Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ !

ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ;
«Οι απεργίες δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτά που θα γίνουν»! Οι ξενοδόχοι σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες!..
Άρωμα από μπαρούτι αναδύουν οι σχέσεις ξενοδόχων-ξενοδοχοϋπαλλήλων με τους τελευταίους να δηλώνουν αποφασισμένοι να προασπίσουν μέχρις εσχάτων τα εργασιακά τους δικαιώματα και να μην επιτρέψουν επ’ ουδενί τη μείωση των αποδοχών τους.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δηλώνουν έτοιμοι να απαντήσουν με πόλεμο, στον πόλεμο που δέχονται από την εργοδοσία για την κατάργηση της κλαδικής τους σύμβασης και την αποδοχή μείωσης των μισθών τους κατά 20%. Σε αυτές τις προθέσεις των εργοδοτών τους εμφανίζονται αποφασισμένοι να απαντήσουν ακόμη και με αποκλεισμό του αεροδρομίου.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Θανάσης Σταμούλης δηλώνει ότι δεν θα αποτελέσουν οι εργαζόμενοι εύκολη λεία στα σχέδια των ξενοδόχων για τη μείωση των λειτουργικών τους κοστών. «Οι κινητοποιήσεις μας ενάντια στις προθέσεις των ξενοδόχων να μειώσουν τους μισθούς μας θα είναι πάρα πολύ δυναμικές. Η απεργία θα είναι η πιο ήπια αντίδρασή μας. Σκεφτόμαστε να προβούμε σε αποκλεισμό του αεροδρομίου και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τουρίστα να κάνει ένα βήμα από το αεροδρόμιο, αν τελικά δεν σταματήσει αυτός ο πόλεμος που δεχόμαστε για τη μείωση των αποδοχών μας.

Την κρίση δεν θα την πληρώσουμε εμείς. Δεν θα γίνουμε εύκολη λεία στις προθέσεις των ξενοδόχων. Είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε με πόλεμο, στον πόλεμο που δεχόμαστε. Είμαστε αποφασισμένοι να έλθουμε σε ρήξη με την εργοδοσία, που θα πρέπει στο εξής να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν θα φταίμε εμείς για όσα γίνουν από εδώ και πέρα. Είμαστε αποφασισμένοι να μην αποδεχθούμε ούτε ένα ευρώ μείωση στο μισθό μας. Και όχι μόνο αυτό, θα διεκδικήσουμε να επανέλθει το συνεχόμενο οκτάωρο και το πενθήμερο στον κλάδο μας. είμαστε έτοιμοι για όλα».

Αύριο Τετάρτη, πρόκειται να συνεδριάσει στο Eργατικό Κέντρο Αθηνών, η Ολομέλεια της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ώστε να αποφασισθούν οι περαιτέρω κινήσεις ενάντια στα σχέδια των ξενοδόχων για την κατάργηση της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Στη συνεδρίαση πρόκειται να συμμετάσχει ο κ. Σταμούλης και μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου. Την Τετάρτη θα κριθεί ουσιαστικά, αν θα έρθουν σε απευθείας σύγκρουση και ρήξη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με την εργοδοσία. Όπως και να έχει, το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις στο μέτωπο ξενοδόχων-ξενοδοχοϋπαλλήλων.
ΠΩΣ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ Η ΡΗΞΗ

Όπως είναι γνωστό, η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, προχώρησε στην καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου. Η καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης έγινε με εξώδικο έγγραφο προς το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με το οποίο καλούνται για διαπραγματεύσεις στις 2 Μαΐου, δηλαδή δύο ημέρες μετά την προγραμματισμένη συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Τώρα βέβαια αν θα γίνει η συνάντηση αυτή, θα εξαρτηθεί προφανώς από όσα αποφασισθούν αύριο στην Ολομέλεια της Ομοσπονδίας.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το νόμο Κουτρουμάνη, μετά τις 20 Ιουλίου, οι ξενοδόχοι έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν μονομερώς και να υπογράψει ο καθένας με το προσωπικό του ατομικές συμβάσεις, με αποδοχές που θα συμφωνήσουν από κοινού.

Όσοι δεν θα δέχονται τις προτάσεις των εργοδοτών τους, θα απολύονται και μάλιστα χωρίς αποζημίωση! Με λίγα λόγια, ή θα συμφωνήσουν με τις προτάσεις των ξενοδόχων για μείωση των αποδοχών τους κατά 20%, ή θα απολύονται. Ενάντια σε αυτό το ενδεχόμενο δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν δυναμικά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP