Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Καλεντερίδης και Λάλας: Δεν συμμετέχουμε στην εκδήλωση του ΛΑΟΣ

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΞΕΦΤΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Εδώ και 10 μέρες διαβάζουμε για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Λ.Α.Ο.Σ. για να τιμήσει την επέτειο για τα Ίμια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:



Μετά την προσπάθεια εκμετάλλευσης του ονόματος της Χαράς Νικοπούλου σειρά έχει ο Σταύρος Λάλας;

Φανερά εκνευρισμένος και συγχρόνως στενοχωρημένος φαίνεται να είναι ο Σταύρος Λάλας για την εκμετάλλευση του ονόματός που επιχειρείται να γίνει από την νεολαία του ΛΑΟΣ.
Την πληροφορία μας την μετέδωσε αναγνώστης χθες, εμείς επικοινωνήσαμε μέσω ανθρώπου του φιλικού του περιβάλλοντος με τον κο Σταύρο Λάλα και διασταυρώσαμε την πληροφορία ότι δεν θα παραβρεθεί την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση της ΝΕΟΣ.
Ως Αντιπαρακμή θελήσαμε να διασταυρώσουμε την είδηση του Armyalert.
Επικοινωνήσαμε λοιπόν με τον κ. Γιάννη Κουριαννίδη, γνωστό πατριώτη με πολυετής αγώνες, που χαίρει εκτίμησης από την συντριπτική πλειοψηφία του πατριωτικού χώρου.
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον κ.Κουριαννίδη ότι -μετά από συνομιλία που είχε ο ίδιος τόσο με τον Σταύρο Λάλα όσο και με τον κ.Σάββα Καλεντερίδη, κανείς τους δεν θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις του ΛΑΟΣ.
Μάλιστα, όπως του είπε ο κύριος Καλεντερίδης, το κανάλι ΤΗΛΕΑΣΤΥ (του ΛΑΟΣ) τον επισκέφθηκε στο βιβλιοπωλείο του και του ζήτησε μία συνέντευξη για τα Ίμια.
Ο κ.Καλεντερίδης φυσικά δεν αρνήθηκε να τη δώσει.
Για να διαπιστώσει ότι (όπως φαίνεται) η συνέντευξή του θα αποτελέσει την διαφημιζόμενη "παρουσία-ομιλία" του στις 2 εκδηλώσεις του ΛΑΟΣ!
Επίσης ο κ Κουριαννίδης μας ανέφερε ότι ο κύριος Καλεντερίδης βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα επιστρέψει στη Αθήνα την Δευτέρα βράδυ!!
Συνεπώς είναι αυτονόητο ότι δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις του ΛΑΟΣ.

Επίλογος
Όπως μπορούν να διαπιστώσουν οι τακτικοί αναγνώστες του Ιστολογίου μας αποφεύγουμε να προβάλλουμε πολιτικά κόμματα.
Ιδανικά μας είναι η Ελλάδα και η Ορθοδοξία, σ' αυτά πιστεύουμε και αυτά μας ενώνουν και δεν επιθυμούμε να αντικαταστήσουμε την αγάπη μας σ' αυτά με μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Σε κάποιες περιπτώσεις αναγκαστήκαμε να ασκήσουμε κριτική στο κόμμα του Λ.Α.Ο.Σ. πχ στην επιμονή για την υποψηφιότητα Ψινάκη.
Θεωρούσαμε ότι κάτι τέτοιο εξευτελίζει τα ιδανικά που υποτίθεται ότι πρεσβεύει ο Λ.Α.Ο.Σ.
Το ίδιο κάναμε όταν θεωρήσαμε ότι ο Λ.Α.Ο.Σ. προσπάθησε να καπηλευθεί την ηρωική μας δασκάλα μας Χαρά Νικοπούλου.
Σε άλλες περιπτώσεις επικροτήσαμε την δράση στελεχών του πχ την παρουσία και στήριξη στην δασκάλα Χαρά Νικοπούλου,από την πρώτη στιγμή των δοκιμασιών της, εκ μέρους του βουλευτή κ.Πολατίδη.
Το ίδιο ακριβώς κάναμε και για τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.
Όμως αν επαληθευθεί το δημοσίευμα του ArmyAlert για τον Στ.Λάλα και αν διαπιστώσουμε ότι ομοίως χρησιμοποίησαν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και το όνομα του Σάββα Καλεντερίδη τότε θα έχουμε μία ακόμη "πτώση" του κόμματος του ΛΑΟΣ.

πηγή

20 σχόλια:

Πειραιάς Όσοι Ζωντανοί 1 29 Ιανουαρίου 2011 στις 9:18 μ.μ.  

Η απόπειρα παραπληροφόρησης για τις Εθνικές εκδηλώσεις των Ιμίων, δεν θα περάσει.

Τα όσα κάποια μπλόγκς αναπαράγουν ως πληροφορίες από τον κο Κουριανίδη, σχετικά με «καπηλεία εκ μέρους της Νεολαίας του ΛΑΟΣ», των ονομάτων των κ.κ. Σάββα Καλεντερίδη και Στίβ Λάλας, αποτελούν για άλλη μία φορά διαστρέβλωση της αλήθειας αλλά και μία προσπάθεια σαμποταρίσματος εκδηλώσεων για Εθνικό θέμα.

Τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής:

Ο μεν κύριος Καλεντερίδης, είχε δεχθεί την συμμετοχή του στις δύο εκδηλώσεις για τα Ίμια που διεξάγει η Νεολαία ΛΑ.Ο.Σ., αύριο 30/1 στις 11.30π.μ. στο ξενοδοχείο Κάραβελ στην Αθήνα και την Δευτέρα 31/1 στις 7.00μ.μ. στο Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη. Πρίν λίγες ημέρες μας ενημέρωσε ότι θα λείψει τελικώς σε ταξίδι στο εξωτερικό και δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί. Κατόπιν πρότασής μας, μας παραχώρησε βιντεσκοπιμένο μήνυμα – συνέντευξη, για να προβληθεί στις εκδηλώσεις και στο οποίο μάλιστα μας κάνει αποκαλύψεις που θα ακουστούν για πρώτη φορά για το θέμα των Ίμίων. Στο μήνυμα αναφέρεται και συγκεκριμένα στους συγκεντρωμένους νέους των εκδηλώσεων (Μετά την αυριανή και μεθαυριανή συγκέντρωση, το βίντεο θα ανέβει στο διαδίκτυο για να αποδειχθεί πόσο λίγοι και ψεύτες είναι όσοι προσπάθησαν με αυτόν τον τρόπο να σπιλώσουν τις Εθνικές εκδηλώσεις μας).

Στην περίπτωση του Στίβ Λάλας, επαναλήφθηκε η ακύρωση της τελευταίας στιγμής, λόγω θανάτου συγγενικού του προσώπου. Παρά το ότι όπως μας είπε ήθελε να βρίσκεται στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, αυτή η εξέλιξη δεν του επιτρέπει να βρίσκεται μακριά από την οικογένειά του, αλλά δέχθηκε και αυτός να μας παραχωρήσει βiνταοσκοπιμένο χαιρετισμό για την συγκέντρωση.
Η προσπάθεια κάποιων κύκλων, να σπιλώσουν τον Εθνικό αγώνα της ΝΕ.Ο.Σ. τους έφερε στο σημείο, όχι μόνο να σαμποτάρουν εκδηλώσεις Εθνικού χαρακτήρα αλλά και να εκμεταλλεύονται ένα δυσάρεστο γεγονός θανάτου, προκειμένου να διαστρέψουν την πραγματικότητα.

Αξίζουν μόνο καταφρόνηση.

Γραφείο Τύπου ΝΕ.Ο.Σ.

Karolos 29 Ιανουαρίου 2011 στις 9:56 μ.μ.  

Ονομάζομαι Κάρολος Γεροβασιλείου (6944 864408), είμαι Επίτιμος Γενικός Γραμματέας ΝΕ.Ο.Σ. Βορείου Ελλάδος και φίλος τόσο του Στήβεν-Σταύρου Λάλα όσο και του Γιάννη Κουριαννίδη. Επίσης, είμαι υπεύθυνος για τη μεθαυριανή ενωτική πορεία.

Η μόνη αλήθεια για το Σταύρο Λάλα είναι η εξής: η πρώτη μας τηλεφωνική επικοινωνία ήταν πριν από 20 ημέρες και η απάντησή του θετική. Μετά από μια εβδομάδα πάλι τηλεφωνικά κανονίσαμε τον τρόπο μετάβασης και επιστροφής του από τη Χρυσούπολη. Επίσης, δια ζώσης στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών μίλησε κατ' ιδίαν με τον Γενικό Υπεύθυνο ΝΕ.Ο.Σ. Β.Ε. Δημήτρη Ζιαμπάζη ("Ναι, αδερφέ, αν δεν έχω κάποιο οικογενειακό πρόβλημα θα έρθω"). Χθες συνομίλησα μαζί του για να κανονίσουμε το ραντεβού για τη μετάβασή του και μου είπε ότι έχει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα (συγχωρέθηκε συγγενής Α΄βαθμού). Του εύχομαι ολόψυχα συλλυπητήρια στη νέα του δοκιμασία. Στην εκδήλωση θα μεταδοθεί βιντεοσκοποημένος του χαιρετισμός. Με τον κ. Κουριαννίδη θα επικοινωνήσω αφού τελειώσει η πορεία της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα όπου συμμετέχει αυτή τη στιγμή.


http://www.facebook.com/Karolos72

Unknown 29 Ιανουαρίου 2011 στις 10:19 μ.μ.  

Η άποψή σας περί του θέματος δημοσιεύτηκε. Το πως έχουν τα πράγματα θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Δύο παρατηρήσεις:
1.Είναι ντροπή το κόμμα που ψήφισε το μνημόνιο να κάνει εκδηλώσεις κατά της μείωσης της Εθνικής κυριαρχίας. Είναι ντροπή το κόμμα που θεωρεί το Πάγκαλο ικανό και έξυπνο πολιτικό (αυτόν που είχε τη σκέψη να πει στον ελληνικό λαό ότι τη σημαία στα Ίμια τη πήρε ο αέρας)να κάνει εκδηλώσεις για τα Ίμια. Διαλέχτε γιατί απ τις κολοτούμπες ζαλιστήκαμε!!!

2. Αναφέρατε σκοπίμως κ.επίτιμε (σαν το πολιτικό πατέρα του προέδρου σας ένα πράγμα) ότι ο κ.Κουριαννίδης βρίσκεται στην Αθήνα στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής και θα επικοινωνήσετε μαζί του μόλις τελειώσει η πορεία. Μήπως έχετε κάμερα και παρακολουθείτε που βρίσκεται ο κ.Κουριαννίδης και που όχι; Άραγε μήπως είσαστε κι εσείς σ αυτούς που ο πρόεδρός σας αποκάλεσε πράκτορες και φιντάνια στη συγκέντρωση της 10 Μαρτίου στη ψήφιση του λαθρονομοσχεδίου; Λέω μηπως....

ΑντιΠαρακμή 30 Ιανουαρίου 2011 στις 2:06 π.μ.  

Η απάντηση της Αντιπαρακμής:
Όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας στην πορεία της Αντιπαρακμής, ΟΥΔΕΠΟΤΕ σαμποτάραμε οποιαδήποτε εθνική δράση-εκδήλωση.

Με τις απαντήσεις σας επιβεβαιώνετε ουσιαστικά την ανάρτησή μας (η οποία όπως είπαμε στηρίχθηκε στην πληροφόρηση που είχαμε από τον κ.Κουριαννίδη).
Επιβεβαιώνετε λοιπόν ότι ΔΕΝ θα παραστεί ΟΥΤΕ ο κύριος Καλεντερίδης ΟΥΤΕ ο Σταύρος Λάλας και παρά το ότι το γνωρίζατε, μέχρι κ σήμερα προβάλλετε παντού την υποτιθέμενη συμμετοχή τους.

Ακόμη και η πληροφορία που δημοσιεύσαμε για το μαγνητοσκοπημένο βίντεο του κ.Καλεντερίδη αλλά και η απουσία του στο εξωτερικό αποδεικνύεται αληθινή και συνεπώς ο ισχυρισμός σας ότι θα μιλούσε και στις 2 εκδηλώσεις αποδεικνύεται ΑΝΑΛΗΘΗΣ.

Όσο για τον θάνατο του συγγενή Α' βαθμού του Σταύρου Λάλα που επικαλείστε (!) και που δεν θα του επιτρέψει να παραστεί στην εκδήλωση, απ όσο γνωρίζουμε η πεθερά του Σταύρου Λάλα πέθανε πέρσι και έκτοτε ευτυχώς δεν έχει πεθάνει κάποιος συγγενής του Α' βαθμού.
Θα παρακαλούσαμε λοιπόν να κάνετε τον κόπο να μας ενημερώσετε για το συγγενή Α' βαθμού του κ.Στ.Λάλα που πέθανε για να του εκφράσουμε και εμείς τα συλλυπητήρια μας.

Ο τίτλος της ανάρτησής μας είναι ότι σε αντίθεση με όσα γράφετε στις προσκλήσεις και στις αφίσες σας, οι κύριοι Καλεντερίδης και Λάλας ΔΕΝ θα συμμετέχουν στην εκδήλωση του ΛΑΟΣ.
Και για αυτό ακριβώς σας κατηγορήσαμε:
Για την εσκεμμένη χρησιμοποίηση των ονομάτων τους.

Το ιστολόγιό μας είναι ειλικρινά στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε νέα σας απάντηση.

Karolos 30 Ιανουαρίου 2011 στις 10:23 π.μ.  

Δέχομαι το "φάουλ" όπως το επισήμανες, αλλά προφανώς και δε γνωρίζεις κάποια πράγματα. Επίσης, παραδέχομαι ότι με ενόχλησε σφόδρα το "πράκτορες" και το "φιντάνια" καθώς και το ότι δεν διαμαρτυρηθήκαμε στο "πεζοδρόμιο" ενάντια στο επαίσχυντο λαθρονομοσχέδιο. Τέλος, ομολογώ ότι δεν είμαι τέλειος ούτε αλάνθαστος και ζητώ συγγνώμη από όποιον έβλαψα στη ζωή μου γενικότερα.
Με Εθνικιστική Τιμή!
Κάρολος Γεροβασιλείου
http://www.facebook.com/Karolos72

e-ego 30 Ιανουαρίου 2011 στις 7:29 μ.μ.  

Ρε συ Έγερσις, ξεκόλλα με το μνημόνιο. Πώς να στο εξηγήσει δηλαδή κάποιος για να το καταλάβεις; Πάλι τα ίδια θα λέμε; Τί ήθελες, να μην είχαμε πάρει τα λεφτά; Να τρώγαμε ο ένας τον άλλον; Να είχαμε τη δικτατορία της Τυνησίας ή τις εξελίξεις της Αιγύπτου; Έλεος πια! Άλλοι μας έφεραν ως εδώ.

Unknown 30 Ιανουαρίου 2011 στις 8:38 μ.μ.  

Τα λεφτά πήγαν στους τοκογλύφους.
Όχι στο λαό.
Αυτό το ''δεν υπήρχαν λεφτά για μισθούς και συντάξεις'' είναι τεράστιο ψεύδος.

Το παραμύθι και ο εκβιασμός
http://www.youtube.com/watch?v=p46GOCv8y-I

Karolos 31 Ιανουαρίου 2011 στις 1:17 π.μ.  

Προς αντιπαρακμή:
Δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες και μία δια ζώσης συνάντηση δεν είναι «κανόνισμα στο πόδι». Δηλαδή θα έπρεπε να στείλουμε φαξ στο φτωχικό του Ήρωα και να απαιτήσουμε γραπτή δέσμευση ότι θα παραστεί; Δεν είδα τον συναγωνιστή Κουριαννίδη να δείχνει π.χ. την ίδια ευαισθησία στην ανακοίνωση του φιλικού του Πατριωτικού Συνδέσμου Λάρισας ότι στην κοπή της βασιλόπιτας θα τους τιμήσει ο Ήρωας αλλά τελικά δεν παρέστη. Το θεωρώ εντελώς ανθρώπινο ότι δεν μπόρεσε να πάει και σε καμία περίπτωση δε θα κατηγορούσα τους Συναγωνιστές ότι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν το όνομά του. Πριν τέσσερις ημέρες που επικοινώνησα με τον Ήρωα για να κανονίσω το ραντεβού για τη μετάβασή του, με εξέπληξε δυσάρεστα λέγοντάς μου ότι δε θα μπορέσει να παραστεί. Του επισήμανα ότι έχει ανακοινωθεί το όνομά του, ότι έχουν τυπωθεί και μοιραστεί τα φυλλάδια και οι αφίσες κι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι περιμένουν να του σφίξουν το χέρι και να πάρουν λίγη δύναμη από αυτόν. Επικαλέστηκε οικογενειακό πρόβλημα και μου ανάφερε τη συγκεκριμένη απώλεια. Δε γνώριζα ότι έπρεπε να ελέγξω τα πιστοποιητικά θανάτων στο Ληξιαρχείο Χρυσούπολης για να επιβεβαιώσω τα λεγόμενά του. Τελικά, μου είπε να τον ξαναπάρω προχθές όπου και μου ανακοίνωσε οριστικά ότι δε θα μπορέσει να παραστεί για οικογενειακούς λόγους και κανονίσαμε το ραντεβού για τη βιντεοσκόπηση του χαιρετισμού του. Μου είναι απολύτως σεβαστό ότι άλλαξε γνώμη (για οποιοδήποτε λόγο) και είμαι ελάχιστος μπροστά στον Ήρωα για να του ασκήσω την παραμικρή κριτική για αυτή του την απόφαση. Λυπάμαι που ο φίλος Γιάννης Κουριαννίδης με διέγραψε από ηλεκτρονικό του φίλο στο facebook. Του εύχομαι καλή συνέχεια στους Εθνικούς Αγώνες του τους οποίους ουδέποτε θα διαγράψω πόσο μάλλον θα μηδενίσω.
Με Εθνικιστική Τιμή!
Κάρολος Γεροβασιλείου
http://www.facebook.com/Karolos72

Και η συνέχεια...

ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΗΡΩΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟ ΛΑΛΑ
http://www.neolaialaos.org/2011/01/blog-post_4259.html

Περιμένω μία συγγνώμη...

e-ego 31 Ιανουαρίου 2011 στις 3:29 μ.μ.  

Ωραία, για να συνεννοούμαστε. Είδα το βιντεάκι.
Τί καταλαβαίνω (α): τα λεφτά που δανειστήκαμε πηγαίνουν στους δανειστές μας άρα όχι σε μισθούς και συντάξεις, άρα αφού δεν πήγαν σε μισθούς και συντάξεις και αφού εξακολουθούμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις είχαμε τα λεφτά και μας είπαν ψέμματα ότι δεν είχαμε. Σωστά; Επίσης ότι το 90% των χρημάτων που δανειστήκαμε πηγαίνει σε αποπληρωμή παλαιότερων δανείων. Σωστά;
Ωραία.
Είχαμε τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις. Για να πληρώσουμε τα όσα δανειστήκαμε [έστω, δανείστηκαν τα κοπρόσκυλα/λαμόγια/κλέφτες κι απατεώνες προηγούμενων κυβερνήσεων τους οποίους ακόμη ο νεοΈλληνας ψηφίζει και πολύ φοβάμαι θα ΞΑΝΑψηφίσει(εδώ είναι οι ευθύνες του λαού]) είχαμε; Μάλλον όχι και γι'αυτό δανειστήκαμε.
Εάν δεν μπαίναμε στο ΔΝΤ και δεν δανειζόμασταν, θα είχαμε να πληρώσουμε ή μισθούς και συντάξεις (κι αυτό όχι για πολύ μιας και δεν παράγουμε πλούτο, δεν παράγουμε χρήματα παρά μόνο πανάκριβες και πολύ χάλια υπηρεσίες) ή τα δανεικά που είχαμε φορτωθεί τα προηγούμενα χρόνια (και όχι όλα, αφού, ακόμα και τον πάτο μας να δώσουμε δεν ξεχρεώνουμε έτσι όπως τα κατάφεραν οι ανωτέρω κλέφτες κλπ με τη δική μας ψήφο/συναίνεση).
Τί καταλαβαίνω (β): Ότι τα σκατά στα οποία μας οδήγησαν (επειδή ο νεοΈλληνας τα θέλει όλα, τώρα και χωρίς κόπο, μην μου πεις όχι, κοίταξε πόσοι ΑΚΟΜΑ θα ήθελαν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι) ήταν αναμενόμενο κακό. Ήρθαμε σε αδιέξοδο, στο παρά πέντε, στο παρά ένα. Το μνημόνιο (που θα μας γ@μήσει, που μας γ@μ@ει, που τα δίνει στους τοκογλύφους) δεν είναι παρά μια τελευταία ευκαιρία (χρονικού περιθωρίου) να καταλάβουμε (ως λαός και όχι ως πολιτικοί) ότι πρέπει να αλλάξουμε μυαλά. Ότι από δω και πέρα πάπαλα. Πρέπει να δουλέψουμε ΑΛΛΙΩΣ, για όλους, για την πατρίδα, με σοβαρότητα, περισσότερο, χωρίς τις δικές μας μικρολαμογιές, χωρίς "ωχ αδερφέ" και όχι ο καθένας για το κωλαράκι του όπως μάθαμε/μας μάθανε τόσα χρόνια. Ότι πρέπει να σοβαρευτούμε επιτέλους. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά που γίνονται. Και αυτά που γίνονται τα κάνουν μεν οι πολιτικοί, αλλά διαφωνείς ότι εμείς τους βάζουμε εκεί και τους δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης επειδή είμαστε (ως νεοΈλληνες) κολλημένα κομματόσκυλα περιμένοντας να ικανοποιηθεί το ρουσφέτι μας;
Άρα [τί καταλαβαίνω (γ)] αφού αυτοί (οι τοκογλύφοι) μας έχουν για μ@λ@κες και μας τα παίρνουν και θέλουν να συνεχίσουν να μας τα παίρνουν, και αντί να μας δώσουν μιά να πάμε στον πάτο μας αφήνουν να πάρουμε μια "ανάσα" για να μας πνίγουν λίγο-λίγο, εμείς που θεωρούμαστε έξυπνοι, ας εκμεταλλευτούμε αυτήν την ανάσα για να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, τον τρόπο που δουλεύουμε, τον τρόπο που ψηφίζουμε (γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ψηφίζουμε), τον τρόπο που φερόμαστε προς το καλλίτερο. Ποιο είναι το καλλίτερο; Θα μπορούσα να πω, το αντίθετο από αυτό που κάνουμε τόσα χρόνια, ο καθένας ξέρει για τον εαυτό του. Επειδή αυτό μας φταίει, ο κακός μας εαυτός. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε, τον κακό μας εαυτό. Αν δεν το κάνουμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας και δεν θα φταίει κανείς.
Και είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι πρέπει να διορθώσουμε τα πράγματα ΠΟΛΙΤΙΚΑ και όχι με κραυγές του τύπου "ανυπακοή κι απειθαρχία" και "δεν πληρώνω τους δανειστές γιατί με κλέψανε" . Όταν σε κλέβανε που ήσουν; Ψήφιζες. Αν δεν πληρώνει κάποιος αυτά που δανείστηκε απομονώνεται και γίνεται Αργεντινή (και μη μου πει κάποιος "καλλίτερα Αργεντινή" ή "να, η Αργεντινή ανακάμπτει". Ποιος γνωρίζει τί τράβηξε ο λαός της Αργεντινής 10 χρόνια τώρα, και θα ήθελε τα ίδια; ας είμαστε σοβαροί) Η Τυνησία έχει ήδη χούντα(για όποιον χάρηκε με την εξέργερση των Τυνήσιων). Η Αίγυπτος οδεύει...
Ούτε εμένα μ'αρέσει το μνημόνιο.
Πείτε μου άλλη, σοβαρή, τεκμηριωμένη λύση να τη συζητήσουμε.
Κι εγώ παιδιά μεγαλώνω γαμώτο!

Unknown 31 Ιανουαρίου 2011 στις 11:06 μ.μ.  

Στη πρώτη παράγραφο συμφωνούμε. Αυτό λέω. Ότι λεφτά για μισθούς και συντάξεις υπήρχαν αλλά ακόμα κι αν υπήρχε δυσκολία σ αυτό τα λεφτά του ΔΝΤ δεν πήγαν εκεί. Σε ότι αφορά τον ελληνικό λαό και το πως ψηφίζει τα χουμε ξαναπεί. Αυτό που λες είναι άλλο απ αυτό που λέει το ΛΑΟΣ. Και πράγματι το μνημόνιο είναι μια ευκαιρία γι αυτό που αναφέρεις. Σ αυτό που λες για τις κραυγές διαφωνώ. Δεν είναι κραυγές. Αντίδραση είναι. Και το τι ψήφιζε ο καθένας δεν ακυρώνει το τι κάνει τώρα ο καθένας. Σ αυτό που λες για την Αργεντινή διαφωνώ. Η Αργεντινή έδειξε το δρόμο. Με αγώνες, με θυσίες; NΑΙ. Πάντα έτσι γίνεται. Η αλλαγή δεν θα έρθει μέσω εκλογών. Αν περιμένεις τις εκλογές για να αλλάξουν τα πράγματα....Καληνύχτα.

e-ego 1 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:09 π.μ.  

Με συγχωρείς αλλά υπεκφεύγεις και δεν το βρίσκω σοβαρό από μέρους σου. Και είναι λυπηρό, όχι να μην μπορούμε να συμφωνήσουμε, αλλά να μην μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά μεταξύ μας όσοι θεωρούμε ότι ανήκουμε στον λεγόμενο πατριωτικό χώρο (Το πως εννοεί ο καθένας τον πατριωτικό χώρο είναι άλλο θέμα, χρυσαυγίτης με τον Χίτλερ αγκαλιά δεν θα γινόμουν ποτέ).
Και το ξαναλέω, υπεκφεύγεις.
Δεν σε κοντράρω, δεν σου τη λέω, ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ, γίνεται; Όχι απλά οι δυό μας, ΟΛΟΙ ΜΑΣ, χωρίς να γαυγίζουμε.
Μα ναι αυτό ακριβώς λέει το ΛΑΟΣ.Δηλαδή που διαφωνείς;
Αν εσύ, εγώ, ο δίπλα, αγόρασε ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι, ένα στεροφωνικό, έναν υπολογιστή, ο,τιδήποτε με δόσεις και ξαφνικά διαπιστώνει ότι το αγόρασε ακριβά, τί κάνει; Λέει δεν πληρώνω; Και το θεωρείς άποψη αυτό; Όταν έχεις πάρει δανεικά από τράπεζα και θεωρείς/βρίσκεις αργότερα ότι είναι μεγάλο (και ληστρικό ακόμα) το επιτόκιο τί κάνεις; Λες δεν πληρώνω; Ό,τι μας γουστάρει κάνουμε; Αν εσύ είχες δανείσει και σου λέγανε "μ'έκλεψε το επιτόκιό σου, δε σε πληρώνω" τί θα έκανες;
Είναι απλά τα πράγματα αρκεί να θέλουμε να τα δούμε και να τα καταλάβουμε. Η αντίδραση να φανεί στην κάλπη, όχι στα ρόπαλα. Ναι είναι πολιτικό το θέμα και πρέπει να λυθεί πολιτικά. Εμείς ως άνθρωποι, ως πολίτες το λύνουμε την ώρα της κάλπης. Αλλιώς είμαστε ζούγκλα. Η Αργεντινή έδειξε το δρόμο; Ποιο δρόμο; Της πείνας, της εξαθλίωσης, των χύμα ναρκωτικών και της πορνείας; Αυτό θέλεις για τους Έλληνες; Με συγχωρείς αλλά δεν θα επιτρέψω να πεινάσουν τα παιδιά μου επειδή θέλετε να γίνουμε Αργεντινή, Τυνησία, Αίγυπτος. Η μεγαλύτερη θυσία για τον νεοΈλληνα σήμερα (με το μυαλό του το κλούβιο) είναι να πάψει να είναι κομματόσκυλο, το αντιλαμβάνεσαι;
Και σε παρακαλώ να μου απαντήσεις ευθέως και χωρίς περιστροφές, πώς θα πλήρωνες τα ληξιπρόθεσμα εκείνη τη μέρα; Πώς θα πλήρωνες τα επόμενα ληξιπρόθεσμα που έρχονταν;
Αν δεν τα πληρώσεις απομονώνεσαι κι έρχεται το χάος της Αργεντινής, έρχονται όσοι θέλουν να εκμεταλλευτούν το χάος, έρχεται το κκε κι οι μπολσεβίκοι με τα κονσερβοκούτια, ή μήπως διαφωνείς;
Έλεος, θα συνεννοηθούμε επιτέλους ή θα φάμε τις σάρκες μας;
Το λες κι εσύ, το μνημόνιο είναι μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία να καταλάβουμε ότι ήμασταν μαλάκες τόσον καιρό.

Unknown 1 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:02 μ.μ.  

Αφιερώνεις ποσες γραμμές για να γράψεις ότι υπεκφεύγω. Σε τι όμως δε μου λες. Εσύ (με αυτά που γράφεις) όπως και το ΛΑ.Ο.Σ είστε υπερασπιστές των κλεφτών τοκογλύφων τραπεζιτών. Ε εγώ δεν είμαι. ΝΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Δεν θα πληρώσει ο ελληνικός λαός πολλαπλάσια ποσά απ αυτά που δανειστηκαν οι διαχειριστές της εξουσίας για να εξακολουθεί να τα τρώει το κλειστό κύκλωμα των τραπεζιτών, πολιτικών, μεγαλοεπιχειρηματιών που παίρνουν δημόσια έργα κτλ
Αυτοί κάνουν ό,τι γουστάρουν και δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
Μην περιμένεις από κάλπες να σου λύσουν το πρόβλημα. Δεν θα το λύσουν εις τον αιώνα τον άπαντα. Γιατί δεν υπάρχει κανένα κόμμα για να δώσει τη λύση. Ναι Αργεντινή.
Λες:''Ποιο δρόμο; Της πείνας, της εξαθλίωσης, των χύμα ναρκωτικών και της πορνείας; Αυτό θέλεις για τους Έλληνες;''. Aυτό που περιγράφεις δεν διαφέρει σε τίποτα από τη καθημερινότητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Καταλαβαίνω την αγωνία σου αλλά δυστηχώς για σένα και για όλους όσο το μνημόνιο είναι εδώ άλλο τόσο θα απλώνεται η ανεργία, η δυστηχία, η πείνα. Και σκέψου να γίνει (που θα γίνει) η επιμήκηνση. Και σου απαντάω. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΩ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ. Αλλά βλέπεις εγώ δεν είμαι Τζέφρυ να έρθω στην εξουσία μόνο και μόνο για να εκπληρώσω τους 3 στόχους (λαθρονομοσχέδιο, Καλλικράτη, ΔΝΤ). Τέλος λέω ότι πάντα μέσα από ένα κακό πρέπει να βλέπω τα θετικά (άλλο αυτό και άλλο το επικροτώ) γιατί υπάρχουν κι αυτά. Ελπίζω να σε κάλυψα.

e-ego 1 Φεβρουαρίου 2011 στις 8:48 μ.μ.  

Ναι με κάλυψες.
"ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" δηλ δεν έχεις μπέσα, δεν έχεις λόγο, δεν έχεις υπόληψη.
Πες μου σε τί διαφέρεις, πέρα από τη σημαία στο blog, με το κκε;
Τα ίδια λέτε.
Απ' την άλλη μόνο Τζέφρυ βλέπεις. Ε δεν είναι μόνο ο Τζέφρυ, ούτε είναι όλοι Τζέφρυ. Και στο φινάλε, αν θες να θεωρείς τον εαυτό σου δίκαιο, όλα και όλοι κρίνονται μόνο εκ του αποτελέσματος. (μερικούς όμως τους ενοχλεί...ο Ψινάκης. για τέτοια κριτική μιλάμε. 3 χρόνια μιλάει για ΑΟΖ έχει άδικο; για κατάργηση ασύλου έχει άδικο; σε παρακαλώ.. εσύ μείνε στον Ψινάκη και τη Σαρρή)
Κι αν είσαι ικανός για τα δύσκολα, ορίστε τα δύσκολα, μνημόνιο. Όχι χάος. Για πες; Ποιος ηγείται/θα ηγηθεί του χάους; Ο λαός; Καϋμένε..Τα κομμούνια κι οι συριζαίοι παρέα με τα ορκς.
Λες :" Aυτό που περιγράφεις δεν διαφέρει σε τίποτα από τη καθημερινότητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα .."
Ε! καλά να τα πάθουμε με τις επιλογές μας. Θεωρείς τον λαό άμοιρο ευθυνών; Κι επειδή δεν διαφέρει (και πολύ ε, γιατί μετά θα διαφέρει πάάάρα πολύ)να το χειροτερέψουμε; Κι επειδή έχουμε αυτά τα κακά να τα κάνουμε περισσότερα; Μήπως, επειδή έχουμε δυο μύρια ορκς να τα κάνουμε τέσσερα; Επειδή υπάρχουν οι πρεζέμποροι να τους διπλασιάσουμε; Τί λογική είναι αυτή; Δεν σε καταλαβαίνω.
Αντιλαμβάνομαι την αγανάκτησή σου. Ξεχειλίζεις από οργή. Κι εγώ.
Αλλά αν τα σπάσουμε όλα, κάψουμε το μπουρδέλο τη Βουλή κρεμάσουμε τους 300 στα δέντρα...μετά τί; Και αυτά που χρωστάμε θα πληρώσουμε και τα σπασμένα μας θα πληρώσουμε και τα κομμούνια θα έρθουν στα πράγματα. Δεν το βλέπεις ότι μόνο τα άπλυτα επενδύουν στο χάος;
Αν και μ'αρέσει αυτός ο διάλογος, μήπως σε κουράζω; Αρκεί μόνο να μην είσαι "καμουφλαρισμένο άπλυτο". Με προβληματίζεις..

Unknown 1 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:22 μ.μ.  

Δεν είναι θέμα μπέσας όταν έχουμε να κάνουμε με κλέφτες. Το ΚΚΕ είναι μέρος του καθεστώτος. Αν λέει κάτι σωστό δε πάει να πει ότι συμφωνούμε σε όλα. Ποιος δεν είναι Τζέφρυ; To δεκανίκι του ο Καρατζαφέρης; Eκεί θες να καταλήξεις; Eσύ είπες να πάψουμε να σκεφτόμαστε με κομματικά γυαλιά....Πάλι τα ψευτοδιλλήματα: Τώρα λες ''Μνημόνιο ή χάος''. Κάποτε μας παραμύθιαζαν με το ''Καραμανλής ή τανκς'', αργότερα με το ''Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε'' και άλλα παρόμοια. Δεν υπάρχουν ψευτοδιλλήματα. Αυτό δε που λες με τους αναρχικούς και τα κουκούδια είναι ένα από τα φοβικά σύνδρομα που έχουν περάσει ασκεμένα στη συννήδειση του λαού. Λένε δηλαδή: ''Δεν υπάρχει διέξοδος, μετά από μας το χάος. Γι αυτό σκάστε, ανεχτείτε μας και μείνετε καλά παιδιά''. Όχι φίλε. Διέξοδος υπάρχει. Και σίγουρα δεν είναι μέσα από τα καθεστωτικά κόμματα.

e-ego 2 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:28 μ.μ.  

Άσε κατάλαβα. Δεν θέλεις λύση, τζερτζελέ θέλεις. Άντε με το Λαφαζάνη που είπε στη Βουλή ότι την κατάσταση στην Αίγυπτο πρέπει να τη μιμηθούν κι οι Ευρωπαϊκές χώρες του νότου. Δε σ'ενδιαφέρει να σωθούμε, σ' ενδιαφέρει να σφαχτούμε.
Σε ξαναρωτάω: ποιος να ηγηθεί του χάους που ευαγγελίζεσαι; Ο όχλος;
Πως θα πλήρωνες τα όσα καλώς ή κακώς δανειστήκαμε; Δεν θα πλήρωνες και θα γινόμασταν Αργεντινή=10 χρόνια ΧΑΟΥΣ.
Πώς θα πλήρωνες μισθούς και συντάξεις αφού ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΛΕΦΤΑ;
Για μερικούς ο Καρατζαφέρης είναι δεκανίκι του Πασόκ όσο για κάποιους άλλους πριν 2 χρόνια ήταν του Καραμανλή. Τα ξεχνάς εύκολα βλέπω.
Αυτά που λες δεν ήταν ψευτοδιλλήματα, ήταν προεκλογικά σλόγκαν που μόνο σε πλυμένους εγκεφάλους είχαν απήχηση. Λυπάμαι που είχαν και σε σένα.

Unknown 2 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:02 μ.μ.  

Καρατζαφέρης:''Δύο λύσεις έχουμε. Ή θα προσαρμόσουμε τη ζωή μας σ αυτή τη Νέα Τάξη Πραγμάτων ή θα επαναστατήσουμε. Εγώ ανάμεσα στα δύο, δυστηχώς για κάποιους προτιμώ τη προσαρμογή''

ΥΠΟΤΑΞΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕ ΖΑΛΙΖΕΙΣ.

ΑντιΠαρακμή 2 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:13 μ.μ.  

Οι 2 εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ΧΩΡΙΣ φυσικά την παρουσία των πολυδιαφημιζόμενων Λάλα και Καλεντερίδη

Καμία συγνώμη όμως από τη Νεολαία του ΛΑΟΣ που ενώ ΓΝΩΡΙΖΕ ότι
ΔΕΝ θα παραστούν
ΟΥΤΕ ο Σταύρος Λάλας
ΟΥΤΕ ο Σάββας Καλεντερίδης
παρόλα αυτά επέμενε να τους διαφημίζει μέχρι και μία ημέρα πριν ΠΑΝΤΟΥ.

Όταν ιστολόγια ενημέρωναν ότι ΔΕΝ θα παραστούν και ότι ο Λ.Α.Ο.Σ. απλά "καπηλευόταν τα ονόματά τους"
όχι μόνο δεν ζήτησαν συγνώμη από τον κόσμο για την συνεχιζόμενη καπηλεία των ονομάτων αλλά μιλούσαν για
"απόπειρα παραπλήροφόρισης για τις Εθνικές εκδηλώσεις των Ιμίων"
αλλά και για
"για άλλη μία φορά διαστρέβλωση της αλήθειας" (βλέπε ανακοίνωση ΝΕΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ).

Τελικά ποιος διαστρεβλώνει την αλήθεια κύριοι της Νεολαίας του ΛΑΟΣ;
"Που πήγε ο θάνατος του συγγενικού προσώπου Α' βαθμού του κ.Λάλα";
Και πως θα ερχόταν στην εκδήλωσή σας ο κ.Καλεντερίδης όταν γνωρίζατε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό;


Το έργο αρκετών βουλευτών σας στο Κοινοβούλιο είναι αξιόλογο με τις δεκάδες επερωτήσεις σε εθνικά θέματα.
Διοργανώνετε και 2 εκδηλώσεις για το θέμα των Ιμίων όταν άλλα πολιτικά κόμματα σιωπούν.
Και αυτό σας τιμά.

Η προσπάθεια σας όμως να "παγιδεύσετε-χρησιμοποιήσετε"-εσκεμμένα ή μη- προσωπικότητες του ευρύτερου πατριωτικού χώρου σίγουρα ΔΕΝ σας τιμά.

Αντί λοιπόν να εκτοξεύετε κατηγορίες θα μπορούσατε να ζητήσετε απλά ένα συγνώμη που δεν μπόρεσαν να παραστούν και να λήξει εκεί το θέμα.


ΥΓ.
Διαβάσαμε στο
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/01/4.html
ότι ο κ. Γουδής του ΛΑΟΣ θα μιλήσει σε εκδήλωση της Μασωνικής Στοάς:

KAI ΑΥΤΟ μας λύπησε ακόμη πιο πολύ.

Karolos 3 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:23 π.μ.  

Πάλι τα ίδια από την Αντιπαρακμή. Ήταν στις εκδηλώσεις; Άκουσε τα μηνύματα; Πώς γίνεται "βαθιά ενοχλημένοι, δυσαρεστημένοι και μη ενημερωμένοι" να χαιρετίζουν τις εκδηλώσεις ης ΝΕ.Ο.Σ. και να επιτρέπυν έτσι την "καπηλεία" τους; Επισυνάπτω ξανά το προηγούμενο σχόλιό μου:

Προς αντιπαρακμή 31/1:
Δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες και μία δια ζώσης συνάντηση δεν είναι «κανόνισμα στο πόδι». Δηλαδή θα έπρεπε να στείλουμε φαξ στο φτωχικό του Ήρωα και να απαιτήσουμε γραπτή δέσμευση ότι θα παραστεί; Δεν είδα τον συναγωνιστή Κουριαννίδη να δείχνει π.χ. την ίδια ευαισθησία στην ανακοίνωση του φιλικού του Πατριωτικού Συνδέσμου Λάρισας ότι στην κοπή της βασιλόπιτας θα τους τιμήσει ο Ήρωας αλλά τελικά δεν παρέστη. Το θεωρώ εντελώς ανθρώπινο ότι δεν μπόρεσε να πάει και σε καμία περίπτωση δε θα κατηγορούσα τους Συναγωνιστές ότι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν το όνομά του. Πριν τέσσερις ημέρες που επικοινώνησα με τον Ήρωα για να κανονίσω το ραντεβού για τη μετάβασή του, με εξέπληξε δυσάρεστα λέγοντάς μου ότι δε θα μπορέσει να παραστεί. Του επισήμανα ότι έχει ανακοινωθεί το όνομά του, ότι έχουν τυπωθεί και μοιραστεί τα φυλλάδια και οι αφίσες κι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι περιμένουν να του σφίξουν το χέρι και να πάρουν λίγη δύναμη από αυτόν. Επικαλέστηκε οικογενειακό πρόβλημα και μου ανάφερε τη συγκεκριμένη απώλεια. Δε γνώριζα ότι έπρεπε να ελέγξω τα πιστοποιητικά θανάτων στο Ληξιαρχείο Χρυσούπολης για να επιβεβαιώσω τα λεγόμενά του. Τελικά, μου είπε να τον ξαναπάρω προχθές όπου και μου ανακοίνωσε οριστικά ότι δε θα μπορέσει να παραστεί για οικογενειακούς λόγους και κανονίσαμε το ραντεβού για τη βιντεοσκόπηση του χαιρετισμού του. Μου είναι απολύτως σεβαστό ότι άλλαξε γνώμη (για οποιοδήποτε λόγο) και είμαι ελάχιστος μπροστά στον Ήρωα για να του ασκήσω την παραμικρή κριτική για αυτή του την απόφαση. Λυπάμαι που ο φίλος Γιάννης Κουριαννίδης με διέγραψε από ηλεκτρονικό του φίλο στο facebook. Του εύχομαι καλή συνέχεια στους Εθνικούς Αγώνες του τους οποίους ουδέποτε θα διαγράψω πόσο μάλλον θα μηδενίσω.
Με Εθνικιστική Τιμή!
Κάρολος Γεροβασιλείου
http://www.facebook.com/Karolos72

Και η συνέχεια...

ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΗΡΩΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟ ΛΑΛΑ
http://www.neolaialaos.org/2011/01/blog-post_4259.html

Περιμένω μία συγγνώμη...

e-ego 3 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:55 π.μ.  

Δεν θα σε ζαλίσω άλλο, ήταν πολύ επικοδομητική η συζήτηση. Έβγαλα τα συμπεράσματά μου (εύχομαι να κάνω λάθος).
Νέ τάξη πραγμάτων είναι το "η Ελλάδα ανήκει όπου είναι το συμφέρον της" ;
Άσε Έγερσις, δεν πείθει ο ψευτοπατριωτισμός σου με την "ανυπακοή" κι "απειθαρχεία" του κκε.
Αν απειθαρχούσαν κι οι τριακόσιοι του Λεωνίδος τί θα γινόταν; Θυμήσου "...τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι" . Λοιπόν είναι ώρα να αλλάξουμε τα "ρήμασι" αν ανθελληνικά κι όχι να γίνουμε όχλος. Ο "μαλάκας" ήπιε το κώνειο για να δώσει το παράδειγμα πειθαρχώντας στους νόμους κι ας ήταν άδικοι. Θα τους αλλάξουμε πολιτικά κι όχι αν-υπακούοντας. Ποιος θα έπινε το κώνειο σήμερα; Εσύ; Σιγά το καλσόν.
Άντε, στο δεξί τον Χίτλερ και στ'αριστερό τον Στάλιν...

Unknown 4 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:25 π.μ.  

Ότι πεις.
Πειθάρχησε στη Νέα Τάξη Πραγμάτων κι άσε με εμένα τον ανυπάκουο να κάνω αυτό που πρέπει.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP