Η 1η Έκθεση Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης στο Ζάππειο
Για πρώτη φορά τα πατροπαράδοτα ελληνικά αποστάγματα σταφυλιού αλλά και τα ευρωπαϊκά του είδους βρίσκουν την αντιπροσωπευτική τους εκδήλωση και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας, στην Αίγλη του Ζαππείου. Ελάτε, λοιπόν, να γευτείτε αγνά και παραδοσιακά σφηνάκια, συνοδευμένα από εξαίρετους μεζέδες!
Πιο συγκεκριμένα...
θα μπορέσετε να δοκιμάσετε τσίπουρα (με γλυκάνισο ή χωρίς), τσικουδιά, αποστάγματα σταφυλής (φρέσκα και παλαιωμένα), καθώς και κάθε άλλο προϊόν απόσταξης αμπελοοινικής προέλευσης, όπως το κονιάκ και το αρμανιάκ από τη Γαλλία και η γκράπα από την Ιταλία.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα προϊόντα και να γνωρίσουν από κοντά τους ίδιους τους δημιουργούς τους, αλλά και να συνοδέψουν τα αποστάγματα που θα δοκιμάζουν, με παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής επαρχίας όπως αυγοτάραχο, βουβαλίσιο καβουρμά, διάφορα τυριά, σύγκλινο, αρτοποιήματα κ.ά. που θα προσφέρουν επιλεγμένες εταιρείες-χορηγοί γεύσης που επίσης θα συμμετέχουν. Τα «Οινοπνεύματα 2011» απευθύνονται σε καταναλωτές και επαγγελματίες με στόχο την εκπαίδευσή τους στην ιδιαιτερότητα των αποσταγμάτων που προέρχονται από το σταφύλι, ανάλογα με τον τύπο του καθενός.
Ακόμη, στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, οι επισκέπτες θα μάθουν:
Το πρόγραμμα
13:00 - 14:00 Συνέντευξη Τύπου
14:30 - 15:30 «Τσίπουρο: τα μυστικά της παραγωγής του», Ευάγγελος Σουφλερός, Καθηγητής ΑΠΘ.
16:00 - 17:00 «Το τσίπουρο στο τραπέζι μας: αναζητώντας την ιδανική αρμονία στη γεύση και το ιδανικό σερβίρισμα», Αντρέας Ματθίδης AIWS, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.
17:30 - 18:30 «Τσίπουρο: εμφιαλωμένο ή χύμα; Oι αλήθειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν», Κωνσταντίνος Στεφανακίδης, Πρόεδρος Ενωσης Barmen Ελλάδας.
Επαγγελματίες bartender θα μυήσουν το κοινό στο σωστό τρόπο σερβιρίσματος των αποσταγμάτων που οδηγεί στο ζενίθ της απόλαυσης και θα το οδηγήσουν σε μοναδικές γευστικές περιπέτειες χρησιμοποιώντας την τέχνη της ανάμειξης.
Η 1η Έκθεση Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης, με όνομα «Οινοπνεύματα 2011» γίνεται πραγματικότητα την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 από τις 12.00 μέχρι τις 20.00.
Είσοδος: 8 €, Φοιτητές: 5 €
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 766 0560 και στο info@vinetum.gr.
Πιο συγκεκριμένα...
θα μπορέσετε να δοκιμάσετε τσίπουρα (με γλυκάνισο ή χωρίς), τσικουδιά, αποστάγματα σταφυλής (φρέσκα και παλαιωμένα), καθώς και κάθε άλλο προϊόν απόσταξης αμπελοοινικής προέλευσης, όπως το κονιάκ και το αρμανιάκ από τη Γαλλία και η γκράπα από την Ιταλία.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα προϊόντα και να γνωρίσουν από κοντά τους ίδιους τους δημιουργούς τους, αλλά και να συνοδέψουν τα αποστάγματα που θα δοκιμάζουν, με παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής επαρχίας όπως αυγοτάραχο, βουβαλίσιο καβουρμά, διάφορα τυριά, σύγκλινο, αρτοποιήματα κ.ά. που θα προσφέρουν επιλεγμένες εταιρείες-χορηγοί γεύσης που επίσης θα συμμετέχουν. Τα «Οινοπνεύματα 2011» απευθύνονται σε καταναλωτές και επαγγελματίες με στόχο την εκπαίδευσή τους στην ιδιαιτερότητα των αποσταγμάτων που προέρχονται από το σταφύλι, ανάλογα με τον τύπο του καθενός.
Ακόμη, στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, οι επισκέπτες θα μάθουν:
- τον τρόπο παραγωγής των αποσταγμάτων
- τους λόγους για τους οποίους τα εμφιαλωμένα, τυποποιημένα ποτά είναι πιο υψηλής ποιότητας αλλά και περισσότερο ασφαλή για την υγεία από τα ανώνυμα χύμα
- πώς να επιλέγουν τους ιδανικούς συνδυασμούς τους με το φαγητό
Το πρόγραμμα
13:00 - 14:00 Συνέντευξη Τύπου
14:30 - 15:30 «Τσίπουρο: τα μυστικά της παραγωγής του», Ευάγγελος Σουφλερός, Καθηγητής ΑΠΘ.
16:00 - 17:00 «Το τσίπουρο στο τραπέζι μας: αναζητώντας την ιδανική αρμονία στη γεύση και το ιδανικό σερβίρισμα», Αντρέας Ματθίδης AIWS, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.
17:30 - 18:30 «Τσίπουρο: εμφιαλωμένο ή χύμα; Oι αλήθειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν», Κωνσταντίνος Στεφανακίδης, Πρόεδρος Ενωσης Barmen Ελλάδας.
Επαγγελματίες bartender θα μυήσουν το κοινό στο σωστό τρόπο σερβιρίσματος των αποσταγμάτων που οδηγεί στο ζενίθ της απόλαυσης και θα το οδηγήσουν σε μοναδικές γευστικές περιπέτειες χρησιμοποιώντας την τέχνη της ανάμειξης.
Η 1η Έκθεση Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης, με όνομα «Οινοπνεύματα 2011» γίνεται πραγματικότητα την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 από τις 12.00 μέχρι τις 20.00.
Είσοδος: 8 €, Φοιτητές: 5 €
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 766 0560 και στο info@vinetum.gr.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου