Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΔΙΚΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ !

ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
Ομόφωνα αποφασίστηκε η απαλλαγή Παπανδρέου απο τους τηλε-δικαστές του ΣΚΑΪ (γάϊδαρο) με ονομαστική στοχοποίηση και δημόσια απαξίωση δια του εδράνου της εκπομπής τους κατά του "αργόσχολου" πολίτη που τόλμησε να φανταστεί ισονομία στην Ελλαδική "δημοκρατία" επικαλούμενος...
το Σύνταγμα.

Η απόφαση πού έλαβε χώρα επι ακροατηρίου πανελλαδικής εμβέλειας και εξεδόθη για λογαριασμό του Ελληνικού κοινοβουλίου αφορά την σύμφωνη γνώμη "εισαγγελάτου και τηλε-ανακριτών" για τη ΜΗ άρση ασυλίας σε υπόθεση που εστάλη στη βουλή απο τη δικαιοσύνη
και αφορά δικογραφία κατά του Γ. Παπανδρέου για την εκλογική περίοδο 2009 ...

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την δικογραφία, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου διώκεται για τα αδικήματα της εξαπάτησης εκλογέων και έταιρης αξιόποινης πράξης κατά του εκλογικού σώματος όπως προκύπτει απο τις προεκλογικές δεσμεύσεις - υποσχέσεις του. Καθώς επίσης και το αδίκημα της εις γνώσην του διασποράς ψευδών ειδήσεων με ενδεχόμενο δόλο αφού προκύπτει το όφελος των πράξεων του απο την σκόπιμη παραπλανήσει και κατα συνέπεια εξαπάτηση του λαού με στόχο την ανάληψη της εξουσίας. Η δικογραφία βασίζεται στην περίφημη φράση «λεφτά υπάρχουν», πάνω στην οποία στήθηκε η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ για τις εθνικές εκλογές του 2009.

 Για όσους δεν θυμούνται, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το «λεφτά υπάρχουν» είχε αποτελέσει λάβαρο των Μέσων Μαζικής Ε(ξ)ημέρωσης τα οποία εξαπατούν συλλήβδην τον Ελληνικό Λαό, υποστηρίζοντας τα αμοιβαία συμφέροντα της διαπλοκής τους με το σύστημα. Έτσι κατέλαβε τον πρωθυπουργικό θώκο και αυτός ο εκλεκτός του κατεστημένου Τζέφρυ, για να "σκάσει" η περίφημη υπόθεση του υπουργοποιημένου συνεργάτη του Παπακωνσταντίνου που άναψε ουσιαστικά το πράσινο φώς για να δυσφημίσει τη χώρα στα πέρατα της γης ο δήθεν "ειλικρινής" αμερικανοτραφής.  Κάπως έτσι ξέσπασε η διεθνή μιντιακή καταιγίδα κατά των Ελλήνων και του δόθηκε η δυνατότητα να υλοποιήσει τα σχέδια των ξένων αφεντικών του δένοντας χειροπόδαρα τη χώρα σε μνημόνια και παραδίδοντας αιχμάλωτη στην δοσο-εξάρτηση και στους διεθνείς τοκογλύφους.

Στο σημείο να ενημερώσουμε τους αναγνώστες πως το βίντεο που ακολουθεί είναι για γερά νευρά και η παρακολούθηση του συνίσταται με προσωπική σας ευθύνη.
ΣΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ - ΤΗΛΕΔΙΚΑΣΤΕΣ
Στο βίντεο ντοκουμέντο που ακολουθεί να δείτε αναλυτικά ολόκληρη τη διαδικασία της τηλεδικής που προαποφάσισε το αποτέλεσμα για λογαριασμό του Ελληνικού κοινοβουλίου προκειμένου να αποτραπεί κάθε περίπτωση άρσης ασυλίας για την δικογραφία που εστάλη στη βουλή κατά του Γ. Παπανδρέου.

Αξίζει να παρατηρηθεί ο τρόπος διαχείρισης
της υπόθεσης απο τους τηλε-δικαστές μέσα απο σκηνοθετημένες πάσες, φραστικές παλινωδίες και αμφιταλαντεύσεις για λόγους δήθεν αντικειμενικότητας , στην προσπάθεια τους οι θέσεις τους να περάσουν στο κοινό ως μασημένη τροφή έτοιμη προς αναπαραγωγή στα... καφενεία.

Στα πλαίσια του σεναρίου της εκπομπής ο μεροληπτικά - αμερόληπτος  Εισαγγελάτος αρχικά παριστάνει πως αναρωτιέται για το τι άραγε θα ψηφίσουν τα κόμματα σχετικά με την άρση ασυλίας Παπανδρέου,  για να λάβει την απάντηση απο τον "πολιτικώς ενάγοντα" Χ. Κούτρα: " φαντάζομε οτι δεν θααα ... " .  Απο το σημείο αυτό στη σέντρα βγαίνει το τηλε-παράθυρο Νο 4 για να πεταχτεί ο Χ.Μέγας και να απαγγείλει το συμπέρασμα-απάντηση και προς τους δύο σχετικά με τον πολίτη που τόλμησε να μηνύσει τον Παπανδρέου : " πάντως , ο κ.Πολίτης ΚΕΡΔΙΣΕ , τρία λεπτά δημοσιότητας".  Την πάσα αυτή παίρνει ο Εισαγγελάτος για να συμφωνήσει με την σειρά του και να συμπληρώσει πως αυτό που έπραξε ο πολίτης και έφθασε σε σημείο να αναφερθεί εγγράφως με μηνυτήρια αναφορά του προς τη δικαιοσύνη δεν είναι τρόπος.

Στο σημείο αυτό η τηλεδίκη εισέρχεται πλέον στο ... "επι της ουσίας" και ο Εισαγγελάτος αγορεύει απο εδράνου:  " κι εγώ έχω επικρίνει τον κ.Παπανδρέου αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος,  γιατί έτσι δεν θα βγάλει πουθενά".

Κατα τον Εισαγγελάτο δηλαδή , ο πολίτης μπορεί να επικρίνει τους πολιτικούς αλλά μονόν ψιθυριστά συμβιβασμένος στη μιζέρια της καθημερινότητας τους και χωρίς εντάσεις που ενοχλούν το καθεστώς. Δεν είναι λύση η προσφυγή στη δικαιοσύνη για
τους πολίτες, ο τρόπος αυτός κατά τον Ν. Ευαγγελάτο δεν βγάζει πουθενά. (καλά που το ξεστόμισε κι αυτό).

Τα ... γέλια αρχίζουν στην σε δευτερόλεπτα μεταστροφή του παραληρήματος Ευαγγελάτου , όταν αντιλαμβανόμενος πως με τις μπαρούφες του απαξιώνει το θεσμικό κράτος που δουλειά του είναι να προασπίζεται ... και πριν καν τελειώσει τη φράση του... κάνει τούμπα 360 μοιρών και ...(απο το δεν βγάζει πουθενά) στρίβει δήθεν υπερ του πολίτη για να ευλογήσει την ύπαρξη των θεσμών διορθώνοντας: "Αλλα ... ο πολίτης φέρνει το πολιτικό προσωπικό σε μια δυσμενή θέση, δηλαδή (στρίβει και πάλι αναρωτούμενος) οι νεοδημοκράτες βουλευτές θα πάνε να ψηφίσουν να ΜΗΝ αρθεί η ασυλία Παπανδρέου;"

Στο σημείο αυτό πετιέται απο το τηλεπαράθυρο Νο1 ο εντεταλμένος της Νέας Δημοκρατίας Τ.Χατζής για να επιβεβαιώσει ..." εμ βέβαια, τι θα ψηφίσουν βρε Νίκο ; ...μα είναι δυνατόν τώρα;"  (να ψηφίσουν άρση ασυλίας για τον Παπανδρέου ;)

Ο Ευαγγελάτος χαμογελά πίσω απο το δάχτυλό του όταν πετιέται απο την ύπνωση το παράθυρο Νο2 (εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ) που σύμφωνα με την κομματική γραμμή που προασπίζεται επιβάλλεται να διαπληκτίζεται στις οθόνες με τον νεοδημοκράτη "αντίπαλο" Τ.Χατζή. Αυτή τη φορά όμως η εντεταλμένη του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Καλογεροπούλου πετάχτηκε για να συμπληρώσει τον Χατζή και αναφερόμενη στην "κατάπτυστη" μήνυση του πολίτη εκτόξευσε επικοινωνιακή ρουκέτα "... είναι τραβηγμένο , τόσα έχουμε ακούσει .. το λεφτά υπάρχουν μας πείραξε ; "  (!)

Το νεοδημοκρατικό φερέφωνο συμπληρώνει το εγκώμιο υπέρ απαλλαγής Παπανδρέου:
" Όσο κι αν έχουμε κάνει κριτική στον κ.Παπανδρεόυ έχει εξηγήσει τι εννοούσε μ'αυτο πολλάκις"  ... ο "λαϊκός υπερασπιστής" Εισαγγελάτος παριστάνει αυτή τη φορά τον αντίλογο και τη φωνή του λαού : " εντάξει,  εμένα (ο Παπανδρέου) δεν με έχει πείσει πάντως"
- Χατζής " ούτε κι εμάς μας έπεισε , το'χει εξηγήσει πάντως" κι ενώ δίδεται η πάσα στον  Χ.Κούτρας να "εξηγήσει" τι εννούσε ο ΓΑΠ με τη φράση "λεφτά υπάρχουν" ... το παράθυρο Νο4 πετιέται απο τη γωνία να συμπληρώσει την υπερασπιστική γραμμή Παπανδρέου προασπιζόμενο τα τραπεζικά συμφέροντα, λέγοντας πως εάν οι πολίτες δεν είχαν βγάλει τα χρήματα τους εκτός Ελλάδος  την τριετία 2010-2012 τα πράγματα θα ήταν δήθεν διαφορετικά ... (!) (!)

ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ

Εδώ οι Έλληνες ομολογιούχοι εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους στο Ελληνικό κράτος και αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος απατεώνας καταστρέφοντας στην κυριολεξία τους ανθρώπους αυτούς, κι ο Χ.Μέγας (απο το παράθυρο Νο4) θέλει να μας πείσει πως φταίνε οι πολίτες που απέσυραν τις μικροκαταθέσεις τους απο τις τράπεζες οταν όλοι οι μεγαλοκαρχαρίες έβγαλαν τα χοντρά πακέτα στο εξωτερικό ;; Όταν ο κράτος της διαπλοκής έψαχνε το στικάκι σε συρτάρια, η λίστα Λαγκάρντ χάθηκε κι ο σύζυγος της Μπακογιάννη ακόμη να δώσει εξηγήσεις για το τι απέγινε με εκείνο το περίφημο εκατομμύριο ευρώ που ξέχασε να δηλώσει ;;;

Στο τέλος βέβαια της αγόρευσης όλων των μεγάλων εκπροσώπων της "δημοκρατίας και των θεσμών" και μετά την ομόφωνη απόφαση τους περί αδιαμφισβήτητης αθωότητας, αναμένεται  η αρχειοθέτησης της μηνύσεως του πολίτη που η δικαιοσύνη έστειλε στη βουλή αφού η απαλλαγή Παπανδρέου εξεδώθει εν τέλει τηλεοπτικά στη χώρα των τηλε-διαμορφωτών της κοινής γνώμης.

Έτσι η "συνεδρίαση" επι του θέματος έκλεισε με τον προεδρεύον Εισαγγελάτο να διαφημίζει την ιστοσελίδα του σε ανάρτηση της με τη φωτογραφία και τα στοιχεία του "απαράδεκτου" μηνυτή ενώ ο Χατζής στον επίλογο του λοιδορεί τον πολίτη πως δεν είχε άλλη δουλειά να κάνει ,  αφήνοντας έτσι να εννοηθεί στους τηλεθεατές πως πρόκειται για κάποιον δικομανή αργόσχολο.


ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP