Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

7 στους 10 στρατιωτικούς δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους! Εκρηκτικό κλίμα

 το είδαμε στην Πατριωτική Αριστερά.
 Η βόμβα των δανείων απειλεί να τινάξει στον αέρα ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Απ΄ αυτή τη διαπίστωση δεν εξαιρούνται οι στρατιωτικοί, για τους οποίους τα στιοχεία είναι συνταρακτικά και πρέπει να αφυπνίσουν πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Πάνω από το 70% των στρατιωτικών έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, την “χρυσή περίοδο” του...

δανεισμού. Οι στρατιωτικοί ήταν μια κοινωνική ομάδα ιδιαίτερα …αγαπητή στις τράπεζες. Σταθερή δουλειά, σταθερό εισόδημα. Γι΄ αυτό και τα δάνεια δίνονταν με εξαιρετική ευκολία.

Με το ξέσπασμα της κρίσης και τις περικοπές των μισθών οι στρατιωτικοί βρέθηκαν στο κενό! Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι 7 στους 10 στρατιωτικούς που έχουν πάρει δάνειο αδυνατούν ή δυσκολεύονται εξαιρετικά να είναι συνεπείς στις πληωμές των δόσεων.

Αυτή η εικόνα κάνει επείγουσα ανάγκη να βρεθεί μία φόρμουλα που θα διευκολύνει τους στρατιωτικούς στην αποπληρωμή των δανείων τους. Οι πληροφορίες λένε ότι στην σύσκεψη που έκανε ο Παναγιωτόπουλος με τους τραπεζίτες, υπήρξε μεν θετικό κλίμα, αλλά διαπιστώθηκε και διστακτικότητα από τη πλευρά των τραπεζών, οτι σε περίπτωση που βρεθεί κάποια μορφή λύσης για τους στρατιωτικούς, θα προκύψουν αιτήματά και από άλλες κοινωνικές ομάδες που ασφαλώς πλήττονται από την κρίση που μετέτρεψε τα δάνεια σε αγχόνη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ ,Ανέστης Τσουκαράκης με δήλωσή του αποτυπώνει το κλίμα που επικρατεί:

"Το αίτημα για ρύθμση των, ληφθέντων από Έλληνες στρατιωτικούς, δανείων ξεκίνησε από το Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, με σχετικό έγγραφό του την 1-10-2011 ( http://sysmed.gr/anakoinoseis/911-epistolh-pros-eet )

Κρατάμε μικρό καλάθι. Άλλωστε είναι συνηθισμένο το βουνό στα χιόνια. Από υποσχέσεις μπουχτίσαμε. Μάθαμε πια. Καμία εμπιστοσύνη και καμία ανοχή. Δεν περιμένουμε τίποτα.

Τα όποια μέτρα ληφθούν θα είναι αφενός ληγμένη ασπιρίνη στον πόνο που προκλήθηκε από τα ίδια πρόσωπα στους Έλληνες στρατιωτικούς και αφετέρου προς όφελος των τραπεζιτών, που δεν φαίνεται να συνδράμουν ισόποσα και ισοκατανεμημένα στην κρίση. Κέρδη θέλουν και κέρδη θα τους δοθούν. Από τα γνωστά θύματα.

Οι στρατιωτικοί (σχεδόν το 100 %), όπως και οι λοιποί Έλληνες πολίτες, λάβαμε, μετά από παρότρυνση των τραπεζιτών, κάθε λογής δάνειο προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις βασικές μας ανάγκες. Βλέπετε ο μισθός είναι τόσο παχυλός που τα δάνεια τα πήραμε «χάριν αστεϊσμού». Έτσι για να έχουμε να δίνουμε το κάτι παραπάνω στις τράπεζες. Να ενισχύσουμε τα κέρδη τους. Να βοηθήσουμε βρε αδελφέ και εμείς λίγο το τραπεζικό σύστημα. Υπομονή όμως. Είναι σίγουρο ότι η ιστορία θα αποδώσει «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP