Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ανδρέας Λοβέρδος: Ο «φιλαλήθης λαγός»

Του Θύμιου Παπανικολάου
    Το τέχνασμα του «λαγού» είναι η μία από τις «επιστήμες» ΑΠΑΤΗΣ, του καθεστώτος, των κυβερνήσεων και των ΜΜΕ.

    Ιδιαίτερα οι «νταβάδες» χρησιμοποιούν με υπερβάλλοντα ζήλο αυτό το τέχνασμα.

    Ένας από τους πιο φορεμένους «λαγούς» είναι...
    ο Καρατζαφέρης. Πάντα «δοκιμάζει» πρώτος τα «σενάρια» των «νταβάδων».

    Σε πιο κυνική και χυδαία έκδοση είναι ο Πάγκαλος.

    Υπάρχουν πολλά είδη «λαγών». Ένα είδος, ιδιαίτερα ελκυστικό, το οποίο σήμερα ανθεί είναι οι «πατριωτικοί λαγοί» και οι «λαγοί» της «ειλικρίνειας», της «εντιμότητας», της «φιλαλήθειας» κ.λπ.

    Αυτό το ρόλο στο παρελθόν τον έπαιξε επιτυχώς ο Σουφλιάς!

    Σήμερα προβάλλονται, ιδιαίτερα, δύο τέτοιοι «λαγοί»: Ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

    Για τον πρώτο έχουμε γράψει εδώ.

    Θα ασχοληθούμε με το δεύτερο.

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος, λοιπόν, προβάλλεται και αυτό-προβάλλεται σαν ο «φιλαλήθης» υπουργός της κυβέρνησης.

    Του κατασκευάζουν τα ΜΜΕ (νταβάδες), ένα πολιτικό προφίλ του «γενναίου» και «φιλαλήθη» υπουργού: Δηλαδή το πολιτικό προφίλ της «εγκυρότητας», του ανθρώπου που λέει την αλήθεια!!!!

    Και αυτήν την απάτη τη φιλοτεχνούν και κάποια ιστολόγια με ηχηρή φρασεολογία: «Πολιτική ΣΦΑΛΙΑΡΑ μεγατόνων έριξε ο υπουργός Υγείας Αντρέας Λοβέρδος στον σβέρκο του πρωθυπουργού στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ σήμερα!».

    Να θυμίσουμε ότι από παλιά είχαν δώσει οι «νταβάδες» και τα ΜΜΕ «κοπιράιτ» «φιλαλήθειας» στον υπουργό, όταν είχαν κάνει καταιγιστικό σλόγκαν τη φράση του: «δεν υπάρχει σάλιο».

    Τότε αυτή η φράση της «ειλικρίνειας» έγινε είδηση, έγινε ρεπορτάζ, έγινε καθημερινό ανάγνωσμα, έγινε προπαγάνδα εκβιασμού και βιασμού επί 24ώρου βάσεως, έγινε χειρουργικό σουβλί για τη λοβοτομή του «λαουτζίκου».

    Αμέσως μετά ο «φιλαλήθης» υπουργός τοποθέτησε, εν ψυχρώ, την ταφόπλακα στα ασφαλιστικά, εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα του ελληνικού λαού.

    Τότε αυτός με το «έγκυρο» παράσημο του «λαγού» της «ειλικρίνειας» εξειδίκευσε όλη την κακουργηματική αγριότητα της κυβερνητικής πολιτικής.

    Αυτός ο «φιλαλήθης» που δήθεν ξεμπρόστιαζε το ψεύδος του πρωθυπουργού του και της κυβέρνησής του χρησιμοποίησε την «αλήθεια» του για να εκτελέσει εν ψυχρώ τα συμβόλαια θανάτου που του είχαν ανατεθεί!!!

    Όταν είσαι εραστής της αλήθειας δεν συμμετέχεις ενεργά και κυνικά στην υλοποίηση της κυβερνητικής ΑΠΑΤΗΣ, διαχωρίζεις τη θέση σου από το καθεστώς και την κυβέρνηση του ψεύδους και της απάτης, την κυβέρνηση των ανδρεικέλων της τρόικας.

    Η «φιλαλήθεια» των κυβερνητικών εκτελεστών, των ανδρεικέλων, είναι μια άλλη μορφή ψεύδους και απάτης: Η «αλήθεια» των «λαγών» του καθεστώτος η οποία χρησιμοποιείται σαν «άλλοθι» νέων εκτελέσεων του ελληνικού λαού…

    Τώρα με το κύρος της «φιλαλήθειας», ο υπουργός μας ξεστομίζει το νέο σλόγκαν: «Να πούμε όλη την αλήθεια για την οικονομία, κάποιοι επιλέγουν να πούνε την αλήθεια στο λαό και κάποιοι όχι»!!!

    Και βγαίνουν και χειροκροτούν, οι αφελείς (γιατί τα ΜΜΕ των «νταβάδων» γνωρίζουν τι πράττουν), τη «φιλαλήθεια» του «λαγού», τη «φιλαλήθεια» της απάτης και των νέων συμφορών που περικλείει…

    «Χαστούκισε» τον Πρωθυπουργό μας λένε, λες και δεν γνωρίζουμε ότι τον Πρωθυπουργό δεν τον «χαστουκίζει» το υπουργικό-γρανάζι και το ίδιο ανδρείκελο, αλλά τα μεγάλα αφεντικά, τα οποία ετοιμάζουν την απόσυρσή του και τις νέες απάτες με τους «λαγούς» τους: τους «αρίστους», τους «έντιμους» και λοιπά…

    Χειροκροτούν οι πόρνες των ΜΜΕ το πολιτικάντικο «χαστούκι» του «φιλαλήθους» υπουργού και εξαφανίζουν τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ: Αυτά που δίνει η ίδια πραγματικότητα και ο ελληνικός λαός στην κυβέρνηση ΣΥΝΟΛΙΚΑ, στον ίδιο το «λαγό» (Λοβέρδο), στα δεκανίκια της Αντιπολίτευσης και στους κατασκευαστές των νέων αχυρανθρώπων τους.

    Παρακάμπτουν όμως και τις εφιαλτικές σηματοδοτήσεις αυτής της «φιλαλήθειας»: Ότι η κατάσταση είναι ακόμα πιο άσχημη από ό,τι την εμφανίζουμε!!!

    Όταν ένας υπουργός της κυβέρνησης η οποία εκτελεί τα συμβόλαια θανάτου της ελληνικής κοινωνίας λέει το«να πούμε όλη την αλήθεια για την οικονομία», αυτό δεν σημαίνει, απλώς ότι σας είπαμε ψέματα (κάτι που οι πάντες γνωρίζουν και βιώνουν), αλλά ότι τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα από αυτά που λέμε.

    Με πιο απλά λόγια ο «λαγός» υπουργός μας λέει: Θα πρέπει για να αντιμετωπιστεί αυτή η ακόμα χειρότερη κατάσταση να παρθούν ακόμα χειρότερα μέτρα, να εκτελεστούν και νέα συμβόλαια θανάτου, διαφορετικά θα χαθούμε!

    Ο «φιλαλήθης μας, λοιπόν, προλειαίνει και το έδαφος των νέων εξοντωτικών μέτρων, κηρύσσοντας την «κατανόηση» και την «ανοχή» γιατί η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη από αυτή που παρουσιάζουμε ως κυβέρνηση…

    Αυτή είναι η «φιλαλήθεια» και η «γενναιότητα» του υπουργού ο οποίος εκτελεί ενεργητικά και ωμά τις εντολές: Η «φιλαλήθεια» του «λαγού» του καθεστώτος στο τετράγωνο…

    Το ίδιο δεν έγινε με το παλιό «φιλαλήθες» σλόγκαν: «Δεν υπάρχει σάλιο»;

    Αντί λοιπόν να συρόμαστε πίσω από τα ΜΜΕ, να γινόμαστε νεροκουβαλητές της καθεστωτικής απάτης και να χειροκροτούμε τη «φιλαλήθεια» και το δήθεν «χαστούκι» του υπουργού προς ΓΑΠ, θα πρέπει να αποκαλύπτουμε την ΑΠΑΤΗ αυτής της «φιλαλήθειας» και του «χαστουκιού»: Την απάτη των «λαγών»!!!

    το είδαμε εδώ

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
    "Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
    Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

    ''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

    Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

    ''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

    ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

    ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
    "Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

    ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















    Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

    (Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

    ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

    ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
    Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

    ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

    ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
    Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
    ..

    Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
    ...
    Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
    ...
    Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
    .
    φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

      © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

    Back to TOP