Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Όχι δεν ερήμωσε το Σύνταγμα όπως επιθυμούν διακαώς κάποιοι τυφλωμένοι

Απάντηση σε αυτή την ψευδέστατη ανάρτηση

Όχι hellas-orthodoxy το Σύνταγμα δεν ερήμωσε όπως θα επιθυμούσες. Μπορείς βέβαια να παραμυθιάσεις όσο θέλεις τους αναγνώστες σου. Καθήκον δικό μου είναι να απαντήσω στο ψεύδος.

Οι Έλληνες ήταν και σήμερα εκεί. Λιγότεροι σαφώς από άλλες μέρες αλλά...
με παθιασμένη Ελληνική Ψυχή που κάλυψε τις απουσίες. Δυστυχώς δεν τράβηξα δικές μου φωτογραφίες και βίντεο όσες ώρες ήμουν εκεί. Οι φωτογραφίες που παραθέτεις... είναι η μία από τη κάτω μεριά και δείχνει έναν ''καμένο'' να παίζει κιθάρα και η άλλη από τη πάνω μεριά τραβηγμένη το μεσημέρι! Άκρως αποτυχημένη προσπάθεια προπαγάνδας.

Οι Έλληνες άρχισαν να γεμίζουν την πάνω μεριά της πλατείας μετά τις 8 το απόγευμα και τα Ελληνικά συνθήματα δεν είχαν σταματήσει μετά τις 11 που έφυγα. Συνθήματα όπως:

- ''Οι 300 του Λεωνίδα είχαν ψυχή, τούτοι είναι μπάσταρδοι και Αμερικανοί, ρίχτε τους στη θάλασσα να κάνουμε γιορτή''

- ''Για ποια Κάρτα του Πολίτη μας μιλάς; ΈΧΟΥΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΣ, μάζεψ' τα και φύγε πριν να γίνει σαματάς''

- ''Πουλήσατε νησιά, πουλήσατε λιμάνια, πουλήστε και τις μάνες σας και φύγετε τσογλάνια''

Και βέβαια τα κλασικά πια:

''Στο Περαία το λιμάνι είναι βαθύ, ξύλο και ξεβράκωμα σε κάθε βουλευτή, ρίξτε τον στη θάλασσα να πάει να γαμηθεί''

''Ελλάς - Ελλάς'' και αρκετές φορές ο Εθνικός Ύμνος

Δεκάδες ελληνικές σημαίες που σήμερα θα είναι πολύ περισσότερες γέμισαν και πάλι το Σύνταγμα. Αλλά αυτά δεν τα είδες καθώς τυφλωμένος από εγωισμό και από μανία αρνείσαι να δεχθείς ότι έκανες λάθος εκτίμηση γι αυτή τη κινητοποίηση όπως και άλλοι.

Ας είναι....Ας κάτσουν οι απαρτίζοντες τα μαγαζάκια αυτού του ''χώρου'' σπίτι τους. Οι ψυχωμένοι νέοι Έλληνες που βρέθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα, και ίσως για πρώτη φορά στη ζωή τους να κατέβηκαν στο δρόμο, φώναζαν με ψυχή και πάθος συνθήματα γεμάτα Ελλάδα. Αυτοί οι φλογισμένοι νέοι με το αβέβαιο μέλλον δεν έχουν ανάγκη αυτούς που τους βρίζουν και που ονειρεύονται το λοχία ή την αστυνομία να επαναστατήσει.... Το καλύτερο γι αυτά τα νέα παιδιά θα είναι να μείνουν μακρυά τους.

ΥΣ. Ο ζουγκλας μπορεί να λέει ό,τι... πανευρωπαϊκή μαλακία θέλει. Το ίδιο και η συνέλευση της κάτω πλατείας κι εσύ που την αναπαράγεις.

egersis

19 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2011 στις 7:22 π.μ.  

Η πλατεια ειναι ή δεν ειναι ΜΙΑ;;;;
τι θα πει πανω πλατεια και κάτω πλατεια;;;;; Όπως λέμε πανω και κάτω ραχούλα;;;;

Ας σοβαρευτουμε... Αυτη ειναι η "ενότητα" των πολυδιαφημισμενων απο τα ΜΜΕ αγανακτισμένων που πινουν κοκα κολες κανοντας χρυσο το Δαυιδ της Μπίλντερμπεργκ;;;; Αυτων που ταϊζουν με εκατομμυρια τα προδοτοκάναλα, τα οποια σπονσοράρονται για να.. τους προωθουν;;;;
Να χαρω εγω αγανάκτηση και εθνικη υπερηφανεια....

Για να κλεισω: καντε ο,τι θελετε, αλλα μην υποτιμάτε αναγνώστες και σκεπτόμενους πολίτες. Ειμαστε ελευθεροι να κρινουμε και απλά να απορριπτουμε όποιον μας φλομωνει στις μπουρδες.

Χαιρετε.

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2011 στις 7:31 π.μ.  

aytoi poy perimenoyn ton loxia einai oi idioi poy vrizoyn ta paidia stin plateia i mipos eisai pseftis?

Unknown 12 Ιουνίου 2011 στις 8:56 π.μ.  

Απαντώ στον πρωτο που προφανώς δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει στο Συνταγμα ή το παίζει άσχετοςς.

Στη πάνω μεριά της πλατείας είναι ο Ελληνικός λαός, πέρα από κόμματα και χρώματα. Στη κάτω μεριά είναι οι επαγγελματίες ''επαναστάτες'' της ψευτοαριστεράς, της real democracy κτλ αλλά τελευταία τη χάνουν κι εκεί τη μπάλα.

Εσένα σε νοιάζει αν πίνουν κοκα κολα, μπύρα ΦΙΞ ή καφε φραπέ για να δροσιστούν;

Και όχι να μην χαρείς...Να σκάσεις απ το κακό σου γιατί μετά από δεκαετίες ο λαός έγραψε κόμματα και συνδικαλισμούς στα παπάρια του και κατέβηκε στο Συνταγμα με την ελληνική σημαία απαιτώντας να φύγουν οι προδότες.

Unknown 12 Ιουνίου 2011 στις 8:58 π.μ.  

Οι ίδιοι είναι...

απαντώ στον δεύτερο.

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2011 στις 9:50 π.μ.  

Αγαπητε διαχειριστη,
προφανως αλλοι το παιζουν ασχετοι.

1. Στην "κάτω πλατεία" ειναι οι real democracy, δηλαδη οι ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ του πανηγυριου.
Στην πανω πλατεια ειναι διαφοροι τυποι, απο κομματαρχες μελλοντικων κομματων που μαζευουν ονοματα και διευθυνσεις, θαυμαστες του Ανδρεα Παπανδρεου που αρνουνται να μετανοιωσουν για την καταστροφη που μας εφεραν, και κατι παρασυρμενοι πατριωτες. Όλοι αυτοι, κάτω από την Ισπανική σημαια, μαζι με την αιγυπτιακη και κατι αλλες, μαζι με το σήμα της οικολογίας (πχ πρασινη αναπτυξη, φορος CO2 κλπ κλπ), μαζί με το σήμα της "ειρήνης"... αα!! κρατανε και κάτι ελληνικες σημαίες μωρε, τωρα διαφερει... Σοβαρευτειτε, μιλάμε για μια σούπα και μαλιστα αναλατη και ξυνισμένη. Και, δυστυχως η γαλανολευκη δεν κανει τη διαφορά αφου δεχεστε να την υποτιματε προβαλλοντας την σε ένα πολυεθνικο πανηγυρι

2. Οταν ουτε καν μια πλατεια δεν μπορει να εχει συνοχή, για τι ακριβως εξέγερση μιλάμε;; Ποια ειναι τα συνολικα αιτηματα;;; Και ποιοι εξεγειρεστε σαν σύνολο;;;; ποιος ειναι αυτος που θα υπερισχυσει;;; Μηπως θα σας εκαναν ευτυχισμενους καποια νέα Δεκεμβριανά;;;;

4. Για την προβολή σας απο τα καναλια και τα εκατομμυρια που βγαζουν απο το πανηγυρι σας καμια απαντηση;;;;

5. Για τους λαθρομεταναστες που βγαζουν λεφτα απο τα παρανομα λαθραια που πουλανε στους αγανακτισμενους, καμία αναφορά;;;

6. Σχετικά με το αρθρο που πρωτοι εσεις βγαλατε ξεβρακωνοντας τον ιδεολογικό καθοδηγητη των αγανακτισμενων Stephane Hessel, τι εγινε;;; Αλζχάιμερ;;;;

7. Σχετικά με τις δηλώσεις του ΓΑΠ και το μηνυμα που δηλώνει πως παίρνει απο τους αγανακτισμενους... αυτο που ζηταει Παγκοσμια Διακυβέρνηση, τίποτα;;;;

8. Σχετικά με τους διοργανωτες των αγανακτισμενων οι οποιοι αποδεδειγμένα ειναι ενεργά μέλη της ΠΑΣΠ... πάλι τίποτα;;;;

9. Σχετικά με την ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ: Οταν πολεμας την παγκοσμιοποιηση αγαπητε μου, δεν στηρίζεις τον πρόεδρο της κοκακολα κύριο Δαυίδ, μόνιμο μέλος την Μπίλντερμπεργκ που καταστρέφει τη χώρα σου.
Αν το κάνεις αυτό εισαι ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΟΣ και γελάει ο εχθρος σου μαζι σου.
Εκτος και αν δεν ειναι εχθρος σου, και μας δουλευεις.


Τελος:

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΣΙΠΑΚΙ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.....
ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2011 στις 10:33 π.μ.  

Ξεχασα και κατι:
Ο λαος μπορει φαινομενικά να εγραψε κομματα και συνδικαλισμους (και να πηγε τριημερο στη Μυκονο ειναι η αληθεια, βουλιαζει πάλι το νησί..)
Αλλα δεν εγραψε τους βασικους εχθρους του: Τους παγοσμιοποιητες, τα προδοτοκάναλα και τον κατοχικό στρατό των λαθραίων.
Οποτε δωρον αδωρον αγαπητε μου, τα ιδια παντελακη μου τα ίδια παντελή μου, θα φυγει ο Τζεφρυ και θα ερθει καποιος αλλος και μαλιστα ακομα χειροτερος. Ο τζεφρυ την κανει για ΟΗΕ αλλωστε, εσας νομιζεις περιμενε για να φυγει.

Ουτε καν ξερετε τι πολεματε, τι συζηταμε τωρα, σου λεω για το Δαυιδ και σου φαινεται φυσιολογικο να του δινεις τα λεφτα σου....
Απο κει να καταλαβει κανεις.

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2011 στις 2:25 μ.μ.  

kai giati den toys katonomazeis na doyme an eisai pseftis kai sikofantis i an einai ontos etsi.

Hellas-Orthodoxy 12 Ιουνίου 2011 στις 5:13 μ.μ.  

Χερι-χερι με τον Μακη και τ'άλλα παιδια...

Αληθεια,εχεις ιδεα ποιοι ειναι αυτοι που καλουν σε αποκλεισμο της Βουλης;Διαβασες τα ψηφισματα τους;

Και μην αρχισεις παλι το παραμυθι πως "δεν σας εκπροσωπουν",γιατι εχουν στειλει δελτια τυπου παντου ως εκπροσωποι της "αμεσοδημοκρατιας".

Hellas-Orthodoxy 12 Ιουνίου 2011 στις 5:15 μ.μ.  

Και δυο επιπλεον παρατηρησεις:

-Οταν λες για "μαγαζακια",καλο θα ειναι να το αποδεικνυεις με στοιχεια.Διαφορετικα εισαι συκοφαντης.

-Στον Περαια δεν τολμανε να κατεβουν οι "αγανακτισμενοι".Προσπαθησαν καποιες μερες πριν κι εφαγαν ξυλο.Ειναι βλεπεις,"περιεργη" η περιοχη και οι Πειραιωτες δεν μασανε απο τετοιους "ξεσηκωμους".

Unknown 12 Ιουνίου 2011 στις 6:51 μ.μ.  

Όλοι θα πάρετε ένας ένας...

1.Οι διοργανωτές έχασαν το παιχνίδι και ο λαός που μαζεύεται στη πάνω μεριά δεν τους αναγνωρίζει. Αν αυτό δε βολεύει τις σέχτες του ''χώρου'' και στηρίζουν τους διοργανωτές πρόβλημά τους. Αυτές οι σέχτες βλέπουν το δέντρο (ισπανική κ.α σημαία) και δεν βλέπουν το δάσος των ελληνικών σημαιών και των ελληνικών καρδιών. Την δύναμη της ελληνικής σημαίας την υποτιμούν αυτοί που δεν βολεύονται από την εξέλιξη.

2. Για εξέγερση μιλάνε οι βαλτοί της κάτω πλατείας και παίρνουν αφορμή οι σέχτες του ''χώρου'' να υποτιμήσουν και να δυσφημήσουν αυτό που συμβαίνει στο Σύνταγμα. Δεν μίλησα ποτέ εγώ για εξέγερση και επανάσταση. Αυτός που θα υπερισχύσει θα είναι ο ελληνικός λαός και όχι οι ''επαγγελματίες επαναστάτες'' της κάτω πλατείας. Οι ακροδεξιές σέχτες βέβαια εύχονται να επικρατήσουν οι ''επαγγελματίες επαναστάτες'' για να εμφανιστούν δικαιωμένες στην επιλογή τους να απέχουν από αυτό το ιστορικό γεγονός.

3.Τα κανάλια έπεσαν στη παγίδα που τα ίδια έστησαν.

4.Οι λαθρομετανάστες αυτοί είναι ελάχιστοι.

5.Το άρθρο για τον Ηessel ισχύει. Μόνο που αυτός μπορεί να είναι ο ιδεολογικός καθοδηγητής των ''αγανασκτισμένων'' της Ισπανίας, μπορεί να έστησαν αυτή την ιστορία θέλοντας να περάσουν κι εδώ τις ίδιες θέσεις αλλά ΑΠΕΤΥΧΑΝ. Τους χάλασε την ιστορία ο ελληνικός λαός.

6.Ο ΓΑΠ μπορεί να δηλώνει ότι θέλει και να παίρνει ότι μύνημα θέλει. Το μύνημα των έξω είναι ΌΧΙ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

7.Αναμασάς τη προπαγάνδα τους. Κανένας από το λαό δεν αναγνωρίζει τους ''διοργανωτές'' αυτούς. Τους αναγνωρίζουν τα Μ.Μ.Εξαπάτησης, οι καθεστωτικοί και οι σέχτες του ''χώρου''

Αυτό με τη κοκα κολα δεν το σχολιάζω...πιές μπύρα φιξ να δροσιστείς αμα θέλεις

Unknown 12 Ιουνίου 2011 στις 7:01 μ.μ.  

Τα προδοτοκάναλα τα βρίζει συνεχώς με το σύνθημα ''αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι''

Για τους παγκοσμοιοποιητές σου απάντησα παραπανω.

Ο λαός δεν πήγε στη Μύκονο γιατί δεν έχει λεφτά. Το νησί βούλιαξε από νεόπλουτους καπιτάλες. Αν δεν κατανοείς τη διαφορά τότε έχεις πρόβλημα.

Το θέμα με τον κατοχικό στρατό των λαθραίων συζητείται εντόνως ανάμεσα στους συγκεντρωμένους παρά τα όσα διαδίδονται.

Άμα είναι να φύγει ο Τζέφρυ και να μας έρθει χειρότερος, ας μείνει ο Τζέφρυ βρε παιδί μου...Ωραία ''λογική''!

Σου είπα...εσύ κρίνε τον άλλον από το αν πίνει κοκα-κολα. Κλείσε και το πισι για να μην πληρώνεις τους εβραίους μετόχους που καταλήγουν τα λεφτά σου από την αγορά του.

Unknown 12 Ιουνίου 2011 στις 7:05 μ.μ.  

Εγώ ξέρω ποιοι είναι αυτοί που καλούν σε αποκλεισμό της Βουλής. Εσύ δεν έχεις καταλάβει ότι τους ''νομιμοποιείς'' και παίζεις το παιχνίδι τους.

Από τη στιγμή λοιπόν που αποφάσισες κι εσύ και οι φίλοι σου να παίξετε το παιχνίδι τους, οι μάσκες έπεσαν. Δεν είναι ανάγκη να αναφέρω ονομαστικώς. Όλοι καταλαβαίνουν...

Hellas-Orthodoxy 12 Ιουνίου 2011 στις 11:09 μ.μ.  

-Οταν λες για "μαγαζακια",καλο θα ειναι να το αποδεικνυεις με στοιχεια.Διαφορετικα εισαι συκοφαντης.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ.

Για τον Πειραια δεν επιμενω,γιατι προφανως δεν ξερεις.

Οσο για τη Μυκονο,δεν ειμαι καθολου σιγουρος πως ειναι μονο καπιταλες.

Προχθες βριστηκα με εναν "αγανακτισμενο" που με αποκαλουσε καναπεδακια.Τον πηρα σημερα τηλεφωνο για να τον ρωτησω αν πηγε Συνταγμα και η απαντηση ηταν "οχι,ειμαι τριημερο Μυκονο"!!!

Ιδιωτικος υπαλληλος των 700 ευρω ειναι,οχι καπιταλας.

Και βεβαια υπαρχουν απειρα αλλα παραδειγματα,δεν ειναι μονο η Μυκονος,αλλα η καθε καφετερια που ειναι τιγκα ενω εχει τον καφε 4 ευρω (με ανοδικες τασεις).

strategy 13 Ιουνίου 2011 στις 12:00 π.μ.  

Mόλις επέστρεψα από τη σημερινή συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος και είναι σαφές πλέον ότι η κινητοποίηση έχει πάρει αμιγώς τον πατριωτικό χαρακτήρα που όλοι θα θέλαμε. Ασχέτως το πως ή από ποιους ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις, τα πολιτικώς μη ορθά μηνύματα που ακούστηκαν σήμερα από χιλιάδες πολιτών και ο Εθνικός Ύμνος είναι η καλύτερη επιβεβαίωση ότι αυτή η συγκέντρωση θα γυρίσει μπουμπερανγκ σε κάποιους...
Φυσικά και δεν με εκφράζει η γενικότερη "αισθητική" της συγκέντρωσης, φυσικά και ενοχλούμαι από τους δεκάδες λαθραίους ή μη μικροπωλητές, ή τα πανό και τη "γραμμή" που θέλουν να περάσουν οι "κάτω" αλλά είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, αυτή δεν είναι παρά η μικρογραφία της Ελλάδα του 2011.

Τι επιδιώκουν όμως ορισμένοι; Να χαρίσουμε με τη στάση/απραξία μας και άλλες δεκαετίες ιδεολογικής κυριαρχίας στην Αριστέρα ή τον εκφυλισμό των μεγαλύτερων κινητοποιήσεων μεταπολιτευτικά;

Υ.Γ. Για όσους χαιρέκακα επέδειξαν κάποια κρεμασμένη σημαία με τον Τσε Γκεβάρα σε κάποια σκηνή της πλατείας, θα έβλεπαν ότι στο ίδιο σύρμα υπήρχε παραδίπλα κρεμασμένη και η Ελληνική. Αυτάα για να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα.

Unknown 13 Ιουνίου 2011 στις 1:41 π.μ.  

Τα ''μαγαζάκια'' του χώρου όλοι τα ξέρουν και όλοι βλέπουν τη στάση τους και κρίνουν. Τα στοιχεία είναι η συκοφαντική στάση τους απέναντι σ αυτό το ιστορικό γεγονός. Δεν αναφέρθηκα στο Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού. Μίλησα για τη πλατεία Συντάγματος. Όσο για τον Πειραιά δεν γνωρίζω. Ποιοι πήγαν να κατέβουν και από ποιους φάγανε ξύλο; Και τι σχέση έχει μ αυτό που συμβαίνει στο Σύνταγμα; Καμιά προφανώς...να χαμε να λέγαμε. Όσο για το ατυχέστατο παράδειγμά σου γιατί μου το αναφέρεις; Για να μου αποδείξεις ότι ο ελληνικός λαός δεν φτωχαίνει και δεν πεινάει; Ένα παρόμοιο παράδειγμα θα χρησμοποιούσε κι ο Πεταλωτής. Mόλις το έλεγε βεβαίως θα τον παίρναν με τα γιαούρτια....

Unknown 13 Ιουνίου 2011 στις 1:43 π.μ.  

''Τι επιδιώκουν όμως ορισμένοι; Να χαρίσουμε με τη στάση/απραξία μας και άλλες δεκαετίες ιδεολογικής κυριαρχίας στην Αριστέρα ή τον εκφυλισμό των μεγαλύτερων κινητοποιήσεων μεταπολιτευτικά;''

Τα είπες όλα strategy

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2011 στις 1:44 π.μ.  

Αντι αυτοι που το παιζουν πατριώτες να στηρίζουν τους έλληνες που κατεβαίνουν με ελληνικές σημαίες στο σύνταγμα και φωνάζουν πατριωτικά συνθήματα κανουν οτι μπορούν για να τους αηδιάσουν και να τους τρομοκρατήσουν . Λένε οτι δεν πατάνε στις εκδηλώσεις για τους αλλοδαπούς που ειναι στην πλατεία αλλα την ιδια στιγμή κάνουν πορείες σε άλλες πλατείες για να διώξουνε τους...αλλοδαπούς. Σύστημα και ακροδεξια μοιράσανε τις πλατείες!Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΊΑ που διαχέουν καποιοι για αυτές τις μεγάλες εκδηλώσεις ειναι για να μην κατέβουν οι πατριώτες και οργανώσουν τις εκδήλώσεις

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2011 στις 3:03 π.μ.  

να μας πει το Ελλάς ορθοδοξία πως γίνετε να είναι κατά της παγκοσμιοποίησης κτλ και ταυτόχρονε να έχει διαφημίσεις από τα παγκόσμια καρτέλ που ελέγχουν τους πάντες

Unknown 13 Ιουνίου 2011 στις 4:08 π.μ.  

Αν εννοείς τις διαφημίσεις google τέτοιες πλέον έχω και εγώ. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα.Δεν αμφισβητώ ότι ο H-O είναι κατά της παγκοσμιοποίησης. Αμφισβητώ όμως τη πολιτική κρίση του απέναντι σε αυτό το γεγονός και τα ψέμματα που διαδίδει προσπαθώντας να πείσει ότι οι επαγγελματίες ''επαναστάτες'' κυριαρχούν.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP