Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Η οικονομική δικτατορία των τραπεζών επεκτείνεται μέσω της ισπανικής “διάσωσης” ενώ το σύστημα πάει να εκραγεί


Larouche PAC
16 Ιουνίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ο αμείλικτος αφανισμός των ελάχιστων υπολειμμάτων εθνικής κυριαρχίας των λαών της Ευρώπης -για να μην πούμε του κόσμου στο σύνολό του- προχώρησε κατά ένα ακόμη βήμα, μέσω του λεγόμενου...

 “σχέδιου διάσωσης” του ισπανικού τραπεζικού συστήματος, όπως αυτό ανακοινώθηκε στις 9 Ιουνίου. Μετά από διαβούλευση με τους 17 υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup, το Βασίλειο της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να λάβει δάνειο έως και 100 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της χώρας.


Το ακριβές ποσό που θα λάβει η Ισπανία και οι όροι που θα συνοδεύουν τον δανεισμό αυτό θα καθοριστούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών και το ΔΝΤ, μετά την επίσημη παραλαβή της αίτησης που θα στείλει η Ισπανία. Το ποσό θα προέλθει είτε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) είτε από τον (ακόμα στα σκαριά) Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας(ESM) και θα διανεμηθεί μέσω του “Ισπανικού Ταμείου για την Ομαλή Αναδιάρθρωση των Τραπεζών” (FROB). Επομένως, η Ισπανία δεν έχει λάβει κανένα ποσό μέχρι στιγμής.
Εν τω μεταξύ, η “βρετανική αυτοκρατορία” κάνει χρήση της ισπανικής ανακοίνωσης προκειμένου να προωθήσει τις επιδιώξεις της. Αυτό που επιδιώκεται πραγματικά είναι να εγκαταλείψουν τα έθνη της ευρωζώνης τα όσα τυχόν εναπομείναντα δείγματα εθνικής κυριαρχίας τους, έτσι ώστε οι τεχνοκράτες να είναι σε θέση να “επιλύουν” τις “τραπεζικές κρίσεις” μέσω της εξόντωσης των πληθυσμών, όπως γίνεται στην περίπτωση της Ελλάδας.
  • Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, George Osborne, κατέφυγε στις σελίδες της “Sunday Telegraph”, προκειμένου να παραπονεθεί ότι η βρετανική ανάκαμψη “εξοντώνεται” από τα προβλήματα της ευρωζώνης” και ότι “η ευρωζώνη θα πρέπει να ακολουθήσει την “ανελέητη λογική” της νομισματικής ένωσης για πολύ μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση“. Η Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον Osborne, χρειάζεται αυτή τη στιγμή… τους περισσότερους από τους μηχανισμούς που κάνουν άλλα νομίσματα αποτελεσματικά: 1) Μεγαλύτερη υποστήριξη από τις ισχυρότερες οικονομίες, ώστε να βοηθηθούν οι πιο αδύναμες οικονομίες και να προσαρμοστούν.2) Μεγαλύτερη συγκέντρωση πόρων, είτε μέσω κοινών ευρωομολόγων ή μέσω κάποιου άλλου μηχανισμού. 3) Μια κοινή βαλβίδα ασφαλείας για το τραπεζικό σύστημα μέσω μιας τραπεζικής ένωσης. 4) Τέλος, και κατά συνέπεια, πολύ πιο συλλογική εποπτεία της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής. (…) Εμείς δεν θα σταθούμε εμπόδιο στο δρόμο της περαιτέρω πολιτικής ολοκλήρωσης μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης την οποία θα κάνει αναγκαία η οποιαδήποτε επιτυχής λύση, συμπεριλαμβανομένης μιας ένωσης τραπεζών (…) Μια τραπεζική ένωση είναι μια φυσική επέκταση του ενιαίου νομίσματος. Ωστόσο, όπως κατέστησε σαφές ο Osborne, η Βρετανία δεν θα λάβει μέρος στο εγχείρημα αυτό και οι Βρετανοί φορολογούμενοι δεν θα στηρίξουν οικονομικά τις τράπεζες της Ευρωζώνης.
  • Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, δήλωσε στις 8 Ιουνίου ότι η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί προς μια βαθύτερη δημοσιονομική ενοποίηση, η οποία θα συμπληρώσει τη νομισματική ένωση με μια οικονομική ένωση. Η Lagarde έκανε έκκληση για μια κεντρική εποπτεία των τραπεζών, μια αρχή εξυγείανσης των τραπεζών, καθώς και για ένα ενιαίο ταμείο ασφάλισης των καταθέσεων. “Αυτό σημαίνει πιο ουσιαστική και ισχυρή Ευρώπη, αντί μιας αδύναμης“, τόνισε η Lagarde.
  • Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Tim Geithner, σε δήλωσή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία της Ισπανίας να ανακεφαλαιοποιήσει το τραπεζικό της σύστημα και για τη δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων της να της παράσχουν υποστήριξη. Όλες αυτές οι εξελίξεις είναι σημαντικές για την υγεία της οικονομίας της Ισπανίας και αποτελούν συγκεκριμένα βήματα στην πορεία προς την οικονομική ένωση, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ανθεκτικότητα της ζώνης του ευρώ.
  • Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κυκλοφόρησε επίσης ανακοίνωση εξ ονόματος της ομάδας G7, με την οποία χαιρετίζει τα σχέδιο της Ισπανίας για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και την ανακοίνωση τoυ Eurogroup ότι θα στηρίξει την αρχή της οικονομικής αναδιάρθρωσης, η οποία έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό στην Ισπανία. Τα μέτρα αυτά αποτελούν σημαντική πρόοδο, καθώς η ευρωζώνη κινείται προς τα εμπρός, για μια ουσιαστικότερη οικονομική και δημοσιονομική ένωση, προκειμένου να ενισχυθεί η νομισματική ένωση.
  • Το περιοδικό Der Spiegel ανέφερε σε δημοσίευμά του το προηγούμενο Σάββατο ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Jose Manuel Barroso, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy, ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, επεξεργάζονται σχέδιο για μια “ουσιαστική δημοσιονομική ένωση“. Σύμφωνα με το σχέδιο, τα κράτη μέλη δεν θα είναι πλέον σε θέση να δανείζονται από μόνα τους, αφού ο δανεισμός θα είναι δυνατός μόνο μετά από έγκριση της νέας αρχής της ευρωζώνης, και εάν το δάνειο εγκριθεί, θα εκδίδονται κοινά ευρωομόλογα, μέσω των οποίων θα χρηματοδοτούνται οι δαπάνες.
  • Οι αξιωματούχοι της ΕΕ επιδιώκουν την χρήση του ESM για την χρηματοδότηση της ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών, αλλά ΕSM δεν υπάρχει. Έτσι εξηγείται η (για κάποιους ακατανόητη) δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schäuble : “Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να επικυρωθεί σύντομα ο ESM“.
Οι δηλώσεις αυτές καθιστούν σαφές ότι κάποιοι απαιτούν και προωθούν τον αφανισμό των εθνών-κρατών και την επιβολή ενός συντεχνιακού φασισμού.
Το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι νεκρό και δεν θα μπορέσει ποτέ να ξαναζωντανέψει.
Οι λεγόμενες “διασώσεις” είναι συνώνυμες με τη γενοκτονία και την παγκόσμια φασιστική δικτατορία.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP