Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΣΟΚ! 2.000 παιδιά δεν έχουν να φάνε

Έκκληση προς την Αρχιεπισκοπή έκανε το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας τα στοιχεία 2.000 μαθητών που υποσιτίζονται λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. Η Αρχιεπισκοπή θα βοηθήσει τις οικογένειες των μαθητών αυτών, με τρόφιμα και ρούχα.... Το ζήτημα συζητήθηκε στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των προέδρων των ενοριακών φιλόπτωχων ταμείων, όπου παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος...
Ιερώνυμος. «Δικά της παιδιά» θα κάνει η Αρχιεπισκοπή τα παιδία αυτά, τόνισε ο κ. Ιερώνυμος ενώ απευθυνόμενος στους κληρικούς ζήτησε «να είναι στρατιώτες τούτη την ώρα της κρίσης».

Ο κ. Ιερώνυμος τόνισε πως η Αρχιεπισκοπή θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για το καθένα από αυτά τα παιδιά που αναφέρονται στις λίστες του υπουργείου, «κάνοντάς τα δικά της παιδιά». Ζήτησε, δε, από τους κληρικούς «να είναι στρατιώτες τούτη την ώρα της κρίσης».

3 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Νοεμβρίου 2012 στις 11:55 μ.μ.  

ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΤΑΝΚΣ. ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΞΥΛΟ ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΠΕΡΙ ΕΙΡΗΝΙΚΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ.

ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΑ ΑΣΚΕΙ ΒΙΑ ΟΠΟΤΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ.

ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΙΣΗΣ

ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΙΣΗΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΑΚΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙ ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΑΙ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΣΥΡΡΑΞΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ.

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝΜ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΠΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ 500.000 ΚΟΣΜΟΥ.

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤ, ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ.

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 5:16 μ.μ.  

¨"ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΤΑΝΚΣ" πραγματικά δεν έχει νόημα που απαντώ , βάζω απλά αυτό το σημείο για να δείξω πόσο κακό κάνετε στον εθνικισμό οι "μιλιταριστές" και γιατί η νεολαία ξενερώνει και πάει σε αριστεριστες και τέτοιους.

τώρα για τα υπόλοιπα απο οτι βλέπω εδώ http://www.youtube.com/watch?v=lG0yhtelPeA ή εδώ http://www.youtube.com/watch?v=AjJU9QcbgYQ&feature=related&bpctr=1354117403 (κι ας είναι απο τον βλάκα τον Θεοδωράκη) , τότε δεν υπήρχε κίνδυνος που είχες 20.000 ψηφοφόρους ; ΑΠΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΞΩ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟς ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ.
"ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤ, ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ."

Είσαι εκτός τόπου και χρόνου . Οι εθνικιστες έμπαιναν στα σοβιετ όπως και συμμετείχαν όλα τα εθνικιστικά κόμματα στην Οκτωβριανή επανασταση . το έχει γράψει η Ρόζα Λουξεμπουργκ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ , ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ,ΤΌΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ όπως η μνημονιακή κυβέρνηση.

ερυθρός 28 Νοεμβρίου 2012 στις 5:56 μ.μ.  

Έχει δίκιο ο πρώτος να μην βγαίνουμε έξω μην τυχόν και ΄φαμε χημικά ή πέτρες ή μας φορτώσουν κανέναν νεκρό. Ας περιμένουμε τα τανκς ή τους ΕΛ ή το ξανθο γένος...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP