Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Οι δέκα πληγές του Φαραώ δεν έχουν τίποτα μεταφυσικό!

  Η Βίβλος του χριστιανισμού αναφέρει τις δέκα πληγές του Φαραώ ως την θεϊκή τιμωρία που υπέστη η Αίγυπτος και ο βασιλιάς της Ραμσής, επειδή αρνήθηκε να επιτρέψει στο λαό του Μωυσή να φύγει από την Αίγυπτο όπου ζούσε αιχμάλωτος, υπόδουλος των αιγυπτίων.
  Οι δέκα πληγές εξανάγκασαν........

..............τον Ραμσή να αναθεωρήσει την απόφασή του, επιτρέποντας τελικά στους ισραηλινούς να αναζητήσουν την Γη της Επαγγελίας, έξω από τα τείχη της Αιγύπτου. Ποιες όμως ήταν οι πληγές του Φαραώ; Υπήρξαν πραγματικά όπως τις καταγράφει η Βίβλος, ή μήπως έχουν αλληγορική σημασία και εξηγούνται με άκρως επιστημονικό τρόπο;
Οι πληγές του Φαραώ και η πιθανή ερμηνεία τους.
 1. Το νερό έγινε αίμα!
 Η βίβλος αναφέρει πως μια ομάδα αιγυπτίων είδε το Νείλο να γίνεται κόκκινος, όταν ο Μωυσής ακούμπησε το νερό με το ραβδί του. Ωστόσο στην περιοχή του Νείλου ευδοκιμεί μια κόκκινη άλγη με την ονομασία Πφιστέρια. Η άλγη συναντάται σε νερά με υψηλές τιμές PH και KH, όπως αυτά της Αφρικής και προκαλεί αιμορραγία στα ψάρια.
 2. Γέμισε ο τόπος βατράχια!
 Η άλγη Πφιστέρια σκότωσε τα ψάρια. Συνέπεια του γεγονότος αυτού ήταν ότι τα ήδη γεννημένα αβγά βατράχων έμειναν ακέραια, σε ποσοστό μεγαλύτερο άλλων εποχών. Η ενδεχόμενη μόλυνση του ποταμού οδήγησε τα εκατομμύρια πλέον γεννημένα βατράχια να βγουν στην στεριά σε αναζήτηση τροφής.
 3. Ψείρες!
 Τα εκατομμύρια βατράχων που βγήκαν στην στεριά, ψόφησαν και αποσυντέθηκαν. Τα πτώματά τους προσέλκυσαν ψείρες και άλλα παρασιτικά έντομα.
 4. Μύγες κατέκλυσαν τον ουρανό!
 Σμήνη αλογόμυγων κατέκλυσαν το παλάτι του Φαραώ. Οι μύγες αυτές είναι συχνό φαινόμενο, όπου υπάρχουν στάβλοι και άλογα.
 5. Άρρωστα ζώα!
 Δύο αρρώστιες προσέβαλαν τα οικόσιτα ζώα. Οι ψείρες έγιναν φορείς του ιού Βlue Tongue, οι οποίες με τη σειρά τους μετέδωσαν τον ιό σε όλα τα βοοειδή της Αιγύπτου.
 6. Φουσκάλες και αποστήματα!
 Η δεύτερη ασθένεια που πρόσβαλε τους κατοίκους της Αιγύπτου ήταν η Glanders. Πρόκειται για ένα ιό ο οποίος προκαλεί μόλυνση. Συμπτώματα της ασθένειας είναι οι φουσκάλες και τα αποστήματα. Η μετάδοση της ασθένειας γίνεται από αλογόμυγες οι οποίες μετέδωσαν τον ιό στα άλογα, με συνέπεια να μη μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα άλογα για το θερισμό της σοδειάς.
 7. Χαλάζι!
 Μια θύελλα χαλαζιού χτύπησε το Ισραήλ και την Ιορδανία. Αν και δεν πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο, οι αδύναμοι πλέον Αιγύπτιοι δέχτηκαν το πλήγμα του χαλαζιού το οποίο κατέστρεψε τη μοναδική πηγή εσόδων τους - την αθέριστη σοδειά τους.
 8. Ακρίδες!
 Εκατομμύρια ακρίδες, συγκεντρωμένες σε σμήνη και αποπροσανατολισμένες από την θύελλα του χαλαζιού, οδηγήθηκαν στο κέντρο της Αιγύπτου, στο Κάιρο. Το φαινόμενο αν και γνωστό στους Αιγύπτιους ήρθε την χειρότερη στιγμή.
 9. Σκότος!
 Τρεις μέρες σκότους κάλυψαν την Αίγυπτο. Αιτία για το σκοτάδι φαίνεται να ήταν μια πυκνή αμμοθύελλα. Ανάλογη αμμοθύελλα κάλυψε το Κάιρο το 1997, σκοτεινιάζοντας τον ουρανό της Αιγύπτου για τρεις μέρες. Η άμμος θα κάλυπτε όση πλέον τροφή είχε απομείνει.
 10. Ο Θάνατος των πρωτότοκων!
 Μικροτοξίνες από τα περιττώματα των ακρίδων μόλυναν το φαγητό, κάνοντάς το θανατηφόρο. Σε περίοδο λιμού το έθιμο προέβλεπε τα πρωτότοκα παιδιά να λαμβάνουν διπλή μερίδα φαγητού. Έτσι, καταναλώνοντας διπλή μερίδα, κατανάλωναν διπλάσια ποσότητα τοξινών που οδήγησαν και στον θάνατό τους.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP