Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ο λάκκος των λεόντων

Γράφει ο Γιώργος Ιεροδιάκονος
Όταν στις 25/3/1957 έμπαιναν οι πρώτες υπογραφές για την δημιουργία της ΕΟΚ,ελάχιστοι από τους υπογράφοντες μπορούσαν να διανοηθούν πού οδηγούσαν τους λαούς της Ευρώπης. Όμως εκείνοι που κινούσαν εκ του αφανούς τις πρωτοβουλίες, γνώριζαν–και μάλιστα στην παραμικρή λεπτομέρεια- τα βήματα και τους κομβικούς ελιγμούς που έπρεπε να ακολουθηθούν ώστε η Ευρώπη να συρθεί ακριβώς εδώ που επιλαμβάνεται σήμερα: σε ένα υπερσυγκεντρωτικό, τυραννικό, φασιστικό Υπερκράτος!
Όποιος νομίζει πως...
 ο φασισμός έκλεισε οριστικά τον ιστορικό του κύκλο, πλανάται πλάνην οικτράν. Τότε που η κυρίαρχη τάση του ιταλικού σοσιαλιστικού κόμματος σχεδίαζε επί χάρτου την φασιστική ιδεολογία και ταυτόχρονα το επίσης εργατικό κόμμα της Γερμανίας έστηνε την γερμανική εκδοχή του με τον εθνικοσοσιαλισμό, εκείνοι που βυσσοδομούσαν από πίσω ήταν ακριβώς εκείνοι που υποτίθεται ότι πολεμούσε ο φασισμός: οι διεθνείς τραπεζίτες!

Το «όραμα» της Ενωμένης Ευρώπης, εξ άλλου, δεν πρωτοεισάγεται σαν βασική επιδίωξη του ράιχ από τον Χίτλερ, παρά προϋπήρχε αυτού ήδη από πολλές δεκαετίες πριν. Απλώς ο Χίτλερ επιχείρησε να επιβάλει με στρατιωτικούς όρους στους λαούς της Ευρώπης αυτό που επισταμένως προωθούσαν πριν απ’ αυτόν οι Ζαν Μονέ, Ρίτσαρντ Κουντενχοβ-Καλέργκι και Γιόζεφ Ρεντινγκερ, υπό την στενή επίβλεψη και αδρή χρηματοδότηση των τραπεζιτών Μαχ Βαρμπουργκ και Λουί ντε Ρόθτσιλντ. Η Ε.Ε.κατέληξε ένα απέραντο κρεματόριο για τους λαούς της Ευρώπης, ακριβώς διότι αυτός ήταν εξ αρχής ο απώτερος στόχος.
Όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι η σημερινή «κρίση» δεν αποτελεί την τελευταία πράξη του δράματος, μετά τα προηγούμενα κομβικά στάδια, όπως ήταν οι συνθήκες της Λισσαβόνας και του Μάαστριχτ, ώστε να συρθούν οι λαοί στην παθητική αποδοχή μιας Ευρώπης όπως την οραματιζόταν ο Χίτλερ προς όφελος των τραπεζιτών, ή ηλίθιος είναι ή παίζει ηθελημένα τον ρόλο του εκτροφέα των λεόντων. Κι αυτό διότι, στην πραγματικότητα η Ε.Ε. σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εξ αρχής από τους τραπεζίτες και τα τσιράκια τους, ακριβώς για να καταλήξει στο τέλος όπως ο λάκκος των λεόντων. Στον ίδιο μηχανισμό εντάσσεται και το ευρώ, το οποίο επίσης σχεδιάστηκε από τους ίδιους λέοντες, ώστε μέσω αυτού να εξασφαλίζουν την τροφή τους.

Μέσα σ’ αυτό τον λάκκο των λεόντων καλούμαστε εμείς να πάρουμε μια απόφαση.Και το δίλημμα που τίθεται είναι απλό: ή μένουμε και μας τρώνε τα λιοντάρια ή φεύγουμε και επιχωματώνουμε πίσω μας δια παντός τον μακάβριο λάκκο. Άλλες λύσεις δεν υπάρχουν. Ας κλείσουμε επί τέλους τα αυτιά μας στις πλανεύτρες σειρήνες που μας παραμυθιάζουν με το δήθεν «ευρωπαϊκό κεκτημένο» και την Ευρώπη των …λαών. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκό κεκτημένο (ποτέ δεν υπήρξε, παρά μόνο ως τυράκι στη φάκα), η δε Ευρώπη των λαών δεν είναι παρά μια απάτη ολκής.

Ας κλείσουμε τα αυτιά μας και στους Σαμαράδες, τους Βενιζέλους και τους Κουβελήδες,ότι τάχα το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει, αλλά και στους Τσίπρες που φαντασιώνονται αλλαγές στους συσχετισμούς μέσα στην Ε.Ε. Κανένα κλίμα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ και κανένας συσχετισμός. Μέσα στον λάκκο των λεόντων πάντοτε εμείς θα είμαστε η τροφή και πάντοτε οι τραπεζίτες θα είναι τα λιοντάρια, τα οποία ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο έσκαψαν τον λάκκο και μας έριξαν μέσα. Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο χρηματοδοτούν τις κομματικές ηγεσίες με αποστολή να φροντίζουν για την αδιάλειπτη παροχή της τροφής τους.

Σ΄ αυτό το βαθύ χαντάκι, μια διέξοδος υπάρχει μόνο:

ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ!

Να φύγουμε εδώ και τώρα. Και μάλιστα με το πιο πανηγυρικό τρόπο. Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει. Και πράγματι, θα χρειαστεί να ματώσουμε τα δάκτυλα στην αναρρίχηση, θα χρειαστεί να ξαναρχίσουμε από την αρχή, να κοπιάσουμε, να ιδρώσουμε, να ξαναχτίσουμε και να ξαναοργώσουμε πάλι την χέρσα γη εκεί έξω.

Την γη που σκόπιμα και μεθοδικά ξεχέρσωσαν οι λέοντες για να μας κάνουν να φοβόμαστε την ελευθερία μας.

Δεν βρίσκεται μακριά αυτό το «εκεί έξω». Εδώ είναι, κάτω από τα πόδια μας. Είναι η γη μας, η χώρα μας, η πατρίδα μας. Είναι τα ξεχαρβαλωμένα χωράφια μας που ναι μεν θα χρειαστεί κόπος και κάματος για να καρπίσουν πάλι, όμως εκεί έξω ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ!

Μόνο εκεί έξω θα είμαστε ζωντανοί.

Ας αναλογιστούμε λίγο που μας οδηγούν οι λέοντες και οι εκτροφείς τους. Σε έναν αδυσώπητο ζόφο, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς καμία προοπτική ανάκαμψης, χωρίς ζωή, χωρίς αξιοπρέπεια.

Με τα παιδιά μας ή στην ανεργία ή στα σκλαβοπάζαρα του κόσμου και τους γέροντες στον καιάδα.

Οι λέοντες μέσα στην ασφάλεια του λάκκου τους, δείχνουν πλέον κατατρομαγμένοι στο ενδεχόμενο να αποδράσουν κάποια κοπάδια από την λεία τους.


Κι αυτό διότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για το Σύστημα που τόσο μεθοδικά σχεδίασαν και επέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια. Τα πρώτα εμφανή δείγματα ανησυχίας φάνηκαν κατά την αποπεράτωση των εργασιών της λέσχης Μπίλντερμπεργκ στις 3 Ιουνίου 2012, τα οποία αποτυπώθηκαν σε άρθρο της εφημερίδας «Financial Times», που ως γνωστό εκδίδεται ως φερέφωνο της «λέσχης».

Εκεί ο αρθρογράφος, ο Arvin Subramanian, εφιστά την προσοχή των ιθυνόντων να κρατήσουν γερά τα λουριά διότι, λέει,αν η Ελλάδα επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα, θα βιώσει τέτοιου μεγέθους οικονομική ανάκαμψη, που μπορεί να λειτουργήσει κάτι σαν μεταδοτική νόσος και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν την Ελλάδα στην έξοδό τους από το ευρώ. Αυτό το ενδεχόμενο, συνεχίσει ο Subramanian, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση της ευρωζώνης και ίσως, τονίζει, και ολόκληρου του «ευρωπαϊκού Σχεδίου».

Να γιατί όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι βάλθηκαν τον τελευταίο καιρό να κατατρομάζουν τον ελληνικό λαό για τα δεινά, τάχα, που θα υποστεί η χώρα μας αν βρεθεί εκτός ευρωζώνης. Να γιατί ο Σαμαράς και η αριστερο-δεξιά παρέα του αναμασά με τέτοια εκνευριστική συχνότητα τα περί «λόμπι της δραχμής». Να γιατί ο Τσίπρας σπεύδει με τόση εμμονή και ευκολία να διαβεβαιώνει τα μεγάλα αφεντικά, επίσης με εκνευριστική συχνότητα, την προσήλωσή του στο ευρωπαϊκό «όραμα»και στο κοινό μας νόμισμα.

Να γιατί και τα υπόλοιπα «αντιμνημονιακά» κόμματα δεν λένε κουβέντα για τον λάκκο των λεόντων. Να γιατί κι αυτή ακόμα η «εθνικιστική»Χρυσή Αυγή περιορίζει τα βέλη της προς τα ξένα πρόβατα που συναθροίζονται μέσα στον λάκκο, χωρίς να μιλάνε για τον λάκκο αυτόν καθαυτόν. Διότι πίσω απ’ όλους αυτούς τρίζουν τα δόντια οι μεγάλοι λέοντες, που ανησυχούν τα μάλα στο ενδεχόμενο να ξυπνήσουν τα πρόβατα και εκείνοι να χάσουν την τροφή τους.

Όταν βρίσκεσαι μέσα στον λάκκο των λεόντων, αδύναμος και κατατρομαγμένος,όταν βλέπεις κάθε μέρα τους συνανθρώπους γύρω σου να κατασπαράζονται από τα αιμοδιψή αρπακτικά, όταν δεν ξέρεις πότε θα έρθει κι εσένα η σειρά σου, δεν κάθεσαι να διαπραγματευτείς με τους κατακρεουργητές σου με μνημόνια και συμβάσεις.Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να σηκωθείς να φύγεις από το κρεματόριο. Εδώ και τώρα. Διότι μέσα στον λάκκο των λεόντων δεν υπάρχει παρά μονάχα ο θάνατος…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP