Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

«ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ»

Με τον πλέον δικτατορικό τρόπο, η αστυνομία του ρουσφετιού, της κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια, διέλυσε την ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας και αγανάκτησης χιλιάδων πολιτών έξω από το προεδρικό μέγαρο την περασμένη Τρίτη 12 Ιουλίου 2011. Χωρίς ίχνος ντροπής...
οι άνδρες(;) της ΜΜΑΔ, έκαναν ανεξέλεγκτη χρήση χημικών ουσιών προς άοπλους αθώους πολίτες, που μεταξύ τους υπήρχαν, μικρά παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι, οι οποίοι έτρεχαν απεγνωσμένα για να γλιτώσουν.

Πραγματοποιήθηκε χθες μεγαλειώδης σε όγκο εκδήλωση στην πλατεία ελευθερίας, όπου χιλιάδες κόσμος έσπευσε να αποτίσει φόρο τιμής στους αδικοχαμένους λεβέντες από την έκρηξη στην ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης». Μαυροφορεμένοι και με ένα κερί στο χέρι, όλοι είχαν την ίδια απορία. «Γιατί;» Στην εκδήλωση αυθόρμητα πολίτες έπαιρναν το μικρόφωνο και εξέφραζαν τις δικές τους ανησυχίες για την κατάσταση στην Κύπρο σήμερα και την αναξιοπιστία που νοιώθουν πλέον προς την κυβέρνηση του εγκληματία Δημήτρη Χριστόφια. Στο τέλος, αφού διαβάστηκαν τα 12 ονόματα των ηρώων μας που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, ψάλθηκε ο εθνικός μας ύμνος σε έντονα φορτισμένο κλίμα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία των διαδηλωτών στο προεδρικό μέγαρο.

Εκεί περίμεναν τους διαδηλωτές πάνοπλοι αστυνομικοί, και με το που έφτασαν οι πρώτοι πολίτες άρχισαν οι πρώτες προσπάθειες απώθησης του πλήθους με εκτεταμένη ρήψη χημικών και δεν άργησε να μετατραπεί ο χώρος μπροστά από τον κυκλικό κόμβο σε πεδίο μάχης. Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών, που βρισκόταν στον δρόμο μπροστά στο προεδρικό, επιδόθηκε κυρίως σε συνθήματα που καλούσαν τον δολοφόνο πλέον, Δημήτρη Χριστόφια να παραιτηθεί. Ακούστηκαν μεταξύ άλλων: «Χριστοφια παραιτήσου κι εσύ και οι υπουργοί σου», « Ο λαός απαιτεί, ο Χριστόφιας Φυλακή» , ενώ όταν η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων οι διαδηλωτές απάντησαν με τα συνθήματα: «Δεν φεύγουμε από δω, εμείς δεν θα προδώσουμε το αίμα των νεκρών» και «Κάτω η χούντα του Χριστόφια». Σε κάθε προσπάθεια των διαδηλωτών να πλησιάσουν την πύλη της Εξόδου του Προεδρικού, οι αστυνομικοί απρόκλητα προέβαιναν σε χρήση χημικών ουσιών απωθώντας έτσι επανειλημμένα τον κόσμο.

Η αστυνομία αφού έβλεπε τους διαδηλωτές να μην εγκαταλείπουν τις θέσεις τους και να κρατούν το προεδρικό για περισσότερο από 2 ώρες πολιορκημένο απαιτώντας την παραίτηση του «μάστρου» τους, αφού τις διαταγές του εγκληματία προέδρου ακολουθούσαν, κλήθηκαν ενισχύσεις. Διμοιρίες των ΜΜΑΔ εξήλθαν του προεδρικού, ως επίδειξη δύναμης και απείλησαν τον κόσμο λέγοντας ότι «έχετε 10 λεπτά να φύγετε, αλλιώς θα σας ρίξουμε χημικά». Σε ποια δημοκρατία στον κόσμο η αστυνομία αποφασίζει πότε θα λήξει μια ειρηνική διαδήλωση; Που έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο, οι αρμόδιες αρχές της καθεστωτικής αστυνομικής δύναμης Κύπρου να συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο; Οι αδίστακτοι εντολοδόχοι του καθεστώτος όχι μόνο δεν τήρησαν την προειδοποίηση τους, αλλά σε λιγότερα από ένα λεπτό έκαναν ακατάπαυστη χρήση χημικών, και καταδίωξαν τους έντρομους διαδηλωτές που έτρεχαν να σωθούν από τα δακρυγόνα, κτυπώντας ανελέητα όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Ο ανεκδιήγητος εκπρόσωπος της αστυνομίας, σήμερα έκανε λόγο για 300 εγκληματίες ταραχοποιούς οι οποίοι έφεραν κουκούλες. Η παραπληροφόρηση από την καθεστωτική αστυνομία δεν έχει όρια. Οι κουκουλοφόροι δεν ξεπερνούσαν τους δέκα και όλος ο κόσμος που ήταν παρόν στην εκδήλωση έχει την απορία από πού ξεφύτρωσαν αυτοί, αφού κανένας δεν τους είχε δει προηγουμένως στην πορεία. Αλήθεια, μήπως ήταν προβοκάτορές σας τελικά, κύριε εκπρόσωπε; Γιατί δεν αναφέρεις κύριε Κατσουνωτέ, για τα «παλικάρια» σου που μετά την επίθεση τους, συνέχισαν να κυνηγούν και να κτυπούν άοπλο αθώο κόσμο που προσπαθούσε να σωθεί από την αλόγιστη χρήση των χημικών σας; Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά «δημοκρατία» έχουμε στην Κύπρο. Η δικτατορική διακυβέρνηση του «άφαντου», εδώ και 3 μέρες Δημήτρη Χριστόφια, δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο.

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας, ανεξαρτήτως πολιτικής πεποίθησης και ιδεολογίας, όπως συμμετέχουν ξανά στις αυθόρμητες Παγκύπριες Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο (κυβερνείο της Αγγλοκρατίας), καθημερινά στις 20:00. Η προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης από την χούντα του Χριστόφια δεν θα περάσει. Ο κυπριακός Ελληνισμός έχει αφυπνιστεί και ζητά το δίκαιο του. Ο λαός της Κύπρου ΑΠΑΙΤΕΙ την παραίτηση του ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ Δημήτρη Χριστόφια. Να είστε όλοι εκεί!

«ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ»

«ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ»

Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP