Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Εδώλιο για Άκη Τσοχατζόπουλο και ακόμη 19 πρόσωπα

Εδώλιο για Άκη Τσοχατζόπουλο και ακόμη 19 πρόσωπα Με την πρόταση για παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου και ακόμη 19 προσώπων μεταξύ των οποίων η πρώην και η νυν σύζυγός του, αλλά και η κόρη του για το κακούργημα της «νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα» ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της ανάκρισης που αφορά...
στις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καραγιάννης με πρότασή του η οποία αριθμεί 350 σελίδες εισηγείται προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 20 εκ των συνολικά 21 κατηγορουμένων στην υπόθεση διακίνησης «μαύρου χρήματος» και ειδικότερα οι:
Άκης Τσοχατζόπουλος, Νίκος Ζήγρας, Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Γιώργος Σαχπατζίδης, Ταλίτα Τσεκούρα, Βίκυ Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Αικατερίνη Σταμάτη, Παναγιώτης Σταμάτης, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Ορατιος Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών και άλλοτε «δεξί χέρι» του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος. Επίσης ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη οι Σπυρίδων Χατζηνικολαου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φώτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.
Αντίθετα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο εκπρόσωπος της offshore εταιρείας Bluebell Ευτύχιος Ατσοπάρδης κρίνοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ενοχής σε βάρος του.
Πάντως, την τελική κρίση για το ποιοι θα καθίσουν στο….σκαμνί του κατηγορουμένου θα έχει σύντομα το Συμβούλιο Εφετών με την έκδοση σχετικού βουλεύματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός υιοθετεί τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα των εισαγγελέων Ελένης Σίσκου και Ευγενίας Κυβέλου καθώς και στα κατηγορητήρια που συνέταξε σε βάρος των εμπλεκομένων ο ειδικός ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής.
Δηλαδή, ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καραγιάννης δέχεται ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος συνέστησε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το “ξέπλυμα βρώμικου χρήματος” το οποίο προήλθε από ” μίζες” που έλαβε ο ίδιος από τα εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο που διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Το εισαγγελικό πόρισμα
Οι παραπάνω κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το πόρισμα-φωτιά που συνέταξαν οι κυρίες Σίσκου και Κυβέλου «διατηρούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην αλλοδαπή, σε περισσότερες χώρες, συνέστησαν και συμμετείχαν σε οργάνωση με σκοπό την διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από το έγκλημα της κατ΄ εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας, τελεσθείσας σε βάρος του δημοσίου. Η οργάνωση αυτή (των ανωτέρω προσώπων) δραστηριοποιήθηκε για εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, μεγαλύτερο της δεκαετίας, πραγματοποίησε πλήθος συναλλαγών για την νομιμοποίηση των εσόδων του ως άνω εγκλήματος και τη συγκάλυψη της δράσης της, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό περισσότερες εξωχώριες εταιρείες διαφορετικών μάλιστα δικαιοδοσιών, δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα και την αλλοδαπή, καθώς και πλήθος τραπεζικών λογαριασμών σε περισσότερες χώρες της αλλοδαπής. Μέσω του πολύπλοκου δικτύου εταιρειών, παρένθετων προσώπων, τραπεζικών λογαριασμών, επαγγελματικών επαφών σε διάφορες χώρες, που με μεθοδικότητα «έστησαν» τα ανωτέρω πρόσωπα, διακινήθηκαν, απεκρύβησαν και τοποθετήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά ενώ, σύμφωνα με όσα εκτίθενται παραπάνω, δεν προκύπτει η κατάληξη, μεγάλων επίσης, ποσών τα οποία προφανώς έχουν στη διάθεση τους τα ανωτέρω πρόσωπα σε τόπο και μορφή που δεν είναι γνωστή….».

Οι μίζες έγιναν….μεζονέτες
Σύμφωνα πάντα με το πόρισμα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος από το Μάιο του 1998 έως τις 7 Ιουνίου 2001 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 16.202.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολάρια ΗΠΑ τα οποία αποτελούν προϊόν παθητικής δωροδοκίας του ίδιου σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR M1. Ακόμη, στις 2 Δεκεμβρίου 2002 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 2.960.225 ελβετικών φράγκων σχετικά με τις συμβάσεις ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΙ (υποβρύχια). Την περιουσία αυτή, όπως περιγράφουν οι εισαγγελείς, την μετέφερε στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας τραπεζικούς λογαριασμούς με δικαιούχους τον εξάδελφό του Νικόλαο Ζήγρα ή τις υπεράκτιες εταιρείες πίσω από τις οποίες βρισκόταν (Blue bell SA, Nobilis και Torcaso).
Την παραπάνω περιουσία, προερχόμενη από «μίζες» μετέτρεψε στη συνέχεια σε:
* Μεζονέτα 402 τμ στο Κολωνάκι μέσω off shore την 1/6/98 (το οποίο φέρεται να πούλησε εικονικά στον Αστέριο Οικονομίδη ο οποίος το μεταβίβασε στη συνέχεια στην Αρετή Τσοχατζοπούλου)
* Μονοκατοικία στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στις 29/11/99
* Αίθουσα 964 τμ στη Λ. Κηφισίας στις 18/11/99
* Αίθουσα 1000 τμ στη Λ. Κηφισίας στις 18/11/99
* 22 θέσεις παρκινγκ στην παραπάνω διεύθυνση
* Ακίνητο στην Κυψέλη στις 17/2/2000
* Διαμέρισμα 60 τμ στην Κυψέλη στις 28/6/04
* Διαμέρισμα 142 τμ στην Κυψέλη στις 28/6/04
Επισημαίνεται ότι τα ακίνητα στη Λεωφόρο Κηφισίας πωλήθηκαν στη συνέχεια από την εταιρεία «Torcaso» στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ.
newsbomb.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP