Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Η επιστολή του πιο μ@λ@κ@ τοξότη του πλανήτη.

Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε την επιστολή για να δείτε το μίσος των αυτοαποκαλούμενων αναρχικών .


Ο νεαρός άνδρας τον οποίον αναζητεί η αστυνομία, στο πλαίσιο της υπόθεσης του Τάσου Θεοφίλου, γνωστός και ως «τοξοβόλος του Συντάγματος», ανήρτησε επιστολή στον ιστότοπο «indymedia».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του:

«Ξεκινάω να γράφω επ' αφορμής της πρόσφατης στοχοποίησής μου από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, ως συνεργό σε δολοφονία ενός ρουφιάνου...
κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας στην Πάρο.
Δεν μας εκπλήσσουν οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί , δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο και ας είναι νεκρός ο αυτοκινητιστής . Οι αναρχικοί μισούν και χωρίς λόγο και εκτοξεύουν κατηγορίες εναντιον οποιουδήποτε . Κάνουν ακριβώς οτι και τα "μέσα μαζικής εξαπάτησης" που επικαλείται ο γραφικός τοξοβόλος ...

 Ο βασικός λόγος που γράφω είναι για να σπάσω το μονοπώλιο του λόγου της εξουσίας, τουλάχιστον γύρω απ' το πρόσωπό μου και τις επιλογές μου.
Είναι τέτοιο το μονοπώλιο αυτό που η επιστολή του γραφικού αυτού τύπου έχει παίξει σε όλο το διαδίκτυο , σε ιστοσελίδες που τις βλέπει περισσότερος κόσμος και απο τα ξεπεσμένα κανάλια .
Αντιγράψαμε την είδηση απο τον αντιεξουσιαστή "ζούγκλα"...

Όμως, τώρα, το βρώμικο αυτό παιχνίδι των μπάτσων έχει πάρει τραγικές διαστάσεις. Με στοχοποιούν για φόνο, ως συνεργό στη ληστεία της Πάρου. Δημιουργούν εντυπώσεις και πάλι διαστρεβλώνοντας μια πραγματικότητα, μιλώντας για επίθεση σε ανυποψίαστο πολίτη και λοιπές μαλακίες που σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η επαναλαμβανόμενη αναφορά στο επάγγελμά του δημιουργεί την εντύπωση ότι οι ληστές τον πυροβόλησαν επειδή ήταν ταξιτζής (!) και όχι επειδή παρεμπόδισε τη διαφυγή τους, πράγμα που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τους ληστές, ενώ μία αναφορά στην πολιτική ταυτότητά του -ήταν υποστηρικτής της χούντας- δεν έγινε ποτέ.
Εδώ τι να πει κανείς ! Γνωρίζουμε οτι όλοι αυτοί οι λούμπεν εγκληματίες είναι στον κόσμο τους αλλά θα πρέπει να περιμένουμε και την εκτέλεση οποιουδήποτε παρεμποδίσει μια κοινώς αποδεκτή εγκληματική ενέργεια . Στο μέλλον γιατί όχι οι αναρχικοί να εκτελούν όποιον παππού προσπαθεί να εμποδίσει κάποιον Σομαλό να του κλέψει την σύνταξη. Μια σκέψη κάναμε...
Όσο για την πολιτική ταυτότητα του θύματος (που το ξέρει ο τοξοβόλος ; Εκτός αν δουλεύει στην ΕΥΠ όπως πολλοί απο τον χώρο του) λέμε απλά έλεος ! Όσο κι αν δεν γουστάρουμε την χούντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου θα θέλαμε να πούμεστον αντιεξουσιαστή της πλάκας πως ζητάει πολιτικά φρονήματα όπως ακριβώς και ο φασισμός (έτσι δεν είναι; ) 


Βέβαια, αυτή είναι μια εικόνα που σχημάτισα πάλι απ' τους ίδιους τους δημοσιογράφους και δεν ήμουν εκεί να δω τι ακριβώς συνέβη, οπότε κρατάω τις επιφυλάξεις μου. Αυτό, βέβαια, δεν θα με κάνει να μην αναγνωρίσω τον ρόλο του ρουφιάνου σε αυτήν την περίπτωση. Πόσο μάλλον το γεγονός ότι με κατηγορούν για αυτό. Έχουν φτάσει στο σημείο να δείχνουν φωτογραφία από τη ληστεία και να συγκεκριμενοποιούν ποιο πρόσωπο είμαι! Και καπάκια, πετάνε τη φωτογραφία μου με το τόξο στο Σύνταγμα. Έτσι χειραγωγούν την κοινή γνώμη, με τέτοια τεχνάσματα κατασκευάζουν και εδραιώνουν κάθε ψεύδος που ευνοεί την εξουσία, για να πετύχουν την υποταγή του πληθυσμού.
Ο αντεξουσιαστής μπετόβλακας δεν καταλαβαίνει οτι η φωτό του έχει γεμίσει τον τόπο γιατί απλά είναι γραφικός. Όταν πρωτοεμφανίστηκε η εικόνα του τοξοβόλου όλη η Ελλάδα είχε διπλώσει απο τα γέλια με τον γραφικό με το τόξο. Την παρουσιάζουν σκόπιμα για να ειρωνευτούν , να γελοιοποιήσουν την λαική αντίσταση και να την συνδέσουν με τόξα, κλόουν και ζογκλέρ αποθαρρυνοντας ταυτόχρονα τον λαό να πολεμήσει. Γιατί πολλοί θα πουν "μα με αυτούς με τα τόξα θα πάω ; "  
Ας μην βλέπει τον εαυτό του σαν ήρωα λοιπόν , ας ανοίξει τα μάτια του κι ας δει τι είναι , ΕΝΑΣ ΓΡΑΦΙΚΟΣ.

 Τις κατασκευασμένες ειδήσεις βλέπει και πείθεται και ο κάθε επίδοξος ήρωας-ρουφιάνος, όπως ο Δημήτρης Μίχας, και θυσιάζεται για να υπηρετήσει την έννομη τάξη.
Δεν περνάει απο το "μυαλό" του τοξότη το γεγονός πως αν ο άτυχος αυτοκινητιστής περίμενε αυτήν την κατάληξη δεν θα γινόταν αυτό. Ο μεροκαματιάρης δεν θυσιαζεται για καμία έννομη ταξη απλά οι αναρχικοί όποιον δεν έχει την θεωρία του "απο το να με ληστεύουν προστίμησα να ληστεύω εγώ" τον βλέπουν ρουφιάνο.

Το ότι ξεκαθαρίζω τη θέση μου πως δεν ήμουν εκεί δεν είναι ένα τεχνικό ψεματάκι για να τη γλιτώσω. Είναι μια αλήθεια που πρέπει να διατυμπανίσω, γιατί, αν τους αφήσω να λένε ό,τι θέλουν, στο τέλος θα καταλήξω να χρεώνομαι τα πάντα. Και προτίθεμαι να αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν.
Εν ολίγοις "έχω χεστεί και λέω όσα λέω μην τυχόν και μπλέξω" αλλά λέω οτι δεν με απασχολεί...

 Στην τελική, δεν διαπραγματεύομαι την ειλικρίνειά μου και υπερασπίζομαι με πάθος τη θέση ότι τα λεγόμενα των επαναστατών στον δημόσιο λόγο τους δεν νοείται να είναι ψεύδη. Γιατί, πολύ απλά, μια τάση να καθορίζονται τα κείμενα απ' την υπερασπιστική γραμμή εντός των θεσμών (κατανοητό σε έναν βαθμό), όταν εφαρμόζεται καταστρατηγώντας την αξία της ειλικρίνειας (όχι απέναντι σε μπάτσους και δικαστές, αλλά απέναντι σε αυτούς που θέλουμε να μας ακούσουν), καταλήγει ο λόγος να χάνει την επαναστατική σημασία του και να γίνεται τεχνική δικαστικής υπεράσπισης. Και στο τέλος οι επαναστάτες χάνουν την αξιοπιστία τους.
Δεν έχουμε δει επαναστάτη γραφικό , αστείο . Φανταστείτε τον Λένιν να αρπάζει ένα τόξο και να βαράει στον γάμο του Καραγκιόζη στα Τσαρικά ανάκτορα. Αλλά τι να λέμε τώρα , φασίστας κι αυτός. Αντί να ρίχνει βέλη και να υποστηρίζει φονιάδες ταξιτζήδων καθόταν να φτιάχνει τον κόκκινο στρατό και τέτοια βαρετά πράγματα...


Όταν έμαθα για τη ληστεία στην Πάρο, ενστικτωδώς η ψυχή μου τάχθηκε με το μέρος των δραστών. Θέλω να πιστεύω ότι οι μπάτσοι δεν θα καταφέρουν να τους πιάσουν.
Αναμενόμενο.  Είναι οι ίδιοι που πανηγυρίουν τους βιασμούς Ελληνίδων απο αλλοδαπούς όπως είχαν πανηγυρίσει τον φόνο των Ελλήνων στην Μαρφίν, μια ζωή ίδιοι , ξεφτίλες και σκατάδες.

 Διαβάζω δημοσιεύματα ότι είναι στα ίχνη τους και σκέφτομαι ''καλά παπαριές, και για μένα τόσες φορές είπαν ότι είναι στα ίχνη μου και ήταν όλες ψέματα. Μια φορά με είχαν στ' αλήθεια και οι δημοσιογράφοι έκαναν τουμπεκί ψιλοκομμένο, μάλλον θα παραπλανούν''...

Σε αυτό το σημείο υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ήθελα να μοιραστώ με αυτό το γράμμα μου, αλλά αυτολογοκρίνομαι, γιατί πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να βγάλει ο εχθρός συμπεράσματα που θα τον βοηθήσουν στον πόλεμο εναντίον μας. Ίσως έρθει η στιγμή που δεν θα έχει σημασία για τον εχθρό και μιλήσω τότε.

Σημαντικό είναι να αναφερθώ στον σύντροφο Τάσο Θεοφίλου που συνελήφθη για την υπόθεση αυτή. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά αναγνωρίζω στα γραπτά του έναν αξιοπρεπή άνθρωπο. Δεν εμπιστεύομαι τα λεγόμενα των μπάτσων και θα εμπιστευτώ ό,τι δηλώσει ο σύντροφος στο δημόσιο κείμενο του. Θεωρώ όμως ότι, όπως και να 'χει, έχει ανάγκη την αλληλεγγύη μας και όχι να ταφεί στη σιωπή. Του στέλνω μια αδερφική αγκαλιά και ένα "κουράγιο σύντροφε"».
Κάτι τα μάτια του Θεοφίλου , κάτι η αγκαλια...ρε τοξοβόλε μήπως...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP