Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Αιχμάλωτη 12 αφρικανών η 14χρονη Δέσποινα Τσαπρούνη

Τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης της 14χρονης αδελφής του μπασκετμπολίστα. Η Δέσποινα Τσαπρούνη, για την οποία κινητοποιήθηκαν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το «Χαμόγελο του Παιδιού», ομάδες μπάσκετ της Α1, αλλά και απλός κόσμος, βρέθηκε σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας στην περιοχή...

του Αγίου Παντελεήμονα, κοντά στην οδό Φυλής.

Το κορίτσι έπεσε θύμα αρπαγής αλλοδαπού, ο οποίος την παραπλάνησε και την είχε φυλακισμένη στο διαμέρισμά του όπου διέμεναν ακόμη έντεκα αλλοδαποί. Η μικρή Δέσποινα έζησε έναν εφιάλτη για δύο εβδομάδες, αλλά απελευθερώθηκε έπειτα από την κινητοποίηση όλων. Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», η 14χρονη τη μέρα που χάθηκαν τα ίχνη της από το σπίτι της στα Καμίνια του Πειραιά, στις 24 Αυγούστου, είχε πάει στον σταθμό του ΟΣΕ στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να αποχαιρετίσει ένα αγαπημένο της πρόσωπο που έφευγε για ταξίδι. Εκεί, σε ένα από τα παγκάκια όπου είχε καθίσει συγκινημένη, την πλησίασε ένας αλλοδαπός και -άγνωστο πώς- κατάφερε να την πείσει να τον ακολουθήσει.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά ξεκινά η μεγάλη περιπέτεια της 14χρονης κοπέλας. Ο αλλοδαπός την οδήγησε σε διαμέρισμα όπου διέμενε μαζί με άλλους συμπατριώτες του στο κέντρο της Αθήνας. Ξαφνικά τα ίχνη της κοπέλας χάνονται εντελώς. Οι γονείς και ο αδελφός της προσπαθούν να μιλήσουν μαζί της στο κινητό της τηλέφωνο, αλλά αυτό είναι συνεχώς απενεργοποιημένο. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το κινητό τηλέφωνο από την ώρα που μπήκε η κοπέλα στο διαμέρισμά τους πέρασε στην κατοχή τους.

Η δραματική επιχείρηση

Από τη μέρα που η ανήλικη κοπέλα χάθηκε από προσώπου γης, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου προκειμένου να την εντοπίσουν. Για δεκατέσσερις μέρες, οι έμπειροι αστυνομικοί του Μανώλη Σφακιανάκη έψαχναν σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα πιθανά σημεία στην πρωτεύουσα όπου ήταν δυνατόν να βρισκόταν η ανήλικη κοπέλα. Εκτός αυτού, σε 24ωρη βάση οι ειδικοί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Οικονομικής Αστυνομίας είχαν ανοικτό το Διαδίκτυο και πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικές περιπολίες.

Το λάθος του αλλοδαπού που οδήγησε στη σωτηρία της 14χρονης κοπέλας δεν άργησε να γίνει. Τα «λαγωνικά» του Μανώλη Σφακιανάκη έπιασαν το στίγμα και αμέσως εντόπισαν την περιοχή όπου βρισκόταν η κοπέλα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η κοπέλα ζήτησε από τον Αφρικανό να πάνε μαζί σε ένα Ιντερνετ καφέ κοντά στο κτίριο όπου την κρατούσε.

Εκεί «μπήκε» για λίγο στο Facebook και άφησε ένα μήνυμα για τους φίλους της στη σελίδα του προφίλ της. Αυτό έφτανε για να βρουν την αφετηρία των ερευνών τους οι «χάκερ» του Μανώλη Σφακιανάκη.

Αμέσως εντοπίστηκε η περιοχή απ' όπου έδινε στίγμα ο υπολογιστής, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να φτάσουν στο επίμαχο Ιντερνετ καφέ. Μάλιστα, πρέπει να επισημανθεί πως ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου καταστήματος ήταν ιδιαιτέρως συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς, λέγοντάς τους για την πανέμορφη κοπέλα που είχε δει να κάθεται σε έναν από τους υπολογιστές του μαγαζιού του μαζί με έναν νεαρό Αφρικανό. Πάνω από είκοσι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Οικονομικής Αστυνομίας έζωσαν την περιοχή και με τις φωτογραφίες της 14χρονης ανά χείρας άρχισαν τις έρευνες κυριολεκτικά πόρτα-πόρτα.

Τελικά, χθες το πρωί, ένας γείτονας των αλλοδαπών αναγνώρισε την ανήλικη κοπέλα και είπε πως την έχει δει μαζί με μια ομάδα Αφρικανών να κάθεται στο κτίριο, το οποίο αμέσως υπέδειξε στους αστυνομικούς. Μάλιστα, ο γείτονας επέστησε την προσοχή στους άνδρες του Μανώλη Σφακιανάκη να μην μπουν στο κτίριο αν πρώτα δεν έχουν καλέσει και τα ΕΚΑΜ, διότι ένας Θεός γνώριζε τι θα συναντούσαν εκεί!

Βέβαια, οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν περίμεναν τα ΕΚΑΜ για να μπουν στο... άγνωστο και να σώσουν την ανήλικη κοπέλα. Εισέβαλαν στο παλιό κτίριο με τα όπλα στα χέρια συναντώντας σθεναρή αντίσταση από τους περίπου δώδεκα Αφρικανούς, με αποτέλεσμα ένας από τους αστυνομικούς να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά. Οι περισσότεροι από τους Αφρικανούς κατά τη διάρκεια της εισβολής και της συμπλοκής που ακολούθησε κατάφεραν να διαφύγουν πηδώντας από τα παράθυρα.

Ωστόσο, ο νεαρός αλλοδαπός που είχε παρασύρει στο κτίριο την ανήλικη κοπέλα συνελήφθη και κρατείται στα γραφεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Εις βάρος του νεαρού Αφρικανού σχηματίστηκε δικογραφία για εκούσια απαγωγή και παραπλάνηση ανηλίκου και σήμερα το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

«ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΩ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΑΦΙΕΡΩΣΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΝΙΚΗ»

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν τα μέλη της οικογένειας της Δέσποινας Τσαπρούνη μετά τον εντοπισμό της 14χρονης. Για συναισθήματα χαράς που δύσκολα περιγράφονται με λέξεις έκανε λόγο στην «Espresso» ο μπασκετμπολίστας Κώστας Τσαπρούνης, αδερφός της Δέσποινας.

«Τα συναισθήματα που νιώθω αυτή τη στιγμή δεν περιγράφονται με λέξεις! Τα σημερινά νέα ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστα! Επέστρεφα από την προπόνηση, όταν με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι ο εφιάλτης που ζούσαμε τελείωσε! Τώρα, από δω και πέρα, θα είναι πάλι μαζί μας, στο σπίτι μας! Ολόκληρο πάρτι θα οργανώσω και φυσικά θα της αφιερώσω την πρώτη νίκη της ομάδας μου» λέει συγκινημένος ο Κώστας.

Η είδηση εντοπισμού της Δέσποινας γέμισε… χαμόγελα και τη σελίδα του Κώστα στο Facebook, καθώς χθες το απόγευμα η αφίσα της εξαφάνισης από το «Χαμόγελο του Παιδιού» αποσύρθηκε, ενώ το στάτους του μπασκετμπολίστα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω να ενημερώσω όλους όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα της εξαφάνισης της αδερφής μου ότι ο Γολγοθάς της οικογένειάς μας τελείωσε». Ο πατέρας της 14χρονης Γιάννης Τσαπρούνης, τρελός από χαρά, δήλωσε στην «Espresso»: «Το κορίτσι μας βρέθηκε. Είμαστε ευτυχισμένοι γιατί είναι καλά στην υγεία της».

Για το θέμα μίλησε και ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος ήταν αρκετά διαφωτιστικός: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι απετράπησαν τα χειρότερα. Η ουσιαστική και συντονισμένη δουλειά έγινε από το Ηλεκτρονικό Εγκλημα, γι’ αυτό θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα σε αυτούς τους ανθρώπους, αφού χάρη σ’ αυτούς βρέθηκε η κοπέλα. Η αγωνία της οικογένειάς της είχε φτάσει στο αποκορύφωμα. Πλέον είναι ανακουφισμένοι που το παιδί τους βρέθηκε σώο και γλίτωσαν τα χειρότερα. Εχουν πάει ψυχολόγοι του “Χαμόγελου”, αλλά είναι νωρίς να πούμε κάτι για την ψυχολογία της».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP