Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ.

«Πιστεύω ότι ήμουν πάρα πολύ τυχερή που έζησα. Μετά από τον αυτόχειρα, αν δεν ήμουν τυχερή, ίσως να ήμουν εγώ το επόμενο θύμα», λέει με τρεμάμενη φωνή στη zougla.gr η δημοσιογράφος, κυρία Ρένα Μανιού, αναφερόμενη στον χθεσινό ξυλοδαρμό της από άντρες των ΜΑΤ.Η αφήγηση της για όλα όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα σοκάρει. Το μοναδικό ερώτημα που στροβιλίζει στο μυαλό της...
είναι το «γιατί;».

«Δεν έκανα τίποτα περισσότερο από το να ρωτήσω τους αστυνομικούς τον λόγο για τον οποίο χτυπούσαν ένα ζευγάρι, το οποίο δεν τους έκανε τίποτα» ψελλίζει.

Η φωνή της ακούγεται κουρασμένη με τις παύσεις στο λόγο της να ακολουθούν η μία την άλλη, σε μια προσπάθεια να βάλει τις σκέψεις της σε σειρά. «Δεν θυμάμαι τη στιγμή που άρχισαν να με χτυπούν. Μάλλον επειδή έχω πάθει διάσειση», αναφέρει.

Η γλώσσα της «λύνεται» όταν καλείται να μιλήσει για το τι προηγήθηκε του ξυλοδαρμού. Αρχίζει να μας εξιστορεί τι προηγήθηκε προτού βρεθεί πεσμένη και χτυπημένη στο δρόμο, δυο δρασκελιές απόσταση από Ελληνικό Κοινοβούλιο, περικυκλωμένη από πέντε αστυνομικούς.

Η ώρα πλησίαζε τις 18.00 όταν αρκετοί πολίτες, από όλα τα μέρη της Αττικής, είχαν αρχίσει να συρρέουν στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να αποτίσουν «φόρο τιμής» στον 77χρονο, Δημήτρη Χριστούλα, που έδωσε τέλος στη ζωή του.

Η αρχή έγινε με μία ανάρτηση στο διαδίκτυο, η οποία καλούσε τους πολίτες να βρεθούν στη πλατεία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους λόγους που οδήγησαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Με το πέρασμα της ώρας τα πνεύματα οξύνθηκαν: «Κάποια στιγμή ήμουν ακριβώς στο πεζούλι που ξεκινάει ο χώρος για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Εκεί υπήρχε μια διμοιρία με κάποιους ένστολους, γύρω στα 50 άτομα. Ήμασταν 3-4 άτομα εκεί μπροστά και δεν ενοχλούσαμε κανέναν. Ανάμεσα μας και ένα ζευγάρι το οποίο είχε κάτσει κάτω επειδή είχε κουραστεί» λέει η κυρία Μανιού, επισημαίνοντας ότι η ένταση προκλήθηκε όταν ένας αστυνομικός πλησίασε το ζευγάρι και απαίτησε από τον άντρα που καθόταν να σηκωθεί όρθιος και να περάσει στην απέναντι πλευρά.

«Του είπε με έναν εξαιρετικά άσχημο τρόπο, σήκω επάνω ρε και πέρνα απέναντι. Θέλω να τονίσω ότι δεν υπήρχε ίχνος ειρωνείας από τη μεριά του πολίτη, ο οποίος τον ρώτησε απλά αν επιτρέπεται η καθιστική διαμαρτυρία.

Με το που του είπε αυτή τη κουβέντα, τον βουτάνε έξι άτομα μαζί και αρχίζουν να τον γρονθοκοπούν. Εκείνη τη στιγμή η κοπέλα του, προσπάθησε να κάνει ότι μπορεί για να τον βοηθήσει, οπότε παρατάνε τον κύριο και τραβάνε την κοπέλα με ένα μίσος ανεπανάληπτο. Η κοπέλα δεν ήταν πάνω από 25-26 χρονών. Την χτυπούσαν με λύσσα» επισημαίνει η δημοσιογράφος.

Τότε η κυρία Μανιού πλησίασε τους αστυνομικούς και προσπάθησε, όπως λέει, να τους ζητήσει να σταματήσουν να χτυπούν τη κοπέλα.

«Την είχαν ρίξει κάτω, τη χτυπούσαν και την τραβούσαν με τρόπο απίστευτο. Πλησιάζοντας, απευθύνθηκα σε έναν συγκεκριμένο αστυνομικό και του φώναξα “τι κάνεις άνθρωπέ μου;”. Δεν πρόλαβα να κάνω βήμα και ξαφνικά βρέθηκα στον αέρα και έσκασα δύο μέτρα πιο κάτω. Με βαρούσαν πέντε ή έξι άτομα», καταλήγει.

10 σχόλια:

εθνικιστης Ελλην 6 Απριλίου 2012 στις 1:22 μ.μ.  

ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΠΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ [ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΧΙΜΟΙ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ],ΕΡΜΑΙΑ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΥ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΛΙΕΣ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΘΩΡΑΚΕΣ;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ;ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ;

Unknown 6 Απριλίου 2012 στις 6:34 μ.μ.  

Οντως ειναι μαχιμοι στο να υπερασπίζονται τους προδότες. Οντως ο ελληνικός λαός που θελει να γαμήσει στο ξύλο τους πραιτωριανους ειναι αναρχοαριστεροί! Όντως που ειναι ολα αυτα που αναφερεις για να προστατεψουν τους κατοχικους αλητες;
Αν εσύ εισαι εθνικιστης εγω ειμαι ματατζης...

Ανώνυμος 6 Απριλίου 2012 στις 11:05 μ.μ.  

ΕΓΕΡΣΙΣ πως την εχεις δει τωρα τελευταια μπατσοφαγος?????
Υπερτατος εχθρος της Ελλαδας ειναι οι αναρχομπολσεβικοι, η εαμοβουλγαρικη αριστερα.
Οτιδηποτε τους εξοντωνει ειναι υπερ του ελληνικου λαου.
ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΙΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥς.
Το ιδιο και το απαισιο σοβιετομουτρο ο φωτορεπορτερ.
Και επειδη η βλάκεια του χωρου μας ειναι απεραντη, μαθετε οτι δεν ειναι ολοι οι μπατσοι εχθροι μας ουτε ολοι φιλοι μας.
Ο εθνικος χωρος πρεπει να βρει στηριγματα στο χωρο των μπατσων και στρατιωτικων, οπως εχει κανει ο Τσυριζα και οι μπολσεβικοι που εχουν δικους τους μπατσους. Υπαρχουν πολλοι αλλοι που ειναι δικοι μας.
ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑς ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ ΕΣΤΙ.
Αντε ξεκοληστε επιτελους!

Ανώνυμος 6 Απριλίου 2012 στις 11:12 μ.μ.  

ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΤΣΟΛΑΓΝΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥς ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΒΡΙΣΙΑ , ΠΟΥ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΙΣ 300 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ. ΨΕΧΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΥ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...

ΕΘΝΙΚΑΝΑΡΧΙΚΟΣ 6 Απριλίου 2012 στις 11:16 μ.μ.  

ΟΙ ΓΛΕΙΦΤΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ "ΛΥΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ" ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΨΩΜΙ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ . Μπράβο στο Έγερσις γιατί τολμάει να λέει και καμιά αλήθεια μακριά απο αγκυλώσεις και τσιτάτα εμφυλίου.

ΤΖΙΜΑΚΟΣ 6 Απριλίου 2012 στις 11:19 μ.μ.  

Αν είναι δυνατόν ! Ο άλλος απο πάνω λέει για αντλίες νερού και πλαστικές σφαίρες σε έναν λαό που πεινάει και αυτοκτονεί καθημερινά.
Πόση κακία αλήθεια έχουν ορισμένοι;
Και να σκεφτείτε πως τέτοια άτομα δηλώνουν πατριώτες.
Καημένη Πατρίδα...

Ανώνυμος 6 Απριλίου 2012 στις 11:55 μ.μ.  

Οι μπάτσοι είναι πιστοί υπηρέτες των δολοφόνων του Ελληνικού λαού και ορισμένοι πο δηλώνουν και εθνικιστές λένε να βρει φίλους ο εθνικισμός εκεί μέσα !!! Τι άλλο θα ακούσουμε !
Μας έχετε ζαλίσει με τον αναρχοκομμουνιστικό κίνδυνο . Η πλάκα είναι οτι οι αναρχικοί κάνουν ντου στην βουλή που φυλάνε οι μπάτσοι αλλά ορισμένοι εθνικισταράδες λένε "ρίξτε σφαίρες στον λαό" .
Προφανώς ξεχάσαμε τις επιθέσεις των ΜΑΤ και τα χημικά μέσα στην εκκλησία. Τι ναπω...

Ανώνυμος 6 Απριλίου 2012 στις 11:57 μ.μ.  

http://www.youtube.com/watch?v=UrNF2_0jTss

ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ...

ΜΠΑΤΣΟΓΛΕΙΦΤΗΣ 7 Απριλίου 2012 στις 12:21 π.μ.  

OI MPATSOI EINAI FILOI MAS...OPWS KAI OI GERMANOI

ΜΠΑΤΣΟΓΑΜΗΣ 7 Απριλίου 2012 στις 1:29 μ.μ.  

Εθνικιστή Έλλην της πλάκας...τον πούλο . τράβα να πιείς καφεδάκι με τους φίλους σου τους μπάτσους ...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP