Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Κυρίτσης σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχετε βαρεθεί με αυτές τις μαλ...; (vid)

Χάνουν συνεχώς την ψυχραιμία τους τα ορφανά του μνημονίου της Δημαρ και προσπαθούν με ψευτομαγκιές να μπερδέψουν τον κόσμο.

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του...


Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, παρουσία και των δύο κυβερνητικών βουλευτών των Τρικάλων, Μιχάλη Ταμήλου της ΝΔ και Γιώργου Κυρίτση της ΔΗΜΑΡ, με τον τελευταίο να εκνευρίζεται έπειτα από αναφορές του πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Χονδρού, για εκείνους που ψήφισαν το «Μνημόνιο 3».

Η συζήτηση στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αφορούσε την εκτροπή του Αχελώου και το φράγμα της Μεσοχώρας και τα πνεύματα άναψαν όταν ο πρόεδρος του Τ.Δ. Μεσοχώρας, Γιώργος Χονδρός συμπλήρωσε τα λόγια του με τη φράση «...λόγω της τεράστιας κρίσης που προκάλεσαν τα μνημόνια και να τα ακούνε αυτά οι φίλοι βουλευτές που είναι στη αίθουσα και υπέγραψαν τα μνημόνια πριν από κάμποσες μέρες...».

Ακολούθησε η οργισμένη αντίδραση από τον Γιώργο Κυρίτση ο οποίος σε έντονο ύφος απάντησε στον κ. Χονδρό «Δεν έχετε βαρεθεί αυτές τις μ.....ς;».
Ακολούθησε μεγάλη αναστάτωση στην αίθουσα με αντεγκλήσεις από διάφορες πλευρές, ωστόσο, στη συνέχεια το κλίμα ηρέμησε και η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά.
Ο ίδιος ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ έδωσε εξηγήσεις για το ξέσπασμά του και, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της περιοχής, τόνισε «Δεν μπορώ να κάθομαι εκεί και να ακούω.... αρκετά ακούω στη Βουλή. Οι κύριοι λοιπόν αυτοί του κόμματος του κ. Χονδρού, στη Βουλή μιλάνε για κρεμάλες. Ποια είναι λοιπόν η ουσία της αντιπαράθεσης; Οι κρεμάλες που λένε....Εκεί πήγαμε να μιλήσουμε για ένα πολύ σοβαρό θέμα που είναι το φράγμα της Μεσοχώρας. Εγώ ανακαλώ τη φράση μου, όμως σ' αυτό τον τόπο πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε τα θέματα σοβαρά, έχουμε κρίση. Και αντί να μιλήσουμε τι κάνουμε, τινάζουμε στον αέρα, όπως είπε ο κ. Χονδρός, το φράγμα, για το οποίο δώσαμε 400 εκ. ευρώ.
Γιατί, για τα συμφέροντα κάποιων;»

«Την έκφραση την πήρα πίσω, την ουσία όμως αυτών που λέγονταν δεν μπορώ να τα πάρω πίσω. Γιατί αυτά που λέγονταν δεν είχαν καμία σχέση με το φράγμα» κατέληξε ο Γιώργος Κυρίτσης.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Με μια ανακοίνωση σε ειρωνικό τόνο αποφάσισε να απαντήσει η Κουμουνδούρου ρωτώντας τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ «τι ακριβώς θεωρεί μαλ.....»

«Δεν θα σταθούμε στο τρόπο που επέλεξε να εκφραστεί ο κ. Κυρίτσης. Ποτέ δεν μας ενδιέφερε και ποτέ δεν κρυφτήκαμε πίσω από την σεμνοτυφία και την σοβαροφάνεια. Θα σταθούμε στην ουσία και θα ρωτήσουμε τον κ. Κυρίτση: Τι απ’ όλα θεωρεί μ.....ς;

α) Τα μνημόνια; β) Τα μέτρα; γ)Το γεγονός ότι τα ψήφισε; δ) Όλα τα παραπάνω μαζί;» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει «Για τον ίδιο μπορεί η ζωή να είναι ένα κακογραμμένο σενάριο αλλά για εμάς είναι μια σκληρή πραγματικότητα».


ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP