Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Κάλεσμα της ΠΕΝΕΝ στους ναυτικούς για απεργιακές κινητοποιήσεις


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΕΝΕΝ αναφέρει:


«Με την γνωστή κυβερνητική πλειοψηφία της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) ψηφίστηκε στις 11/1/2013 το φορομπηχτικό νομοσχέδιο με το οποίο λεηλατείται ακόμη... περισσότερο το ήδη μειωμένο εργατικό και λαϊκό εισόδημα.

Ταυτόχρονα στο ίδιο νομοσχέδιο ψηφίστηκε και το άρθρο 1 παρ. 8 με το οποίο αυξάνονται από 1/1/2013 ο φόρος στις αμοιβές που αποκτούν οι αξιωματικοί και το κατώτερο πλήρωμα του Εμπορικού Ναυτικού από την παροχή υπηρεσιών σε εμπορικά πλοία, θα υπολογίζεται με αναλογικό συντελεστή 15% για τους αξιωματικούς και 10% για τα κατώτερα πληρώματα. Σημειώνουμε ότι έως τώρα ο συντελεστής φορολόγησης για τους αξιωματικούς ήταν 6% και για τα κατώτερα πληρώματα 3%.

Με τον τριπλασιασμό της φορολογίας των Ναυτικών είναι χαρακτηριστικό να υπογραμμίσουμε ότι η φορολογία που θα πληρώνει πλέον με τον νέο συντελεστή φορολογίας Πλοίαρχος και Α΄ Μηχανικός θα είναι η ίδια σε ετήσια βάση με την φορολογία που πληρώνει ένας εφοπλιστής ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του ένα πλοίο 38.000 κόρων με ηλικία 15 ετών!!!

Το παράδειγμα αυτό δείχνει πόσο κοινωνικά ανάλγητη και ταξική είναι η βάρβαρη πολιτική σε βάρος των Ναυτεργατών που ακολουθεί η τρικομματική κυβέρνηση που τα τελευταία χρόνια έχει συντρίψει τα κοινωνικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των Ναυτεργατών.

Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι είναι πελώριες οι ευθύνες του αρμόδιου Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μουσουρούλη ο οποίος στην τελευταία συνάντηση στις 30/10/2012 με την Διοίκηση της ΠΝΟ ανέφερε ότι «η αύξηση της φορολογίας που θα επιβληθεί στους Ναυτικούς δεν θα δυσαρεστήσει την ΠΝΟ», η οποία ως γνωστόν απέφυγε όλο αυτό το διάστημα να προχωρήσει σε αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις πιστεύοντας ίσως τις παραπάνω υποσχέσεις του ΥΝΑ.

Οι ευθύνες της χρεοκοπημένης ηγεσίας και πλειοψηφίας της ΠΝΟ απέναντι στον Ναυτεργατικό μας κόσμο είναι τεράστιες αφού με την ακολουθούμενη τακτική της συμβάλλει στην υλοποίηση της εφοπλιστόδουλης γραμμής και στρατηγικής της κυβέρνησης και του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Η ΠΕΝΕΝ και ο εκπρόσωπός της στην συνεδρίαση της ΠΝΟ στις 19/12/2012 πρότεινε την άμεση πραγματοποίηση αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων επισημαίνοντας τον κίνδυνο να ψηφισθεί το φορολογικό νομοσχέδιο χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αγωνιστική αντίσταση των Ναυτεργατών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η θέση της ΠΕΝΕΝ για αγώνες διατυπώνεται σταθερά και συστηματικά τους τελευταίους 6 μήνες.

Επίσης δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά γιατί και οι δυνάμεις του εργοδοτικού, κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού αρνούνται πεισματικά κάθε φορά με διάφορες αβάσιμες δικαιολογίες την ρεαλιστική αυτή πρότασή μας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ θεωρεί μονόδρομο την άμεση προσφυγή των Ναυτεργατών σε αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις προκειμένου να εμποδίσουμε με τον αγώνα μας την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του ΥΝΑ (και όλων των αντιναυτεργατικών μέτρων) με το οποίο ο Υπουργός και η τρικομματική κυβέρνηση κατ’ εντολή των εφοπλιστών ενταφιάζουν τις ΣΣΕ που ως θεσμός κατοχυρώθηκε με τους αγώνες και το αίμα των Ναυτεργατών.

Τέλος απαιτούμε την απόσυρση του νόμου – σκούπα της κυβέρνησης και του ΥΝΑ κ. Μουσουρούλη ο οποίος εργολαβικά έχει αναλάβει τον ρόλο του υπερασπιστή των εφοπλιστικών θέσεων και απαιτήσεων καθώς επίσης (χωρίς ίχνος ντροπής) έχει καταντήσει σε νεκροθάφτη των δικαιωμάτων του Ναυτεργατικού μας κόσμου και στον χειρότερο απολογητή της εφοπλιστικής ασυδοσίας.

Οι Ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, και ο λαός επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ να ανατρέψουν αυτήν την άθλια αντιλαϊκή πολιτική και την κυβέρνηση που υπηρετεί πιστά τις αξιώσεις της τρόικας και του μεγάλου κεφαλαίου».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP