Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Όχι και στην αιμοδοσία απο το ΚΚΕ !!!

Η ξεφτίλα δεν έχει τελειωμό...
μετά τα ανεπανάληπτα που λένε για τραμπουκισμούς που μόνο αυτοί είδαν αλλά κανένα κανάλι δεν έχει πλάνα .
Φυσικά το καλύτερο είναι που η  Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ζητά την ακύρωση της αιμοδοσίας της ΧΑ στην Θεσσαλονίκη !
Διαβάστε να γουσταρετε...
ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Αξιοποιεί την αιμοδοσία για να διχάσει το λαό
Με «βιτρίνα» το χυδαίο και παραπλανητικό «αίτημα» «αίμα μόνο για Ελληνες», στράφηκαν ενάντια στην πολιτική και συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζομένων στα νοσοκομεία
Το εχθρικό προς το λαό πρόσωπό της έδειξε, για ακόμη μια φορά, η φασιστική «Χρυσή Αυγή», με αφορμή την αιμοδοσία που διοργάνωσε χτες σε διάφορες πόλεις της χώρας, υπό το παραπλανητικό σύνθημα «Ολη η Ελλάδα δίνει αίμα» και με...
την απαίτηση, το αίμα των Χρυσαυγιτών να πηγαίνει μόνο σε Ελληνες.
Απόδειξη γι' αυτό είναι ότι κατά τη χτεσινή αιμοδοσία στο νοσοκομείο «Θριάσιο», μπαίνοντας μέσα μέλη της «Χρυσής Αυγής» το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να ξεκολλήσουν αφίσες για το 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και να τρομοκρατούν ασθενείς κι εργαζόμενους, λέγοντας πως οι κομμουνιστές «θα γίνουν σαπούνια»! Η αντίδραση εργαζομένων, γιατρών, νοσηλευτών, αλλά και ορισμένων ασθενών ήταν άμεση, αποδοκιμάζοντας έντονα το φασιστικό περιορισμό της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Αμέσως, δεκάδες εργαζόμενοι και ασθενείς συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου, προκειμένου να σπάσουν το κλίμα τρομοκρατίας και παρέμειναν εκεί για ώρες, όσο διάρκεσε η αιμοδοσία. Τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» παρέμειναν συγκεντρωμένα έξω από την είσοδο, εκφράζοντας με χυδαιότητα το μίσος τους για κάθε μορφή οργάνωσης και δράσης του λαού, που διεκδικεί τα δικαιώματά του.
Απαίτησαν το αίμα να δοθεί σε Ελληνες
Στο μεταξύ, τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» απαίτησαν από το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου, το αίμα να δοθεί μόνο σε Ελληνες, για να πάρουν την απάντηση πως τέτοιοι όροι δεν γίνονται δεχτοί και πως το αίμα το διαχειρίζεται το κάθε δημόσιο νοσοκομείο, δίνοντάς το σε όποιον άνθρωπο το έχει ανάγκη. Ετσι, οι Χρυσαυγίτες αποφάσισαν να ανοίξουν δική τους, ιδιόχρηση τράπεζα αίματος που το αίμα της θα πηγαίνει σε όποιον καθορίζουν αυτοί.
Αντίστοιχη απαίτηση εξέφρασαν και στο νοσοκομείο Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», το οποίο έστειλε κινητή μονάδα αιμοληψίας στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Οπως δήλωσε στο «Ριζοσπάστη» ο υποδιοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Τσάμης, «οι όροι της αιμοδοσίας μπαίνουν μόνο από το νοσοκομείο και τηρήθηκαν οι αυστηρές προδιαγραφές των όρων της αιμοληψίας. Δηλώσαμε δε ρητά πως αν συμβεί το παραμικρό, αν γίνει πολιτική εκμετάλλευση ή ακουστούν ρατσιστικά συνθήματα να αποχωρήσει το αυτοκίνητο αμέσως. Το αίμα θα δίνεται σε όποιον συνάνθρωπο το χρειάζεται». Επιπλέον, στον Αγ. Παντελεήμονα μοίραζαν τρόφιμα σε ανθρώπους, αφού προηγουμένως όσοι ήθελαν να πάρουν κάτι, είχαν συμπληρώσει έντυπο με το ονοματεπώνυμό τους, τον αριθμό ταυτότητας και τη διεύθυνση κατοικίας. Τα ίδια είχαν γίνει και στην προηγούμενη τέτοια διανομή που είχαν κάνει στο Σύνταγμα. H διανομή γινόταν μόνο για Ελληνες. Υπάρχει μια πληροφορία ότι ηλικιωμένη αλλοδαπή που ζήτησε τρόφιμα λέγοντας ότι τα έχει ανάγκη, εκδιώχτηκε από βουλευτή της ΧΑ.
Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε χτες αιμοδοσία στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», με τη συνδρομή Κινητής Μονάδας Αιμοληψίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, παρά τις αντιδράσεις της ΟΕΝΓΕ, της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης και της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), που καλούσαν τις δημόσιες υπηρεσίες αιμοδοσίας να αρνηθούν κάθε συνεργασία.
Η διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ, Ε. Χασαποπούλου - Ματάμη, χαρακτήρισε «ακατανόητες», «απαράδεκτες» και «παράλογες» τις αντιδράσεις των εκπροσώπων των νοσοκομειακών γιατρών, γιατί όπως ανέφερε, οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας της χώρας επιλέγουν ή απορρίπτουν τους αιμοδότες μόνο με βάση επιστημονικά κριτήρια και όχι βάσει χρώματος, φυλής, θρησκευτικών, κομματικών και άλλων πεποιθήσεων. Παράλληλα, σημείωσε, πως ο αιμοδότης υπογράφει δήλωση ότι το αίμα του θα διατεθεί σε οποιονδήποτε ασθενή το χρειαστεί και συμπλήρωσε πως «το "μόνο για Ελληνες" δεν μπορούσε να αποτελεί λόγο ακύρωσης ή αναβολής της αιμοδοσίας, διότι αφορά μόνο τις λεγόμενες "καλύψεις" του συλλόγου και όχι τη διαχείριση του αίματος, που αποτελεί αποκλειστικά και μόνο έργο του προσωπικού των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας».
Φυσικά, η «Χρυσή Αυγή» γνώριζε τη νομοθεσία και τη δεοντολογία σχετικά με την αιμοδοσία. Ομως αυτό που επιδιώκει με κάθε ευκαιρία είναι ρίξει στο λαό, στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα το δηλητήριο του ρατσισμού, να διχάσει τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες και όχι να τους συνενώσει σε μια συμμαχία που θα αντιπαλεύει την επίθεση των μεγαλοεργοδοτών, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μεγαλεμπόρων τους οποίους άλλωστε έχει δηλώσει πως υποστηρίζει σε τέτοιους δύσκολους καιρούς που περνάνε..!
Το αίμα δεν έχει εθνική ή φυλετική σύνθεση
Σε ανακοίνωσή της, η  αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το αίμα δεν έχει εθνική ή φυλετική σύνθεση. Ολοι οι άνθρωποι έχουν το ίδιο αίμα και οι φιάλες που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας χορηγούνται με αποκλειστικά ιατρικά κριτήρια σε όσους έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος. Στην αιμοδοσία δεν επιτρέπεται να υπεισέρχεται κανένα κριτήριο έθνους, φυλής, κόμματος, θρησκείας, κοινωνικής τάξης. Το απεχθέστερο όμως είναι ότι χύνει ρατσιστικό δηλητήριο. Καλούμε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το Υπουργείο Υγείας να παρέμβουν άμεσα για την προστασία της ιερής πράξης της αιμοδοσίας από τον επιχειρούμενο διασυρμό της και να ακυρώσουν την προγραμματισμένη αιμοδοσία της Χ.Α. στα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη , καθώς και κάθε άλλη αιμοδοσία που παραβιάζει τις βασικές αρχές της ιατρικής ηθικής και δεοντολογίας».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP