Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ξεφτιλίζεται και στην Μεσσηνία το ΚΚΕ

 Το καραγκιοζιλικι των κουκουέδων δεν έχει σταματημό...διαβάστε !
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για το θέμα των μεταναστών
Με αφορμή την επιστολή του δημάρχου Καλαμάτας που ζητά να εξαπολύσουν οι αρχές κυνηγητό σε βάρος των μεταναστών
Πριν από μερικές μέρες ο δήμαρχος Καλαμάτας ζήτησε στην ουσία να ξεκινήσει κατασταλτική επιχείρηση, αντίστοιχη με αυτή της Αθήνας, τον λεγόμενο «Ξένιο Δία», και στην πόλη της Καλαμάτας. Με αφορμή αυτή την επιστολή η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Με επιστολή του ο εκλεγμένος με τη ΝΔ δήμαρχος Καλαμάτας καλεί τις αρμόδιες αρχές να εξαπολύσουν πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες - πρόσφυγες. Η παρέμβαση του δημάρχου είναι ένας ακόμα κρίκος στις παρεμβάσεις "αρχόντων" της Τοπικής Διοίκησης της περιοχής μας στην ίδια κατεύθυνση. Είναι συνέχεια των γεγονότων στο Δήμο Ευρώτα, στο λιμάνι της Πάτρας κ.λπ. Βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τη συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ).
Για γέλια...όταν μιλάς για μεταναστευτική πολιτική απο ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ δηλαδή τους νεοταξίτες και βλέπεις οτι κυνηγάνε τους αλλοδαπούς είσαι ή ψυχοπαθής ή πορωμένος.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας συνδέει - κατά την προσφιλή...
τακτική της ΝΔ, των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" και της "Χρυσής Αυγής" - την άνοδο της εγκληματικότητας και τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών με την παρουσία των μεταναστών-προσφύγων προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις. Το αίτημά του είναι συνέχεια της άθλιας επιχείρησης "Ξένιος Ζευς" με την οποία έχει εξαπολυθεί ένα άγριο κυνηγητό σε βάρος των μεταναστών με το επιχείρημα της "ανακατάληψης της πόλης" και της "εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας".
Έλα ντε ! Όλη η Ευρώπη έχει συνδέσει τους λαθρομετανάστες με τις ασθένειες και την βαριά εγκληματικότητα . Έχει άδικο όλη η Ευρώπη και έχει δίκιο το ΚΚΕ !

Δε λένε κουβέντα
Την ίδια στιγμή αποφεύγουν να πάρουν θέση:
-- Για τις άθλιες συνθήκες δουλειάς χιλιάδων μεταναστών, για την ανασφάλιστη και για ένα κομμάτι ψωμί δουλειά σε χωράφια και εταιρείες μεγαλοεπιχειρηματιών εξασφαλίζοντάς τους τεράστια κερδοφορία. Για τις αποφάσεις που έπαιρναν Δημοτικά Συμβούλια καθορίζοντας εξευτελιστικά μεροκάματα στο χωράφι.
Εσείς όμως προδότες δεν λέτε κουβέντα για το μεροκάματο που χάνει ο Έλληνας αγρότης ούτε για τις συνθήκες δουλειάς των Ελλήνων. Από που κι ως που ρε νούμερα καθορίζονται σε δημοτικά συμβούλια τα μεροκάματα κι όχι φανερά στα χωράφια κάποιων καθαρμάτων εκμεταλλευτών που την είδαν τσιφλικάδες και προτιμούν φθηνούς ασιάτες αντι για Έλληνες ;


-- Για την εκμετάλλευσή τους από κυκλώματα οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών, πορνείας κ.λπ.
 Τώρα τι σχέση έχει η πορνεία με όλα τα εργασιακά μόνο οι κουκουέδες μπορούν να μας πουν . Μια βόλτα στην γκετοποιημένη Αθήνα όπου οι Αφρικανοί νταβάδες βγάζουν έξω τις αφρικανές που σκορπούν τα νοσήματα αρκεί για να καταλάβετε τι ανοησίες λέτε εκεί κάτω. Μήπως η πορνεία κανονίζεται και αυτή στα δημοτικά συμβούλια ;

 -- Για τους λόγους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων για τον ξεριζωμό τους.
Oι Καλαματιανοί τι φταίνε να τους δέχονται στον τόπο τους ; Τι τσιτάτο είναι αυτό που λένε στο ΚΚΕ και έχουν την απαίτηση να τους δεχτεί ο κόσμος ;Kαι επειδή λένε συνεχώς για την δύναμη του Αφγανιστάν ...ουδέποτε ο Ελληνικός λαός συμφώνησε ή ρωτήθηκε για την αποστολή δύναμης στο πλευρό των ιμπεριαλιστών. Συνεπώς δεν είναι υποχρεωμενος να δεχτεί και τις συνέπειες.


Η συγκυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές που είναι στην ίδια γραμμή (και ο δήμαρχος Καλαμάτας) κάνουν επίδειξη απανθρωπιάς στα θύματα της μετανάστευσης.
Οι κουκουέδες που είναι "ανθρωπιστές" έχουν και καμιά δεκαριά λαθρομεταναστες στο σπίτι τους.

Την ίδια στιγμή κρύβουν από το λαό ότι τα κύματα των μεταναστών θα πληθύνουν όσο οι σύμμαχοί της, ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ, με τις απροκάλυπτες επεμβάσεις τους φουντώνουν τη φωτιά του πολέμου στη Συρία.
Δεν θα πληθαίνουν αν εφαρμοστεί ο νόμος και αρχίσουν οι απευθείας επαναπροωθήσεις .Και παλιά υπήρχαν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αλλά δεν είδαμε πρόσφυγα απο την Ασία ή την Αφρική ή το πρώην ανατολικό μπλοκ , μήπως γιατί υπήρχε η ΕΣΣΔ ; Ε υποκριτές ;


Τόσο η δημοτική αρχή Καλαμάτας όσο και γενικότερα οι δήμαρχοι, αν πραγματικά ενδιαφέρονταν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης μεταναστών - προσφύγων, θα έπρεπε πρώτα και κύρια να καταγγείλουν τη συγκυβέρνηση και τη ΝΔ για την εφαρμογή των συνθηκών Σένγκεν και Δουβλίνο ΙΙ, που τους αφήνουν στο έλεος των δουλεμπορικών κυκλωμάτων.
Και μέχρι να πιάσει τόπο η καταγγελία θα έχουν μαζευτεί εκατομμύρια στην Μεσσηνία αλλά θα έχει καταγγελθεί η συνθήκη Σένγκεν και Δουβλίνο2...

Αν ενδιαφέρονταν για την "αναψυχή" των εργαζομένων, θα αντιπάλευαν την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ που εξαθλιώνει το λαό - στερώντας του ακόμα και το δικαίωμα στις διακοπές - για να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Την εγκληματικότητα δεν την έφεραν οι μετανάστες. Στα εγκληματικά κυκλώματα υπάρχουν και μετανάστες και Ελληνες.
Το κλασσικό τσιτάτο...η εγκληματικότητα δεν έχει εθνικότητα. Άσχετα αν οι στατιστικές ξεβρακώνουν το ΚΚΕ και ειδικά στην βαριά εγκληματικότητα. Η περίπτωση του άτυχου Μανώλη Καντάρη που εσφαξαν για μια κάμερα , η περίπτωση του ατυχου Πατρινού που έσφαξαν για το σκυλί του και η απάνθρωπη επίθεση του Πακιστανού στην Πάρο δεν σημαίνει κάτι για τους ανθρωπιστές του ΚΚΕ...

Το έγκλημα - ιδίως το οργανωμένο -, τα ναρκωτικά, η πορνεία, η εκμετάλλευση μεταναστών από δουλεμπορικά κυκλώματα, υπήρχαν και πριν και αποτελούν μια τεράστια οικονομική επιχείρηση με υπέρογκα κέρδη, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας. Ομως, η θέση των κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι η νομιμοποίηση των ναρκωτικών, όπως νομιμοποίησαν και την πορνεία.
Η συγκυβέρνηση ειναι μια δικτατορία , μια κυβέρνηση νταβάδων των οποιων οι αποφάσεις δεν είναι επιλογή του λαού. Ο λαός ουδέποτε ρωτήθηκε για την πορνεί , τα ναρκωτικά κλπ  όπως δεν ρωτήθηκε και για τους λαθρομετανάστες. 


Χρειάζεται επαγρύπνηση
Οι εργαζόμενοι πρέπει να επαγρυπνούν. Επιχειρήσεις πογκρόμ, όπως ο "Ξένιος Ζευς", θα αξιοποιηθούν στη συνέχεια για το τσάκισμα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, όπως έγινε στην "Ελληνική Χαλυβουργία" και έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός.
Δεν είδαμε λαθρομετανάστες στην χαλυβουργία , ούτε τους έχουμε δει να κάνουν πουθενά τέτοια επική απεργία. Αντιθέτως χρησιμοποιούνται μόνο σαν απεργοσπάστες όπως στην περυσινή απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ . Για αυτό λοιπόν οποιαδήποτε τάυτιση του Έλληνα απεργού με τους πράκτορες του κεφαλαίου τους αλλοδαπούς αποτελεί ύβρη.


Το ΚΚΕ ζητά και καλεί τους εργαζόμενους, ντόπιους και ξένους, να παλέψουν για:
-- Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα προκειμένου να διευκολυνθεί η έξοδός τους προς τα κράτη που επιθυμούν.
Ρεσιτάλ ταξικής αλληλεγγυης προς τα προλεταριάτα των άλλων χωρών...


 Να νομιμοποιηθούν όσοι παραμένουν στην Ελλάδα.
Ρεσιτάλ ταξικής αλληλεγγύης προς τον Έλληνα εργαζόμενο που θα δει τα εργασιακά του κεκτημένα να βυθίζονται  ακόμη περισσότερο λόγω της μεγάλης προσφοράς εργασίας των λαθρομεταναστών.


-- Τη δημιουργία δημόσιων, αξιοπρεπών χώρων προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών, όπου θα παρέχεται ποιοτική και δωρεάν σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θα γίνονται προληπτικές εξετάσεις, εμβολιασμοί και περίθαλψη (όπου χρειάζεται) και θα χορηγείται πιστοποιητικό υγείας στους νεοεισερχόμενους μετανάστες.
Δηλαδή πλήρωνε Έλληνα για να κάνουν οι κουκουεδες τους ανθρωπιστές. Την στιγμή που κλείνουν νοσοκομεία , που συνταξιούχοι δεν έχουν φάρμακα , στον Περισσό νοιάζονται για την υγεία των πρακτόρων του κεφαλαίου.


ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP