέρα εξελίχθηκε σα να το ήθελε, δηλαδή ούτε καν αμύνθηκε, ούτε φώναξε, ούτε με χτύπησε, ούτε τίποτα. Και γενικά κάναμε ότι κάναμε ξέρω ΄γω, αλλά όλα αυτά είχαν γίνει με την θέλησή της! Εγώ δεν την πίεσα σε κάτι άλλο. Και κάποια στιγμή είχα τραβηχτεί ξέρω 'γω γιατί κατάλαβα ότι αυτό που είχα κάνει δεν ήταν σωστό. Και εκεί μου είπε τώρα θα σε κλείσω μέσα. Και εγώ φοβήθηκα. Είχα θολώσει γιατί ήμουν σουρωμένος και δεν ήθελα να πάω φυλακή γιατί ήξερα τι θα πει φυλακή. Και έγινε ότι έγινε. Είχα θολώσει τελείως!»
Στη συνέχεια περιέγραψε με απόλυτη ψυχραιμία εκείνο το βράδυ και είπε ότι δεν την λυπήθηκε καθόλου την ώρα που την χτυπούσε γιατί είχε πιεί!
«Εκείνη την στιγμή δεν καταλάβαινα τι έκανα, ήμουν σε άλλο κόσμο, σε άλλο πλανήτη. Δεν ήμουν φυσιολογικός. Την χτύπησα, με χτύπησε και μετά λιποθύμησε. Και για να μην αφήσω στοιχεία και τέτοια, δεν μπορούσα τίποτα διαφορετικό, σκέφτηκα να κάνω αυτό που έκανα. Παίρνοντας βενζίνη από ένα μηχανάκι και την περιέλουσα με βενζίνη και της έβαλα φωτιά. Ήταν το τραγικό μου λάθος.
Δεν ξέρω αν ήταν ζωντανή. Απλά είχα ακούσει μια τσιρίδα. Μόνο αυτό! Όταν της έβαλα φωτιά την άκουσα να φωνάζει ήταν ζωντανή!
Σας είπα δεν ήμουν στα συγκαλά μου, ήμουν κάποιος άλλος άνθρωπος. Όλο αυτό κράτησε 20 λεπτά το πολύ.
Η ποινή που μου αξίζει είναι η θανατική. Το λάθος που έχω κάνει είναι μεγάλο. Θέλω να πω ένα μεγάλο συγγνώμη και σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους γονείς της Ζωής, που ήταν μια πολύ τίμια οικογένεια. Λυπάμαι, ειλικρινά γι' αυτό που έγινε και δεν ξέρω τι άλλο να πω. Ότι και να πω θα είναι πολύ λίγο».
Το παρελθόν του σε βιασμούς...
Επανερχόμενοι –και κλείνοντας την περίπτωση του «δράκου» της Ξάνθης είναι το παρελθόν του στον «τομέα» των βιασμών. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι και την πρώτη φορά που αποπειράθηκε να βιάσει την 21χρονη, τότε, φοιτήτρια, τον Απρίλιο του 2011, στο πάρκο της Ηρώων, δίπλα στην Πλατεία, τελικά καταδικάστηκε μόνο για σωματική βλάβη.
Ήταν όμως αυτό το μοναδικό ιστορικό περί βιασμού του 27χρονου «δράκου» της Ξάνθης ή υπάρχουν και άλλα; Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος με άλλους δύο νεαρούς πριν από 8 περίπου χρόνια, φέρεται να συμμετείχε στον βιασμό μίας ανήλικης σε χωριό του Ν. Ξάνθης. Η υπόθεση, όμως, δεν πρόλαβε να πάει στα δικαστήρια, αφού ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις στην νεαρή κοπέλα από το περιβάλλον του δράστη, εξαναγκάζοντάς την να ζητήσει την μη παραπομπή του στην Δικαιοσύνη.
Κι ενώ η ανήλικη δεν άντεξε στις πιέσεις, η Δικαιοσύνη νομίμως άφησε ελεύθερο τον άνθρωπο που μετά από μερικά χρόνια, βίασε, μαχαίρωσε και έκαψε μία άλλη κοπέλα, επειδή «έτσι του ήρθε»...
Τραγική η Ελληνική Δικαιοσύνη σε παρόμοια περίπτωση
Γεγονός είναι πως αυτού του είδους οι δράστες αντιμετωπίζονται –όλως παραδόξως- με υπέρμετρη ευαισθησία από τα Ελληνικά Δικαστήρια, τα οποία τελικά τους αποδίδουν ποινές που τους επαναφέρουν στην κοινωνία (με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτή τους η επαναφορά) σε διάστημα έως και 12 χρόνων.
Σημειώνουμε πως στην περίπτωση του «δράκου» της Καβάλας, του Σκιαδόπουλου (ο οποίος ήταν 23 χρονών όταν δολοφόνησε και τεμάχισε την αμερικανίδα αρραβωνιαστικιά του Τζούλι Μαρί Σκάλι), η ποινή ήταν εξόχως επιεικής, με αποτέλεσμα σήμερα ο Σκιαδόπουλος -σε ηλικία 33 χρόνων- να έχει αποφυλακισθεί και να απολαμβάνει την ελευθερία του θέτοντας ταυτόχρονα σειρά λογικών και ηθικών ζητημάτων ως προς την λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Εκτός και εάν πιστέψουμε πως κάποιος με σοβαρότατα ψυχολογικά προβλήματα μπορεί να γίνει απολύτως καλά μέσα σε 10 χρόνια!!!
Ελπίζουμε πως η Ελληνική Δικαιοσύνη κατανοεί όχι μόνο το μέγεθος του συγκεκριμένου τύπου εγκλήματος, αλλά και την πιθανότητα επανάληψής του από προβληματικές «προσωπικότητες» που είναι –μάλλον- άκρως επικίνδυνες για το κοινωνικό σύνολο, όταν τους επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα...
kostasxan.blogspot.com

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP