Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Το ισλάμ δείχνει τον δρόμο… Σπάστε τα δεσμά της καταπίεσης. Σπάστε τις γυναίκες σας στο ξύλο!!

Προσοχή, το άρθρο περιέχει εικόνες φρίκης. Μην πατήσετε στο “περισσότερα” εάν δεν αντέχετε.

25 Νοέμβρη:”Διεθνή Ημέρα για την Πάταξη της Βίας κατά των Γυναικών”. Να καταργηθεί αυτή η μέρα της Δυτικής φεμινιστικής υποκρισίας! Με την βοήθεια του Αλλάχ, η 1 στις 5, μπορεί να γίνει 5 στις 5!

Γράφει η Τρολλυμπία.
Φίλες μου, πρέπει να το παραδεχτούμε. Είμαστε καταπιεστικές. Εκμεταλλευόμαστε τον ηλίθιο Ελληνικό πολιτισμό και κάνουμε πατίνι τις ζωές των ανδρών. Ως μητέρες, ως πεθερές, ως σύζυγοι, ως αδερφές, ως κόρες.
Μας αξίζει ένα γερό χέρι ξύλο αλλά πως να τολμήσουν οι δύστυχοι άνδρες μας να μας το δώσουν; Από τη μια είμαστε ο μόνος πολιτισμός που εξακολουθεί μετά τις γυναικείες θεότητες να διατηρεί την Παναγία σε περίοπτη θέση. Από την άλλη, εάν τολμήσουν να μας αγγίξουν τους τρέχουμε στα δικαστήρια.
Ώρα να δώσουμε ένα τέλος. Τώρα είναι η μοναδική ευκαιρία. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η αγκαλιά του Ισλάμ ανοίγει διάπλατα για να δώσει και σ’ εμάς την πολυπόθητη λύτρωση… μελανιές ασύστολες και μπούργκα για να μην αγχωνόμαστε να τις κρύβουμε με make up.
Κοιτάξτε το χάλι μας. Τους κάνουμε και πλάκα. Αφιερώνουμε ολόκληρη ημέρα για τη δήθεν βία όπου η 1 στις 5 από εμάς τρώει ξύλο (και μετά την αποζημίωση αφού κλείνουμε το κορόιδο φυλακή), όταν οι τρισευτυχισμένες γυναίκες στο Ισλάμ έχουν κάνει το 5 στα 5!
Γιατί νομίζετε ότι σε αυτή την ημέρα εορτάζουμε μόνο εμείς οι αναχρονιστικές της Δύσης; Μα γιατί για τις κοπέλες στο Ισλάμ κάθε μέρα είναι γιορτή! Εάν τις ενοχλούσε το ξύλο δεν θα είχαν νομίζετε 100 αντίστοιχες ημέρες;
Ας προσέχαμε εμείς οι δυτικές που μας έχει φάει το κόμπλεξ και γιορτάζουμε μόνες μας… κοιτάξτε το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που ακολουθεί και θα καταλάβετε. Ούτε μία λέξη για αποκεφαλισμούς. Ούτε μία λέξη για μαστιγώματα. Ούτε μία λέξη για οξύ. Ούτε μία λέξη για λιθοβολισμούς. Μόνο κάτι π@π@ριές για κοινωνικοπολιτικές θέσεις! Βρε ούστ παλιογυναίκες, για δυό σφαλιάρες μου κάνατε και ημέρα μνήμης!...

http://barenakedislam.files.wordpress.com/2010/08/christian_beheading580optvi-vi.jpg?w=444&h=332
τρία δωδεκάχρονα κορίτσια αποκεφαλίστηκαν από ισλαμιστές, επειδή πήγαιναν στο χριστιανικό σχολείο. Όχι, γι' αυτές δεν ειπώθηκε κουβέντα από τις καρακάξες της εκδήλωσης.
Συζήτηση με αφορμή την αυριανή Διεθνή Ημέρα για την πάταξη της βίας κατά των γυναικών, πραγματοποίησε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με την συμμετοχή εκπροσώπων γυναικείων Οργανώσεων και Φορέων.Η βουλευτής Βασιλική Τσόνογλου η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Συνάντηση του Δικτύου των κοινοβουλευτικών επιτροπών ισότητας των χωρών της ΕΕ και της Αμερικής που αφορούσε τις ευκαιρίες ισότητας ενημέρωσε την Επιτροπή για τα συμπεράσματα της Συνάντησης.Αυτά συνοψίζονται κυρίως στην βελτίωση της θέσης της γυναίκας σε καίριες κοινωνικοπολιτικές θέσεις και συγκεκριμένα τονίστηκε ότι η αντιπροσώπευση των γυναικών στη λήψη αποφάσεων πρέπει να προβάλλεται με κάθε δυνατό τρόπο.
Γι αυτό τον σκοπό θα πρέπει να δημιουργηθεί μια παγκόσμια στρατηγική βασισμένη σε συλλογή πληροφοριών και σε αποτελέσματα ερευνών σε ευρωπαϊκές και διεθνείς ενδείξεις και ουσιώδεις εκστρατείες για τη λήψη κατάλληλων μέτρων σε όλα τα πεδία λήψης αποφάσεων. Στηριζόμενη στην πρόοδο αναφορικά με την λήψη πολιτικών αποφάσεων η προσοχή πρέπει να δοθεί στην μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών στη διαδικασία λήψης κοινωνικοοικονομικών αποφάσεων γι αυτό οι κυβερνήσεις και οι δημόσιες επιχειρήσεις πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο και να λειτουργήσουν ως παραδείγματα στην κοινωνία.


Για τις κρατικοδίαιτες καρακάξες, αυτά τα κοριτσάκια δεν συγκαταλέγονται στα θύματα τις βίας 
Η παρακίνηση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα πρέπει να γίνει βασική προτεραιότητα, μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών πρέπει να υπάρχει στις κυβερνητικές διαπραγματεύσεις και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη μείωση των διαφορών που παρατηρούνται στις χρηματικές απολαβές γυναικών και ανδρών, να ληφθούν υποστηρικτικά μέτρα ώστε να ισχυροποιήσουν τη θέση των γυναικών στην διεθνή εμπορική αγορά, όπως επίσης περαιτέρω στατιστική και έρευνα για την κοινωνική και οικονομική ζωή.
Η Θ. Κατσιβαρδάκου εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εσωτερικών ενημέρωσε ότι η γενική γραμματέας, κυρία Στρατηγάκη, βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να προωθήσει τόσο τα θέματα χρηματοδότησης προγραμμάτων ισότητας των φύλων όσο και την ανάπτυξη ευρωπαϊκής στρατηγικής για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Τόνισε ότι σήμερα έχει εμπεδωθεί ότι το φαινόμενο της βίας, ένα τέτοιο διαταξικό ζήτημα που αφορά όλες τις γυναίκες, απαιτεί συγκροτημένη συνεκτική και ολοκληρωμένη πολιτική. Είπε πως αυτή η πολιτική ξεκίνησε με το Εθνικό Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, το οποίο αναπτύσσεται και εθνικές δράσεις και δράσεις τοπικής εμβέλειας.


Συγκεκριμένα ανέφερε πως σε αυτές περιλαμβάνεται η συγκρότηση επιστημονικής Επιτροπής η οποία έχει την ευθύνη του έργου και παράγεται εκπαιδευτικό υλικό (που θα διαπνέεται από την οπτική του φύλου) αναπτύσσεται τηλεφωνική γραμμή SOS 24ωρης βάσης όλο το χρόνο, υλοποιείται καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού, αναπτύσσονται 12 νέα συμβουλευτικά κέντρων στις Περιφέρειες, αναβαθμίζονται τα δύο υφιστάμενα και δημιουργούνται νέοι ξενώνες.
Εξάλλου λειτουργεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή που ετοιμάζει σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, το οποίο θα αναγνωρίζει ότι πρόκειται για παραβίαση της ισότητας των φύλων. Από τις εκπροσώπους των γυναικείων οργανώσεων και φορέων αναδείχθηκαν, μεταξύ των άλλων, θέματα ελλείμματος της εφαρμογής του κανονιστικού πλαισίου αλλά έλλειψη και υποδομών πρόληψης και θεραπείας των φαινομένου της βίας.
Ακόμη επισημάνθηκε η σημαντικότητα του εθελοντισμού, τονίστηκε η ανάγκη να αλλάξει η νομοθεσία για την πορνεία, και με βάση τις εξελίξεις στα εργασιακά σημειώθηκε η ανάγκη βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στις αμοιβές και την καταβολή των δεδουλευμένων ενώ ετέθη το ζήτημα της αναγκαιότητας η κρίση να μην βλάψει την εφαρμογή των πολιτικών κατά της βίας. Ακόμη τονίστηκε πως πρέπει να εφαρμοστεί ένας κώδικας που να οδηγεί στην άμβλυνση της παρουσίασης σεξιστικών προτύπων από τα ΜΜΕ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Ιανουαρίου 2012 στις 10:26 π.μ.  

eleos anatrixiasa@@@@@@@@@@@@@@@@@

Ανώνυμος 29 Ιανουαρίου 2012 στις 10:28 π.μ.  

ta poutanakia re koita koita xalia...poutanakia e poutanakia @@@@@@@@@

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP