Δήλωση Δένδια: Η επέμβαση των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία ήταν πολιτική απόφαση
Η επίθεση των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία
ήταν πολιτική απόφαση. Γιατί ήταν απεργία διαρκείας, γιατί φοβόταν ότι
θα κερδίσει, γιατί ήθελε να στείλει ένα μήνυμα σε όσους τους μπαίνουν
ιδέες.Διαβάστε το τμήμα της συνέντευξης που ανάρτησε στο σάιτ το υπουργείο:
Δημοσιογράφος: Ήταν πολιτική απόφαση η επέμβαση των ΜΑΤ στη...Χαλυβουργία, την επιχείρηση του κ. Μάνεση, στον Ασπρόπυργο;
Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Θα μπορούσα να σας πω όχι, αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Η απάντηση είναι ναι, ήταν μια πολιτική απόφαση.
Δημοσιογράφος: Έχετε μετανιώσει γι’ αυτό;
Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Καθόλου. Αλλά επιτρέψτε μου να το προσδιορίσω. Σας απαντώ με ένα «ναι» για να υπογραμμίσω το εξής: Με ρωτάτε εμμέσως, αν δεν ήσουν εσύ, η αστυνομία από μόνη της θα είχε επέμβει; Σε αυτό απαντώ: ναι, ήταν μια πολιτική απόφαση. Όμως, και σ’ αυτή και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, η απόφαση δεν θα έπρεπε να είναι πολιτική, αλλά μια αυτόματη διαδικασία εφαρμογής του νόμου. Πολυλογώ διότι είναι λεπτή η γραμμή: Αυτό που συνιστά πολιτική απόφαση είναι η σαφής ένδειξη προς την Ελληνική Αστυνομία ότι δεν θα εμποδίζεται να εφαρμόζει το νόμο. Όχι η πολιτική εντολή για το πώς θα εφαρμόζεται ο νόμος.
Δημοσιογράφος: Πάντως πολύ εύκολα θα μπορούσε κανείς να σας ρωτήσει: Παρενέβη η Ελληνική Αστυνομία για να προστατέψει τα συμφέροντα ενός επιχειρηματία απέναντι στους εργαζόμενους, την κέρδισε τη μάχη, και πριν από λίγο καιρό ο κ. Μάνεσης ανακοίνωσε ότι θα κλείσει η Χαλυβουργία. Τώρα θα ξαναπάνε τα ΜΑΤ να ανοίξουν το εργοστάσιο για να μπουν οι εργαζόμενοι να δουλέψουν;
Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Άδικο. Η Ελληνική Αστυνομία τι πρέπει να κάνει; Να εφαρμόζει τη νομιμότητα. Εκεί υπήρχε εισαγγελική παραγγελία. Γι’ αυτό σας λέω, αυτή ήταν η πολιτική εντολή, δεν ήταν «κάνε αυτό», «μην κάνεις εκείνο». Αλίμονό μου αν εγώ μπορώ να πω κάτι τέτοιο στον αστυνομικό. Σας λέω ποιος θεωρώ ότι είναι ο ρόλος μου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου