Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Τους πείραξε το πανό για τα τους ''πολιτικούς λαμόγια'' στο ΟΑΚΑ

Απίστευτα πράγματα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, με την αστυνομία να συλλαμβάνει έναν φίλαθλο του Παναθηναϊκού για το περιβόητο πανό με τους... βολεμένους πολιτικούς. Συγκεκριμένα οι αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν αυτοκίνητα και ζητούσαν.... 
από οπαδούς να δείξουν τι έγραφε τα πανό που μετέφεραν.
'Όταν βρέθηκε το πανό, υπήρξε ένταση μεταξύ των αστυνομικών και των επιβατών του αυτοκινήτου, ενώ ο οδηγός συνελήφθη!
Οταν το πανό βρέθηκε, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αντέδρασαν και υπήρξαν έντονες συγκρούσεις με τους αστυνομικούς και μάλιστα από πλευράς του κόσμου υποστηρίζεται ότι οι αστυνομικοί χτυπούσαν αδιακρίτως και ορισμένοι επικεφαλείς των αστυνομικών δυνάμεων επικροτούσαν αυτές τις ενέργειες.
Οπως προκύπτει ως τώρα, η εντολή για την εύρεση και «κατάσχεση» του πανό ήρθε από ανώτερα κλιμάκιαΑξίζει να σημειωθεί ότι το πανό που αναρτήθηκε στο πρώτο ημίχρονο έγραφε:
«πολίτικοι λαμόγια, βουλή των βολεμένων, θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων»...



Οι φίλοι του Παναθηναϊκού στο αποψινό παιχνίδι με τον Εργοτέλη αποφάσισαν να εκφράσουν την άποψή τους για όσα γίνονται στην Ελλάδα. Στην έναρξη του αγώνα ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα για τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ οι οργανωμένοι από την «Θύρα 13» σήκωσαν ένα πανό το οποίο έγραφε: «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων». Το συγκεκριμένο πανό όμως, φαίνεται πως πείραξε πολλούς, γιατί όσα συνέβησαν ήταν το λιγότερο... περίεργα. Αρχικά, ο διαιτητής διέκοψε το ματς, ζητώντας να κατέβει το πανό, κάτι που δεν έγινε τελικά, ενώ αργότερα η Αστυνομία έκανε μπλόκα έξω από το γήπεδο για να βρει τους... δράστες!

Όσον αφορά την στάση του διαιτητή Μήτσιου, έχουμε κάποιες απορίες, γιατί το πανό σηκώθηκε στο 1' και αυτός διέκοψε το ματς μισή ώρα μετά. Άραγε μόνος του αποφάσισε να διακόψει το παιχνίδι και να κάνει μείζον ζήτημα ένα πανό στις κερκίδες ή του σφυρίξανε άνωθεν να το κάνει αυτό;

Θέλουμε να πούμε ότι για τέτοια πανό τα παιχνίδια στην Ελλάδα δεν διακόπτονται συνήθως. Εδώ δεν σταματάνε τα ματς γι’ άλλα γι’ άλλα όργια που γίνονται με επεισόδια και τέτοια. Ποια πανό τώρα; Ακούγεται περίεργο, λοιπόν, ότι υπήρξε θέμα ξαφνικά για ένα τέτοιο ζήτημα. Ο διαιτητής, λοιπόν, μόνος του το αποφάσισε ή έπεσε σύρμα από πάνω (άγνωστο από ποιόν) σε όσους ήταν στο γήπεδο «πείτε τους, μέσω του διαιτητή, να βγάλουν το πανό». Μήπως ενοχλήθηκαν κάποιοι πολιτικοί ή παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου που το παίζουν πολιτικάντικα; Μήπως αυτοί θίχτηκαν τελικά και προσπάθησαν να κατέβει το πανό; Κι έτσι να άκουσε κάποια στιγμή στ’ αυτιά του ο διαιτητής «κάνε ό,τι μπορείς για να φύγει από την μέση το πανό».
Εμείς ένα έχουμε να πούμε, όχι μόνο για όσα γίνονται στο ΟΑΚΑ, αλλά γενικά: Όσο πολλοί καρεκλάτοι αντιμετωπίζουν τους φιλάθλους ως ένα μάτσο ανεγκέφαλων και ανίδεων για όσα συμβαίνουν γύρω τους, όλα μοιάζουν καλά. «Επιτρέπονται» όλα τα πανό, οι τσαμπουκάδες, το ανελέητο ξύλο, η βία από άκρη σε άκρη στο ποδόσφαιρο. Και κανείς δεν κουνάει το χεράκι του. Όταν, όμως, αποδεικνύεται όπως αυτές τις μέρες σε Καραϊσκάκη, Τούμπα, Περιστέρι, ΟΑΚΑ ότι οι φίλαθλοι τόσων ομάδων είναι πέρα από ποδοσφαιρόφιλοι και άνθρωποι που ζούνε μέσα στην κοινωνία και αντιλαμβάνονται όσα συμβαίνουν και τους αφορούν, άρα αντιδρούν, τότε ξαφνικά αυτό αρχίζει να ενοχλεί. Και ίσως «απειλεί» κάποιους! Κανένας δεν κάνει τίποτα όταν τα γήπεδα γίνονται χώροι οπαδικής βίας. Όταν, όμως, μετατρέπονται οι κερκίδες σε κοινωνική διαδήλωση, τότε μάλλον υπάρχει χοντρό πρόβλημα όπως είδαμε.

Βέβαια, εκτός από την στάση του διαιτητή, περίεργη είναι και η στάση της αστυνομίας, η οποία μετά τη λήξη του ματς σταμάταγε αυτοκίνητα και έψαχνε τους... δράστες που σήκωσαν το πανό! Μάλιστα, όπως σας γράψαμε πιο πάνω, ο οδηγός του αυτοκίνητου που κουβαλούσε το πανό συνελήφθη!

Τι τους πείραξε; Το «Πολιτικοί λαμόγια» ή το «βουλή των βολεμένων»; Γιατί αν η σύλληψη έγινε για κάποια από τις δύο φράσεις, τότε θα πρέπει να συλληφθούν και χιλιάδες Έλληνες πολίτες που διαδηλώνουν στο Σύνταγμα και σε όλες τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας με τα ίδια συνθήματα...

sportdog

1 σχόλια:

ΩΔΗ ΣΤΟ ΓΕΩΡΓΙΟ Π. 24 Οκτωβρίου 2011 στις 4:10 π.μ.  

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΣΗΚΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ,
ΠΩΣ ΜΑΣ ΜΑΜΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ...

ΦΑΣΙΣΤΑ ΕΣΕΝΑ ΛΕΓΑΝΕ ΤΡΑΝΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΕ,
ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΕΠΙΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝ ΧΑΒΑΛΕ...

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΗΡΘΑΝΕ ΟΙ ΚΟΛΟΠΑΡΙΖΙΑΝΕΣ,
ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΩΣΑΝΕ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΦΑΓΑΝΕΣ...

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΣΕΝΑ ΒΡΙΖΑΜΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΟΥ ΑΛΑΝΙ,
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΡΙΑ ΓΙΩΡΓΕΝΑ ΕΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗ ΛΙΑΝΗ...

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ,
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ...

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΩ ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ,
ΜΑΛΑΚΑ ΠΩΣ ΜΕ ΠΙΑΣΑΝΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ...

ΕΣΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΖΟΜΑΙ ΜΕΓΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ,
ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΕΘΑΝΕΣ ΦΤΩΧΟΣ ΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΛΙΟΥ ΤΗΝ ΑΚΡΗ..

ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ,
ΠΟΥ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΦΑΓΑΝ ΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΛΑΤΕΣ...

ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ,
ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΕΧΟΡΤΑΣΜΕΝΟΣ...

ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,
ΠΩΣ ΚΛΕΨΑΝΕ ΠΩΣ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ...

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΤΑΝΚΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕ ΓΥΨΟ ΠΑΛΙ,
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP