Άνοιξε η μάχη της διαδοχής Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ
Μετά τη δήλωση υποψηφιότητας Χρυσοχοΐδη.
Ένα εικοσιτετράωρο μετά το μήνυμα που έστειλε ο Γ. Παπανδρέου, μέσω της ανακοίνωσης του γραφείου του ΠΑΣΟΚ, να δοθεί χρόνος στην έναρξη της συζήτησης για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ...η δήλωση υποψηφιότητας για την ηγεσία του κόμματος από τον Μ. Χρυσοχοΐδη, ανοίγει το θέμα, προκαλεί αντιδράσεις και φέρνει πιο κοντά τις εξελίξεις.
«Νομίζω ότι είμαι χρήσιμος και για την πολιτική και για τον τόπο μέχρι σήμερα, δικαιούμαι κάποια στιγμή να θέσω κι εγώ με τη σειρά μου την υποψηφιότητά μου, αν τυχόν τεθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ», δήλωσε στον Real FM ο υπουργός Ανάπτυξης, κάνοντας τους πόλους τέσσερις, μετά τον Γ. Παπανδρέου, τον Ευ. Βενιζέλο και την «ομάδα των τεσσάρων» (Α. Λοβέρδου, Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούση και Ηλία Μόσιαλου).
Σύμφωνα με το 24h.gr, με τις προϋποθέσεις που έθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης (συμφωνημένες διαδικασίες, που θα εφαρμόσουν με σεβασμό όλοι οι υποψήφιοι και στις οποίες θα συμμετάσχει και ο λαός και νέα πολιτική πρόταση με έντονα κοινωνική διάσταση από το ΠΑΣΟΚ), δεν έχει γίνει γνωστό αν συμφωνούν οι επίδοξοι διάδοχοι του Γ. Παπανδρέου, είναι όμως σαφές ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης ζητά εκλογή αρχηγού από φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ, που σημαίνει ότι δε δέχεται αλλαγή καταστατικού και εκλογή αρχηγού από το συνέδριο.
Στη δήλωση Χρυσοχοΐδη, αντέδρασε ήδη η κ. Λούκα Κατσέλη η οποία , μιλώντας στο Mega, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Χρ. Παπουτσής.
«Η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη θέση και όσοι δεν το αντιλαμβάνονται νομίζω ότι δύσκολα μπορούν να επιχειρηματολογήσουν ότι στέκονται υπεύθυνα. Θεωρώ όλη αυτή τη συζήτηση εξαιρετικά ανεύθυνη», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ανεπισήμως, από την πλευρά της ομάδας των τεσσάρων, αναφέρεται ότι ο κ. Χρυσοχοίδης έκανε λάθος που ανακοίνωσε την πρόθεσή του μέσα από τα ΜΜΕ, ενώ του προσδίδουν και βιασύνη «ανάλογη με αυτήν που επέδειξε ο Ευ. Βενιζέλος το 2007», όπως λέγεται χαρακτηριστικά.
Η Ιπποκράτους, όπως και η πλευρά Βενιζέλου, δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής, αλλά από τον περιβάλλον του κ. Παπανδρέου αναμένεται αντίδραση εντός της ημέρας, μετά τις σημερινές συναντήσεις του Γ. Παπανδρέου με Θ. Πάγκαλο, Χ. Καστανίδη, Απ. Κακλαμάνη και Π. Ευθυμίου.
Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, αλλαγή του καταστατικού και εκλογή αρχηγού από συνέδριο, είναι κάτι που δεν επιθυμεί ο Γ. Παπανδρέου, καθώς το θεωρεί πισωγύρισμα, ενώ διαδοχή αντίστοιχη του 2004, δεν πρόκειται να δεχθούν όσοι αυτήν την ώρα δεν κρύβουν τις αρχηγικές τους βλέψεις.
Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται χρόνος για να στηθούν κάλπες στην κομματική βάση, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί λένε, στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους, ότι διαδικασία ανάλογη του 2007 σε αυτή την περίοδο, δε θα συγκεντρώσει πάνω από 100 – 150.000 ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αριθμός που απέχει πολύ από το 1.000.000 πολίτες του 2007.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου