Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Τηλεπικοινωνίες , διαδίκτυο - Οι τελευταίες "πινελιές" στον καμβά του Δ΄Ράϊχ

Από το  Κλασσικοπερίπτωση
Είναι πλέον εμφανές ακόμα και σε εκείνους που πρίν λίγα χρόνια μας κατηγορούσαν ως ευφάνταστους συνωμοσιολόγους, ότι οι κοινωνίες της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου, οδηγούνται όλο και πιο γρήγορα σε ένα παγκόσμιο καθεστώς απόλυτης τυρρανίας το οποίο δεν θα περιορίζεται απλώς στην ισχύ της επιβολής αλλά....
θα διαχειρίζεται και θα ελέγχει την ελευθερία των πολιτών τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο

Η πολιτική εξουσία ήδη έχει μεταβιβασθεί (κατά την διατυπωμένη προσδοκία του Ροκφέλερ) στις "αγορές", δηλαδή σε μια "υπερεθνική ελίτ" , η οποία έχει πλέον καθορίσει ποιοί θα ζήσουν και κυρίως πως θα ζήσουν σε αυτό το "νέο" παγκόσμιο σύστημα.

Έτσι λοιπόν η πολιτική , ο πολιτισμός και η οικονομία εντάχθηκαν στην σπονδυλική στήλη ενός καθ΄όλα δαιμονοειδούς παγκόσμιου "οργανισμού" και ενόσω έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η κατάργηση των εθνων - κρατών με την αντικατάστασή τους απο ηπειρωτικές "ενώσεις" ( Ε.Ε . ΗΠΑ κλπ), οι ηγέτες αυτής της οικουμενικής πλανηταρχίας, βάζουν σε λειτουργία κάθε υποδομή της "ηλεκτρονικής τους διακυβέρνησης" στην οποία φυσικά εντάσσουν όχι μόνο την ψηφιακή ταυτοποίηση του κάθε κατοίκου της γής (ταυτότητες κλπ) αλλά κάθε μέσο τηλεπικοινωνίας μη εξαιρουμένου φυσικά και του διαδικτύου.

Ως προς τις τηλεπικοινωνίεςκαι το διαδίκτυο έχουμε ήδη δεί δεκάδες θεσμικές παρεμβάσεις και αλλαγές μέσω των οποίων έχει καταργηθεί ακόμα και με την προσχηματική του μορφή το απόρρητο των επικοινωνιών και η προστασία της ιδιωτικότητας.

Αυτό που είχε απομείνει ήταν η "ενοποίηση" όλων των επί μέρους εταιρειών - παρόχων τηλεπικοινωνιών και ίντερνετ.

Με πρόσχημα πάλι την οικονομία και την "κρίση" το ευρωπαϊκό τμήμα αυτής της αόρατης (προς το παρόν) παγκόσμιας κυβέρνησης φαίνεται ότι θα προχωρήσει σύντομα στην ενοποίηση και αυτής της "κατακερματισμένης" αγοράς - προσφοράς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών,, πράγμα που ασφαλώς θα κάνει την "δουλειά" τους απείρως πιό έυκολη και ..αποδοτική.

Ας δούμε τι λέει το "ρεπορτάζ" :

Αλλάζουν τα πάντα σε τηλεφωνικές συνομιλίες και internet!
Ο ευρωπαϊκός επίτροπος Χ. Αλμούνια με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ομίλων της Ευρώπης, όπως Deutsche Telekom, France Telecom, Telecom Italia και Telefonica, μελετούν την δημιουργία πανευρωπαϊκού δικτύου υποδομής που θα έχει καταναλωτικά οφέλη, όπως ενιαία τιμολόγηση για τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και internet σε όλη την Ευρώπη.
Διαβάστε το άρθρο των Financial Times με τίτλο : Telecoms: Στο δρόμο για πανευρωπαϊκό δίκτυο
''Τα κορυφαία στελέχη των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιών μελετούν την δημιουργία πανευρωπαϊκού δικτύου υποδομής, που θα ενώσει τις κερματισμένες εθνικές αγορές, μετά τις προτροπές των Βρυξελλών να μελετήσουν τα πλέον δραστικά μέτρα.
Η ιδέα της συγκέντρωσης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, αναδύθηκε σε ιδιωτική συνάντηση του επιτρόπου ανταγωνισμού της ΕΕ Joaquín Almunia με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ομίλων της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων Deutsche Telekom, France Telecom, Telecom Italia και Telefonica.
Σύμφωνα με πολλούς παράγοντες των συνομιλιών, οι παρευρισκόμενοι...
έφυγαν από την σύνοδο με σκοπό να μελετήσουν την ιδέα, δεδομένου ότι η διασπαρμένη αγορά της Ευρώπης τούς δυσκολεύει στον ανταγωνισμό. Οι εταιρίες, που κυριαρχούν στην αγορά της ΕΕ μέσα από ποικίλες εθνικές θυγατρικές, έχουν υποστεί τις συνέπειες των ευρύτερων οικονομικών δυσκολιών στην ήπειρο και αντιμετωπίζουν προκλήσεις από ανταγωνιστικούς διεθνείς τεχνολογικούς ομίλους, που χρησιμοποιούν τα δίκτυά τους.
«Οι πάροχοι εξέφρασαν αίσθηση έντονης αναστάτωσης και συμφώνησαν να καταθέσουν εποικοδομητικές ιδέες για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει μια ευρωπαϊκή αγορά,» δήλωσε στέλεχος που μετέχει στις συνομιλίες. «Αντιρρήσεις δεν θα υπάρξουν από την Ευρώπη, αλλά θα υπάρξουν από τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές των 27».
Η καθιέρωση μιας συμφωνίας για κοινή συμμετοχή σε πανευρωπαϊκό δίκτυο, θα είναι γεμάτη οικονομικές και τεχνολογικές δυσκολίες, με δεδομένες τις μυριάδες διαφορές στις υποδομές και τις εθνικές ρυθμίσεις. Αλλά θα φέρει την ευρωπαϊκή αγορά σε καλύτερη ευθυγράμμιση με τις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας, που διαθέτουν από 3 ή 4 μεγάλους ομίλους. Επίσης θα έχει καταναλωτικά οφέλη, όπως ενιαία τιμολόγηση για τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και ιντερνέτ σε όλη την Ευρώπη.
Ο κ. Almunia έχει κρατήσει σκληρή στάση εναντίον των εθνικών συγχωνεύσεων, που μειώνουν τον ανταγωνισμό. Έχει δείξει όμως ότι είναι πιο ανοιχτός σε διακρατικές ενώσεις, που θα βοηθήσουν να δημιουργηθεί μια ενιαία αγορά στην ΕΕ, η οποία θα παράγει διακρατικές υπηρεσίες και θα καθοδηγήσει τις ψηφιακές επενδύσεις.
Τον Δεκέμβριο, ο κ. Almunia δήλωσε ότι ίσως υπάρχουν «κι άλλοι τρόποι εκτός από τις συγχωνεύσεις για να δημιουργηθούν κέρδη στην αποδοτικότητα των παρόχων, όπως συμφωνίες κοινής χρήσης δικτύων.»
Παρά τα όποια εμπόδια, κορυφαίοι παράγοντες του κλάδου δηλώνουν ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία που ξεκίνησαν οι συνομιλίες στην βιομηχανία τηλεπικοινωνιών, η οποία προσπαθεί να αντεπεξέλθει στην μακροχρόνια μείωση των εσόδων, σε μια κρίσιμη περίοδο για τις νέες επενδύσεις στην επόμενη γενιά κινητής τηλεφωνίας και την πρόσβαση μέσω οπτικών ινών.
Μια ιδέα που έχει σχηματοποιηθεί μετά την συνάντηση, είναι η δημιουργία μια νέας δομής “newco” που θα συνενώσει τις υποδομές των δικτύων των επιχειρήσεων, μαζί με τα χρεόγραφα που σχετίζονται με αυτά τα ενεργητικά.
Το νέο αυτό εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί σε βάση χονδρικής από όλους τους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους, και μπορεί να περιέχει οικονομικά κίνητρα για την αποζημίωση όσων συμμετέχουν στο δίκτυο. Θα έχει επίσης καλύτερη πρόσβαση στα κεφάλαια, τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά, ώστε να «χτίσει» πάνω στην επόμενη γενιά δικτύων ινών''.
Πηγή Euro2day - Newsit

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP