Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ο Αντώνης, ο Ντέμης, και τα νύχια της Μαφίας

Απευθείας επαφή με τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν ο τηλεπαρουσιαστής-επιχειρηματίας, Αντώνης Κανάκης, καθώς και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαϊδης.
Νέο υλικό από τη σχηματισθείσα δικογραφία αποδεικνύει...
ότι η περιβόητη Camorra του Βορρά είχε απλώσει τα «δίχτυα» της παντού. Σε πολιτικά πρόσωπα, αθλητές και ανθρώπους των media. Από τους διαλόγους που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ, άπαντες οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται να γνωρίζουν το ποιόν των συνομιλητών τους. Ξέρουν πολύ καλά με ποιους συναναστρέφονται και από ποιους ζητούν «χάρες» και… διευκολύνσεις. Ο ρόλος που μπορεί να τους αποδοθεί δεν είναι εκείνος του «θύματος» αλλά του «πελάτη».
Ο Κανάκης και ο «μπράβος»
Από τη σχηματισθείσα δικογραφία προκύπτει ότι ο παρουσιαστής του «Αρβύλα» και εκ των ιδιοκτητών του νυχτερινού μαγαζιού «Angels» στην Χαλκιδική είχε απευθείας παρτίδες με τον Κωνσταντίνο Μελέτη ο οποίος μαζί με τα δυο αδέρφια του «διηύθυνε» την τέταρτη υποομάδα της εγκληματικής οργάνωσης. Ο ακριβής ρόλος του Μελέτη –κατά την αστυνομία- ήταν να παρέχει προστασία σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Για την επιχείρηση του Αντώνη Κανάκη είχε «διαθέσει» ένα από τα πρωτοπαλίκαρά του, τον Θωμά Ψωμά ο οποίος είχε τα υποκοριστικά «Μάκης» και «Σαμψών».
Οι συνομιλίες των δυο ανδρών είναι συχνές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, όμως, εκείνη που πραγματοποιήθηκε με αφορμή ένα βίαιο περιστατικό που σημειώθηκε στο «Angels». Πρωταγωνιστής ο «μπράβος» του Μελέτη και θύμα μερικοί θαμώνες. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο Αντώνης Κανάκης ζητεί από τον κατηγορούμενο οι άνδρες του να είναι πιο «ψύχραιμοι» καθώς όπως λέει τα θύματα πήγαν και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του. Μάλιστα εμφανίζεται ιδιαίτερα θορυβημένος μήπως πάρει έκταση το θέμα.
Μελέτης: «… Ο Μάκης, το παιδί, δουλεύει για τα δικά σου συμφέροντα, για σένα, για το όνομά σου, για να είναι το όνομά σου καθαρό. Αυτά τα αρχ… κατ’ αρχήν είχαν άσχημο στόμα, έβριζαν εσένα, έβριζαν το μαγαζί, δηλαδή μίλαγαν πολύ άσχημα… Ο Μάκης ένας λόγος που τρελάθηκε πολύ, μόλις αυτοί άρχισαν να μιλάνε για σένα και μιλάγανε πολύ άσχημα, εκεί θόλωσε ο άλλος και μετά άρχισε να τους κοπανάει…».
Κανάκης: «Ε ναι, αυτοί πήγαν και έκαναν μήνυση κατά της ιδιοκτησίας του «Angels» κατά εμού δηλαδή…Κώστα δεν έχω αμφιβολία ότι μίλαγαν άσχημα τα μ… αυτά, και καταλαβαίνω τι μ…. είναι, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι το μαγαζί ακριβώς επειδή το έχω εγώ δεν είναι απλά τα πράγματα… Δηλαδή, εντάξει εδώ πρέπει να σηκώνουμε χέρι μόνο όταν μας ρίχνουν μια μπουνιά, πρώτα θα φάμε μπουνιά και μετά θα δώσουμε μπουνιά…Το ξέρω, δεν έχω πρόβλημα ρε παιδί μου, εντάξει θα το χειριστώ, απλά μην πάρει καμιά μέρα δημοσιότητα κανά τέτοιο θέμα, αυτό φοβάμαι, δε με νοιάζει… Ναι, ναι εντάξει μαλακίες λένε αυτοί τώρα, απλά είναι κανένας που έχει εμπάθεια τώρα ή προσπαθούν, προκαλούν επίτηδες προκειμένου να χάσει ο άλλος τη ψυχραιμία του, να δώσει καμία μπάτσα και μετά να έχουν να καταγγέλλουν ότι δέρνουνε στο μαγαζί του Κανάκη…».
«Μάνα, λεφτά για τον Ντέμη»Ένας από τους καλούς «πελάτες» της οργάνωσης είναι και ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαϊδής, ο οποίος έχει παρτίδες με τον άλλο αδελφό Μελέτη, τον Αλέξανδρο. Από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο «κοντός» -όπως τον αποκαλεί το κύκλωμα- πήρε «δάνειο» ύψους 350.000 ευρώ τον Αύγουστο του 2010. Η μηνιαία του δόση ήταν 51.800 ευρώ (επιτόκιο 10%) αλλά επειδή εμφανίστηκε συνεπής το επιτόκιο έπεσε σε 6.5%. Συνολικά για 350.000 ευρώ που πήρε επέστρεψε στον Αλέξανδρο Μελέτη 620.000 ευρώ. Το γεγονός αυτό όμως δεν φαίνεται να πτόησε τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή οποίος ήταν έτοιμος να πάρει και νέο, μεγαλύτερο, δάνειο. Χαρακτηριστικό του πόσο «καλός πελάτης» θεωρούνταν ο Ντέμης Νικολαϊδης είναι ένας διάλογος που διεμήφθη μεταξύ του κατηγορούμενου και της μητέρας του.
Μελέτης: «Επειδή με πήρε ο κοντός τηλέφωνο και μου λέει έλα να σε δώσω τα υπόλοιπα που έχουμε για να κάνουμε από τον Σεπτέμβριο νέα αρχή μου λέει…Μάζεψε ότι έχεις…».
Μητέρα: «30-40 πόσα είναι να στα δώσω όλα μαζί τουλάχιστον…».
Μελέτης: «Ναι; Άντε να πάρω κανά…Να βγάλω τα σπασμένα τουλάχιστον από εδώ…». Σε προγενέστερο διάλογο μεταξύ του Ντέμη Νικολαϊδη και του κατηγορούμενου, ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ του ζητεί να του δώσει λίγο καιρό «παράταση» προκειμένου να πληρώσει δυο δόσεις μαζεμένες. Επικαλείται μάλιστα τα κέρδη που θα έχει από ορισμένες συναυλίες της Βανδή. Ο χρόνος είναι είναι καλοκαίρι του 2011.
Νικολαϊδης: «…Μπορώ να σε πληρώσω και διπλή δόση και μετά τις 20, που αν δεν έχεις πρόβλημα θα προτιμούσα, αν πρέπει να γίνει αυτό που λέμε, Παρασκευή κατεβαίνεις και πάλι πληρώνεσαι… Πες μέχρι 22 θα σε πληρώσω και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, επειδή θα έχει τελειώσει η συναυλία και θα μπορώ εγώ να βγάλω παραπάνω πράγμα». Μελέτης: «Εντάξει, κανένα πρόβλημα». Εντύπωση όμως προκαλεί η διαφαινόμενη απόφαση του Ντέμη Νικολαϊδη να ανανεώσει τη συνεργασία με το κύκλωμα για ένα ακόμα χρόνο και συγκεκριμένα το 2012. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Πες ότι τελειώνουμε, τελειώνει η συναυλία και τελειώνουμε μαζί… Υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε για το 2012 το ίδιο σε βάση ετήσια…». Ο δε Μελέτης του εξηγεί, ενθουσιασμένος, ότι το μηνιαίο επιτόκιο ανήλθε σε 6,5% και ότι αν ξανασυνεργαστούν μπορεί να το φτάσει και στο 5%. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος επικοινωνεί με άλλο μέλος του κυκλώματος όπου του επισημαίνει ότι ο Νικολαϊδης θέλει και νέο δάνειο για να πληρώνει τα συγκροτήματα στις συναυλίες που διοργανώνει. Μάλιστα του ζητάει να μάθει τι ακίνητη περιουσία έχει προκειμένου να του την υποθηκεύσουν «…Ας βάλει της γυναίκας του για να είμαστε καλυμμένοι», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Ξέρεις πόσο τον κόβω να θέλει τώρα; Καμιά 500.000-600.000 ευρώ αυτός θα θέλει τώρα τον κόβω…».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP