Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Π. Αποστόλου: "Θα περιμένουμε να μας δώσουν το σχοινί που θα μας κρεμάσουν;"

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου.
Τα δυόμισι τελευταία χρόνια στην πολιτική σκηνή της πατρίδας μας παρακολουθούμε ένα κινηματογραφικό θρίλερ, όπου στυγνοί πολιτικοί εγκληματίες δολοφονούν και στην συνέχεια διαμελίζουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας, δηλαδή τη μεσαία αστική τάξη, τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας.

Επί δυόμισι χρόνια επιβάλουν στον Ελληνικό λαό λανθασμένες οικονομικές συνταγές, που έχουν όλες αποτύχει. Αυτοί, οι...


έμμισθοι πολιτικοί εκτελεστές συμβολαίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (koza nostrum) έχουν ένα και μοναδικό σκοπό, την διάλυση της Ελλάδος προκειμένου να υφαρπάξουν τον τεράστιων αποθεμάτων ορυκτό της πλούτο και τη δημόσια αλλά και ιδιωτική της περιουσία. Γιαυτό επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια κατεχόμενη οικονομικά και πολιτικά χώρα, που στην ίδια δεν θα ανήκει απολύτως τίποτε. Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να εφαρμόζουν τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές και έχουν το απύθμενο θράσος να ισχυρίζονται πως το κάνουν για «το καλό μας».

Κάτω από αυτή τη φιλοσοφία επέβαλαν μια φοροεισπρακτική επιδρομή με αυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές όλων των καταναλωτικών αγαθών, μείωση των μισθών και συντάξεων καθώς και περικοπή των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας στους δημόσιους υπαλλήλους. Επίσης ψαλίδισαν τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων και σύντομα θα εφαρμόσουν και την περικοπή, επιπλέον, των μισθών και την κατάργηση όλων των δώρων και στον ιδιωτικό τομέα, τον πλέον παραγωγικό τομέα της Ελληνικής κοινωνίας.

Κατά αυτόν τον τρόπο πέτυχαν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να διαλύσουν την αγορά με αποτέλεσμα την απόλυτη καθίζηση της οικοδομικής ανάπτυξης από όπου ζούσαν πολλά επαγγέλματα και της απόλυτης διάλυσης της εμπορικής αγοράς, αφού καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες των αυξανομένων λουκέτων των εμπορικών καταστημάτων. Έτσι, η ανεργία έχει εκτιναχτεί σε άκρως επικίνδυνα νούμερα και οι άνεργοι έχουν φθάσει τις 900 χιλιάδες (220 χιλιάδες τον τελευταίο χρόνο). Πολλοί δε από τους απολυμένους, που πνίγονται από τρέχουσες υποχρεώσεις, καταφεύγουν πολλές φορές σε ακραίες λύσεις, όπως οι αυτοκτονίες που έχουν το τελευταίο διάστημα αυξηθεί.

Ταυτόχρονα, οι νέοι μας αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα μας και να βρουν αλλού την τύχη τους. Στις ημέρες μας βιώνουμε μεγαλύτερο κύμα μεταναστεύσεως από το 1960-61. Τα καθημερινά συσσίτια των δήμων και της εκκλησίας καθημερινά αυξάνουν και ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, επιχαίρεται γι΄αυτό. Έχουν οδηγήσει τρία εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχιας και ζουν ημέρες απόλυτης εξαθλίωσης. Το ασφαλιστικό μας σύστημα έχει περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο και έχουν θανατωθεί τα συνταξιοδοτικά προγράμματα από τη στιγμή που οι εισφορές προς τα ταμεία έχουν μειωθεί αφάνταστα.

Πολλοί από τους συνανθρώπους μας μη αντέχοντας τα δυσβάσταχτα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, αναγκάσθηκαν να παραδώσουν τις πινακίδες (τουλάχιστον 700 χιλ.), στερώντας από το Ελληνικό δημόσιο, έσοδα που θεωρούσε πως θα εισπράξει. Τέλος βάζουν βαθιά το χέρι τους στη τσέπη των Ελλήνων πολιτών και κλέβουν, με την μέθοδο του αποφασίζουμε και διατάσουμε (της αλήστου μνήμης ρήση του Ζαγοριανάκου), το τελευταίο απόθεμά του, μέσω των χαρατσιών που επέβαλαν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ως τέλος ακίνητης περιουσίας και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα εκκαθαριστικά σημειώματα των εφοριών.

Ωστόσο, παρά τα παραπάνω, η μείωση των φορολογικών εσόδων έχει πάρει καταστροφικές διαστάσεις και το έλλειμμα στο τέλος του χρόνου εκτιμάται πως θα φθάσει στο 9,6% του ΑΕΠ, αν και τον μήνα Δεκέμβριο είχαμε απρόβλεπτη αύξηση των εσόδων. Το δημοσιονομικό εκτροχιασμό έρχεται να συμπληρώσει εκτός της μείωσης των φορολογικών εσόδων και η αύξηση των δημοσίων δαπανών. Έτσι, έχουμε το φαινόμενο να μην μπορεί να καταβληθεί το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, να έχει αυξηθεί πολύ ο χρόνος καταβολής των συντάξεων σε νέους συνταξιούχους και να ξεπερνά τα τρία χρόνια η καταβολή της συντάξεως των επικουρικών ταμείων.

Καταυτόν τον τρόπο η κρίση αυξάνει και η ύφεση βαθαίνει. Το ερώτημα, όμως που πλανάται σε όλο τον Ελληνικό λαό είναι: Αυτοί οι αχυράνθρωποι της εξουσίας (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος και Παπαδήμος) είναι απλά ανίκανοι ή συνειδητά έχουν δημιουργήσει την κοινωνική, οικονομική και πολιτική καταστροφή μας; Μήπως, στοχευμένα έχουν δημιουργήσει μια Εθνική καταστροφή που δεν έχει προηγούμενο και για να επαλειφθεί και να σηκώσει το Έθνος μας κεφάλι θα πρέπει να περάσουν πολλές δεκαετίες;

Μέσα, λοιπόν, στην ζοφερή αυτή κατάσταση, της απόλυτης εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού, η μνημονιακή κυβέρνηση Παπαδήμου, σκέφτεται να πετσοκόψει κι άλλο τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα κατά 30-35%, καθώς και τις επικουρικές συντάξεις, χωρίς βεβαίως να έχει αγγίξει μέχρι αυτή τη στιγμή, ούτε να σκέφτεται να αγγίξει τους έχοντες και κατέχοντες της χώρας μας, δηλαδή τους μεγαλοεργολάβους, τους μεγαλοεφοπλιστές και τους μεγαλοβιομηχάνους. Τις επόμενες δε ημέρες, αυτή η μειοδοτική κυβέρνηση θα δέσει πισθάγκωνα τον Ελληνικό λαό υπογράφοντας την δανειακή σύμβαση και εκδίδοντας νέα ομόλογα του Δημοσίου που θα υπάγονται στο βρετανικό δίκαιο όπως και το χρέος μας και όχι στο Ελληνικό δίκαιο όπως ήταν μέχρι τώρα.

Κατά συνέπεια ότι έχει ψηφισθεί και ότι θα ψηφισθεί θα ισχύει και σε περίπτωση που για τον όποιο λόγο αναγκασθούμε να επιστρέψουμε στο Εθνικό μας νόμισμα, την δραχμή. Προσωπικά εκτιμώ πως μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης θα είμαστε για τους Γερμανοτσολιάδες της Ε.Ε. ένας άχρηστος εταίρος που δεν θα έχει τι άλλο να του πάρουν. Ως εκ τούτου, θα μπορούν να ξεκινήσουν τις κατασχέσεις της Δημόσιας και ιδιωτικής μας περιουσίας και να μας πετάξουν από την Ε.Ε.

Βέβαια, όλοι πρέπει να θυμόμαστε πως ένας εκ των πολιτικών δεσμεύσεων κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε αυτή η Κυβέρνηση Παπαδήμου με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ήταν πως δεν θα πειραχθούν στο ελάχιστο οι μισθοί και οι συντάξεις. Ποια θα είναι, λοιπόν, η θέση του κ. Σαμαρά και του κ. Καρατζαφέρη σε μια τέτοια εξέλιξη;

Επίσης πρέπει να θυμόμαστε πως ο κ. Παπαδήμος από το βήμα της βουλής, μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας της χώρας, είχε δηλώσει τα εξής: «απορρίπτεται το αίτημα των πιστωτών να διέπονται τα ομόλογα που θα προκύψουν από το PSI από το αγγλικό δίκαιο». Κε Πρωθυπουργέ εξακολουθείτε να έχετε την ίδια άποψη; Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει στην κατοχή της Ελληνικά ομόλογα αξίας 60-70 δις €, που τα έχει πάρει ως εγγύηση από τις Ελληνικές Τράπεζες, προκειμένου να τις χρηματοδοτήσει. Όμως, έναντι της παραπάνω αξίας η ΕΚΤ έχει δώσει στις Ελληνικές Τράπεζες, ΜΟΝΟ 40-45 δις €.

Τα Ελληνικά ομόλογα της ΕΚΤ εξαιρέθηκαν από το κούρεμα της αποφάσεως της 27ης Οκτωβρίου. Κατά συνέπεια η ΕΚΤ θα εισπράξει στη λήξη τους 60-70 δις € ενώ έχει πληρώσει ΜΟΝΟ 40-45 δις €. Συνεπώς, δημιουργείται κατάφορη κλοπή 20-25 δις € από τον Ελληνικό λαό!!!
Έτσι μετά τα όσα ανέφερα παραπάνω, υπάρχει λύση στο Εθνικό, πλέον, πρόβλημα της χώρας;
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ για να μπορέσει με τα χρήματα αυτά να επανακινηθεί η οικονομία μας μέσω της ανάπτυξης και να μπορέσουμε σε βάθος χρόνου να πληρώσουμε τους δυνάστες δανειστές μας.

Επίσης, θα αναφέρω για άλλη μια φορά πως μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης από την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο μεγάλος δυνάστης της Ε.Ε., η Γερμανία της κ. Μέρκελ δεν θα μας έχει καμία ανάγκη και θα μας αναγκάσει να φύγουμε από την Ε.Ε. και να επιστρέψουμε στη δραχμή. Διαφωτιστικό, άλλωστε το πρόσφατο δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» που αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους, που απειλεί πολλές ευρωπαϊκές χώρες και οδηγεί λαούς και κράτη να υποφέρουν, αποτελεί ευλογία για τη Γερμανία. Οι γείτονές μας μπορεί να υποφέρουν αλλά η ευρωπαϊκή κρίση δημιουργεί συνθήκες που ωφελούν την γερμανική οικονομία. Η Γερμανία χάρη στην κρίση απολαμβάνει αρνητικά επιτόκια στο δανεισμό της από τις αγορές, πτώση της ανεργίας και εκτίναξη των εξαγωγών».

Άλλωστε, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας εννέα χωρών της ευρωζώνης, από τον «οίκο αξιολόγησης» Standard and Poor’s, ξεκαθαρίζει απόλυτα το βρώμικο παιχνίδι των τραπεζιτών – κερδοσκόπων και η κ. Μέρκελ «αδειάζοντας μεγαλοπρεπώς» τον πολιτικά και ουσιαστικά χαμηλοϋψή, Σαρκοζί, παίζει μόνη της πλέον, στο παιχνίδι της εγκαθίδρυσης της παγκόσμιας δικτατορίας;

Τέλος, ποια άλλη επιβεβαίωση χρειαζόμαστε για το τι μας περιμένει μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης; Και αφού η Ελλάδα δεν έχει για Πρωθυπουργό τον Mario Monti, για να αντισταθεί περήφανα στην κ. Μέρκελ, αλλά έχει πρωθυπουργό «τον φίλο των δανειστών μας» Λουκά Παπαδήμο, τι θα πράξεις εσύ λαέ βασανισμένε; Θα υπομείνεις την υποδούλωση της πατρίδας σου; Θα υπομείνεις τον εξευτελισμό το δικό σου και της οικογένειάς σου; Θα δεχτείς την υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών σου;

Θα περιμένεις να σου δώσουν και το σχοινί που θα σε κρεμάσουν ή θα επαναστατήσεις και θα προλάβεις να τους κρεμάσεις πρώτος;

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος
Από το epirus-hellas

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP