Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Και τα ταξίδια των πρακτόρων συνεχίζονται…

    Νέα επίσημη εμφάνιση στην Τουρκία μειονοτικών του προξενικού περιβάλλοντος, καθώς ελάχιστες μέρες μετά τον ψευτομουφτή Κομοτηνής, βρέθηκε εκεί και ο ψευτομουφτής της Ξάνθης, παρέα μάλιστα με τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης…
Και μετά απ’ όσα σας γράφαμε προ ολίγων ημερών για τα συνεχή σούρτα-φέρτα όλων αυτών των πρακτόρων της...
προξενικής πέμπτης φάλαγγας της Θράκης στη…Μάνα Πατρίδα τους, πριν αλέκτωρ λαλήση, καταγράψαμε και ένα ακόμη πολύ χαρακτηριστικό κρούσμα. Αυτή τη φορά δεν ήταν ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπρήμ Σερήφ, αλλά ο ομόλογός του της Ξάνθης (και κορυφαία πρακτοράντζα της Άγκυρας στην ελληνική Θράκη) Αχμέτ Μέτε που στις 26 Μαΐου ταξίδεψε στην Τουρκία για να συμμετάσχει σε θρησκευτική τελετή, μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος Μέκκας που βρίσκεται στην τουρκική πόλη Ισπάρτα.
Ο Μέτε μάλιστα δεν πήγε μόνος του, αλλά παρέα με ποιον νομίζετε; Με ένα ανώτερο θεσμικό πρόσωπο της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης και πιο συγκεκριμένα τον Ιρφάν Ουζούν, αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και μέλος του ΠΑΣΟΚ! Οι δυο τους λοιπόν, όπως μας ενημερώνει το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί»,  «μετέβησαν στην Ισπάρτα μέσω Αττάλειας και στο διάστημα των δύο ημερών που παρέμειναν εκεί είχαν πολύπλευρες επαφές. Το Σάββατο, αφού επισκέφτηκαν το Ίδρυμα, περιηγήθηκαν στον κήπο με τα τριαντάφυλλα και στις φυσικές ομορφιές της Ισπάρτα. Αργότερα ο κύριος μουφτής μίλησε σε κόσμο στο τζαμί Σινάν Πασά. Στις 27 Mαΐου ημέρα Κυριακή τέλεσε τελετή αποφοίτησης χαφίζηδων (σ.σ. πρόκειται για άτομα που μαθαίνουν το Κοράνι απ’ έξω). Στην τελετή μετείχαν ο υφυπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων της Tουρκίας Εκρέμ Κελές, ο νομάρχης και ο μουφτής της Ισπάρτας, πολλοί βουλευτές, διδακτικό προσωπικό του πανεπιστημίου και πολύς κόσμος (βλ. και την 1η φωτό, με τον Ουζούν και τον Μέτε πρώτο και δεύτερο αντίστοιχα από δεξιά). Με αυτή την αφορμή ο κύριος μουφτής άρπαξε και την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μετέχοντες στην τελετή. Ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στην ομιλία που έκανε κατά την τελετή, περιέγραψε την Δυτική Θράκη και συνεχάρη τους χαφίζηδες. Μετά την τελετή ο μουφτής και ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκαν το σπίτι και τα μέρη όπου ζούσε ο Μπεντιουζαμάν Σαΐντ Νουρσί, και στις 28 Μαίου επέστρεψαν στην Δυτική Θράκη».
     Πολύ ενδιαφέροντα αναμφιβόλως όλα αυτά (όπως φυσικά και η διατύπωση στο τέλος του δημοσιεύματος ότι οι δυο τουςεπέστρεψαν όχι στην Ελλάδα, αλλά στη…Δυτική Θράκη – διατύπωση που σχεδόν μονίμως πλέον χρησιμοποιούν όλα αυτά τα προξενοκίνητα τουρκοέντυπα της Θράκης, καθιστώντας ασφαλώς ολοένα και πιο…σαφείς τις απόψεις τους για το νομικό status της περιοχής). Πολύ ενδιαφέρον όμως είναι και το προφανές ερώτημα που προκύπτει. Τι δουλειά είχε δηλαδή ο Ιρφάν Ουζούν σε μια θρησκευτική τελετή στην Τουρκία, παρέα με ένα εκ των πλέον σεσημασμένων και προκλητικών πρακτόρων των συμφερόντων της Άγκυρας (στο τέλος του κειμένου, τους βλέπετε μαζί σε 2 ακόμη φωτογραφίες από το ταξίδι τους). Γιατί το ότι πήγε για…θρησκευτικό τουρισμό μάλλον δεν θα το πίστευε ακόμη και ο πιο ηλίθιος. Να ενημερώσουμε άλλωστε ακόμη ότι ο εκτουρκισμένος αυτός Πομάκος που λέγεται Ουζούν έχει προκαλέσει πολλές φορές στο παρελθόν με τη δράση του (όπως π.χ. με τη «συμβουλή» του προ ολίγων εβδομάδων σε παιδιά στα Πομακοχώρια της Ξάνθης να μη μιλούν πομάκικα, αλλά τούρκικα), ενώ είναι γνωστή και η στενή του σχέση με τον ψευτομουφτή Μέτε, αλλά και άλλες πρακτορόφατσες του προξενείου Κομοτηνής.Όσο για το τι λέει το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης για τις δράσεις αυτές του αντιπεριφερειάρχη του, καλύτερα φυσικά να μην μπούμε καν στον κόπο να αναρωτηθούμε, γιατί απλούστατα θα μελαγχολήσουμε…
ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


proxeneio-stop

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP