Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις

Κορυφώνεται το στημένο θρίλερ.Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση και φυσιολογική σύμφωνα με τις προεκλογικές του διακυρήξεις.Προεκλογικά είχε διαρρεύσει ότι σύμφωνα με σχέδιο που καταρτίστηκε σε κέντρα αποφάσεων του εξωτερικού, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα συνεργαστούν.Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα...
 αλλάζει άρδην με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφ όσον μετεκλογικά συνεχίζουν να λειτουργούν στο εσωτερικό του καθαροί πολιτικοί κανόνες,να ενδυναμώνει συνεχώς τα ποσοστά του..


Κορυφώνεται το στημένο θρίλερ για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα, με την κίνηση Παπούλια να συναντήσει τους προέδρους των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την συμμετοχή.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και μπορεί να μετεξελιχθούν σε ιστορικές. Ήδη συμπληρώθηκε μια εβδομάδα πυρετωδών μεν, χωρίς αποτέλεσμα δε, διαβουλεύσεων από την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μάη και τα παπαγαλάκια του συστήματος διακυρήσουν ότι ο κίνδυνος επίσημης και άτακτης χρεοκοπίας της χώρας και εξόδου από το ευρώ παραμένει υπαρκτός.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί η προσφυγή σε νέες εκλογές και μετά τα αδιέξοδα της Κυριακής με τις συναντήσεις των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας, ζήτησε νέα συνάντηση σήμερα το απόγευμα και ώρα 19:30 με τους κ. κ. Αντ. Σαμαρά, Αλ. Τσίπρα, Ευ. Βενιζέλο, Φ. Κουβέλη.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση και φυσιολογική σύμφωνα με τις προεκλογικές του διακυρήξεις για τις οποίες ψηφίστηκε απο τους πολίτες, καθώς δηλώνοντας πως δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, ανακοίνωσε την άρνηση του Αλ. Τσίπρα να συμμετάσχει στη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η λύση που προκρίνεται απο τη διεθνή και ντόπια εξουσιαστική οικονομική ελίτ είναι η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ενδεχόμενα με πρωθυπουργό τον.. Αβραμόπουλο ή άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής.Η προσπάθεια να δώσει ο Αλ. Τσίπρας ψήφο ανοχής σε αυτή την κυβέρνηση πέφτει στο κενό, μετά την άρνησή του να προσέλθει στην νέα συνάντηση υπό τον Παπούλια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μια κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ,ενω με τη βοήθεια του καλπονοθευτικού συστήματος θα διέθετε πλειοψηφία εδρών στη Βουλή, θα ήταν μια κυβέρνηση μειοψηφίας, αφού αθροιστικά τα ποσοστά των τριών κομμάτων σε ψήφους δεν φτάνουν το 40%.

Στη λύση αυτή του καθεστώτος που θα συνεχίσει την εξόντωση του λαού υλοποιώντας τις δεσμεύσεις του μνημονίου,υπάρχουν πολιτικά ζητήματα που θα πλήξουν ακόμα πιό πολύ την όποια αξιοπιστία έχει απομείνει για τα κόμματα της διαπλοκής όπως:

Ο Α. Σαμαράς της ΝΔ είχε δηλώσει προεκλογικά ότι δεν θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και συνεργάζεται..

Ο Ε. Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ έχει να διαχειριστεί ένα κόμμα σε πλήρη αποσύνθεση..

Η ΔΗΜΑΡ και ο Φ Κουβέλης υποστήριζαν ότι χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχουν σε κυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ..

Προεκλογικά είχε διαρρεύσει ότι σύμφωνα με σχέδιο που καταρτίστηκε σε κέντρα αποφάσεων του εξωτερικού,αυτά τα 3 κόμματα θα συνεργαστούν. Αν επιβεβαιωθεί αυτό στην πράξη,θα πρόκειται για κρυφή αντζέντα που δεν παρουσιάστηκε στο εκλογικό σώμα.θα πρόκειται για πολιτική απάτη πρώτου μεγέθους που θα επιχειρηθεί να νομιμοποιηθεί επικοινωνιακά με την τεχνητή δραματοποίηση της δυσμενής κατάστασης της οικονομίας.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι μια ακόμη σημαντική εβδομάδα για το ντόπιο πολιτικό σκηνικό καθώς το οριστικό ναυάγιο για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας των δοσιλόγικων κομμάτων της διαπλοκής θα αυξήσει την πιθανότητα νέων εκλογών, πιθανότατα στις 17 Ιουνίου ενώ το καθεστώς μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ θα επιχειρήσει να δραματοποιήσει την πιθανότητα κατάρρευσης της οικονομίας ή ακόμη και εξόδου από το ευρώ προκειμένου να τρομοκρατήσει το λαό και να πλήξει την ανοδική τάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο,κύκλοι προσκείμενοι στούς μεγαλοτραπεζίτες και τους συνοδοιπόρους τους παίζουν τα τελευταία εκβιαστικά επικοινωνιακά τους ρέστα στη φάση αυτή, διαδίδοντας ότι δεν αποκλείεται, την ερχόμενη Πέμπτη που ανοίγει εκ νέου η Βουλή, να επιχειρήσουν κόμματα και βουλευτές να δώσουν λύση στο πολιτικό τους αδιέξοδο.Ένα τέτοιο ενδεχόμενο βέβαια θα συνιστά συνταγματικό πραξικόπημα καθώς δεν μπορεί να εμφανιστεί στη βουλή κυβέρνηση για ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να διαθέτει απο πρίν τη δεδηλωμένη..

Αν το ναυάγιο του καθεστώτος οριστικοποιηθεί, ιστορικές είναι οι αλλαγές που θα συμβούν και στο πολιτικό πεδίο. Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα αλλάζει άρδην.Με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφ όσον μετεκλογικά συνεχίζουν να λειτουργούν στο εσωτερικό του καθαροί πολιτικοί κανόνες,να ενδυναμώνει συνεχώς τα ποσοστά του, ενώ αντίθετα τα κόμματα που-φανερά ή μη-υποστηρίζουν το Μνημόνιο, να δέχονται πρωτοφανή πλήγματα.

stopcartel Newsdesk

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP