Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Η ανομία δεν δουλεύει μόνο γι’ αυτούς. Επίθεση, βουρ!!

Μπορείς να παρανομήσεις όσο πάει κι αυτοί θα είναι ανίκανοι να σε κυνηγήσουν. Το έχω δει άπειρες φορές να εφαρμόζεται στην πράξη. Όσες φορές με συνέλαβαν δεν μπόρεσαν να μου απαγγείλουν κατηγορίες (με έχουν συλλάβει κατά καιρούς για παράνομες πράξεις όπως: εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής, εισβολή στο άντρο τους -βουλή-, και τελευταία για το κάψιμο του δέντρου). Και δεν συμβαίνει μόνο σ’ εμένα, αυτός που έριξε...

μπουνιά στον πολιτικό αφέθηκε χωρίς κατηγορίες. Στα επεισόδια των φώτων, έξι συλληφθέντες, αφέθηκαν χωρίς κατηγορίες. Δεν ξέρω αν φταίει το «κενό» στα νομοσχέδια (που το έχουν αφήσει για να περνάνε οι δικές τους ανομίες), δεν ξέρω αν φταίει το ότι δεν τους παίρνει, αφού τα δικά τους εγκλήματα είναι απείρως μεγαλύτερα, το σίγουρο είναι ότι έχουμε δικαίωμα να παρανομήσουμε, δεν μπορούν να μας σύρουν στα δικαστήρια!! Το όπλο της ανομίας δεν το ‘χουν κατ’ αποκλειστικότητα, δουλεύει ΚΑΙ για εμάς.

Σχετικά με την αντίσταση, έχω να αναφέρω δύο πρόσφατα περιστατικά. Το 1ο συνέβη Κυριακή, στο παζάρι του Πειραιά. Πήγα από την κάτω μεριά (από το τρένο) και το είδα άδειο. Είχα ανέβει σχεδόν όλο το δρόμο όταν βλέπω δημοτική αστυνομία να διώχνει μια γριούλα που πουλούσε κρεμμύδια. Τον ρωτάω γιατί την διώχνει. Μου λέει ότι δεν είναι εδώ το παζάρι, αλλά από την πάνω πλευρά. Του λέω, όσα χρόνια μένω Πειραιά το παζάρι είναι ΚΑΙ εδώ. Μου λέει, όσοι είναι εδώ είναι παράνομοι. Λέω, ποιος το έκρινε αυτό, ο δήμαρχος; Ο πιο παράνομος μάς υποδεικνύει τον παράνομο; Κάνει ένα βήμα πίσω ο ένστολος, χαμηλώνει τον τόνο της φωνής του και μου λέει, τα παράπονά σας στον ίδιο. Του λέω, όχι εσύ φταις, αν δεν είχαν εσάς να τους βοηθάτε στις παράνομες πράξεις τους δεν θα είχαν όλα αυτά περάσει. Έφυγε ο ένστολος. Να σημειώσω εδώ κάτι πολύ σημαντικό. Ο λόγος που έφυγε δεν ήταν φυσικά ότι με φοβήθηκε, έφυγε για να λήξει το θέμα. Να λήξει ΠΡΙΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ! Αυτό προσπαθούν να αποτρέψουν, αυτό περιμένουν έντρομοι -αυτό έρχεται, μ’ αυτό θα χάσουν. (Πραγματικά, μόνο αν το ζήσεις θα το καταλάβεις. Με το που θα αντιδράσεις στην κουραδοπολιτεία, μία φωνή να βάλεις, είναι κάτι το απίστευτο για πότε μαζεύεται ο κόσμος. Εκεί θα δεις κατά πόσο είμαστε έτοιμοι, αλλά και κατά πόσο είμαστε όλοι).

Το δεύτερο έγινε προχθές. Με πήραν τηλέφωνο από την αστυνομία να πάω να καταθέσω επιπρόσθετα σε μία καταγγελία -προπολεμική- που είχα κάνει για ένα αδέσποτο -κάποιος το σκότωσε. Στο τμήμα μού λέει η αστυφύλαξ, να σας διαβάσω τι έχετε ήδη καταθέσει για να θυμηθείτε λίγο την υπόθεση. Της λέω ψύχραιμα, δεν χρειάζεται κοπελιά, θα γράψουμε ως απάντηση κάτι τελείως άλλο. Θέλω να πω στον εισαγγελέα να παρατήσει αυτήν την υπόθεση, είναι ήσσονος σημασίας οπότε και τον απαλλάσσω, επειδή απ’ ότι κατάλαβα δεν προλαβαίνουν τα παιδιά με τόσες υποθέσεις, ας ασχοληθούν μόνο με την άλλη μου καταγγελία, που είναι σημαντικότερη, αυτή που αφορά στην παράνομη διακυβέρνηση. Έμεινε για λίγο κάγκελο η κοπέλα, σοβαρεύει και μου απαντά, δεν γίνεται να γράψουμε πράγματα άσχετα με την υπόθεση στην κατάθεσή σας. Σ’ αυτά που σας ερωτά ο εισαγγελέας πρέπει να απαντήσετε. Της λέω ήρεμη, κοπελιά ούτως ή άλλως αυτοί δεν κάνουν τη δουλειά τους, άσε με εμένα να κάνω την αντίστασή μου, θα φύγει κι από σένα η υπόθεση και όλα καλά. Συνεχίζει αυστηρά: Να ξέρετε ότι θα σας καλέσει ο ίδιος ο εισαγγελέας και ότι θα κατηγορηθείτε για απείθεια. Α, μπράβο της απαντώ, αυτό θέλω να κάνω, απείθεια! Και πολύ θα ήθελα να με καλέσει ο ίδιος ο εισαγγελέας, να του τα πω και κατά πρόσωπο! Μου λέει, μισό λεπτό να ρωτήσω τον προϊστάμενό μου. Επιστρέφοντας μου λέει, εντάξει, μπορείτε αυτό να καταθέσετε!!!! Και κατέθεσα αυτό!!

Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην σε νοιάζει (ό,τι κι αν πάθεις) και να ξέρεις (όχι λόγια) ότι το δίκιο το έχεις όλο με το μέρος σου. Κάνε βουρ επίθεση και θα κερδίσεις.

Είναι ΕΝΝΟΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ να μην συμμετάσχεις στην παράνομη αυτή διακυβέρνηση, να μην πληρώνεις, να μην την αναγνωρίζεις. Ποιος θα σε κρίνει παράνομο; Ο προδότης;

Ένας πολίτης
(Η ανωνυμία είναι υποχρεωτική, δεν θα γίνει κανείς διάσημος σ’ αυτή την επανάσταση. Αυτοί ξέρουν ποιος τα γράφει.)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP