Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΓΑΠ: Επίσκεψη-προσκύνημα (;) στο λίκνο του Κεμαλισμού, το Ερζερούμ...

Ο Γιώργος Παπανδρέου τις πρώτες ημέρες του 2011 σχεδιάζει να παραβρεθεί σε συνέδριο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο θα λάβει χώρα στο λίκνο του κεμαλικού καθεστώτος και ιδεολογίας, στο Ερζερούμ! Ο Έλληνας πρωθυπουργός, από το σημείο που ο Μουσταφά Κεμάλ απεργάστηκε την καταστροφή του Μικρασιατικού ελληνισμού, θα μιλήσει για τις… ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Πριν από οτιδήποτε άλλο το defence-point.gr θα πρέπει δυστυχώς να επισημάνει ένα τετριμμένο θέμα – το οποίο κάθε κράτος και κυβέρνηση που θέλει να λέγεται πως σέβεται όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και την ιστορία της, ειδικά όλων αυτών που έχουν δώσει το αίμα τους για να μπορεί αυτή τη στιγμή να κυβερνάει… οτιδήποτε – το οποίο όμως η Ελληνική συντεταγμένη πολιτεία φαίνεται τα τελευταία χρόνια να «παρακάμπτει» επιδεικτικά ή και να αγνοεί: Θα πρέπει κάποιος επιτέλους στην Αθήνα να αντιληφθεί πως η σημειολογία κάποιων κινήσεων, ειδικά στο διπλωματικό και πολιτικό πεδίο, είναι τόσο σημαντική όσο και μία πράξη αυτή καθεαυτή...
Δεν είναι δυνατόν το υπουργείο Εξωτερικών να μην διαθέτει υπηρεσίες οι οποίες θα (προ)ειδοποιήσουν την ελληνική κυβέρνηση πως η συγκεκριμένη πόλη και το… happening, στο οποίο ο γεμάτος καλές προθέσεις πρωθυπουργός μας σκοπεύει να παραβρεθεί, δεν ενδείκνυται για επισκέψεις της συγκεκριμένης υφής.
Για όποιον λοιπόν θα πρέπει να του φρεσκάρουμε την μνήμη για το τι εστί το Ερζερούμ σε σχέση με «εξωτερική πολιτική» θα πρέπει να του υπενθυμίσουμε πως στην συγκεκριμένη πόλη έλαβε χώρα (23 Ιουλίου με 7 Αυγούστου, 1919) το καθοριστικό συνέδριο των Κεμαλικών στο οποίο και τέθηκαν οι «νομικές» βάσεις, μέσω της διακήρυξης που συνομολογήθηκε, για την πλήρη εκκαθάριση όχι μόνο του Ελληνισμού αλλά κάθε άλλου «μη Τούρκου» από την Μικρά Ασία.

Με άλλα λόγια στο Ερζερούμ αποφασίστηκε το ξερίζωμα του ελληνισμού από τις πατρογονικές του εστίες καθώς και συστηματοποιήθηκε το πολιτικό, στρατιωτικό και ιδεολογικό πρόγραμμα του Κεμαλισμού, η παρουσία του οποίου στοιχειώνει την ελληνική ιστορία αλλά και την καθημερινή ζωή των Ελλήνων τα τελευταία 100 σχεδόν χρόνια.
Περνώντας τώρα στην… υψηλή στρατηγική της Αθήνας αναφορικά με τον αξιοζήλευτα «στρατηγικά ψύχραιμο» κατευνασμό της Τουρκίας δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε πως η σημερινή αεροπορική «εκδρομή» των Τούρκων πάνω από έξι νησιά του Αιγαίου συνάδει απολύτως με την αχαρακτήριστη πλέον ελληνική δουλικότητα, υποχωρητικότητα και ξεφτίλα.
Είναι δυνατόν πλέον η Αθήνα να συζητά να εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό της σε συνέδριο Τούρκων πρέσβεων οι οποίοι το μόνο που θα κάνουν είναι να συζητήσουν το πώς ακριβώς θα εξαφανίσουν τον ελληνισμό από τον γεωπολιτικό χάρτη του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου;
Ένα ακόμα σημείο πραγματικού εξευτελισμού της Ελλάδας είναι το γεγονός πως στο εν λόγω συνέδριο, το οποίο και λαμβάνει χώρα για τρίτη φορά από το 2008, παραβρίσκονται ξένοι καλεσμένοι και διεθνείς προσωπικότητες αλλά είναι όλοι στο επίπεδο υπουργών Εξωτερικών και όχι πρωθυπουργών.
Το πλέον γελοίο και εξοργιστικό συγχρόνως είναι πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πλαισιωθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών του… Αφγανιστάν και του… Πακιστάν, δηλαδή των χωρών οι οποίες «γλύφουν» τα Οθωμανικά πόδια του Αχμέτ Νταβούτογλου και περιμένουν «διαμεσολαβητικές» πρωτοβουλίες της Υψηλής Πύλης για την επίλυση των προβλημάτων τους.
Ας σημειωθεί πως πέρυσι ο μόνος αρχηγός κράτους που παραβρέθηκε στην εν λόγω διάσκεψη ήταν ο πρόεδρος της… Παλαιστινιακή Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς! Η Ιαπωνία, η Βραζιλία και η Γερμανία είχαν εκπροσωπηθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών τους.
Δηλαδή, του Α. Νταβούτογλου θα του «κακόπεφτε» η παρουσία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα. Πρέπει για να «κάνει το κομμάτι» του να υποβάλλει τα σέβη του ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός;
Ένα ακόμα ερώτημα που ανακύπτει είναι το τι ακριβώς θέλει να κάνει η Ελλάδα ανάμεσα σε χώρες οι οποίες έχουν αναγνωρίσει του ψευδοκράτος στην Κύπρο και μας «φιλοδωρούν» κάθε ημέρα, μέσω Τουρκίας βέβαια, με εκατοντάδες ταλαίπωρες ψυχές οι οποίες κάνουν την ζωή τους αλλά και την δικιά μας δυσκολότερη με την παρουσία τους στην χώρα μας.
Τι ακριβώς θέλει να πετύχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με την παρουσία του στο Ερζερούμ,  όπου θα παραβρεθεί ανάμεσα σε εκπροσώπους από χώρες οι οποίες μέσω της Ισλαμικής Διάσκεψης κάθε λίγο και λιγάκι κατηγορούν την χώρα μας για δήθεν παραβιάσεις των… δικαιωμάτων ανύπαρκτων μειονοτήτων;
Δεν καταλαβαίνει κανείς στην Αθήνα πως στην συγκεκριμένη συγκέντρωση των… βασσάλων του Σουλτάνου η Αθήνα φαίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή η Ελλάδα εκλαμβάνεται ως μία χώρα μειωμένης κυριαρχίας και ως ένα κράτος φινλανδοποιημένο το οποίο διαβιεί υπό την υψηλή εποπτεία του επικυρίαρχου τους;
Το κορυφαίο δε ερώτημα που ανακύπτει είναι εάν η ελληνική αντιπροσωπία θα προχωρήσει, μαζί με την Τουρκία σε ανακοινώσεις αναφορικά με την… πρόοδο από τις «διερευνητικές επαφές» για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, μπροστά στους εκστασιασμένους Τούρκους πρέσβεις και στους συγκινημένους υποτελείς της Άγκυρας, μουσουλμάνους αντιπροσώπους του Πακιστάν και του Αφγανιστάν. Δηλαδή την στιγμή που η Άγκυρα φαίνεται πλήρως απομονωμένη από την Δύση, με το Ισραήλ σχεδόν εχθρικό απέναντί της, την Κύπρο να δείχνει «άντερα» και να προχωράει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, εμείς είμαστε έτοιμοι να υποβάλουμε επισήμως τα σέβη μας στην έδρα του εξολοθρευτή το μισού κομματιού του ελληνισμού και να εξομοιωθούμε με τους «μουσουλμάνους αδελφούς» στον νεοθωμανικό παράδεισο του κυρίου Νταβούτογλου.


…Τέτοιος εξευτελισμός πια; Αιδώς Αργείε… 

defencepoint.gr 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP