Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Πως οι «εμπειρογνώμονες» προσπαθούν να σκοτώσουν την παραδοσιακή οικογένεια

Από Daily Mail/ μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Βρετανικό ‘trendy’ think-tank (δεξαμενή σκέψης) αξιώνει ότι οι περισσότεροι από τους Βρετανούς ζουν σε ‘εναλλακτικές σχέσεις’.

Μόνο ένας στους έξι Βρετανούς πιστεύει ότι ζει σε μια «παραδοσιακή οικογένεια», σύμφωνα με την έκθεση. Οι Βρετανοί είναι όλο και πιο πιθανό να περιγράψουν τις...
 
μονογονεϊκές οικογένειες, τα ζευγάρια ατόμων του ιδίου φύλου, ή τα άγαμα ζευγάρια ως «κανονικές» οικογένειες

Μόνο ένας στους έξι ανθρώπους στη Βρετανία πιστεύει ότι ζει στο πλαίσιο μιας παραδοσιακής οικογένειας, σύμφωνα με τις αξιώσεις ενός νέου think-tank.

Προφανώς, μόνο μια μικρή μειοψηφία προέρχεται από «παραδοσιακές πυρηνικές οικογένειες» με νόμιμο γάμο και δύο ή περισσότερα παιδιά, όπως αναφέρει το ‘Κέντρο για τη Μοντέρνα Οικογένεια’ (Centre for the Modern Family).

Η έκθεσή του αναφέρει ότι η παραδοσιακή οικογένεια είναι «ξεπερασμένη» και ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει τρόπους για την υποστήριξη «εναλλακτικών μορφών οικογένειας» που έχουν υιοθετηθεί από την πλειοψηφία.

Αλλά η έρευνα και τα ευρήματα της ομάδας είχαν επικριθεί από αναλυτές που λένε ότι σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, έξι στις δέκα από όλες τις οικογένειες έχουν δύο παντρεμένους γονείς.

Ο ερευνητής σε θέματα οικογένειας και συγγραφέας Jill Kirby, δήλωσε: «Η μεγάλη πλειοψηφία των ζευγαριών είναι ακόμα παντρεμένα.

«Με το να χαρακτηρίζει την παραδοσιακή οικογένεια ως μια μικρή μειοψηφία αυτή η έκθεση δίνει μια ψευδή εικόνα της ζωής στη Βρετανία. Είναι να διερωτάται λοιπόν κανείς για το ποια είναι η ατζέντα τους.

«Τα δεδομένα τους είναι παράλογα κατασκευασμένα. Είναι σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία για την οικογένεια».

Και ένας από το πάνελ των εμπειρογνωμόνων που συνέταξε την έκθεση, η οποία χρηματοδοτείται από τον ασφαλιστικό όμιλο Scottish Widows, αναγνώρισε ότι το χαμηλό ποσοστό που τίθενται από την έρευνα της ήταν συνδεδεμένο με τον τρόπο που οι τίθεντο οι ερωτήσεις.

Η έκθεση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την κυβερνητική πολιτική για την οικογένεια, με ένα χάσμα που εμφανίζεται να διευρύνεται μεταξύ των υποστηρικτών υπουργών, όπως ο Iain Duncan Smith, οι οποίοι θα ήθελαν να δουν τα συστήματα φόρων και παροχών να αλλάζουν και να υποστηρίζουν τα παντρεμένα ζευγάρια, και εκείνων που πιστεύουν ότι η υποστήριξη από το κράτος στο γάμο θα πρέπει να έχει χαμηλή προτεραιότητα.

Η τελευταία υπόσχεση του Ντέιβιντ Κάμερον είναι να επεκταθεί ο πλήρης τίτλος του γάμου σε ζευγάρια του ίδιου φύλου οι οποίοι, προς το παρόν, μπορεί να κάνουν συμβόλαιο συμβίωσης, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται παντρεμένοι.

Το Κέντρο για τη Μοντέρνα Οικογένεια έβγαλε τα αποτελέσματά της από έρευνα που είχε «εις βάθος συνεντεύξεις», με μια απροσδιόριστη ομάδα ανθρώπων και μια τηλεφωνική έρευνα 3.000 ανθρώπων που πραγματοποίησε η Εταιρεία Futures.

Η έρευνα εξετάστηκε στη συνέχεια από ένα πάνελ που περιλάμβανε τον πρόεδρο της Scottish Widows Λόρδο Leitch, ένα Εργατικό χρηματοδότη, ο οποίος ενημέρωνε τον Τόνι Μπλερ και διατηρούσε στενές σχέσεις με τη κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν, και την Δρ Κάθριν Γκανιότα, η οποία ηγείται του Family and Parenting Institute, μια χρηματοδοτούμενη από το κράτος ΜΚΟ .

Η έκθεση ανέφερε ότι «μόνο 16 τοις εκατό των ανθρώπων χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους ως μέρος μιας «παραδοσιακής» οικογένειας με δύο παντρεμένους γονείς που ζουν μαζί με δύο ή περισσότερα παιδιά».

Ο λόρδος Leitch είπε: «Αυτό που είναι εντυπωσιακό για την νέα έρευνά μας είναι το πόσο γρήγορα οι νέες οικογενειακές δομές και η στάση μας απέναντί ​​τους έχουν αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες.

«Τόσο γρήγορα, που στην πραγματικότητα, υποψιαζόμαστε ότι η κοινωνία απέτυχε να συμβαδίσει με τις δραματικές αλλαγές που βλέπουμε στη ζωή της οικογένειας σε όλη τη Βρετανία.

«Λέγοντας κοινωνία, εννοώ τη κυβέρνηση και τη δημόσια πολιτική. Αλλά εννοώ, επίσης, τις εταιρείες, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα και τις δημόσιες υπηρεσίες μας».

Η έκθεση αναφέρει ότι: «Η πλειοψηφία των ανθρώπων αισθάνεται ότι η οικογένειά τους δεν εκπροσωπείται από τους πολιτικούς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τη διαφήμιση, με το 52 τοις εκατό να ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει την δική τους οικογενειακή κατάσταση υπ’ υπόψη.

«Τα ευρήματα δείχνουν οι οικογενειακές δομές διαφοροποιούνται ολοένα και περισσότερο. Το ένα τέταρτο όλων των ζευγαριών είναι άτεκνο, και ένας στους πέντε ζει μόνος.

«Εκτός από τις παντρεμένες μαμάδες και μπαμπάδες με δύο ή περισσότερα παιδιά, οι Βρετανοί είναι όλο και πιο πιθανό να περιγράψουν μονογονεϊκές οικογένειες, ζευγάρια του ιδίου φύλου, ή άγαμα ζευγάρια ως "σωστές "οικογένειες".

Όμως ο καθηγητής Cary Cooper του Lancaster University, που ανήκει στο πάνελ, αναγνώρισε ότι τα πορίσματα σχετικά με τον αριθμό των παραδοσιακών οικογενειών έχουν επηρεαστεί από τις χρησιμοποιούμενες μεθόδους έρευνας.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 60 τοις εκατό των οικογενειών που ζουν με παιδιά ηλικίας 16 ετών και κάτω, ή κάτω των 18 ετών και πάνε ακόμα στο σχολείο, είναι σε οικογένεια με δύο παντρεμένους γονείς.

Εάν όλες οι οικογένειες – στις οποίες συμπεριλαμβάνονται όλα τα ζευγάρια, και αυτά του ίδιου φύλου και τα ζευγάρια που αδυνατούν να τεκνοποιήσουν ή των οποίων τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, μαζί με τις μονογονεϊκές οικογένειες – υπολογιστούν, τότε οι οικογένειες με παντρεμένους γονείς αποτελούν το 68 τοις εκατό του συνόλου.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP