Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Η "κάβα" Κουβέλη έτοιμη για όλα

Του Γιώργου Τράγκα
Ο Φώτης Κουβέλης, μέχρι στιγμής, δεν «αυτοκτόνησε» πολιτικά. Αποκαλύπτεται όμως, ώρα με την ώρα, πόσο πολύ πρόθυμο ήταν ( και είναι) να στηρίξει κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο. Τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς, επιτίθενται σε...

 δημόσια θέα , σε όλα τα πάνελ της τηλεόρασης, εναντίον του Σύριζα, που δεν εισέρχεται σε κυβερνητικό σχηματισμό και αγνοεί εντελώς τα καταδικασμένα πρώην....
μεγάλα κόμματα, που είναι πρωταίτια της εθνική καταστροφής και αποδοκιμάστηκαν πλήρως στις εκλογές. Δηλαδή, Κουβέλης και ΔΗΜΑΡ, ερμηνεύουν το αποτέλεσμα όπως εκείνοι θέλουν, υβρίζοντας τον Τσίπρα γιατί δεν μπαίνει στο τριπάκι των Σαμαρά-Βενιζέλου.
Εκπληκτικό το σόου της σκηνής της εισόδου του Βενιζέλου στο Προεδρικό μέγαρο, όπως την μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Ο νεόκοπος πρόεδρος του Πασόκ, κάθεται στη καρέκλα και με το γνωστό στόμφο του λέει: «Κύριε πρόεδρε, Πασόκ, Ν.Δ. και Δημοκρατική Αριστερά συμφωνούν στον σχηματισμό κυβέρνησης ευρωπαϊκής κατεύθυνσης και εντός του ευρω, αλλά διαφωνεί ο Σύριζα. Εναπόκειται πλέον σε εσάς να προσπαθήσετε». Και ο ανεκδιήγητος Πρόεδρος των ημερών της Κατοχής του μνημονίου απαντά: «Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα, διότι έρχονται και οι σύνοδοι της Κομισιόν και του Νάτο…». Ήθελαν –με άλλα λόγια να δείξουν δηλαδή, ότι ο Σύριζα και το αντιμνημονιακο μέτωπο είναι υπεύθυνο γιατί δεν υπάρχει αυτή την ώρα κυβερνητική λύση.
Όπως έχετε αντιληφθεί, σε όλα τα πάνελ που στήνονται στα μνημονιακά μεγαλοκάναλα αλλά και στη κρατική τηλεόραση, υπάρχει ένας εκπρόσωπος του Σύριζα και τρεις εκπρόσωποι από Ν.Δ., Πασόκ κα ΔΗΜΑΡ, έτσι ώστε ο διανεμόμενος χρόνος από τον παρουσιαστή να είναι κατά 75% υπέρ της άποψης ότι «δεν κάνουμε κυβέρνηση γιατί δεν συμμετέχει ο Σύριζα». Φυσικά, σε όλα αυτά τα πάνελ, δεν βάζουν εκπροσώπους, άλλων αντιμνημονιακών κομμάτων, ούτε των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ούτε του ΚΚΕ, αλλά ούτε και της ….Χρυσής Αυγής.
Δεν ξέρω εάν διαβάσατε την είδηση για την έρευνα που έκανε το Άλ Τζαζίρα. Αφορά τον ρόλο των μεγάλων καναλιών στην Ελλάδα και θα μεταδοθεί, κατά πάσα πιθανότητα αυτή την εβδομάδα. Ο ρεπόρτερ ερευνητής του Άλ Τζαζίρα, αναφέρεται και περιγράφει πόσο τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, δεν εκφράζουν και δεν απηχούν την ανησυχία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της, αλλά ουσιαστικά προβάλλουν μόνο τις απόψεις και τα συμφέροντα ορισμένων κέντρων εξουσίας. Αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαβάσαμε…

Πρέπει να το πιστέψετε. Πρέπει να οπλιστούμε όλοι με μεγαλύτερη δύναμη. Εάν πάμε σε επαναληπτικές εκλογές σε ένα μήνα, πρέπει το σάρωμα του δικομματιμού να είναι ακόμη μεγαλύτερο. Έχουν αποκαλυφθεί πλέον σε όλο τους το … «μεγαλείο» οι υπηρέτες της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Είναι πολύ πιθανό να θελήσουν να βρουν ένα σχήμα κυβερνητικό, (υπηρεσιακό τύπου Παπαδήμου, ή ειδικού σκοπού) που θα μεταθέσει το χρόνο εκλογών πιο κάτω. Αυτό θέλουν οι δανειστές, οι τράπεζες, ο Βενιζέλος που βλέπει ότι δεν υπάρχει πλέον Πασόκ, και ο…. τεμαχιστής της κεντροδεξιάς Αντώνης Σαμαράς, που αμφισβητείται ήδη σε όλη την εναπομείνασα βάση της Ν.Δ. Δεν αποκλείεται να ακούσετε σενάρια, όπως, μεταβατική κυβέρνηση, στηριγμένη από τους δύο και την «κάβα» Κουβέλη, με πρωθυπουργό, πολιτικό πρόσωπο όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ή ο Σταύρος Δήμας, ή κάποιος αριστερός με ...Grand Marnier πολιτικό προφίλ.

Τρέμουν στην ιδέα, ότι οι 108 βουλευτές της Ν.Δ. μπορεί σε ΄να μήνα να γίνουν οι …. μισοί. Την ίδια ώρα, ο Βενιζέλος, τρέμει στη ιδέα, ότι ένα μεγάλο κομμάτι του Πασόκ, θα απορροφηθεί πάλι από τη σκούπα του Σύριζα, ενώ δεν αποκλείεται –όπως ο ίδιος είπε- να σκάσουν και άλλες βόμβες τύπου Τσιχατζόπουλου. Πάντως, έχει πλάκα ότι Βενιζέλος Σαμαράς, κοντεύουν να φιληθούν μπροστά στις κάμερες. Έχουν ξεχάσει όλες τις διαφορές τους και το μόνο που τους απασχολεί είναι ο Τσίπρας!!!!

Κλείνοντας, επειδή πρόκειται να κάνω μία σειρά από εκπομπές γι’ αυτό, θέλω να πω σε όλους τους ηγέτες των αντιμνημονιακών κομμάτων , ότι πρέπει να αποποιηθούν το μεγαλύτερο μέρος των κρατικών επιχορηγήσεων και να τα διαθέσουν για τη σίτιση παιδιών σε σχολεία, ή για την βοήθεια απόρων οικογενειών. Διότι δεν μπορεί να φωνάζεις κατά του Μνημονίου και ταυτόχρονα να ενθυλακώνεις εκατομμύρια για τα «έξοδα» σου!!!
http://www.facebook.com/giorgostragas

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP