Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Το καθεστωτικό παρακράτος χτύπησε...

Διπλή δολοφονία νεαρών από τους γνωστούς αγνώστους του παρακράτους

Κάποτε με τρίκυκλο, σήμερα με δίκυκλο, οι φονιάδες της χώρας δεν ξεχνιούνται...

Ήταν θέμα χρόνου το να συμβεί το… «μοιραίο». Όλοι γνώριζαν πως... το «αίμα που βράζει», θα έριχνε κι άλλο αίμα λόγω… ιδεολογίας! Το γνώριζαν ακόμη και τα φερέφωνα του καθεστώτος, όταν έβαλαν σωρηδόν κατά της Χρυσής Αυγής και «νομιμοποιούσαν» σε καθημερινή βάση την εκτέλεση των «αντιπάλων».

Δύο νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε πριν από λίγο στη λεωφόρο Ηρακλείου 420, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο δράστες με κράνη, πάνω σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν εναντίον ατόμων που ήταν μπροστά στα γραφεία της ΧΑ με αποτέλεσμα να σκοτώσουν δύο από αυτούς (ηλικίας 20 και 23 ετών) και να τραυματίσουν άλλον ένα. Σύμφωνα με τον Ηλία Κασιδιάρη ήταν μέλη της ΧΑ.

Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Γενηματάς, η κατάστασή του είναι ελεγχόμενη και σύμφωνα με πληροφορίες είπε: «καθόμασταν τρεις έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και πέρασε ένα μηχανάκι και μας γάζωσε».

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ στον τόπο της αιματηρής επίθεσης βρίσκονται ανώτατοι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και στελέχη της ααφάλειας που ερευνούν την υπόθεση.

Και το αίμα έπεσε και πάλι, για να επιβεβαιώσει όλους εκείνους που ενώ απεύχονταν, ταυτόχρονα σιωπηλά περίμεναν την «κακιά στιγμή», που το παρακράτος θα αναλάμβανε την εκτέλεση ενός αθώου. Όμως, επειδή το παρακράτος δέχεται εντολές, κι επειδή οι εντολείς θέλουν να επιταχύνουν τις εξελίξεις εκτροπής, επιθυμούν διακαώς να επιφέρουν το απόλυτο χάος για να κρυφτούν οι ίδιοι πίσω από αυτό, αυτή τη φορά το χτύπημα είχε δύο νεκρούς (και ίσως και τρίτο, εάν καταλήξει ο σοβαρά τραυματισμένος).

Οι ηθικοί αυτουργοί ήδη μιλάνε για χτύπημα εκδίκησης για τον θάνατο του νεαρού Φύσσα. Οι ηθικοί αυτουργοί (και συνεργοί κατά του εγκλήματος που διαπράττεται κατά της Ελλάδας), δείχνουν το πλήθος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και λίαν συντόμως θα δείξουν (όπως οι καταδότες της γερμανικής κατοχής) συγκεκριμένους ενόχους, που θα είναι –πιθανότατα- από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ και δύο χρόνια συζητάνε για κάποιον εμφύλιο και τώρα βάζουν γερά τα θεμέλιά του, για να κατορθώσουν το ακατόρθωτο, για να μπορέσουν να βάλουν τους πολίτες να χτυπηθούν μεταξύ τους και οι ίδιοι να εμφανιστούν ως «παρθένες» και ως οι «ήρεμες δυνάμεις» που εξαναγκάζονται να μειώσουν τα πολιτικά δικαιώματα, που εξαναγκάζονται να πάρουν μέτρα κατά της ελευθερίας των πολιτών, που εξαναγκάζονται να αλλοιώσουν στο μέγιστο βαθμό το ίδιο το πολίτευμα μέσω της κατάλυσής του, εξαιτίας κάποιων «θερμόαιμων» και –φυσικά- πάντα για το καλό το δικό μας…!

Το παρακράτος είναι εδώ και δεν διστάζει πια να δείχνει τα δόντια του, δεν διστάζει να ρίχνει αίμα στους δρόμους. Οι καθεστωτικές μαριονέτες φρόντισαν να χτυπήσουν στο πλέον «κατάλληλο» χρονικό σημείο. Το καθεστώς Σαμαρά «καίγεται» για ένα «βαρύ πρώτο θέμα» που θα τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από όλα εκείνα που έρχονται –με δική του ευθύνη και υπογραφή- για να ισοπεδώσουν τη χώρα, ενώ αυτή η διπλή δολοφονία έχει τις δυνατότητες να αποδυναμώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να εκκινήσει την δημιουργία νέων νόμων, ακόμη σκληρότερων, εις βάρος των πολιτών και υπέρ της ασφάλειας του ίδιου του καθεστώτος.

Ήδη επιχειρείται να εμφανιστεί το φονικό ως πράξη αντιποίνων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα... Τα γελοία επιχειρήματα των γελοίων πολιτικών ήδη άρχισαν να εμφανίζονται για να επιβεβαιώσουν τον ρόλο τους: «Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία», είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και δεν παραιτήθηκε για λόγους ανικανότητας… Δεν πρόκειται, φυσικά, να παραιτηθεί ακόμη και αν γεμίσει με πτώματα αθώων πολιτών η πλατεία Συντάγματος.

Οι νεκροί γίνονται περισσότεροι. Η παράνοια αρχίζει να γίνεται κανόνας. Η κυβέρνηση ωσεί παρούσα είναι θεατής σε ένα δράμα για το οποίο φέρει ευθύνες (κατ’ ελάχιστον, ανεπάρκειας). Δεν μπορούν να υπάρξουν δικαιολογίες. Δεν μπορούν να υπάρξουν αιτιάσεις για το αδιανόητο μίας «ιδεολογικής» δολοφονίας. Τόσο ο κ. Δένδιας (ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη), όσο και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, φέρουν ακέραιη την ευθύνη της εκτροπής που φαίνεται να ξεκινά. Κι αυτό, επειδή οι θέσεις τους (όπως και όλων των υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών) έχουν ευθύνες, που όσο και αν οι ίδιοι αποπειραθούν να τις αποποιηθούν, θα τους βαραίνουν…

Κάποιοι θέλουν αίμα, πολύ αίμα, για να ξεδιψάσουν τα δολοφονικά τους ένστικτα και να κρύψουν τις ευθύνες και τους πραγματικούς ενόχους των όσων συμβαίνουν στη χώρα...

Ας ευχηθούμε πως η ψυχραιμία και η λογική των απλών πολιτών θα επικρατήσει απέναντι στους φρενοβλαβείς που επιθυμούν να αιματοκυλίσουν την χώρα...

Παναγιωτίδης Μάρκος

Στην ιστοσελίδα της η Χρυσή Αυγή αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής”.

Αναφέρει επίσης,ότι η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές, αλλά η κυβέρνηση την αρνήθηκε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP