Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Πως ο Γ.Παπανδρέου "εκτέλεσε" την παρούσα γενιά και κρατά όμηρο την επόμενη!!!

Τι συμβαίνει με το "κούρεμα" και τι θα πληρώσει ο Ελληνας και η Ελληνίδα.!!!

Ο Έλληνας πολίτης βομβαρδίζεται, κυριολεκτικά, καθημερινά απο “ειδήσεις”, περί της οικονομίας γενικότερα, και ειδικώτερα περί της πορείας του περίφημου πλέον PSI, λές και η επίτευξη μιάς κάποιας συμφωνίας με τούς “ομολογιούχους” ή αλλιώς “διεθνείς τζογαδόρους” ή αλλιώς “hedge funds”, θα λύσει αυτόματα “ώς δια μαγείας”, τα προβλήματα επιβίωσης τα οποία...

αντιμετωπίζει.

Ας δούμε όμως τα πράγματα απο την αρχή.

Το χρέος του Ελληνικού δημοσίου σήμερα ανέρχεται στο ποσόν περίπου των 350 δις, εξ αυτών τα 205 δις. -περίπου- αφορούν χρέος πρός ιδιώτες και 50 δις πρός την ΕΚΤ, και για το οποίο (τα 205 δις), είναι σε εξέλιξη το “κούρεμα” του 50% με προσδοκούμενο αποτέλεσμα την μείωσή του κατά 100 δις, με στόχο το 2020 το χρέος να αποτελεί το 120% του ΑΕΠ.

Η ΕΚΤ δεν δέχεται να “κουρευτούν” τα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου τα οποία έχει στην κατοχή της (δηλ τα 50 δις), όπως επίσης μεγάλες Ευρωπαικές Τράπεζες δεν δέχονται ανάλογο "κούρεμα".

Επομένως το συνολικό χρέος των 350 δις μειώνεται κατά 100 δις και μένει υπόλοιπο 250 δις πρός αποπληρωμή από το Ελληνικό δημόσιο, χωρίς να προστίθεται πρός το παρόν το ποσόν των 130 δις (ώς επιπλέον χρέος) το οποίο προστίθεται δια της νέας δανειακής σύμβασης του Οκτώβρη του 2011.

Τι πληρώνει το Ελληνικό δημόσιο, δηλ ο Ελληνας πολίτης, μέσω αυτής της συμφωνίας και ποιό είναι το τελικό χρέος της χώρας μας ;

Το πρόγραμμα ανταλλαγής παλαιών ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου με νέα ομόλογα (PSI), περιλαμβάνει επιτόκιο κυμαινόμενο , για τα πρώτα δύο χρόνια 3.6%, κατόπιν για τα έτη μέχρι το 2020 με επιτόκιο 3.9%, και για τα υπόλοιπα 22 χρόνια μετά το έτος 2020, με επιτόκιο 4.7%, αποτελεί δε, το "αίσχος" και την "τραγωδία" η οποία διαδραμματίζεται αυτήν την χρονική περίοδο στην πατρίδα μας απο αυτό το "υποτελές" πολιτικό προσωπικό.

Μεταφέρονται ουσιαστικά στίς επόμενες γενιές των Ελλήνων τα χρέη τα οποία δημιούργησε αυτό το σημερινό πολιτικό σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό.

Εάν αυτό συνδυαστεί και με τα μέτρα τα οποία θα συνοδεύουν αυτήν την δανειακή σύμβαση, αβίαστα κάποιος μπορεί να συμπεράνει ότι πρόκειται περί “ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ”.
Περί μιάς σύγχρονης "τραγωδίας" με θύτες και θύματα, η οποία υπερβαίνει κάθε προηγούμενο, κάθε "σύλληψη" του Ευριπίδη η του Αισχύλου.

Το μέσο επιτόκιο ή αλλιώς μεσοσταθμικό επιτόκιο, για τα επόμενα 30 χρόνια διάρκειας των ομολόγων, υπολογίζεται σε 4.2% περίπου, και το οποίο θεωρείται “άκρως τοκογλυφικό”, καθιστώντας το Ελληνικό χρέος μή διαχειρήσιμο και βέβαια μη βιώσιμο.

Με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, αφού καταλήξει το PSI, κατά την οποίαν η Ελλάδα παίρνει ακόμη 130 δις το χρέος διαμορφώνεται στα 380 δις και το ερώτημα που τίθεται,

“είναι άραγε βιώσιμο αυτό το ύψος του χρέους;” και με ποιό τρόπο;

Οταν σήμερα ακόμη και το ΔΝΤ εκφράζει επιφυλάξεις και δηλώνει όπως θα δούμε παρακάτω, ότι το συνολικό χρέος, λόγω επικαιροποίησης, επιβαρύνεται με 60 δις επιπλέον απο τον αρχικό στόχο, και πλέον γίνεται μη διαχειρίσιμο.

Κάποιοι θα τρέξουν να "πανηγυρίσουν" με τα αποτελέσματα αυτής της νέας δανειακής σύμβασης, εξαπατώντας και πάλι τον Ελληνικό λαό, λέγοντάς του "ψέμματα" και τάζοντάς του “λαγούς και πετραχείλια”. Δυστυχώς !!!

Τα “hedge funds” παίζουν ένα παιχνίδι “τακτικής και υπομονής” απέναντι στο PSI, αγοράζοντας σημαντικό μερίδιο των ομολόγων που “ξεφόρτωσαν” οι τράπεζες μετά το πρώτο PSI του Ιουλίου του 2011, σε χαμηλότατες τιμές, και έχοντας παράλληλα σημαντικές θέσεις σε ασφάλιστρα κινδύνου (CDS).

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως είναι κοντά η βασική συμφωνία για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων με τις απώλειες που θα υποστούν οι ιδιώτες πιστωτές να φτάνουν στο 65%.

Παρά του ότι, η πρόταση του πρόεδρου του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) για μεσοσταθμικό επιτόκιο 4% έγινε δεκτή από την Ελληνική κυβέρνηση, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας (δανειστές μας) αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην συμφωνία, καθώς θεωρούν ότι με την συγκεκριμένη πρόταση το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο.

Η υπό εξέλιξη συμφωνία για το ελληνικό χρέος η οποία δεν έχει λάβει ακόμα την τελική της μορφή, καθώς οι χώρες με την υψηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητούν πλέον τώρα χαμηλότερο επιτόκιο για τα νέα ομόλογα, προκειμένου να βεβαιωθεί η εξασφαλισμένη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προφανώς δεν έχει οριστικοποιηθεί, παρά την προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης να την "κλείσει άρον-άρον", ανεξαρτήτου ύψους επιτοκίου.

Πηγές στην Ευρωπαική Ενωση αναφέρουν πως η Γερμανία, η Φινλανδία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο ζητούν το μεσοσταθμικό επιτόκιο να μειωθεί στα νέα ομόλογα στο 3,0% έναντι του 4,2%, που φαινόταν πως προέβλεπε η αρχική συμφωνία.

H διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αποτελεί την αρχή της “τραγωδίας”, εχει αρχίσει άραγε το “ξήλωμα” και η απόδοση ευθυνών;

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα πρέπει να απολογηθούν για την πιθανή τεχνητή διόγκωση του ελλείματος του έτους 2009.

Μέλη της ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλλουν ότι με μή επιστημονικές μεθόδους διογκώθηκε το έλλειμα ούτως ώστε να αποτελέσει δικαιολογία για να επιβληθούν σκληρότερα μέτρα στην χώρα, για να αποτελέσει "άλλοθι" εφαρμογής της αντίστοιχης πολιτικής εκ μέρους της κυβέρνησης του ΓΑΠ και των "κηπουρών" του.

Οι δηλώσεις του Γ. Προβόπουλου, διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, σύμφωνα με τίς οποίες εκτίμησε, ότι η πορεία της χώρας προς την κρίση στην οποία έχει περιέλθει δεν ήταν αναπόφευκτη, και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί, αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί εγκαίρως πριν αυτά αφεθούν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις δημιουργούν μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα.

Η διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, εκτός των πολιτικών, κρίνεται πλέον απαραίτητη. Κάποιοι με τίς πράξεις τους, συνειδητά ή όχι, μας έφεραν ώς χώρα σε αυτό εδω το "χάλι".

Στο ψευδο-μακεδονικό πρακτορείο των Σκοπίων ο γενικός διευθυντής του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, αποκάλυψε ότι πωλείται ο ελληνικός δορυφόρος HellaSAT.

Ο κ. Τσαμάζ ανέφερε και το ενδεχόμενο να πουλήσει τον ελληνικό δορυφόρο (τον οποίον χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, για τις τηλεπικονωνιακές τους ανάγκες) με σκοπό να εξυπηρετήσει τα χρέη του ΟΤΕ, υπό την νέα διοίκηση των Γερμανών.

Μάς διαλύουν “σιγά σιγά” και με “μέθοδο” και εμείς ως κράτος, ως λαός, δεν αντιδρούμε καθόλου, διότι έχουμε την “ατυχία” να ηγείται της χώρας, μια κυβέρνηση υποτέλειας και δοσίλογων πολιτικών.

To ΔΝΤ και η Ευρωπαική Ενωση, με την στάση τους “μπλόκαραν” ουσιαστικά εχθές την απόφαση-συμφωνία των δύο μερών (Ελληνικής κυβέρνησης - ομολογιούχων) για το PSI, καθώς το μέν ΔΝΤ πιεζόμενο από τις χώρες των BRICS, πρωτοστατούντων, της Ρωσίας και της Βραζιλίας, η δε ΕΕ απο τίς Γερμανία, Φινλανδία, Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, επέμειναν να λάβουν εγγυήσεις ότι αυτή η συμφωνία, θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και δεν θα υπάρξει στο μέλλον περαιτέρω κούρεμα.

"Δεν καθιστούν το χρέος βιώσιμο τα μέχρι στιγμής μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης " δηλώνει η τρόικα σήμερα, αναφερόμενη αμέσως και σαφώς στο PSI και στην επικείμενη συμφωνία.

Η Ελληνική κυβέρνηση και οι διαπραγματευτές της, κατόπιν αυτής της εξέλιξης (εάν διαθέτουν την ελάχιστη "τσίπα") θα πρέπει να παραιτηθούν.

Το ΔΝΤ ζήτησε τη καθολική συμμετοχή (100%) του ιδιωτικού τομέα στο PSI, και τη μακροχρόνια υποστήριξη με χαμηλά επιτόκια από τους ευρωπαίους εταίρους για τη μείωση του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, καθώς, οι νέες προβολές για το δημόσιο χρέος τεκμαίρουν, πως αυτό (το χρέος) το 2020 θα είναι κατά 60 δις ευρώ υψηλότερο από ότι αρχικά προέβλεπε η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου 2011. Δηλαδή αντί να είναι το 120% του ΑΕΠ, στο οποίο στόχευε η συμφωνία του Οκτωμβρίου 2011, θα είναι πάλι περίπου στο 150% του ΑΕΠ.

Επομένως τόσα χρόνια "στερήσεις", αγώνα και ανάλγητης λιτότητας του Ελληνικού λαού, πάνε στον "βρόντο”.

Αυτήν την πολιτική έκανε “σημαία” ο ΓΑΠ και οι συνοδοιπόροι "κηπουροί" του. Ακόμη και το ΔΝΤ την προσβάλλει ώς πλήρως αποτυχημένη. Και ύστερα μου λές ότι δεν χρειάζονται “λαικά δικαστήρια”;;;

"Σε κατάσταση αναμονής τίθενται οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης", όπως έλεγαν σήμερα στενοί συνεργάτες του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, σηματοδοτώντας ακόμη ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αίτησης άσκησης ποινικής δίωξης των Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου για συνεργασία με τους ξένους στην τεχνητή διόγκωση του χρέους με συνέπεια την υπογραφή του επαίσχυντου “Μνημονίου” και των συνεπικουρημάτων του.

Μετά από τη χθεσινή δήλωσή του υπουργού Δικαιοσύνης μεταξύ των οποίων δήλωνε ότι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης «έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης με τις συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές τους», θεωρείται βέβαιον ότι θα κινήσει διαδικασίες άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των δύο οικονομικών εισαγγελέων.
Διερευνάται από την πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο τρόπος για να προωθηθεί στη Βουλή, η περίφημη “τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών”, σύμφωνα με την οποία, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς θα αντικατασταθούν από συνάδελφό τους δικαστικό ανώτερου βαθμού, δηλαδή από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Οι αποφάσεις του υπουργού εκτιμώ ότι θα εκδηλωθούν το άμεσο προσεχές χρονικό διάστημα.

Οι δικαστικοί λειτουργοί πράττοντες άψογα το καθήκον τους, και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, προκαλούν, ώς φαίνεται, το πολιτικό σύστημα, το οποίο αναζητεί τρόπους να “φιμώσει” και να χειραγωγήσει την δικαιοσύνη.

Αναμένουμε να δούμε, τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας “χειραγώγησης” της δικαιοσύνης, αλλά και της αντίστασης των δικαστικών σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και προσπάθειες.
Ο κ. Πεπόνης άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, Γιάννη Καπελέρη και ενός ακόμη στελέχους του Υπουργείου Οικονομικών.

Η δίωξη αυτή αφορά το αδίκημα της απιστίας και σχετίζεται με καταγγελίες που έγιναν μετά την παραίτηση του πρώην γενικού γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων, Διομίδη Σπινέλλη, ο οποίος είχε αναφερθεί σε εγκύκλιο του κ. Καπελέρη για την μη είσπραξη προστίμων, σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.

Για τη μείωση των εργαζόμενων στο δημόσιο κατά 150.000 μέχρι το τέλος του 2015 ενημέρωσε χθες τους εκπροσώπους της τρόικας επίσης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.
Μίλησε επίσης ο κ. Ρέππας, για εξοικονόμηση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και τις μειώσεις των αποδοχών που έχουν προηγηθεί.

Και μέσα σε όλα έχουμε και τον κ. Πάγκαλο να “παζαρεύει” με τους Καταριανούς “επενδυτές” το ξεπούλημα της Ελληνικής περιουσίας, την “προίκα” των επόμενων γενεών των Ελλήνων.Οι άνθρωποι στο τέλος της “καρριέρας” τους "βαλθήκαν" να κάνουν όσο μεγαλύτερο “κακό” μπορούν στον τόπο. Υπάρχει ακόμη το “ΓΟΥΔΙ”;;;

Δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώπιον των Καταρινών και Ελλήνων επιχειρηματιών στο επενδυτικό και επιχειρηματικό φόρουμ των δύο χωρών, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο "Λαγονήσι".

“Η Ελλάδα και το Κατάρ είναι σήμερα έτοιμες να συνεχίσουν και να ενισχύσουν την οικονομική τους συνεργασία”. Ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, ο οποίος ηγήθηκε της αντιπροσωπείας της χώρας του, ανέδειξε τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τους Έλληνες επιχειρηματίες, δίνοντας το σχεδιάγραμμα της στρατηγικής που ακολουθεί το Εμιράτο.

«Με την παγκόσμια οικονομία να αναμορφώνεται, τους ενεργειακούς πόρους να εξαντλούνται και άλλους να ανακαλύπτονται (βλέπε : Ελληνικά πετρέλαια και φυσικό αέριο), έχουμε πολλά να κάνουμε», δήλωσε, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, ο οποίος επισήμανε το ρόλο του Κατάρ όχι μόνον ως οικονομικού αλλά και πολιτικού παίκτη στην ευρύτερη περιοχή.»

Κατεβάσανε “όρεξη” του πλανήτη τα ...

“Σήμερα η Ρωσία φροντίζει για τον εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς σε ποσοστό 100%, λόγω της τουρκικής άρνησης να δώσει φυσικό αέριο, που έτσι ή αλλιώς πάλι από εμάς το αγοράζουν οι Τούρκοι”, δηλώνει σήμερα Ρώσος αξιωματούχος.

Οι Τούρκοι αγοράζουν απο τους Ρώσους φυσικό αέριο και το μεταπωλούν σε εμάς, και εμείς δεν απευθυνόμαστε στους Ρώσους για άμεση αγορά, λόγω τών πιθανών “υποχρεώσεων” ώς φαίνεται, της παρούσης κυβέρνησης πρός τους Τούρκους.

Άλλωστε αν η σημερινή ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει τον αγωγό "South Stream" δεν έχει παρά να το δηλώσει. Για την Ρωσία είναι επιπλέον κόστος το πέρασμα από την Ελλάδα. Μπορεί να περάσει υποθαλάσσια βορειότερα στην Ιταλία χωρίς κανένα πρόβλημα ή ακόμα και να γίνει χερσαία μεταφορά του, μέσω της σύνδεσης του ιταλικού δικτύου με το σλοβενικό» συνεχίζει ο Ρώσος αξιωματούχος.

Στην απλή Ελληνική γλώσσα, η παρούσα όπως και η προηγούμενη Ελληνική κυβέρνηση, δεν επιθυμεί την κατασκευή του αγωγού "South Stream" ( μου θυμίζει τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη), και την προμήθεια φυσικού αερίου απ’ευθείας απο τους Ρώσους, αλλά θέλει να αγοράζει απο τούς Τούρκους, το Ρωσικό φυσικό αέριο.

Αυτό και άν δεν είναι αίσχος, η υποτέλεια και ο δοσιλογισμός έχουν και όρια !!!

Η συμφωνία για το PSI όπως αντιληφθήκατε όλοι, είναι ξεπερασμένη (πρίν ακόμη οριστικοποιηθεί !!!) και πρέπει να υπάρξει είτε μεγαλύτερο «κούρεμα» απο το 50%, είτε πρόσθετη χρηματοδότηση από την ΕΕ κατά 60 δις, είτε μετακύλιση των ομολόγων, με χαμηλότερο κουπόνι και επαναγορά του χρέους από το Ελληνικό Δημόσιο σε χαμηλότερες τιμές. Αυτό θέλει το ΔΝΤ !!!

Ο αδελφός του τέως πρωθυπουργού, Αντρίκος Παπανδρέου, μετέχει ως υψηλόβαθμο στέλεχος "στρατηγικού σχεδιασμού" στη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων "Unigestion", η οποία εκτός των άλλων συστήνει "νέο μοντέλο διαχείρισης κινδύνων" με επένδυση σε CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας χωρών), έτσι ώστε να περιορίζεται η έκθεση των χαρτοφυλακίων σε πιθανές χρεοκοπίες χωρών.

Ο Αντρίκος Παπανδρέου σε πρόσφατη γραπτή του ανακοίνωση επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην επιτροπή στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας, υποστηρίζοντας όμως ότι δεν έχει καμία σχέση με CDS.

Αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα (ελέγχου απο τις Ελληνικές Αρχές, του εάν και κατά πόσο "έπαιξε" κάποιος, ο ίδιος ή μέσω τρίτων, CDS, εναντίον της χώρας μας ), τότε γιατί κάτι τέτοιο (έλεγχος) δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, την ώρα που η χώρα είναι στο έλεος των κερδοσκόπων και τα συμβόλαια (CDS) που ποντάρουν στην πτώχευση της Ελλάδας έχουν χτυπήσει τιμές άνευ προηγουμένου ;

Ο Γ. Παπανδρέου ουσιαστικά "εξετέλεσε" την Ελλάδα ακολουθώντας με την πολιτική την οποίαν εφήρμοσε, τον ολισθηρό δρόμο της τεχνητής καταρρευσης απο τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Μάιο του 2010, άραγε με ποιόν στόχο ;;;

Ποιός ωφελήθηκε απο αυτήν την ακολουθούμενη πολιτική του ΓΑΠ, της οποίας κορύφωση αποτελεί το "δημοψήφισμα" και η μετέπειτα παραίτησή του ;;;

Πάντως η χώρα ομολογουμένως δεν είχε καμμία ωφέλεια, η Ελλάδα την άνοιξη του 2010, βρέθηκε σε κατάσταση παύσης πληρωμών, και θα έλεγα, αυτή η πολιτική οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία και στο ξεπούλημα των "πάντων".

Ακολούθησε το "αποικιακό Μνημόνιο του Μαΐου 2010", όταν για πρώτη φορά εκτός των άλλων, η χώρα παραιτήθηκε από το διεθνές δικαίωμα της ασυλίας της, επί της κρατικής περιουσίας της.
Οταν όμως ο ΓΑΠ, ως υπουργός Εξωτερικών επι πρωθυπουργίας Σημίτη, δήλωνε:

«Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ό,τι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας»,
είναι πλέον προφανές ότι η υποτέλεια και ο ενδοτισμός, αποτελούσε πυρήνα της πολιτικής του, τα καταστροφικά αποτελέσματα της οποίας, βιώνουμε όλοι οι Έλληνες σήμερα.

Δέν πρέπει να δικαστούν οι πρωταίτιοι αυτής της "ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ" ;;;

Δέν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς οι οποίοι προκαλέσαν αυτήν την "ΤΡΑΓΩΔΙΑ" ;;;

Η τραγωδία συνεχίζεται για τον Ελληνικό λαό ... δυστυχώς !!!

Λάζαρος Ελευθεριάδης 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP