Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Παζαρεύουν τη φτώχεια μας

Σκληρό παζάρι μεταξύ Γερμανίας και τρα­πεζιτών εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέ­ρες για να επιτευχθεί συμφωνία για το PSI.
Στη... μέση βεβαίως είναι η χώρα μας. Θεωρη­τικά η απόφαση του Βερολίνου να πετύχει έστω και έμμεσα μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους μάς βολεύει. Όμως κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ότι...


οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν επιτυχώς. Δηλαδή, ακόμη κι αν οι αξιωματούχοι πείσουν τον Τσαρλς Νταλάρα και το IIF να αποδε­χθεί τις τελικές προτάσεις, δεν μπορεί κανείς να πει με ασφάλεια πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών.
Εάν κάποιοι ιδιώτες ή επενδυτικά κεφάλαια «επαναστατήσουν», τότε η χώρα απειλείται με άτακτη χρεοκοπία. Όπως έχουμε γρά­ψει πολλές φορές, αυτό είναι ευχής έργον για όσους αγόραζαν αθόρυβα τον τελευ­ταίο χρόνο ελληνικά ομόλογα σε τιμές... λαϊκής και αναμένουν να θησαυρίσουν με την ενεργοποίηση των CDS.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι Μέρκελ και Λαγκάρντ, που εφαρμόζουν τη σκληροπυρηνική γραμμή του μεγαλύτερου «κουρέματος» μέσω χαμηλού επιτοκίου, ξέρουν τι κάνουν. Ότι λει­τουργούν δηλαδή βάσει ενός καλομελετημέ­νου σχεδίου! Πότε όμως τα τελευταία δύο χρόνια μάς έπεισαν ότι ξέρουν τι πράττουν;

Τα σημεία τριβής
Αυτά τα εικοσιτετράωρα είναι πολύ κρίσι­μα και είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις εκατέρωθεν, καθώς οι διαρροές εξυπη­ρετούν τα παζάρια και μόνο.
1 Η Γερμανία προτείνει κουπόνι 2%-3%, που θα αυξήσει τις ζημίες των ομολογιούχων από 60% σε πε­ρισσότερο από 80% επί της καθαρής παρούσας αξίας. Κατά τη γερμανική λογική το επιτόκιο και άλλοι όροι της συμφωνίας θα πρέπει να είναι αρκετά ελκυστικοί για να εξασφαλιστεί η εθελοντική συμμετοχή του μέγιστου αριθμού των ενδιαφερομένων.
Όμως αυτό θα κατέστρεφε κυρίως τις ελληνι­κές και τις κυπριακές τράπεζες, που έχουν τη με­γαλύτερη έκθεση στα ελληνικά ομόλογα. Σε περί­πτωση που εμπλακούν και κεντρικές εθνικές τρά­πεζες, η χασούρα θα χτυπήσει και την πόρτα της Τράπεζας της Ελλάδος.
2 Ο Νταλάρα, ο γενικός διευθυντής του IIF, δή-λωσε στους «Financials Times» την Κυριακή πως η επί της αρχής συμφωνία θα πρέπει να ολο­κληρωθεί μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας ώστε να οριστικοποιηθεί έγκαιρα για τη λήξη των τίτλων των 14,4 δισ. ευρώτου Μαρτίου. «Κύκλοι» του δήλωσαν ότι η Αθήνα ήταν έτοιμη να δεχθεί επιτόκιο λίγο κάτω από το 5% και ότι η συμφωνία είχε κλείσει εδώ και πολλές εβδομάδες.
Αν και έδωσε διαπραγματευτικά... εύσημα «κα­λής πίστης» στους Έλληνες αξιωματούχους, ήταν επικριτικός προς άλλους αξιωματούχους της ευρωζώνης, υποστηρίζοντας ότι δεν ανταποκρίνο­νται στα όσα είχαν συμφωνηθεί τον Οκτώβριο. «(Μέρκελ, Σαρκοζί) και όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν δηλώσει ότι ήθελαν συμφωνία για (κούρε­μα) 50% σε εθελοντική βάση. (...) Ορισμένοι από τους συνεργάτες τους δεν ακολουθούν αυτή την απόφαση».
«Αυτοί που θα περίμεναν από τους ιδιώτες επενδυτές να δεχθούν παράλογες ζημίες στο κουπόνι δεν κατανοούν τη φύση μίας εθελοντικής συμφωνίας», συμπλή­ρωσε.
Το ύψος του επιτοκίου, που θα καθο­ρίσει εν πολλοίς και το ύψος του «κου­ρέματος», είναι ένα βασικό σημείο της διαφωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», τα άλλα δύο σημεία τριβής εί­ναι:
♦ Πού θα βρεθούν τα επιπλέον 15-20 δισ. ευρώ που θα πρέπει η Ελλάδα να προσθέσει στο δεύτερο δάνειο, ώστε να αντιμετωπίσει τη νέα επιδείνωση των δη­μοσιονομικών της.
♦ Τι θα γίνει αν τα μικρά επενδυτικά κεφά­λαια αρνηθούν να συμμετάσχουν στο PSI. Το ΔΝΤ πιέζει ώστε η χασούρα να αγγίξει και τις κεντρικές τράπεζες της Ε.Ε. και τα κρατικά ταμεία. Εάν δεν επιτευχθεί αυ­τή η συμφωνία, τότε θέλουν τα επιπλέον χρήματα να δοθούν από τις κυβερνήσεις. Και βεβαίως το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει.
Εάν όμως ληφθεί τέτοια απόφαση, κανείς δεν εγγυάται ότι οι σκληροπυρηνικοί ευρωζωνάτοι θα βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Κάπου εδώ μπλέκεται το κουβάρι, αφού υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, άκρως επικίνδυνες. Μέσα σε αυτό έρχεται και η ελληνική... «μπλόφα», διά στόματος Παντελή Καψή, ότι η Αθήνα σκέπτεται να ενεργο­ποιήσει τις ρήτρες κινδύνου - αν η συμμετοχή στο «κούρεμα» φθάσει το 75%, τότε το 25% θα πρέ­πει να συμμετάσχει υποχρεωτικά.
To χρονοδιάγραμμα
Πέρα από τη διαμάχη για το χρέος, η Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα καλείται να αρχίσει διαπραγ­ματεύσεις για το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ. Αξιωματούχοι της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ αναμένεται να αρχίσουν σήμερα συζητήσεις για το νέο τετραετές πρόγραμμα δημοσιονομικών και διαρθρωτικών «μεταρρυθμίσεων», που αποτελεί προϋπόθεση ώστε να προχωρήσει και η συμφω­νία για το PSI.

Πρέπει όμως πρώτα να υπογραφεί το μίνι μνη­μόνιο με την τρόικα και να πέσουν οι υπογραφές Σαμαρά, Παπανδρέου και Καρατζαφέρη ότι δε­σμεύονται για τα νέα μέτρα. Κυρίως πρέπει να δε­σμευθούν για τις νέες περικοπές σε μισθούς και για τον 13ο και τον 14ο. Το χειρότερο απ’ όλα εί­ναι ότι, εάν υπογράψουν το «μίνι μνημόνιο», θα δί­νουν το πράσινο φως για την άλωση και του ιδιω­τικού τομέα. Ένα πλάνο που σχεδιαζόταν από αξι­ωματούχους του ΔΝΤ και Έλληνες επιχειρηματίες από το περασμένο καλοκαίρι.

Αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να λήξει η δια­πραγμάτευση με τους ιδιώτες «επενδυτές».
Τη Δευτέρα ο Βενιζέλος θα συμμετάσχει στο Eurogroup, όπου θα πρέπει να υποβάλει το «μίνι μνημόνιο» και την πρόταση για το PSI. Οι υπουρ­γοί Οικονομικών θα το επεξεργαστούν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, ώστε στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ο Παπαδήμος να κάνει την τελική παρουσίαση και να «ξεκλειδώσει» η νέα δανειακή σύμβαση.
Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχι­στούν έως τον Μάρτιο, όταν λήγει μεγάλη παρτίδα ομολόγων 14 δισ. Λογικά η Ελλάδα θα έχει μέχρι τότε στα ταμεία της την πρώτη μεγάλη δόση του νέου δανείου. Όμως πληροφορίες του «Π» ανα­φέρουν ότι οι δανειστές δεν έχουν καμία διάθεση να εκταμιευθεί η πρώτη δόση εάν δεν κλείσουν όλα τα μέτωπα που τους ενδιαφέρουν. Έτσι πίσω από τις κλειστές πόρτες της Κομισιόν καταρτίζεται και το σενάριο που λέει ότι, αν υπάρχουν μέχρι τό­τε εκκρεμότητες, θα γίνει η εκταμίευση της δόσης του παλαιού δανείου και θα συμπληρωθεί με μέ­ρος του νέου. Οι τροϊκανοί θέλουν να μας έχουν με το μαχαίρι στον λαιμό ώστε να μην «χαλαρώ­σουμε» μόλις λάβουμε τη μεγάλη δόση. Δηλαδή να μην σημειωθεί... προεκλογική συμπεριφορά.

Η τρόικα και οι μισθοί
Όσον αφορά τον 13ο και 14ο μισθό, το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Η τρόικα δηλώνει και επισήμως ότι δεν έχει θέσει τέτοιο θέμα, καθώς δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα. Ούτε έχει δικαίωμα να παρέμβει στις μισθολογικές εξελίξεις του ιδιω­τικού τομέα. Ποιον όμως κοροϊδεύουν;
Όλοι οι σχεδιασμοί μέχρι τώρα ζητούν τη διάλυ­ση των εργασιακών σχέσεων. Πάντοτε - το έχου­με επισημάνει πολλές φορές - οι υπολογισμοί και οι αναθεωρήσεις των μνημονίων γίνονταν με βάση υπεραισιόδοξα στοιχεία για το χρέος, το έλλειμμα και την ύφεση. Όταν ερχόταν η ώρα του ταμείου, τότε έβγαιναν στην επιφάνεια και τα νέα δημοσιο­νομικά μέτρα για να κλείσουν οι μαύρες τρύπες.
Αφού λοιπόν μπήκαν όλοι οι άμεσοι και έμμε­σοι φόροι που μπορεί να φανταστεί κανείς, ήρθε η ώρα της δραστικής περικοπής δαπανών. Της εξα­φάνισης δηλαδή του εργασιακού κόστους για τους επιχειρηματίες, οι οποίοι... ημιεπισήμως ζητούν:
♦ Πάγωμα μισθών για δύο ή τρία έτη και αναστο­λή των ωριμάνσεων, ώστε οι μισθοί να μην αυξά­νονται επιπλέον ανά τριετία.
♦ Επιβολή πλαφόν κοντά στα 1.200 ευρώ ώστε να μην δίνεται 13ος και 14ος πάνω από αυτό το όριο ή να εξισωθεί το δώρο ισόποσα για όλους στον κα­τώτατο μισθό. Να δίνονται δηλαδή σε όλους π.χ. 800 ευρώ.
♦ Να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση ποσοστού αυξήσεων από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμ­βαση Εργασίας.
♦ Να επανεξεταστούν τα ειδικά μισθολόγια σε ΔΕΚΟ και τράπεζες και κυρίως τα ειδικά προνό­μια.
♦ Να μειωθεί ο κατώτατος μισθός.
Κυβέρνηση και κόμματα φοβούνται μαζικές αντιδράσεις και είναι απορίας άξιο πώς θα περά­σουν από τη Βουλή όλα αυτά, αφού θα απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση. Μάλλον θα ξανακούσουμε το τρομολαγνικό παραμύθι ότι, εάν δεν υποκύ­ψουμε, δεν θα λάβουμε την επόμενη δόση.
Ο Παπαδήμος με τον «χρησμό» του περιγράφει το τι μας περιμένει
Το τι μας περιμένει περιέγραψε ο Παπαδήμος στην πρώτη του συνέντευξη από την ανάληψη της πρωθυπουργίας. Μιλώντας στο δίκτυο CNBC είπε ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκο­λα. Δηλαδή μας περιμένουν κι άλλα επώδυνα υφεσιακά μέτρα, παρότι η κυβέρνηση Παπαν­δρέου υποσχόταν επιστροφή στην... ανάπτυξη από το δεύτερο εξάμηνο του 2011!
♦ Είπε ότι η διαδικασία δημοσιονομικής προ­σαρμογής και μείωσης του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα «θα απαιτήσει πολύ περισσότερο χρό­νο». «Ωστόσο τα πιο δύσκολα και απαιτητικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν θεωρώ πως θα ολοκληρωθούν εντός περίπου δύο ετών».
♦ Ερωτηθείς εάν θεωρεί πως η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το ευρώ σε δύο χρόνια από σήμερα, δήλωσε πως η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί στην ουσία επιλογή για την Ελλάδα, σημειώνοντας πως η παραμο­νή στην ευρωζώνη θα διευκολύνει την εφαρ­μογή της δημοσιονομικής προσαρ­μογής.
♦ Για την ανταγωνιστικότη­τα είπε πως η βελτίωσή της «εξαρτάται εν μέρει από τον περιορισμό των μισθών και από εσωτερική υποτί­μηση με μείωση των τιμών και των μισθών». Κατά τον ίδιο, «αυτό μπορεί να συνδυαστεί με με­ταρρυθμίσεις που θα ενισχύουν την παραγωγικότητα και την αποδοτικότη­τα της αγοράς και θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα με δι­άφορους τρόπους».
♦ Ομολόγησε πως οι παράλληλες διαδικασίες της εσω­τερικής υποτίμησης και της δημοσιονομικής προσαρμογής είναι οδυνηρές και έχουν αναπόφευκτη επίπτωση τη μείωση των πραγματικών εισοδημάτων και την αύξηση της ανεργίας, ωστόσο θεωρεί πως «αυτές οι επιπτώσεις είναι προσωρινές».
♦ Για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δήλωσε πως είναι δύσκολο να υπάρξει πρόβλε­ψη και πως υπάρχουν διά­φοροι παράγοντες από τους οποίους θα εξαρτηθεί αυτό -με πρώτον την εφαρμογή του προγράμματος.
♦ Για το PSI μίλησε για σημαντική πρόοδο προς την επίτευξη συμφωνίας σημειώνοντας πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, ενώ δήλωσε πως «θα συνεχιστούν και θα επιτύχου­με έγκαιρα μία συμφωνία που θα είναι αποδε­κτή από όλους».
♦ Για το αν θα έχουν ληφθεί όλα τα απαραί­τητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμε­νο χρεοκοπίας της Ελλάδας τον Μάρτιο, όταν λήγουν ομόλογα ύψους 14 δισ. ευρώ, είπε ότι «στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τις δύο διαδικασίες (PSI και πρόγραμμα δημοσιονομι­κής προσαρμογής) καθώς και να εκπληρώσου­με όλες τις δεσμεύσεις που έχουμε λάβει στο παρελθόν, στο πλαίσιο του υφιστάμενου προ­γράμματος. Είμαστε βέβαιοι πως θα το επιτύ­χουμε».
Κατάλαβε κανείς την απάντηση;

topontiki.gr
το είδαμε εδώ

Σχόλιο egersis: Καταλήξουν δε καταλήξουν σε συμφωνία το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Φτωχοποίηση και ξεπούλημα της χώρας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP