Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Συγκέντρωση των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά αύριο στην πλατεία Κλαυθμώνος

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιούν την Τετάρτη 9/1 οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι στο... άλλοτε μεγάλο ναυπηγείο διεκδικούν:

• την άμεση άρση της εκ περιτροπής εργασίας
• την καταβολή των οφειλομένων στο σύνολο των εργαζομένων
• την επαναλειτουργία του Ναυπηγείου

Παράλληλα, κάνουν έκκληση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του ότι θα υπάρξει βιώσιμη λύση για τα ναυπηγεία.

Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα το μεσημέρι το ΔΣ του Σωματείου παρέδωσε επιστολή-απάντηση στο κάλεσμα της εταιρίας για εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας μιας ημέρας την εβδομάδα για νέο τρίμηνο (9-1-2013 έως 31-3-2013).

Με την επιστολή του το Σωματείο γνωστοποίησε στη διοίκηση ότι δεν θα λάβει μέρος στην διαβούλευση «διότι δεν έχει κανένα νόημα να συμμετέχουμε σε διαδικασίες όπου οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί».

«Δεν περιμέναμε να βρούμε λύση από τη στιγμή που εκπρόσωποι της εταιρίας ήταν ο κ. Καρδαράς και ο προσωπάρχης μας κ. Συρίγος. Λύση στο πρόβλημά μας περιμένουμε να δοθεί από την κυβέρνηση. Μέχρι και σήμερα, οι αρμόδιοι υπουργοί δεν κάλεσαν ακόμη, όπως μας έχουν υποσχεθεί εδώ και 6 μήνες, τον ιδιοκτήτη της εταιρίας μας. Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας είναι το τίμημα να το πληρώσουν οι εργαζόμενοι με νέο τρίμηνο εκ περιτροπής για το νέο έτος. Ας σταματήσει επιτέλους η κοροϊδία και των δύο πλευρών. Ας αναλάβουν η κυβέρνηση και η εταιρία της ευθύνες τους.

Οι εργαζόμενοι, λειτουργώντας για ακόμη μια φορά υπεύθυνα, με τη λήξη του τρίτου τριμήνου εκ περιτροπής εργασίας για το 2012, προσήλθαν κανονικά στην εργασία τους από την πρώτη εργάσιμη του νέου έτους και περίμεναν την εργοδοσία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, οι οποίες δεν είναι άλλες από:

? Τη μεταφορά του προσωπικού με λεωφορεία (που δεν έγινε)
? Πληρωμές εργαζομένων
? Εντολή χρέωσης για εργασία στα υποβρύχια

Σε όλα τα παραπάνω αδιαφόρησε προκλητικά και απάντησε στις εκκλήσεις των διευθυντών της ότι δε θα πραγματοποιήσει καμία εργασία στα υποβρύχια, καμία πληρωμή των οφειλομένων προς τους εργαζόμενους και θα εφαρμόσει εκ νέου το μέτρο της εκ περιτροπής έως ότου πάρει χρήματα από την κυβέρνηση.

Από την άλλη, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή για την ανάκτηση από το Δημόσιο των παράνομων προσχώσεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου, η οποία καταλήγει γράφοντας ότι:

«Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να τονίσουμε για μια φορά ακόμη την πάγια θέση μας, που δεν είναι άλλη από:

• Ενιαίο Ναυπηγείο με όλες τις δραστηριότητες.
• Και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων του τροχαίου υλικού.

Επιμένουμε στη θέση μας ότι για να δοθεί οριστικό τέλος στο πρόβλημά μας η λύση είναι πολιτική και την έχει στα χέρια της η κυβέρνηση. Επιτέλους, ο Πρωθυπουργός της χώρας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, που κατά καιρούς έχει εξαγγείλει για βιώσιμη λύση στη ναυπηγική βιομηχανία.

Ωστόσο, έχουν περάσει 4 μήνες από τότε που δόθηκαν αυτές οι δεσμεύσεις και καμία λύση δεν έχει δοθεί με τους υπουργούς να ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, ενώ οι εργαζόμενοι εξαθλιώνονται όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Κάνουμε έκκληση στον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες για να μπει ένα τέλος στο μαρτύριο που βιώνουμε εδώ και 1 χρόνο».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP