Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Η ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

Πέρα απ αυτό βέβαια η αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι απλά θέμα προσώπων αλλά πολιτικής αντίληψης της καπιταλιστικής κρίσης. Η όποια συνταγή στα πλαίσια του καπιταλισμού είναι καταδικασμένη σε αποτυχία
συμμορια Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Είναι καταπληκτικό να παρακολουθεί κανείς τους χειρισμούς της μεγάλης κυπριακής κρίσης από την έναρξη της, όπως τους έκανε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας, κ Αναστασιάδης, ο γνωστός σαν...
«Αναν»στασιάδης, ο οποίος κυριολεκτικά ενταφίασε την χώρα του όπως είχε κάνει λίγα χρόνια πιο πριν ο Έλληνας συνάδελφος του, Γεώργιος Παπανδρέου. Ο κύκλος των προδοτών έχει κλείσει με τον πιο τραγικό τρόπο και ο ελληνισμός γκρεμοτσακίστηκε με τον χειρότερο τρόπο.
Ενώ αυτό ο κύριος γνώριζε ότι στο ευρωγκρούπ θα έθεταν θέμα για τις κυπριακές τράπεζες, ενώ ήξερε ότι το επιβαλλόμενο από την ευρωγερμανική κλίκα κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων δεν μπορούσε να περάσει γιατί δεν είχε τον απαραίτητη κοινοβουλευτικό συσχετισμό, ενώ γνώριζε ότι οι Ρώσοι αφ’ ενός δεν ήταν προετοιμασμένοι για αυτή την εξέλιξη και αφ’ ετέρου δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις μαζί του και είναι φοβερά δύσπιστοι και δικαιολογημένα με την κόμμα του, υπέγραψε την εθνοκτόνο συμφωνία στις Βρυξέλες, η οποία ήταν και η θανατική καταδίκη της Κύπρου, μια εθνική συμφορά χειρότερη από τον Αττίλα του 1974.
Αλλά δεν έφτανε αυτό. Προηγουμένως ο κύριος αυτός αφού ξεγέλασε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τους Κυπρίους, όπως έκαναν και στην Ελλάδα οι συνάδελφοι του, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, και υπέκλεψε τις ψήφους του κυπριακού λαού, συνέχισε το θέατρο του όταν γύρισε πίσω στην Λευκωσία από τις Βρυξέλες και με ένα δακρύβρεκτο διάγγελμα καρμπόν των διαγγελμάτων των δικών μας πουλημένων πολιτικών, ζήτησε από τους Κυπρίους να υπογράψουν οι ίδιοι την εθνική τους αυτοκτονία. Και στη συνέχεια έκανα το απίστευτο, αρνούμενος να ψηφήσει αυτά που ζήτησε ο ίδιος να επιβληθούν στον κυπριακό λαό.
Και ενώ με αυτόν τον τρόπο κατέστρεφε την χώρα του συνεχίζοντας τον έργο του προκάτοχου του κ Χριστόφια, του Καταστρόφια της Κύπρου, έστησε και το θέατρο των δήθεν διαπραγματεύσεων με την Μεγάλη Ρωσία που θα έσωζε την Κύπρο. Αλλά τι να σώσουν οι Ρώσοι όταν βρεθήκαν προ τετελεσμένων μέτρων και όταν ο υπουργός οικονομικών της Κύπρου, εκείνος ο ανεκδιήγητος κ Σαρρής, όταν πήγε στην Μόσχα ουσιαστικά ήταν χωρίς προτάσεις τηρώντας μόνο τα προσχήματα ; Μόνο ηλίθιοι θα προχωρούσαν σε επιχείρηση διάσωσης της Κύπρου όταν η ίδια είχε υπογράψει την θανατική της καταδίκη.

Από την άλλη μεριά η Ελλάδα, για άλλη μια φορά έδειξε την προδοτική της συμπεριφορά. Εδώ και τρία χρόνια την Ελλάδα αυτοί που την κυβερνούν το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ικανοποιούν τις καταστροφικές ορέξεις των Μέρκελ- Σόιμπελ που οδηγούν την Γερμανία με το Δ Ράιχ σε μια νέα παγκόσμια σύγκρουση με την μεγαλομανία τους να κυριαρχήσουν παγκοσμίως. Τα γερμανικά όργανα της Αθήνας, το πρώτο που έκαναν δεν ήταν να στηρίξουν με κάθε μέσο την δοκιμαζόμενη Κύπρο μέσα στο Ευρωγκρούπ, όπως είχαν υποχρέωση σαν ένα κομμάτι του ελληνισμού, αλλά να δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να αρπάξουν τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, δίνοντας το μήνυμα ότι το θέμα έχει πλέον κλείσει και ότι η Κύπρος έχει καταστραφεί. Καμία ελληνική φωνή δεν ακούστηκε στα Βρυξέλες για το έγκλημα που γίνονταν κατά της Κύπρου.

Εκείνο που απομένει τώρα και είναι το μόνο ελπιδοφόρο, είναι η άμεση αποχώρηση της Κύπρου από την ευρωζώνη, η εκκαθάριση των κυπριακών τραπεζών για να αναδειχτεί ποιος φταίει για την σκανδαλώδη χρεοκοπία τους και η έναρξη μιας νέας οικονομικής πορείας όπως έγινε το 1975, αυτή την φορά όμως πιο αισιόδοξη καθώς υπάρχει και το στοιχείο των ενεργειακών κοιτασμάτων. Το ευρω ήταν η μεγαλύτερη εθνική συμφορά και για την Κύπρο αλλά και για την Ελλάδα και αυτοί που μας έβαλαν εκεί μέσα θα πρέπει να το πληρώσουν πολύ ακριβά.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP