Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Άναψε φωτιές ο Τσίπρας στους τραπεζίτες! Ζήτησε την έκθεση της Blackrock για τις τράπεζες και ο Όλι Ρεν ξαφνικά απάντησε ότι είναι εμπιστευτική!


Από πότε μια έκθεση για τις τράπεζες που ετοιμάζετε μια χώρα και ένας λαός να χορηγήσουν 50 δις ευρώ, είναι εμπιστευτική. Δεν πρέπει να ξέρει ο κόσμος τί λέει αυτή η έκθεση για τις τράπεζες που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός;
Πώς μπορεί να χαρακτηρίζεται “εμπιστευτική” και μάλιστα λίγα 24ωρα μετά την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα να γίνει...

 έλεγχος στις τράπεζες και να δοθεί στην δημοσιότητα η περιβόητη έκθεση που την περιμένουμε μήνες ολόκληρους;
Ενώ στο εσωτερικό, από τα κόμματα του Μνημονίου, έμειναν απολύτως ασχολίαστες οι 5 προτάσεις του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που περιλαμβάνουν την «άμεση ακύρωση εφαρμογής του Μνημονίου» όσο και την «απαίτηση» να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η έκθεση της BlackRock, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Όλι Ρέν, από τις Βρυξέλλες, αρνείται να δημοσιοποιήσει, τόσο το πόρισμα της BlackRock, όσο και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες αξίες των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που πρόκειται να ξεπουλήσουν, και τον οποίο γνωρίζουν. Αυτό προκύπτει από απαντήσεις του Επιτρόπου Όλι Ρέν, σε γραπτές ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.
Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στις ερωτήσεις του, που αφορούσαν την κεφαλαιακή ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών και το πρόγραμμα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, ζητούσε να δοθούν στη δημοσιότητα, τόσο τα στοιχεία της έρευνας που διενέργησε η εταιρεία BlackRock για την κατάσταση κάθε ελληνικής τράπεζας, όσο και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες τιμές, για κάθε ένα περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου, που έχει, και πρόκειται να, ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή, στο Ταμείο των Δανειστών, όπου μεταβιβάζονται δημόσιες επιχειρήσεις αλλά και δημόσια ακίνητη περιουσία, αποκλειστικά σε όφελος των δανειστών.
Στην απάντηση του ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Ρέν,
-πρώτον, αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση της BlackRock, τονίζοντας ότι «οι ζητούμενες πληροφορίες παραμένουν εμπιστευτικές μέχρι τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων των τραπεζών για ολόκληρο το έτος 2011», και,
-δεύτερον, επικαλείται λόγους «ευαισθησίας» και «εμπιστευτικότητας» των πληροφοριών για να μη δημοσιοποιήσει τις εκτιμώμενες τιμές των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου, λέγοντας, ότι «η εκτιμώμενη τιμή κάθε περιουσιακού στοιχείου αποτελεί ευαίσθητη πληροφορία καθότι επηρεάζει την αγορά και, για τον λόγο αυτόν, η Επιτροπή δεν μπορεί να αποκαλύψει τις εκτιμώμενες τιμές που της διαβίβασαν το Υπουργείο Οικονομικών και/ή το Ταμείο Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων της Ελληνικής Δημοκρατίας (ΤΑΠΣΕΔ) σχετικά με τις εκτιμήσεις των τιμών».
Με αφορμή τις απαντήσεις του Επιτρόπου Ρέν, ο Νίκος Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ενώ έμειναν απολύτως ασχολίαστες οι προτάσεις Τσίπρα, δηλαδή τα 5 σημεία που ανακοίνωσε όταν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή, στα οποία ζητούσε, μεταξύ άλλων, την άμεση ακύρωση εφαρμογής του Μνημονίου και απαιτούσε να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα η έκθεση της BlackRock, αποδεικνύεται, μετά και από τις απαντήσεις του κ.Ρέν, ότι η τράπουλα είναι σημαδεμένη.
Τα κόμματα του Μνημονίου κρατούν ως μυστικό τις πραγματικές ζημιές των τραπεζών – που λίγες μέρες πριν τις εκλογές πήραν στα τυφλά 18 δις ευρώ άνευ όρων – αλλά και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες αξίες των δημοσίων επιχειρήσεων και των άλλων περιουσιακών στοιχείων, που πρόκειται να ξεπουλήσουν, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό γίνεται για να μην αποκαλυφθεί το μέγεθος του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, που έχουν συμφωνήσει με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στοιχεία αυτά τα οποία δεν δίνουν στον ελληνικό λαό και στα ελληνικά πολιτικά κόμματα, όπως απαντάει ο ίδιος ο κ.Ρέν, έχουν ήδη σταλεί στην Κομισιόν, και προφανώς και στο ΔΝΤ.
Την ίδια στιγμή, με σημερινά δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, αποκαλύπτεται ότι προωθούνται στο Ταμείο Ξεπουλήματος (ΤΑΙΠΕΔ), που ελέγχουν οι δανειστές, δημόσιες επιχειρήσεις, όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, το ΤΤ, ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ, η ΑΤΕ, η ΕΥΑΘ και άλλες επιχειρήσεις. Μεταβιβάζεται, δηλαδή, η περιουσία του ελληνικού λαού, από την κυβέρνηση Παπαδήμου, παρανόμως και πέρα από κάθε δεοντολογία για τις αρμοδιότητες που έχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, που δεσμεύει έτσι, με αυτές τις αποφάσεις της, την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, όποια και αν είναι αυτή.
Καλούμε τα κόμματα του Μνημονίου, αλλά και τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει σήμερα διερευνητική εντολή, να δώσουν άμεσα στη δημοσιότητα όλες τις εκθέσεις της BlackRock και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες αξίες των περιουσιακών στοιχείων του λαού, που ξεπουλάνε. Καλούμε, επίσης, την υπηρεσιακή κυβέρνηση Παπαδήμου, να ακυρώσει αμέσως, όλες τις μεταβιβάσεις των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, προς το Ταμείο των Δανειστών».
Διαβάστε τις πλήρεις ερωτήσεις και απαντήσεις εδώ και εδώ.
olympia

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP