Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

του Ιωάννη Χρ. Γιαννάκενα
διευθυντή των εκδόσεων Πελασγός

Η πολυδιάστατη κρίση που περνάει η Πατρίδα τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, είναι μία αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα πλέον. Όπου και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης την έχει αντιληφθεί κυρίως στην τσέπη του (διότι εκεί προφανώς καταλαβαίνει πιο εύκολα).
Για να υπάρξει όμως λύση στο πρόβλημα, πρέπει...
να καταλάβουμε την ουσία του προβλήματος και αυτό περιέχεται σε μία και μόνο αλήθεια, η οποία είναι ότι η Ελλάδα ΔΕΝ χρεοκόπησε και ούτε μπορεί να χρεοκοπήσει διότι έχει όλα τα καλά του Θεού, επίγεια και υπό την γη, αυτό που χρεοκόπησε είναι η Μεταπολίτευση.
Την επταετία 1967-1974 μπορεί να υπήρχε «έλλειμμα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», αλλά τα ταμεία του κράτους γέμισαν, έργα έγιναν και η ευημερία, όπως και η κοινωνική ασφάλεια ήταν δεδομένη. Μετά ήρθε η Μεταπολίτευση και μοίρασε αβέρτα «δημοκρατία» (ή έτσι τουλάχιστον φάνηκε) και επανήλθαν οι παλαιοκομματικοί με την είσοδο και της «Γενιάς του Πολυτεχνείου» στην εξουσία, και άδειασαν τα ταμεία.
Η αδιαμφισβήτητη νοικοκυροσύνη της Ελληνικής Οικονομίας επί του στρατιωτικού καθεστώτος, αποτέλεσε την καλύτερη προίκα για τους μετέπειτα διαχειριστές-καταχραστές. Δυστυχώς όμως εκεί ο Ελληνικός λαός ατύχησε, διότι η συνέχεια ήταν υποδεέστερη των προσδοκιών και των απαιτήσεων. Και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά μιας και η απόλυτη δαιμονοποίηση της «χούντας» προσέφερε την απόλυτη ασυδοσία στην Μεταπολίτευση.
Αλλά η κυριότερη ζημιά έγινε στο ηθικό επίπεδο διότι, όταν υπάρχει αγνό όραμα, τότε υπάρχει και ηθικό πλαίσιο για να κινηθεί ο αγώνας για το όραμα. Όταν όμως δεν υπάρχει όραμα αλλά μύθος, δηλαδή παραμύθι, τότε το μόνο «ηθικό» πλαίσιο που μπορεί να υπάρχει είναι το ψεύδος και η λαμογιά.
Αυτό ακριβώς παρήγαγε η «γενιά του Πολυτεχνείου», διότι όποιο όραμα και να υπήρχε στους «εξεγερμένους», αυτό στην συνέχεια αλλοιώθηκε όταν φάνηκε ο «μύθος των εκατοντάδων νεκρών που έριξαν την χούντα». Έτσι όλοι αυτοί που επένδυσαν στο «μύθο» και κυβέρνησαν τον άτυχο (όχι όμως άμοιρο ευθυνών) λαό, μας έφτασαν στην σημερινή κατάσταση.
Μέγιστη ατυχία για τον Ελληνισμό ήταν η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981, διότι τότε μπήκαμε στην ΕΟΚ και συνέπεσε να κυβερνήσει την Πατρίδα ο Ανδρέας με την αντι-ΕΟΚική πολιτική του. Τότε ήρθαν τα κονδύλια από την ΕΟΚ και σκορπίστηκαν, (ως μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα), σε «κοινωνική πολιτική» χωρίς ανάπτυξη. Φαγώθηκαν τα χρήματα για να εξυπηρετηθούν οι ημέτεροι. Για να εξαγοραστούν δηλαδή, οι ραγιάδες ψηφοφόροι. Από εκεί και πέρα, αγαπητοί φίλοι, η διαφθορά αναπαράγει την διαφθορά.
Λυπάμαι, αλλά έτσι απλά είναι τα πράγματα. Εάν λοιπόν, θέλουμε να απελευθερωθούμε, από την μεταπολιτευτική κακοδαιμονία, για να αναστηθεί η Πατρίδα, θα πρέπει να τους στείλουμε σπίτι τους και όποιους πρέπει φυλακή. Αυτοί που «δήθεν» αποφεύγουν την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, εκτρέφουν την ασυδοσία και την κατάχρηση, είναι συνένοχοι, και όταν αυτό γίνεται εις βάρος της Πατρίδος, τότε ονομάζεται προδοσία.
Αγαπητοί φίλοι, τα λόγια τελείωσαν, εάν θέλετε να αλλάξετε την καταδίκη μας, αντιδράστε, αλλιώς σαπίστε εκεί που είστε. Αγαπητοί φίλοι, ο Ελληνισμός είναι το αιωρούμενο εκκρεμές της ανθρώπινης ιστορίας, μπορεί συχνά να έχει βρεθεί σε ελεύθερη πτώση, αλλά έχει το άπατο και, ενώ όλα δείχνουν χαμένα, παθαίνει αναλαμπή και ξανά προς την δόξα τραβά. Αυτή είναι η μοίρα μας και η ιστορική καταγραφή μας.
Μην χάνετε την πίστη σας. Δεν είμαστε από τις χειρότερες γενιές που πέρασαν, μπορεί να είμαστε από τις πιο μπερδεμένες, αλλά όχι οι χειρότερες. Όσοι νιώθετε πραγματικά την Ελληνική φυλή να βιώνει μέσα σας, να μεταφέρεται στο αίμα σας, βρείτε την Ελληνική ψυχή σας και αντισταθείτε στην παρακμή.
Αυτή η Πατρίδα, δεν έχει κληρονόμους τους ανθέλληνες φραγκοφορεμένους εντολοδόχους της Νέας Τάξης και τους λαθρομετανάστες εισβολείς. Κληρονόμοι και υπερασπιστές είμαστε όλοι εμείς που την αγαπάμε και την βάζουμε πάνω από την ίδια την ζωή μας.
Φτάνει πια, ήρθε η ώρα εμείς οι Πατριώτες να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας. Όσοι δεν μπορείτε να ακολουθήσετε, σωπάστε. Τώρα χρειάζονται οι ιαχές πολέμου και όχι τα μοιρολόγια.

2 σχόλια:

Yiannis Vouros, Australia 28 Απριλίου 2011 στις 6:19 π.μ.  

Αυτο τωρα τι παει να πει αγαπητε κυριε; Πως η επαισχυντη Δικτατορια των επιορκων στρατιωτικων ειχε ...σωσει την Ελλαδα και δεν το ξεραμε η εγω καταλαβα λαθος; Δηλαδη, οι ανθρωποι αυτοι,που κατελυσαν καθε εννοια δημοκρατιας, καθε εννοια ανθρωπισμου, καθε εννοια πραγματικης ελληνοφροσυνης, καθε εννοια λογικης, ηταν οι...εθνοσωτηρες μας που ειχαν....νοικοκυρεψει τον τοπο με την...οικονομικη τους πολιτικη του ...μιστριου (βλεπε Πατακος) και των...εργων; Αυτο μας λετε τωρα η εγω ονειρευομαι αυτη τη στιγμη;
Ακουστε κυριε Γιαννακενα η οπως σας λενε! Δεν λειτουργουν ετσι τα πραγματα. Και προσπαθω να σας το πω με οσο το δυνατον ηπιο τροπο κρυβοντας την οργη μου αυτη τη στιγμη. Οσο κακο εκαναν οι επιορκοι προδοτες των τανκς και των συνομοσιων στο εθνος, αλλο τοσο εκαναν και οι μεταπολιτευτικες κυβερνησεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, λειτουργωντας σχεδον και οι δυο με τον ιδιο τροπο. Τι να το κανω εγω που ...νοικοκυρεψαν καθως λετε (σιγα τα...ωα) την οικονομια, τι να το κανω εγω που ...εφτιαξαν (τα περισσοτερα μισοτελειωμενα τα παρελαβε ο Καραμανλης) εργα, οταν την ιδια στιγμη βασανιζαν και σκοτωναν εναν ολοκληρο λαο στα βρωμικα και ελεεινα τους κρατητηρια, οταν τον καλουσαν σε δημοψηφισματα δοτα και στημενα γελοιοποιωντας την ιδια του την αξιοπρεπεια, οταν τον ΠΡΟΔΙΔΑΝ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ; Και δε μιλαω μονον για την Κυπρο μας! Κι ολα αυτα γιατι; Για να μην ερθει λεει ο...κομμουνιστικος κρημνος! Μωρε τι μας λες!
Αυτο ειναι το...αυριο που επαγγελεστε κυριε ..Γιαννακοτετοιε πωςσας λενε; Οχι ευχαριστω κυριε, δεν θα παρω. Η Ιστορια τους εχει κρινει κυριε μου, και δυστυχως για σας, ηταν αμειλικτη στην ετυμιγορια της. Και ηταν ισως η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που η Πολιτεια εκανε στο ακεραιο το καθηκον της, καταδικαζοντας τους ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Μην ανησυχειτε ομως, το ιδιο θα πραξει και τωρα, με αυτους εδω. Το τελος των προδοτων ηταν, ειναι και ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ!
Η πατριδα εχει αναγκη απο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κυριε, απο εντιμους, συνετους και αποφασιστικους ηγετες, που τη δυναμη τους θα την οφειλουν ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΛΑΟ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ! Εξ ονοματος του θα κυβερνουν και απο αυτον θα ελεγχονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ! Ο Λαος θα αποφασιζει και αυτοι θα εκτελουν τις αποφασεις του. Τελεια και παυλα. Αυτο που αφησαμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ να συμβει, δηλαδη να αποφασιζουν και να διατασσουν ερημην μας, καταληστευοντας το βιος μας και την αξιοπρεπεια μας δεν θα ξαναγινει. Εμεις πια, εμεις ο ΛΑΟΣ θα ειμαστε ΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΜΑΣ! Εμεις και κανενας αλλος.
Παρτελοιπον τις ....σκουριασμενες απο το χρονοντουλαπο της Ιστοριας ιδεες σας και αντεστε στο καλο.
Τα ονειρα σας ειναι οι Εφιαλτες μας. Ναι. Τα ψεμματα τελειωσαν οντως. Και για σας, και για δαυτους. GAME OVER που λενε και οι Αγγλοσαξωνες. Ο λαος μας αυτη τη φορα θα κανει το καθηκον του ως του αρμοζει. Και θα το δειτε. Καληνυχτα σας κυριε Γιαννακο...τριφτη.

Unknown 28 Απριλίου 2011 στις 2:09 μ.μ.  

Αγαπητέ αναγνώστη αναπαράγεις τη προπαγάνδα του ''δημοκρατικού'' καθεστώτος που δηλητηρίασε εδώ και δεκαετίες τον Ελληνικό λαό. Είναι βέβαια δικαιωμά σας να πιστεύετε ότι

''Οσο κακο εκαναν οι επιορκοι προδοτες των τανκς και των συνομοσιων στο εθνος, αλλο τοσο εκαναν και οι μεταπολιτευτικες κυβερνησεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, λειτουργωντας σχεδον και οι δυο με τον ιδιο τροπο.''.

Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω τον αρθρογράφο, έχει τη δική του άποψη που δεν συμβαδίζει με τη δική σας.
Και επειδή ακριβώς η Ιστορία θα τους κρίνει και όχι στρατευμένοι ιστορικοί τύπου Βερέμη και CIA σας πληροφορώ ότι ο λαός ΣΗΜΕΡΑ αναζητεί έναν Παπαδόπουλο εκφράζοντάς το με τη φράση ''Που σαι ρε Παπαδόπουλε''. Ασχέτως το αν εγώ πιστεύω ότι έκανε τραγικά λάθη (πάντως όχι αυτά που αναφέρατε εσείς).

''Η πατριδα εχει αναγκη απο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κυριε, απο εντιμους, συνετους και αποφασιστικους ηγετες, που τη δυναμη τους θα την οφειλουν ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΛΑΟ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ! Εξ ονοματος του θα κυβερνουν και απο αυτον θα ελεγχονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ!''

Ναι κύριε η Πατρίδα έχει ανάγκη όλα αυτά που λέτε. Που όμως 4 δεκαετίες ''δημοκρατίας'' δεν τα είδαμε και μας έφτασαν στο πάτο. Δεν έχω αντίρηση με τις προυποθέσεις αυτές που περιγράφεται να πούμε το σύστημα αυτό Δημοκρατία ή όπως αλλιώς θέλετε. Αλλά επαναλαμβάνω, 4 δεκαετίες δεν τα είδαμε ακόμα!!!
Καλημέρα σας κύριε Γιάννη Βούρο και χαιρετισμούς στην Ομογένεια της Αυστραλίας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP