Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Κλειστοί από τις 11:00 έως τις 15:00 αύριο οι δήμοι

Κλειστοί για τέσσερις θα παραμείνουν αύριο οι δήμοι Αττικής, από τις 11:00 έως τις 15:00, ενώ στις 12:00 οι δήμαρχοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπ. Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι δήμαρχοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές που έχουν γίνει στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

H ανακοίνωση των Δήμων
Περιφερειακή Ένωση...
Δήμων Αττικής
Φτάνει πια η υποβάθμιση της Αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπέμπει SOS! Οι Δήμοι σ' όλη τη χώρα ασφυκτιούν κάτω από το βάρος των μεγάλων μειώσεων στην κρατική χρηματοδότηση και των λοιπών περικοπών που υφίστανται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Είναι πλέον άμεσος ο κίνδυνος να διακοπεί η λειτουργία σημαντικών υπηρεσιών που παρέχονται στους δημότες.

Οι Δήμοι έχουν ήδη κάνει και με το παραπάνω οικονομία στις δαπάνες τους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει το μεγαλύτερο από κάθε τομέα του δημοσίου μερίδιο συμμετοχής στη μείωση δαπανών μετά την εφαρμογή του Μνημονίου. Η συνολική χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό από 5 δις το 2009 μειώνεται σε λιγότερο από 2,5 δις το 2012!

Επίσης, στους Δήμους η μείωση δομών έχει ήδη ξεπεράσει το 70%. Από 1034 Δήμους που υπήρχαν το 2010 σήμερα υπάρχουν 325 και από 5.880 Νομικά Πρόσωπα μόλις 1.138.

Με το ενιαίο Μισθολόγιο, οι μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων στους Δήμους φτάνουν κατά μέσο όρο το 30% και βέβαια σωρευτικά στην τελευταία τριετία ξεπερνούν το 40%. Οι μισθοί στην Αυτοδιοίκηση ούτως ή άλλως ποτέ δεν ήταν μεγάλοι, με αποτέλεσμα σήμερα οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους να δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμη και τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες είναι οι περικοπές και στις αποζημιώσεις των αιρετών της Αυτοδιοίκησης.

Μεγάλα κενά έχουν δημιουργηθεί στις Υπηρεσίες των Δήμων.

Με το «πάγωμα» των προσλήψεων από το 2010 και τη δραστική μείωση του αριθμού των συμβασιούχων, οι περισσότεροι Δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό.
Κι αυτό ενώ οι Δήμοι έχουν επιφορτιστεί τα τελευταία χρόνια με όλο και περισσότερες αρμοδιότητες που αφορούν την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Από την καθαριότητα και τη συντήρηση του πρασίνου μέχρι τη λειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών και από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας και τα ΚΑΠΗ μέχρι τα ΚΕΠ, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

Οι Δήμοι αγωνίζονται για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Μήπως δεν αντιλαμβάνονται τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ότι η Αυτοδιοίκηση έχει επωμισθεί το μεγαλύτερο βάρος των ευθυνών του κράτους για την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης;

Γιατί οι Δήμοι δεν κλείνουν τα μάτια και δεν μένουν απαθείς μπροστά στην πολύ αρνητική κατάσταση που διαμορφώνεται στην πατρίδα μας για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, και κυρίως για τους πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργους.
Οι συνεχείς μειώσεις των μισθών και συντάξεων, οι αυξήσεις των φόρων πάνω στους ίδιους και τους ίδιους οδηγούν την οικονομία σε βύθιση και την κοινωνία μας σε αδιέξοδο. Αυξάνονται επικίνδυνα οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι απελπισμένοι.

Μπροστά στην αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες κοινωνικής αλληλεγγύης η Αυτοδιοίκηση υλοποιεί σε κάθε γωνιά της χώρας προγράμματα στήριξης των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.
Οι τόσο κρίσιμες αυτές δράσεις και λειτουργίες απειλούνται όμως με στραγγαλισμό και πλήρη απαξίωση όταν περικόπτονται ακόμη περισσότερο οι οικονομικές δυνατότητες των Δήμων.

Όχι σε νέες περικοπές που κλείνουν τους Δήμους και καταργούν κάθε εξυπηρέτηση των πολιτών.
Παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ήδη βρισκόμαστε μπροστά σε νέες περικοπές στα ήδη πολύ μειωμένα (όπως είπαμε παραπάνω) έσοδα των Δήμων.
Αυτή η προοπτική μέσα στο γενικότερο αρνητικό κοινωνικό περιβάλλον είναι απολύτως απαράδεκτη.
Αποτελεί στάση ευθύνης για εμάς να πούμε «ως εδώ». Φτάνει πια με την υποχρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης.

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα την εξυπηρέτηση των πολιτών, τους μηχανισμούς κοινωνικής προστασίας, την εύρυθμη λειτουργία των Αυτοδιοικητικών θεσμών.
Σ' αυτό τον αγώνα προσδοκούμε στη συμπαράσταση όλων των συμπολιτών μας».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP