Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Καπερνάρος: Δεν καλούν τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις τηλεοπτικές συζητήσεις

Την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ώστε να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), τα οποία όπως υποστηρίζει, παρέλειψαν να προβούν σε οποιαδήποτε...

ενέργεια «για τη διασφάλισης της πολιτικής και πολιτιστικής πολυμέρειας και πολυφωνίας στην κρατική τηλεόραση» ζητεί ο βουλευτής του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Βασίλης Καπερνάρος.

Ειδικότερα, ο βουλευτής με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, στρέφεται κατά του ΕΣΡ επειδή, όπως επισημαίνει, «υποστηρίζει θεσμικά τις προσπάθειες στις οποίες προβαίνει η Νέα Ελληνική Τηλεόραση, να χρησιμοποιεί εργολαβικά την επικοινωνία, παραβιάζοντας κατάφωρα τις συνταγματικές διατάξεις και το σύνολο της νομοθεσίας, που ορίζει τις αρμοδιότητες του».

Μάλιστα, ο κ. Καπερνάρος στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς του επισημαίνει πως «οι βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης απολαμβάνουν του έκνομου προνομίου να μονοπωλούν τις συζητήσεις, κατά τη διάρκεια των ενημερωτικών εκπομπών της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης (ΝΕΤ), σε κάθε, δε, περίπτωση, να μετέχουν στις εκπομπές αυτές με ιδιαίτερα μεγάλη συχνότητα».

Αναφέρει δε, ενδεικτικά στην μηνυτήρια αναφορά του πως «ο βουλευτής, με το κόμμα «Νέα Δημοκρατία», κ. Άδωνης Γεωργιάδης, έχει εμφανισθεί σε εκπομπές στην Νέα Ελληνική Τηλεόραση (ΝΕΤ), για το χρονικό διάστημα από τις εκλογές την 17.06.2012 έως και την 13.11.2012, συνολικά έντεκα (11) (!!!) φορές….» ενώ «εκπρόσωποι του κόμματος «ΔΗΜΑΡ», το οποίο στις εθνικές εκλογές της 17.06.2012, έλαβε την έκτη (6η) θέση εκ του συνόλου των επτά (7) κομμάτων, τα οποία και εισήλθαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έχουν εμφανισθεί, από τις εθνικές εκλογές της 17.06.2012 μέχρι σήμερα σε εκπομπές στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση περισσότερες από δέκα φορές».

«Το ΕΣΡ παραβιάζει το καθήκον του»

Ο βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ευθέως εγκαλεί το ΕΣΡ για εξάρτησή του από το εκάστοτε κυβερνών κόμμα, κάτι που συνεπάγεται όπως επισημαίνει, παραβίαση καθήκοντος εκ μέρος των μελών του. Συγκεκριμένα υπογραμμίζει: «Τα πολιτικά κόμματα που έχουν μικρότερη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, είναι πλήρως αποκλεισμένα από κάθε προβολή τους στους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς -τηλεοπτικούς σταθμούς ,ιδίως, δε, στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση. Το ΕΣΡ παγιώνοντας, προφανώς, την εξάρτησή του από το εκάστοτε κυβερνόν κόμμα και την εκτελεστική εξουσία, κυρίως, δε, από τον Υπουργό Τύπου και τις στρατηγικές του, παραβιάζει το καθήκον του να επιδράσει στην πραγματοποίηση της ραδιοτηλεοπτικής επικοινωνίας και του ελεύθερου σχηματισμού γνώμης στη σφαίρα της κοινωνίας και του κράτους. Κυρίως, δε, με την δόλια παράλειψή του να προβεί σε οιαδήποτε ενέργεια, προκειμένου να διαπιστώσει ότι οι απόψεις και οι δραστηριότητές τόσο οι δικές μου, όσο και των λοιπών Βουλευτών του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», δεν προβλήθηκαν ανάλογα από τις εκπομπές πολιτικού περιεχομένου της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP